Şimdi Ara

Trafik Sigortası’nda yeni dönem: Sürücüler sigortalanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Trafik Sigortası’nda yeni dönem: Sürücüler sigortalanacak

    Zorunlu Trafik Sigortası son birkaç yılda çok konuşulan hususların başında geliyor. Sigorta şirketlerinin değişen düzenlemeler doğrultusunda ciddi anlamda yüksek primler belirlemesi, Maliye Bakanlığını da harekete geçirmiş ve vatandaşa astronomik rakamlar çıkaran şirketlere cezalar kesilmişti.

     

    Tüm bunlar halen tam manasıyla bir çözüme kavuşmuş değilken Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’ten düzenleme sinyali geldi. Eski Maliye Bakanı olan Şimşek, sistemde bazı eksikliklerin olduğunu, bu aksaklıkların da primlerin yükselmesine neden olduğunu dile getiriyor.

     

     
    Mehmet Şimşek’in açıklamalarına göre Maliye Bakanlığı yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Bu sistemde aracın sigortalanmasının yanı sıra sürücünün de sigortalanması ekseninde birtakım yapılanmalar olacak. Sigortalanan araçların daha tecrübesiz ve risk derecesi yüksek sürücüler tarafından sürülmesi ihtimali nedeniyle sigorta şirketleri primlere bu riskleri de ekliyor. Haliyle bu da rakamları yukarı çekiyor.

     

    Sürücünün de hesaba dahil edileceği yeni sistem sayesinde risk oranı düşük sürücülerin daha düşük prim ödemesi gibi bir durum da ortaya çıkmış olacak ve daha şeffaf bir sistem ortaya konulabilecek. Elbette ki işin detayları bununla sınırlı değildir ancak şimdilik Şimşek’in açıklamalarından bu kadarını biliyoruz. İlerleyen günlerde detaylar daha somut bir hal alacaktır.

     







  • şu sigortayı kaldırsalarda kurtulsak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 sene önceki sistem gayet güzeldi ve herkes halinden memnundu. Ne zaman birşey ile ilgili bir düzenleme yapılıyor işte o zaman işler karışıyor.

    Yaptığınız düzenleme üzerine düzenleme derken siz doğru yolu bulana kadar vatandaşın cebinden gereksiz para çıkıyor.

  • İnsanları sigortalayana kadar insan gibi araba sürmesini öğretmek lazım. o da bu eğitim sistemi ile olmaz.İnsan olmayı, saygılı olmayı, ahlaklı olmayı öğretin önce. İnsan yetiştirin.insan yetiştirirsen bu insanlar da hem yaya olup yürürken hem de araba direksiyonuna geçip şöfor olunca kaza riski esas o zaman azalır.primler de düşer .insanlar daha yolda yürümeyi bilmiyorken bunları direksiyon başına geçirip iyi araba kullanmalarını beklemek hayal.
    bkz. zabıta kuralları içinde yer alır : yolda 2 kişiden fazla yan yana gelip yürümek yasaktır.Cezası vardır. Yaya trafiği aksamasın diye.kol kola girip binadan binaya kadar yolu kapatıp yürüyenlerin ülkesinde iyi şoför çıkmasını beklemek akıl karı değildir.bencil, düşüncesiz, bilgisiz, saygısız, vurdunduymaz, akılsız, vs . insanlardan dolayı primler çıkar inmez.

  • boşuna heveslenmeyin sigorta fiyatları sadece dahada artacak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

    şu sigortayı kaldırsalarda kurtulsak

    Şaka değil mi?
  • Ahanda büyük tuzak, şimdi arabası olmayan adamda sigorta mı yaptıracak, kendin sigortasız olarak başkasının arabasını kullanırsan ne olacak?
    Bireysel sigortan yoksa araba kullanmaya korkacak mısın ?

  • zorunlu olan bişeyin denetimini serbest bırakarak attınız zaten millete kazıgı geçenki düzenlemedede iyiçe içine ettiniz şimdide ayrıca kişiyi sigorta düzenlemesi getirin 2 büklüm tekrar sokun sözde ucuzlataçaz diye sigorta şirketinin yükümlülüklerinde hafiflik yaptılar ne ucuzladı nede ucuzluçagı var giren millete girdi kazanan peki vergi alan devlet ve yandaş sigorta şirketi ADAMLAR KARTEL KURDULAR HALA DAHA DEVLET AYAKTA UYUYOR

  • donumuzu da sigortalayın.
  • Avrupa'da bu sigorta işlemleri nasıl acaba burda her türlü dümen dönüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kazalı aracın tamiri için şişirilmiş fiyatlar olduğu sürece ve adam gibi denetlenmediği sürece sigorta fiyatları yüksek kalacaktır. Bir çok kişinin de dediği gibi; eğitim, ahlak, düşünce gerekli. zor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: echomaniac

    Avrupa'da bu sigorta işlemleri nasıl acaba burda her türlü dümen dönüyor

    Avrupa çok büyük bir yer ama Almanya'da tutanak düzgün tutuluyor. "Sistemin şeffalaşması" denilmiş. Sistemin şeffaf olması için bilginin düzgün toplanması lazım. Almanya'da kaza olduğunda polis geliyor, arabadaki iki polis iki ayrı tutanak tutuyor. İmkan varsa ekipler genç-yaşlı, kadın-erkek şeklinde oluşturulmaya çalışıyor ki sosyal yaklaşıma göre gerçekten sapma varsa kontrol edilebilsin. Yol hatası, köşeye park etmiş araba, lastiği aşınmış mı kontrol ediliyor. Tabii çoğu kişi hatasını baştan kabul ediyor.

    Biz düzgün tutanak tutmadığımız için hasarlı kazaların gerçek nedenlerini bilmiyoruz. Sigortalar da adil bir prim dağılımı yapamıyorlar.




  • Sigortaya zamlar kapıda beyler, ben öyle anladım yanlışmıyım . Araba haricinde birde vatandaşı sigorta edecekler .
  • Para mı lazım yani
  • saraya para lazım tabi

  • Rayına oturmadı değil, yeterki kadar para sağlamadı olacaktı. Bu adamlar aynı şeyi geçenlerde vergilendirme sistemiyle de yaptılar. Sözde fiyatlar düşecekti ama hepsi arttı.

  • SONUÇ : Biraz eklemeyle Arabaya ayrı Sürücüye ayrı sigorta yapılır apracıklar daha güzel toplanır.

  • 1978 yılında bir inşaat firmasında çalışırken Libya şantiyesini denetleme gittiğimizde hem firma araçlarının hem de şehirde dolaşan araçların büyük kısmının hasarlı olduğunu gördüğümde merak edip, şantiye şefine sormuştum; bu araçlar neden tamir olmuyor diye.

    Kimse trafik kurallarına uymadığından devamlı kaza oluyor yaptırıyoruz gene hasarlanıyor bizde bir müddet sonra kanıksadık sigortası da yüksek oluyor her zaman yaptırmıyoruz demişti.

    Şikayetler artınca Kaddafi sigorta sistemini kaldırdı ve kaza yapan araçlara devlet el koyup açık pazarda o hali ile satışa koyuyordu parasını da hazine irat kaydediyormuş.

    6 ayda kazalar bıçak gibi kesilmiş ve uygulamayı uzun bir müddet devam ettirip, sürücüleri terbiye ettirdikten sonra yavaş yavaş sigortalı döneme geri dönmüşler
  • İyi Sürücüye iyi fiyat dediler...

    5 yıllık hasarsızlıkla 200 tl den -- 600 TL ye çıktı poliçem.

    Kaza yapan arkadaşım var 200 TL den -- 1150 TL ye çıktı..

    hiç suçum kazam yokken 400 lira zam yedim Allahtan iyi sürücüyüm !!!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mutabek

    İnsanları sigortalayana kadar insan gibi araba sürmesini öğretmek lazım. o da bu eğitim sistemi ile olmaz.İnsan olmayı, saygılı olmayı, ahlaklı olmayı öğretin önce. İnsan yetiştirin.insan yetiştirirsen bu insanlar da hem yaya olup yürürken hem de araba direksiyonuna geçip şöfor olunca kaza riski esas o zaman azalır.primler de düşer .insanlar daha yolda yürümeyi bilmiyorken bunları direksiyon başına geçirip iyi araba kullanmalarını beklemek hayal.
    bkz. zabıta kuralları içinde yer alır : yolda 2 kişiden fazla yan yana gelip yürümek yasaktır.Cezası vardır. Yaya trafiği aksamasın diye.kol kola girip binadan binaya kadar yolu kapatıp yürüyenlerin ülkesinde iyi şoför çıkmasını beklemek akıl karı değildir.bencil, düşüncesiz, bilgisiz, saygısız, vurdunduymaz, akılsız, vs . insanlardan dolayı primler çıkar inmez.

    Çok doğru bir yaklaşım ama sürücü kurslarında bile doğru düzgün eğitim verilmiyor onlarda aldıkları paraya bakıyor ehliyet almak çok daha detaylı bir eğitim ile olmalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.