Şimdi Ara

M.S hastası kız arkadaşımla evlenmeli miyim ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
7.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha yeni tanıştık. 10 yıldır bu hastalıkla savaşıyormuş.Kanım çok kaynadı kıza. İyi de anlaşıyoruz. Ama kafam çok karışık.Ciddi yorumlar istiyorum lütfen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

MS Hastası Biriyle Evlenmek

Multipl skleroz (MS), sinir sistemini etkileyen kronik bir hastalıktır. MSli bir kişiyle evlenmeyi düşünüyorsanız, bu kararın hem sizi hem de partnerinizi nasıl etkileyebileceğini dikkatlice değerlendirmek önemlidir.

Sağlık Hususları:

• MS'in semptomları kişiden kişiye değişebilir ve zamanla ilerleyebilir. Evliliğiniz boyunca partnerinizin sağlık durumundaki değişiklikleri yönetmeye hazır olmalısınız.
    • MSli bir kişi için bakım ve destek sağlamanın fiziksel ve duygusal zorlukları olabilir. Bu sorumlulukları paylaşmak için bir destek sistemi oluşturmak önemlidir.

Finansal Yansımaları:

• MS, tıbbi masraflar, kayıp gelir ve erken emeklilik gibi önemli finansal zorluklara yol açabilir. Evlilikten önce finansal durumunuzu ve gelecekteki maliyetleri tartışmak çok önemlidir.

Duygusal Etkiler:

• MS, hem hasta hem de eş için duygusal zorluklar yaratabilir. Hastalıkla ilgili belirsizlik, kaygı ve depresyon duygularına neden olabilir. Birbirinize destek olmak ve zor zamanlarda iletişim kurmak çok önemlidir.

Sosyal Etkiler:

• MS, sosyal etkileşimleri ve etkinliklere katılma yeteneğini etkileyebilir. Eşinizle birlikte sosyal etkinlikler için alternatif yollar bulmak ve sosyal izolasyondan kaçınmak önemlidir.

Gelecek Planları:

• MS ilerleyici bir hastalıktır ve gelecekteki yolculuğunuz için planlar yapmak zor olabilir. Evlilikten önce, çocuk sahibi olma, seyahat ve kariyer hedefleri gibi gelecek planlarınızı partnerinizle açıkça tartışmalısınız.

Sevgi ve Destek:

• Tüm zorluklara rağmen, MSli biriyle evlenmek sevgi ve destek dolu olabilir. Partnerinizin sağlık durumunu kabul etmek, onun güçlü yönlerini desteklemek ve ilişkinizi güçlendirmek için çalışmak önemlidir.

Karar Verme:

MSli bir kişiyle evlenip evlenmeme kararı, her çiftin kendine göre vermesi gereken kişisel bir karardır. Bu kararın sağlık, finansal, duygusal ve sosyal etkilerini dikkatlice tartmak önemlidir. Herhangi bir karar vermeden önce güvenilir kaynaklardan bilgi almalı ve bir sağlık uzmanına danışmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • M. S. Ne oluyor hocam?

• CDBurnerXP kullanıcısına yanıt
    Güçsüzlük, yorgunluk, hissi belirtiler (karıncalanma, uyuşukluk, ağrı), görme bozuklukları (bir gözde görme kaybı, bulanık veya çift görme), kas fonksiyon bozuklukları (katılık, titreme, idrar kaçırma, kabızlık, cinsel sorunlar) ve denge sorunlarıdır (dengesizlik, başdönmesi, yalpalama) bu tarz sorunlar hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzcanQQ

Güçsüzlük, yorgunluk, hissi belirtiler (karıncalanma, uyuşukluk, ağrı), görme bozuklukları (bir gözde görme kaybı, bulanık veya çift görme), kas fonksiyon bozuklukları (katılık, titreme, idrar kaçırma, kabızlık, cinsel sorunlar) ve denge sorunlarıdır (dengesizlik, başdönmesi, yalpalama) bu tarz sorunlar hocam.

Anladım hocam kötüymüş. Allah şifa versin.

Konu Sahibi arkadaşa da:
    Bence buna karar vermeden önce çok iyi düşünün. Kıza acıyıp evlenmeyin. Ama bu hastalık yüzünden de evlenmekten vaz geçmeyin derim. Bu arada evlilikte de çok aceleci olmayın, birbirinizi iyi tanıyın önce. Acele karar vermeniz ilerde daha kötü sonuçlar doğurabilir diye düşünüyorum.

• İşin kötüsü tedavisi yok hastalığın. :(

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bir ms hastasıyım eğer gerçekten seviyorsanız bu engel olmamalı tabi ki üzülecek veya pişman olacaksanız sonradan boşanırım felan gibi şeyler varsa kız cağızı üzmeyin. Bu hastalığın tam sebebi belli olmamakla birlikte benim şahsi görüşüm yoğun yaşanan stres ve sıkıntılar eğer üzecekseniz bu yola girmeyin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Ziyaomoğulları

Bende bir ms hastasıyım eğer gerçekten seviyorsanız bu engel olmamalı tabi ki üzülecek veya pişman olacaksanız sonradan boşanırım felan gibi şeyler varsa kız cağızı üzmeyin. Bu hastalığın tam sebebi belli olmamakla birlikte benim şahsi görüşüm yoğun yaşanan stres ve sıkıntılar eğer üzecekseniz bu yola girmeyin..
    Hocam bu konuyu hastalıkla ilgii Uzman Doktora sorun danışın, psikolojik daışmanlardan destek alın

çok ciddiyim ben bir psikoloğa ve ms alanında uzman bir doktorun görüşünü almadan bu yola girmeyin

Belkide kızın şifası sizsinizdir sizinle nefes alacak eğer mutlu olursanız olumlu birşekilde hastalığa yansıyacaktır ama üzersenizde tam tersi olabilir bu çok hassas dengeyi sağlamalısınız

Her hastalığın bir devası vardır

Allah rızası için seviniz sahipleniniz destek olunuz asla bir çıkar beklemeyin ve allahtan dileyiniz her şeyin hayırlısını

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mfatih1905

Hocam bu konuyu hastalıkla ilgii Uzman Doktora sorun danışın, psikolojik daışmanlardan destek alın

çok ciddiyim ben bir psikoloğa ve ms alanında uzman bir doktorun görüşünü almadan bu yola girmeyin

Belkide kızın şifası sizsinizdir sizinle nefes alacak eğer mutlu olursanız olumlu birşekilde hastalığa yansıyacaktır ama üzersenizde tam tersi olabilir bu çok hassas dengeyi sağlamalısınız

Her hastalığın bir devası vardır

Allah rızası için seviniz sahipleniniz destek olunuz asla bir çıkar beklemeyin ve allahtan dileyiniz her şeyin hayırlısını

Alıntıları Göster
    sevdiysen neden olmasın ?

• Yorumlar için çok sağolun arkadaşlar. Biliyorum çok hassas bir konu. Dikkate alıcam yazdıklarınızı. Allah büyük, yazmışsa kimse önüne geçemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: capo di capi

Yorumlar için çok sağolun arkadaşlar. Biliyorum çok hassas bir konu. Dikkate alıcam yazdıklarınızı. Allah büyük, yazmışsa kimse önüne geçemez.
    Bence bu kararı senin vermen gerekiyor.Forumdan gelen cevaplara göre fikrin değişmez umarım.
  • " Allah büyük, yazmışsa kimse
    önüne geçemez."

adamsın.

yalnız, yine Allah'ın hukumleri doğrultusunda bu arayışı surdurmeni öneririm. istişarelerde bulunman güzel ama konu dışında kalmasın bu sadece.. tecrübelilerle konuş, onlara danış, ileride evlendiğinizi düşün..

düşün, onunla yatmak isteyeceksin ama hastalığından dolayı pek mümkün olmayacak. dışarıda iş yaparken ev işleriyle de uğraşman gerekecek, cocugunuz olursa ona sen bakacaksin...

eğer hastaligin devam ettiği müddet boyunca hizmetçiler tutulabilecek durumun filan yoksa evliliginizin yurumesi pek olağan görünmüyor, ancak takdir şüphesiz ki Allah'in..

• Evlen ama ilerde bosanmayacagina emin olarak evlen saglik hersey cunku

• Bakalım zaman ne gösterecek. Amacım kararım ne olursa olsun onu üzmemek.

• quote:

Daha yeni tanıştık. 10 yıldır bu hastalıkla savaşıyormuş.Kanım çok kaynadı kıza. İyi de anlaşıyoruz. Ama kafam çok karışık.Ciddi yorumlar istiyorum lütfen.

Gerçekten seviyor musunuz yoksa ona karşı anaçlık mı besliyorsunuz?

Ne kızın hayatı zehir olsun ne de sizinki.

Gerçekten yürekten seviyorsanız hhiç bir sorun olmaz. Ama iyi düşünün taşının.

Gerekirse uzun süre düşünün, öyle karar verin. Hele ki evlilik çok ciddi bir kurumdur. Sorumluluk ve saygı ister.
  • Bu soruyu burda sordugun icin kesinlikle evlenme. Kiza yazik O'nu hicbir zaman haketmeyecek bi adamla evlenecek.
  • capo di capi kullanıcısına yanıt
    MS hastalığı psikoloji ile doğrudan bağlantılı bir hastalıktır. İnsan ne kadar sıkıntısız stressiz olursa o denli yavaş ilerler, belki de hiç ilerlemez. Ama risktir her zaman için. Arkadaşların dediği gibi uzman tavsiyesi doğru olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

Daha yeni tanıştık. 10 yıldır bu hastalıkla savaşıyormuş.Kanım çok kaynadı kıza. İyi de anlaşıyoruz. Ama kafam çok karışık.Ciddi yorumlar istiyorum lütfen.

Gerçekten seviyor musunuz yoksa ona karşı anaçlık mı besliyorsunuz?

Ne kızın hayatı zehir olsun ne de sizinki.

Gerçekten yürekten seviyorsanız hhiç bir sorun olmaz. Ama iyi düşünün taşının.

Gerekirse uzun süre düşünün, öyle karar verin. Hele ki evlilik çok ciddi bir kurumdur. Sorumluluk ve saygı ister.

Ciddi derece de hoşlanıyorum. Çok cici hanım bi kız. Tanışalı daha 10 gün oldu. Üçüncü gün hastalığından bahsetti. Bi an sarsıldım duyunca sonra toparlandım. Seviyeli ve ağırdan gidiyor arkadaşlığımız.

• Seviyorsan destek ol

• quote:

Orijinalden alıntı: TheRad67

Seviyorsan destek ol

En önemli şey sağlık ve para. Benim kazancım düşük. Ayda ortalama 1500 tl. Evlendik çocukta oldu. Kız'ın vücut iyice yorgun düştü yada hastalığı ilerledi. Ne yaparım ne ederim diye kara kara düşünüyorum. Boşanmaların, mutsuzlukların çoğu maddi kaynaklı. İnan gelirim 4-5 bin olsa hiç düşünmeden evlenmek isterdim. Sıkıntım manevi değil yani. Karı koca çalışmadan ayakta duramıyor, evi geçindiremiyorsun malesef.

• capo di capi kullanıcısına yanıt
    Orasıda öyle tabi para olmadan bu işler kolay olmuyor. Rahat yaşatmak gerek insanı ama karşındaki ne bu durumu nasık anlatırsın bilmiyorum çok zor bir şey

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.