Şimdi Ara

Din ile bilim çelişir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

https://www.youtube.com/watch?v=9FhQ99BAHMs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGHER -- 24 Şubat 2018; 3:57:30 >

• Bu sadece çok basit bir örnek.O kadar çok saçmalıklar varki.Cidden bilimle dinleri aynı torbaya koymak demek bilime ters zaten.İkisini aynı cümlede kullanmayı düşünmek bile güldürüyor insanı.

AMD Ryzen 7 7700 (5.5 Ghz)--Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Windforce OC SFF 16GB--MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI--Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36(6000 CL26 1:1)--43" Samsung UHD 4K 144 Hz Odyssey Neo G7 G70NC Gaming Monitor--32" Samsung Odyssey G7 240 Hz G-Sync WQHD 2K Curved Monitör --WD Wd Black Sn850 1 TB Gen4 NVMe M.2 SSD--Crucial P3 Plus 1TB PCIe Gen4 3D NAND NVMe M.2 SSD--970 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--960 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--WD Green SN350 NVMe M.2 SSD (480 GB)--Phanteks Eclipse P500A--MSI MPG A850G Gen5 850 W--NZXT Kraken X62 Liquid Cooling System--Ultra Slim Soundbar HW-S800B--Asus TUF K3 AURA Mekanik Oyuncu Klavyesi--ROCCAT KONE EMP RGB Gaming Mouse
  • Gel de bunu müslümanlara anlat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Intel Xeon E5-1680 v2 (4.75Ghz,1.38v) | EVGA Geforce GTX Titan X SuperClocked x2 SLI | Asus Rampage IV Black Edition | Corsair H115i | Corsair Dominator Platinum 8x4GB 1866mhz CL9 | Samsung 860 Pro 1 TB x2 | Western Digital Black 6TB | Phanteks Enthoo Evolv ATX TG Satin Black | EVGA SuperNOVA 1200 P2.
    OnePlus 5T 128GB Midnight Black | Apple iPhone SE 64GB Space Gray | Samsung Galaxy S7 Black Onyx
  • Bilim biat kabul etmez. Dinler ise biat üzerine kurulu. Bizim bilimde ilerleyememizin en büyük sebeplerinden birisi dinle sıkı sıkıya bağlı kültürümüzdür. Küçüklükten beri hepimize x ne derse uygula fikri aşılanıyor. Bu x ebeveyn, din adamı veya bir siyasi lider olabilir. Başkalarının bizim yerimize düşünmesini, karar vermesini içselleştirmişiz. Birisinin hatasını söylemek bile sırf yaşı bizden büyük diye saygısızlık adı altında bastırılıyor. Daha sosyal hayatta eleştiri yapamayan bir toplumun üyesi, bilimsel konuları nasıl düşünebilir ki? Insanların tepkisinden bu kadar korkarken tanrının kitapları ile çelişen olguları nasıl sorgulayabilir biat genlerine işlemiş olan bizler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhmt042 -- 25 Şubat 2018; 23:7:57 >
    ayrıca iki günü eşit olan ziyandadır diyerek devamlı gelişmeyi şart koşan bir din nasıl olur da bilime engel olur. işte müslümanlar kurandan uzaklaşır yaşadıklarını islam sanmaya başlar suç da islamın veya senin tabirinle dinin olur

Kesin olmayan bilimden bahsediyoruz.

Soru dogru ama kullanilma araci yanlis.

Celal gibi sahislarin emeklerine saygim var ama batinin richard dawkins inden pek farki yok.

Zira biz de buraz bilimle cay icen kendini dine ve basta islama saldirmaya sartlandiriyor..

Tipki belli bir guruhun her hatasinda malum partiye sayfirip tribune oynayarak kendini kabul ettirmeye calismasi gibi.

Celal gibilerine bazen sosyal medyadan ankik kafama takilan bir soru sorup istedigi zaman cevap verebikecegini belirtiyorum.

Donus yapan tek sahis chp li gecinen bi akademisyendi

Ki telle ulasip haklisiniz demekle yetindi.

Buyuk erdem.

Misal diyen olursa da tum evrimcilere ortak sorum kambriyan patlamasi nedir

Bu devirden sonra cikan varliklarla oncesiler arasinda genetik benzerlik olmamasini neye bagliyorsunuz..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Gununuz dunyasinda allah a inanip aklin + vicdanin yanlis ve dogrularina gore hareket etmeyi yozlasmis tum dinker gibi islamin pewinden kosmaya yeglerim.

Elhamdulallahi insanim

Gerisi hikaye..

Bilim adamları dağların sadece yüzey yükseltileri olmadıklarını, dağ kökü adı verilen kısımları ile kimi zaman kendi boylarının 10–15 katı kadar yerin altına doğru uzandıklarını fark ettiler. Bu özellikleriyle dağlar, tıpkı bir çivinin ya da kazığın çadırı sıkıca yere bağlamasına benzer bir role sahiptir. Örneğin zirvesi yeryüzünden yaklaşık 9 km yukarıda olan Everest Dağı’nın 125 km.den fazla kökü vardır.

Dünyaca ünlü deniz altı jeologlarından biri olan Profesör Siaveda, dağların yeryüzüne kökler şeklinde saplı olduklarından bahsederken, şöyle bir yorumda bulunmuştur:
    Kıtalardaki dağlar ve okyanuslardaki dağlar arasındaki temel fark materyalindedir. Fakat her ikisinde de dağları destekleyen kökler vardır. Kıtalardaki dağlarda, hafif ve yoğunluğu az madde yerin içine doğru kök olarak uzanır. Okyanuslardaki dağlarda da, dağı kök gibi destekleyen hafif madde vardır. Köklerin fonksiyonu, Arşimed kanununa göre dağları desteklemek içindir. Dağların yerkabuğunun genel dengesini sağlamadaki etkisi izoztesi (isostasi) diye tanımlanır.

Webster’s New Twentieth Century Dictionary’de (Webster’ın Yeni 20. yüzyıl sözlüğü) bu terim şöyle açıklanır: “Jeoloji’de dağların Dünya yüzeyinin altında oluşturdukları yerçekimsel kuvvet sayesinde yerkabuğunun genel dengesinin sağlanması.” Ayrıca Amerikan Bilim Akademisi eski Başkanı Frank Press’in, dünya çapında pek çok üniversitede ders kitabı olarak okutulan Earth (Dünya) adlı kitabında, dağların kazık şeklinde oldukları ve yeryüzüne derinlemesine gömülü oldukları ifade edilmektedir:

“Biz, yeryüzünü bir döşek kılmadık mı? Dağları da birer kazık? (Nebe Suresi: 6-7) “
    … Arzda da, sizi sarsıntıya uğratır diye sarsılmaz dağlar bıraktı …“ (Lokman Suresi:10)

Yaşadığım yerde , düzlük kesimlerde 3 kattan fazla yüksek binaya izin verilmezken , hafif tepelik bölgelere 5 kata kadar izin verilmektedir.Çünkü düz alanlar depremden en çok etkilenen alanlar olduğu , kayalık , tepelik , hafif dağlık alanlarda ise depremin şiddetinin çok daha az hissedildiği bilimsel bir gerçektir.

Soytarı profesörleri dinleyeceğinize , dünyanın gelmiş geçmiş en büyük bilim adamlarını dinleseniz böyle bataklıklara düşmezdiniz:

Din ile bilim çelişir mi?

"Zihinsel güç Tanrı vergisi olup'İlahi. Güç'ten gelir. Eğer zihnimizi bu gerçeğe yoğunlaştırırsak, bu 'Büyük Güç'e ayarlanabilir, uyumlanabiliriz.” Nicola Tesla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingman29 -- 26 Şubat 2018; 20:3:34 >

• tamam ama yaşadığın hayata devam ederken fazla bir değişiklik yapmadan ben müslümanım demiş olsan ölümden sonraki ebedi hayatta karşılığını mükafatını da alacaksın yani ben kazanmış olduğum sonsuz alemin nimetlerini istemiyorum dersen akılsızlık yapmış olmaz mısın?

Yoksa zaten endise edecek pek durum yok.

Yime varda insanlik icin geceyi gunduze katip calisan yahudiyi sonsuza dek cehenneme atip 3 yasindaki cocuga tecaviz edeni sirf kelimei sahadet getirdi diye bir sure cehennemde 5 yildizli saunada agirlayip kilamli cennete transfer edecekse tanrinin cani cehenneme..

Tamri kapiya dayanmis.
    Simdilik elveda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 26 Şubat 2018; 22:16:13 >

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Bu konuyu araştırmak gerekiyor. Tatlı ve tuzlu suyun karışmaması konusunda da yıllarca hemen karara varıldı ama 'halocline' adı verilen bir durumda gerçekleştiği görülüyor.

Benim bildiğim kadarıyla karışma hızı deniz sakin olduğunda yavaş gerçekleşiyor yani hiç karışmama diye bir olay yok sanırım yanlışsam düzelt.
  • yani diyorsun ki tanrı insanları yaratsın yaşamaları için gerekli her şeyi insanın emrine versin sonra da beni tanısanız da tanımasanız da iyi olun yeter bana verdiğim nimetler için bir teşekkürü çok görün ben yine de sizi mükafatlandırayım bu küstahlığı senin aklın alıyor mu ?

Ayrica iyi veya kotu basarili veya basarisiz sinav olmasi bi yana bu sinava beni sokarken bana sordumu acaba.

Sorduysa ve kendileri varsa dinde bunu nasil acikliyor merak ediyorum.

Zira boyle bir sinava bilincimle sorsa ben kabul etmem.

Kuran onun sozuyse

Zamana and olsjn ki insan zarar+ziyandadir

Yani hersey insanin gunah islemesi icin ikna edicidir

O ikna edici faktorleri trump yaratmiyor.

Benimde sihirli degnegim yok...

Onu bi yakalarsam zaten..

Orijinalden alıntı: Sylora

quote:

Bu konuyu araştırmak gerekiyor. Tatlı ve tuzlu suyun karışmaması konusunda da yıllarca hemen karara varıldı ama 'halocline' adı verilen bir durumda gerçekleştiği görülüyor.

Benim bildiğim kadarıyla karışma hızı deniz sakin olduğunda yavaş gerçekleşiyor yani hiç karışmama diye bir olay yok sanırım yanlışsam düzelt.

Dediğim olay mağaralarda gerçekleşiyor, açık denizde değil.

quote:

quote:

Kuran'da denizden bahsediyor yani bu ayet günümüzle çelişiyor diyebilir miyiz ?

• Din ile bilim aynı kategoride değil. Karşılaştırmak, bilimden delil göstermek, bilimden konu aleyhinde delil göstermek, bunların hepsi boş uğraştır bana göre.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Erwin Rommel
  • Herkes sadece kendi dininin çelişmediğini söyler. Çeliştiği yerlerde de kıvırır, örnekleri de görülüyor zaten.

Efendim o adam iyidir ama dinimle çelişmediği sürece. Çeliştiği noktalarda yanlışı var. Şimdi göremesek bile yakında göreceğiz (arkadaş gelecekten geliyor ya biliyor bilimin ilerde ne söyleyeceğini. Önyargı değil haa, öngörü).

Alenen bilinenle ilgili çelişen şeyler hakkında da esnetme taktiği uygulanabilir. Her kelimenin 5 anlamı olsa, 10 kelimeli bir cümleden kaç anlam çıkar acaba? Cevap: her ihtimale yetecek kadar. Bazen alternatif birisi şahit gösterilir. Bu kişinin Hristiyan, hatta papaz olması bile önemli değildir. O herif madem o kadar akıllı, biz de Hristiyan olalım mı? Orayı karıştırma, adnan hocamız en iyisini bilir.

Veya bilimle hiç alakası olmayan birşey uydurulur. Mesela "evrimdeki açık noktayı buldum, herşeyin genetiği bir anda değişti" gibi. Tabii bu konu da herkese sorulmuş ama kimse cevap verememiştir. Bütün bilim adamları o soruyu duyunca işini gücünü bırakıp haftalarca düşünmüş, ne cevap yazsam diye uykusuz kalmış, tüm dünyaya rezil olma pahasına o yüce kişiliğe cevap verememiştir. Zaten bulsa darwin 250 sene önce bulurdu, ondan sonra bilim hep geri gitti, ne bilir bunlar!

Neyse biraz anonim yazmaya çalıştım, çünkü hep aynı konular açılıp aynı cevaplar veriliyor. Google denen birşey var iyiki, merak eden açıp okur. Boşuna vakit kaybı bu işler...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kuran'da denizden bahsediyor yani bu ayet günümüzle çelişiyor diyebilir miyiz ?

Bildiğim kadarıyla denizler tuzlu olur ama tatlı sudan da bahsediliyor. Açık deniz kastedilmemiş olabilir.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.