Şimdi Ara

Lütfen Yardım Araç Lpgde stop ediyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkdaşlar araç lpg de iken stop etmeye başladı ... yaklaşık 2 seneden fazla hiç sorunsuz kullandık lpg yi BRC s. 56 (araç e39 5.20)

Ancak yakın bir zamanda araç seyir halindeyken stop etmeye başladı... Bu aşırı rahatsız edici durum benzinde yaşanmazken lpg de çok sık olmaya başladı...

aracı her türlü bilgisayara bağladık 2 ayrı lpg ustası inceledi lpg testi yapıldı bilgisayarda v.s. bir sorun bulunamadı....
    ancak ecu nun arızalı olabileceği söylendi ki bu çok net bir cevap değildi...

araç seyir halinde bazen gaza bastığınız anda stop ediyor....bazende benzinden lpgye erken geçtiği zaman geç tepki verir ya gaza basarsınız 1-2 saniye sonra aniden gitmeye başlar ısınana kadar aynen öyle oluyor halbuki gayet sıcak olduğu halde....
    gaza basında araç tepki vermiyor 2 saniye sonra falan çok sert tepki veriyor ve birden öne atılıyor....

bujileri falan da değiştirdim.... enjektörler sağlam...

Benzinde de aynı problem olsa egzantirik sensörünü değiştireceğim direk ancak benzinde bu problemler yok...

Acaba böyle bir sorunla karşılaşan oldumu? yada lpg konusunda tecrübeli arkadaşlarımız bu tarz şikayetler duydumu?

Sıkıntı çok ciddi çünkü araç seyir halinde stop ediyor ne zaman nerde başınıza geleceğini bilemiyorsunuz bu nedenle ciddi kaza riski taşıyor...
    Artık benzinle kullanıyorum zaten...

Teşekkür ederim

• Evet benimde muzdarip olduğum konuydu ve dün 15.000 bakımından sonra hortladı tekrar..
    Ama benimki seyir halinde yapmıyor ama kalkışklarda özellikle sağa sola manevralı kalkarken stop ediyor.. Geri vitesde daha çok yapıyor.. Daha öncesinde ilk montajdan sonra yapmıştı ve bir iki defa kalibrasyon ayarları düzenlendikten sonra sorun kalmamıştı.. Ancak dünkü bakımdan sonra kalibrasyonu değişince araç yine aynısını yapmaya başladı, şimdi tekrar götürcem ayar için ama artık kalibrasyon ile değil kesin olarak çözmelerini isteyecem.. Çünkü çok sinir bir durum ve dediğin gibi kaza riski taşıyor.. Ayrıca ilk montajdan sonra olunca bende ilk ecu değişti ama sorun ortadan kalkmamıştı.. Ama sizin sorun 2 yıl sonra başlamış belki ecudan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum, ama garantisi bitti diye ecu ücretli değişip sonra sorun devam ederse paranızada yazık olur bunu mutlaka konuşun...
  • Merhaba;
    Lpg Regülatöründen olabilir, Değiştirip denemek lazım ama esenlik arkadaşımızın dediği gibi Bayi İle Baştan Görüş Yardımcı Olacaklardır.
  • "Aracıma LPG taktırıcam, marka tavsiyesi" diye başlık atsaydınız forumda ki BRC bayileri hemen yardıma koşarlardı.
  • Faruk ustam bu başlığı herhalde gözünden kaçırdı,gördüğü an en kısa zamanda yardıcı olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mscsi

"Aracıma LPG taktırıcam, marka tavsiyesi" diye başlık atsaydınız forumda ki BRC bayileri hemen yardıma koşarlardı.

Aynen hatta cevapları;

Aracınız LPG ile %100 uyumludur ve %40 tasarruf sağlanır.. Marka önerimiz ise bir çok araba üreticisi tarafından önerilen BRC'dir.
  • cevaplarınız için teşekkür ederim...

Dediğiniz gibi konuşup bir süre başka bir ecu deneyeceğim umarım düzelir ...

İşin kötüsü 2. el ecu ya 600 TL para istiyorlar sıfırı 1.000 tl falan herhalde....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aracım stop etmiyor !
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bence lpg enjektörlerinde sorun var gibi duruyor bi arkadaşta da aynı sroun vardı lpg enjektörü garantiden değişti
  • quote:

Orijinalden alıntı: esenlik

quote:

Orijinalden alıntı: mscsi

"Aracıma LPG taktırıcam, marka tavsiyesi" diye başlık atsaydınız forumda ki BRC bayileri hemen yardıma koşarlardı.

Aynen hatta cevapları;

Aracınız LPG ile %100 uyumludur ve %40 tasarruf sağlanır.. Marka önerimiz ise bir çok araba üreticisi tarafından önerilen BRC'dir.

süper ötesi yorumlar katılıyorum.

• Bu arada konu ile ilgili bir şey daha öğrendim, öncelikle belirteyim bu cevabı LPG ustasından değil normal servisteki ustadan öğrendim, aracına ecu taktırmadan önce aracın ortak yakıt sistemini ve motoruda gözden geçirt çünkü bazen benzinde hata vermese bile LPG'de hata verebiliyormuş çünkü LPG'de motora binen yük daha fazlaymış ve bu sorun olan bir parçanın benzinde sorunsuz gibi görünüp LPGye geçince stop etme gibi sorunları ortaya çıkarabilyormuş. Benzer durumda olan bir aracın şuan adını hatırlayamdım bir parçasını gösterd, ve o parça ile ilgili servis merkezi ile yaptığı mailleşmeleri okudum.. Kısaca özetliyeyim LPGde stop etme zorunuyla gelen araçta sorunlu parça şansa bulunuyor garantiden parça isteniyor ve yeni parça takılınca stop etme duruyor ve yeni parça garantiden sayılıp müşteri para ödemiyor.. Ardından sorunlu parça ödeme almak için ana merkeze gönderiliyor oradaki teste sorun yok parça sağlam deniliyor tabiki orada direkt benzinli araçta denendiği test edildiği için sorun yok geliyor ve parçanın parası ustaya gönderilmiyor... Onunla ilgiil yazışmaları yapıyordu halen mailde derdini anlatmak adına Benim araçta şuan maşpiyel eziği için kaporta ve boyada araç dönünce aracı inceleteceğim sanada tavsiye ederim...
    -------------------------------------------------------------------------------------

Şuan biraz araştırma yaptım internette, bir tavsiyemde EGR valfini ve gaz kelebeğini temizletip bir deneyin, hatta gerekirse EGR'yi iptal edip deneyin eğer sorun çözülürse EGR valfini değiştirirsiniz.. Bende ek olarak bunlarıda deneyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esenlik -- 12 Ocak 2011; 0:16:05 >

• aynı sorunu 2 gündür bende yaşıyorum araç 2 günde 4 kez stop etti. 4 ünde de araç 1- yada 2. viteste dur kalk sırasında oldu araç durduk yere sönüyor 2 sinde benzine geçince hemen yeniden çalıştı 1 inde 3-5 ugraştık.bir kezde kapatıp açtık çalıştı yolun ortasında kala kalıyorsunuz. sorun nedir acaba araç söndüğünde lpg gösterge ışıklaı sönüyor bu arada.
  • bu gün lpg servisine gittim bakımı gelmiş dedi bakım yapıldı araç orada ateşlemedi sonra bujiyi söktü başka taktı çalıştı söktü benimkini geri taktı yine çalıştı motor ustasına bi göster dedi gittim ustaya bujileri söktü temizledi uçları fazla açık dedi biraz kısaltı mesafeyi bogaz kelebeği temizlendi filtrelere bakıldı temizdi. yag değiştim bide. usta ile 2 tur attık araç sönmedi. aslında çok bişide yapılmadı ama sonra aldım işe geldim yolda yine sönme yapmadı inş. sorun çözülmüştür.

tekrarlarsa sizce neden dir ..ustanın söylediği araç benzinle çalışıyo gazda gitmiyo sönüyo tekara benzine geçerse çalışıyo dedi.ilk söndüğünde hmen çalışıyo ama 200-300 mt re sonra söndüğünde çok ugraştırıyo çalşmıyo.aracı yeni aldım 1 haftadır bende son 2 gündür bu sönme sorunu var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Okifi

Faruk ustam bu başlığı herhalde gözünden kaçırdı,gördüğü an en kısa zamanda yardıcı olacaktır.

@okifi
    Teşekkürler.

@whisper911
    Aracınızın radyatör suyunu kontrol ediniz, birde recep beyin dediği gibi regülatörü kontrol ettiriniz. (Regülatörün üzerindeki vakum hortumunu çıkartarak regülatör tarafından gaz gelişi olup olmadığını kontrol edin gaz geliyorsa aracınızın boğulmasına neden olabiliyor.
    Bu durumda regülatörünüzün tamir takımı değişir.

(BRC ye ait başlıkların altına soru sorarsanız daha hızlı yanıt alısınız)
    Her topiğe yazınca suç olduğu gibi her topiğe yazmayıncada suç adleden müdavimlerimiz yüzünden her başlığa girmiyorum. Bu yüzden beni ilgilendiren bir yazı da varsa kaçırabiliyorum.
    Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruksevgili -- 19 Ekim 2011; 15:33:50 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.