Şimdi Ara

Lys mi, Ygs-mi ? [Mezunlar]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
9.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler özellikle mezun arkadaşlar, sizce 2013 için şu an itibariyle yapılması gereken lys hazırlığı mı yoksa ygs midir, bana önümüzdeki lysye tüm gücünle çalışın demeyin çünkü full bile kurtarmıyor

Şu ana kadar gördüğüm üzere önerilen seçenekler.

1- 3 ay boyunca ygs kasalım sonra lys ve ygs 2 ay kala tekrar ygs.

2- Lys kasalım yaz boyunca eylülde ygsye başlarız.

3- Ygs-Lys beraber götürmek.

Sizce hangisi beyler ya da farklı bir seçeneğiniz mi var ?

• 2.si daha mantıklı gibi geldi bana
  • sınava kadar lys kas yanlış anlama kazanırsın diye değil sınavda kendini ölçersin ondan sonra ygs tamamen bitir taa ki 35+ tr 30+ mat 30+sos 30+fen bunları gördükten sonra lys'ye asıl tekrar ama ygs yide boşlama ara sıra deneme ol konuları tekrar et göz gezdir falan ygs ye 2 ay kala lys çalışmayı bitirip ygs başla sınavdan sonra tekrar lys asıl

ben kalırsam bu şekilde yapmayı düşünüyorum
  • sınava kadar lys kas.Temel atmış olursun. Bir dahaki sene de ikisini bir arada götür.Bir arada götürürken de vaktinin çoğunu lys ye ayırmalısın. ygs de istersen ilk bine gir lys de yapamazsan olmuyor bu iş.O yüzden lys ye çok önem ver derim.
  • Benim yapacağım şu, YGS konularını bitirmek. Bitirdikten sonra bir süre YGS devam etmek (1-2 hafta) ondan sonra her gün YGS denemesi yaparak geri kalan bütün vakitlerde LYS çalışmak.
  • bende 2013 ygs sınavına giricem meslek lisesiyim ve eksik cok şuan itibariyle ygs matematik calışıyorum emin ol mat 1 olmadan mat2 yapamıyorsun örnek olarak mat1 deki ardışık sayılar olmadan mat2 de ki toplam ve çarpım sembolünü yapamazsın diğer örnekte mutlak değer olmadan mat2 deki karmaşık sayıları karar vericek arkadaşlar bunları göz önünde bulundursun derim
  • Çok farklı fikirler var ama ağırlık lysye kadar çalışılması gerisinin ise meçhuliyeti yönünde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yazda ygs mi yoksa lys mi ?
    11 yıl önce açıldı
    Tyt fen ne zamana biter ???
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Lysye çalış en kötü ihtimalle seneye temel olur.Zaten işin bitirici kısmı lys,ikinci senende ygsyi istediğin seviyeye çekersin hocam.
  • ben çevremdeki herkese söyledim beni sallamadılar ygs de konu eksiğin yoksa gidip kitap bitirmene gerek yok al çeşit çeşit deneme 2 güne 1 deneme çöz ygsye yeter zaten adamlar bana inek gibi çalışan adam lazım demiyor ygs için düzenli olarak kitap okuyan kafası çalışan adam lazım diyor kafayı çalıştırmak içinde denemeler yeterli çünkü denemelerdeki her soru seçilmiş sorudur o yüzden bir çok demene çözmek seni soru çeşitleri bakımından ygsye rahat hazırlar.(beni dinlemeyen adamlar ygsden sonra içip içip geldi dersanede ağladı)
    Lys için ise tam tersini yapacaksın yani full soru çözeceksin denemeler de önemli ama öncelik konularda konuları adın gibi bileceksin bilmediğin hiç bir konu kalmayacak sonrası zaten soru çözümü yani konu eksiğin kalmayana kadar yatıp kalkıp lys çalışacaksın 2 güne birde ygs denemesi çözeceksin

Ygs denemesi için Fem- işleyenzeka- zaman denemeleri önerimdir.
    Bu arada Türkçeye ayrı bir parantez açmak lazım son bilmem kaç yılın türkçe soruları kitabını al ordaki butun paragraf ve cümlede anlam sorularını otur çöz sana büyük katkısı olacaktır.

• LYS önerimdir çünkü ygs ye de katkısı oluyor lys nin.
  • Ben şuan mat1 kasıyorum. Karekök 1 ve 2 yi bitirmeye çalışıyorum.Sonra fizik 0 ve kimya 1 e çalışcam türkçeyede ara zamanlarımda çalışıcam. Tarih coğ. ya hiç bakmıcam. belki son 1 haftada okurum geçerim.Yazın lys de çalışıcam çünkü 10.sınıftan eksiğim çok var onları tekrar etmem lazım. Yani anlıcağınız karekök serisini bitiricem inşallah.
  • Bende ilk lys kasayım dedim ama ygs yi fazla bilmeden olmuyormuş. Çalışamadım lys ye. Şimdi Ekime kadar YGS bitirmeye çalışıcam, Ondan sonra her gün deneme + LYS kasacam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kasva58

Bende ilk lys kasayım dedim ama ygs yi fazla bilmeden olmuyormuş. Çalışamadım lys ye. Şimdi Ekime kadar YGS bitirmeye çalışıcam, Ondan sonra her gün deneme + LYS kasacam.

lise 3 müsün hocam ?
  • 2 keredir aynı hatayı yapıyorum Lys yi son 2 aya bırakıyorum.

Son 2 aya bırakmada ne yaparsan yap. Önce biter gibi gelir gözüne. koskoca 2 ay biter zaten dersin ama olmuyor.

Yani çalış lys'ye hatta elinden geldiğince lys yi ygs sınavından önce bitirmeye bak.

Zaten ygs de istediğini pek yapamoyorsun.sonra moralin bozuluyor.Sonra gaza geliyorsun hadi lys kasacam diyorsun bir bakıyorsun bir ton konu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sherlock Domates -- 1 Mayıs 2012; 16:49:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ylmz12

2 keredir aynı hatayı yapıyorum Lys yi son 2 aya bırakıyorum.

Son 2 aya bırakmada ne yaparsan yap. Önce biter gibi gelir gözüne. koskoca 2 ay biter zaten dersin ama olmuyor.

Yani çalış lys'ye hatta elinden geldiğince lys yi ygs sınavından önce bitirmeye bak.

Zaten ygs de istediğini pek yapamoyorsun.sonra moralin bozuluyor.Sonra gaza geliyorsun hadi lys kasacam diyorsun bir bakıyorsun bir ton konu...

fakat ygs olmadan lysde olmuyor hocam yani ilk ygs biterse kasıma kadar falan sonra 7 gün lys 2 gün ygs denemesi öyle olabilir mesela bende seneye giricem o yüzden araştırıyorum öyle başlıcam
  • Hocam bence öncelikli olarak lys yi hallet çünkü lys de çalıştığının karşılığını kesn alırsın hem de lys puansal olarak daha çok etkiliyo şöle söyliyim 400 puan üzerinden ygs 160 lys de 240 puan etkiliyo.ygs de ne kadar çalışırsan çalış sınav anına bağlı zaten ösym de bunu amaçlıyo ygs de sınava 1.800 bin adam sınava girdi fakat lys ye 3 de biri kadar bile adam başvurmadı.önce lysyi hallet sonrada ygs kolay iş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jaws12

quote:

fakat ygs olmadan lysde olmuyor hocam yani ilk ygs biterse kasıma kadar falan sonra 7 gün lys 2 gün ygs denemesi öyle olabilir mesela bende seneye giricem o yüzden araştırıyorum öyle başlıcam

yazın çalışacaksa olur.ama dershane başladıktan sonra lys yede başlarsa iyi olur. yani ygs ye kadar sadece ygs çalışmayın da onu deek istiyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kasva58

Bende ilk lys kasayım dedim ama ygs yi fazla bilmeden olmuyormuş. Çalışamadım lys ye. Şimdi Ekime kadar YGS bitirmeye çalışıcam, Ondan sonra her gün deneme + LYS kasacam.

lise 3 müsün hocam ?

Yok hocam, Lise 4'üm. Mezuna kalıcam.
  • quote:

quote:

quote:

yazın çalışacaksa olur.ama dershane başladıktan sonra lys yede başlarsa iyi olur. yani ygs ye kadar sadece ygs çalışmayın da onu deek istiyorum.

anladım hocam yazdıklarınız benim icin altın değerinde o değilde hep başlıcam diyorum bi türlü başlayamıyorum onu ne yapıcam :S herşeyin farkındayım ama bi türlü calışma isteği gelmiyor -.-

• hocam arkadaşlarımdan gördüğüm en büyük hatadır uyarayım bu hataya düşmeyin en iyi bildiğini fullemeye çalışmak saçmalığın ötesi birşey hemen celallenmeyin demek istediğim adamın matı iyi yaptığı netleri görünce aç camı atla aşağı o derece 34-37 arası mat neti türkçe 10-15 fen 10-15 çok saçma bir davranış sınav sonuçlarında 280-300 e zor çıkıyor benim netler tüm bölümler birbirine yakın çoğu arkadaşımı geçtim yani tek koldan girmeden homojen çalışmak gerekli merete. bir dersten 35 i gördüysen extrem sorulara bak sadece birde bol bol kitap okuyun ne kadar türkçe için önemli o sadece gibi düşünülsede tüm sorularda metin var

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.