< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 12 Mayıs 2019; 13:37:41 > |
M.2 SSD Takinca Baska SSD Kullanamiyor muyuz?

-
-
M.2 SATA Kullanırsanız kartın sata portlarından biri iptal olur sadece bildiğin kadarıyla. NVME destekli kullandığınızda SATA portlarına eksi etkisi olmaz. Anakartınızın özelliklerini incelemeniz yeterli bunu netleştirmek için
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Tunyukuk
M.2 SATA Kullanırsanız kartın sata portlarından biri iptal olur sadece bildiğin kadarıyla. NVME destekli kullandığınızda SATA portlarına eksi etkisi olmaz. Anakartınızın özelliklerini incelemeniz yeterli bunu netleştirmek içinwww.msi.com
B450I GAMING PLUS AC | Motherboard - The world leader in motherboard design | MSI Globalhttps://www.msi.com/Motherboard/B450I-GAMING-PLUS-AC/Specification
Burada bir sey goremedim boyle. Ama bir cok m.2 kullanicisi bundan bahsediyor. Net bir bilgiye ihtiyacim var.
-
SATA M.2 takınca bir SATA portu iptal olur, hepsi değil. Hangisinin iptal olacağı da anakartın kullanma kılavuzunda yazar. -
Hocam sizin kartın kullanma klavuzundan anladığım kadarıyla, sizin kartta böyle bir sıkıntı yok. Bütün sataları kullanabilirsiniz. Normalde 6 sata soketi olması gerekirken sizin kartta 4 tane var. Adamlar zaten m2 kullanınca iptal olan sataları koymamışlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
M.2 NVME kullanıldığında 2 adet SATA portu iptal olur. -
-
Konu SATA değil NVMe. M.2 SATA ile M.2 NVMe farklı. NVMe SATA değil PCIe veriyolunu kullanır ve 970 EVO gibi 32Gb/s kullanan NVMe SSD takılan bir anakart 2 SATA portunu iptal eder. -
2 sata portu iptal oluyor, kalanları kullanabiliyoruz yani? Kesin mi?
Hocam sizin anakartta hiçbir port iptal olmuyor gibi. En azından kullanma klavuzunda olduğuna dair bilgi yok.
6 SATA portu varsa 2 adet SATA portu iptal olur, 4 SATA portu varsa iptal olmayabilir. -
Konu hort olacak ama bende bunu merak ediyorum. Anakartım gigabyte b450m s2h v2, nvme m2 ssd takınca sata portları iptal oluyor mu?
benimde b450m pro vdh plus
M.2
1 x M.2
Sata 6Gb/s
4 x SATA 6Gb/s
m.2 ye takarsam portlardan biri gider mi ?
-
anakart kitapçığında yazar bu detay chipsete göre değişebiliyor misal bende ki b360 anakartta m2 ssd'yi 1.yuvaya takarsam sata 2 portu iptal oluyor ama 2. yuvaya takarsam tüm sata portlarını kullanabiliyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 7 Şubat 2021; 23:38:57 > -
b360 ta devre dışı bırakıyormuş fakat b450m de çalışmaya devam ediyormuş
-
quote:
Orijinalden alıntı: ÇevreMühendisib360 ta devre dışı bırakıyormuş fakat b450m de çalışmaya devam ediyormuş
Teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: Aerosol 34anakart kitapçığında yazar bu detay chipsete göre değişebiliyor misal bende ki b360 anakartta m2 ssd'yi 1.yuvaya takarsam sata 2 portu iptal oluyor ama 2. yuvaya takarsam tüm sata portlarını kullanabiliyorum
Internetten baktim anakart kitapçığı iki sayfa bişey onda da böyle bir bilgi yok. Ayrica benim anakarta 1 tane m2 takılabiliyor
quote:
Orijinalden alıntı: Aerosol 34anakart kitapçığında yazar bu detay chipsete göre değişebiliyor misal bende ki b360 anakartta m2 ssd'yi 1.yuvaya takarsam sata 2 portu iptal oluyor ama 2. yuvaya takarsam tüm sata portlarını kullanabiliyorum
Internetten baktim anakart kitapçığı iki sayfa bişey onda da böyle bir bilgi yok. Ayrica benim anakarta 1 tane m2 takılabiliyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X