Şimdi Ara

Lütfen bakın.Asus GTX 560 Ti SLI yaptım ama kasaya sığmadı (SS) li (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
3.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Yağmurun Sabahı

Doğru anladıysam, hocam sen diyorsunki kartlar 2 slot olsaydı sorunsuz bir slı olabilirdi ancak asus'un bu 3 slot kartları ile bu board da sıkıntı çıkarması normaldir

Sorun anakartta değil, kartların 3 slot olmasında. Bu sebeple Asus'a acayip tilt oluyorum. 3 slot kart mı kaldı ya. Hala kütük gibi kart yapıyorsun arkadaş. AMP de 2 slot değil ama bunun gibi hayvansı da değil. Ayrıca, 7850 dururken 560ti 448'in ucuz fiyatına aldanıp, sırf nvidia diya kart alan arkadaşlara da acıyorum bu arada. Örneği ortada işte.

Kartın fiziksel büyüklüğü ayrı dert, (7850'ye göre) OC potansiyelinin az olması ayrı dert, çektiği nerdeyse iki kata yakın fazla güç ayrı dert.

• quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

quote:

Orijinalden alıntı: Yağmurun Sabahı

Doğru anladıysam, hocam sen diyorsunki kartlar 2 slot olsaydı sorunsuz bir slı olabilirdi ancak asus'un bu 3 slot kartları ile bu board da sıkıntı çıkarması normaldir

Sorun anakartta değil, kartların 3 slot olmasında. Bu sebeple Asus'a acayip tilt oluyorum. 3 slot kart mı kaldı ya. Hala kütük gibi kart yapıyorsun arkadaş. AMP de 2 slot değil ama bunun gibi hayvansı da değil. Ayrıca, 7850 dururken 560ti 448'in ucuz fiyatına aldanıp, sırf nvidia diya kart alan arkadaşlara da acıyorum bu arada. Örneği ortada işte.

Kartın fiziksel büyüklüğü ayrı dert, (7850'ye göre) OC potansiyelinin az olması ayrı dert, çektiği nerdeyse iki kata yakın fazla güç ayrı dert.

Asusun bu 3 slotuna bende sinir oluyorum. O kadar kart degistirdim daha bu 3 slotu sokmadim kasama. Msi tf2 bile bu sogutucudan basarili bence. Biraz giga msi ya bakmasi lazim bu konuda hatta zotac amp de olur. Bu 3 markanin ozel sogutucularina nereden hava gelse onu alip serinliyor ama asus tugla tarzi yapmis yan kapaga takilan fan bu gibi durumlarda islevsiz kaliyor. Zotac ampde 3 slot ama tost sekilde sli yapilsa ve yana kapan takilsa kart yine sogutur kendini. Zaten 1 ay once bir yerde resim gormustum gtx680 yada gtx580 nin bu sogutucusunu sokunce isiyo yapraklara ileten borularin bir kisminin gpuya hic temasi yoktu. O kocaman sogutucunun bir kismi kullanilaniyor. Sacmalik bence. Msi in en son gtx680 lightninge koydugu sogutucuya hayran kaldim diyebilirim 2 slot sessiz vede daha basarili.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Poyri!!!

Asusun bu 3 slotuna bende sinir oluyorum. O kadar kart degistirdim daha bu 3 slotu sokmadim kasama. Msi tf2 bile bu sogutucudan basarili bence. Biraz giga msi ya bakmasi lazim bu konuda hatta zotac amp de olur. Bu 3 markanin ozel sogutucularina nereden hava gelse onu alip serinliyor ama asus tugla tarzi yapmis yan kapaga takilan fan bu gibi durumlarda islevsiz kaliyor. Zotac ampde 3 slot ama tost sekilde sli yapilsa ve yana kapan takilsa kart yine sogutur kendini. Zaten 1 ay once bir yerde resim gormustum gtx680 yada gtx580 nin bu sogutucusunu sokunce isiyo yapraklara ileten borularin bir kisminin gpuya hic temasi yoktu. O kocaman sogutucunun bir kismi kullanilaniyor. Sacmalik bence. Msi in en son gtx680 lightninge koydugu sogutucuya hayran kaldim diyebilirim 2 slot sessiz vede daha basarili.

• Hepsini geçtim de üstteki 90 dereceyken altaki nasıl 33 oluyor. SLı aktif mi? Arada 20-30 derece olsa bir nebze anlarım da.
  • Arkadasa cok yuklenmis oluyoruz ama Sistem de dengesiz olmus, sli be cf düzenegi yapiyorsan en az core i5 islemci alip 4.ghz hiz asirtman lazim tam berim icin, Fx serisinden hic bir islemci kaldirmaz o kadar gücü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herzaman için güçlü tek kart seçmek en mantıklısı veya çift gpu tek pcb üzerinde bunlarla ugraşıp kafayı yiyecegine yol yakınken arkadaşları dinleyip bi seçim yap bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

Arkadasa cok yuklenmis oluyoruz ama Sistem de dengesiz olmus, sli be cf düzenegi yapiyorsan en az core i5 islemci alip 4.ghz hiz asirtman lazim tam berim icin, Fx serisinden hic bir islemci kaldirmaz o kadar gücü.

yok estf. tabiki herkes fikrini söylemiş.1200 watlık psu aldım.ve üstteki ekran kartının koruma demirini çıkardım değerler şu an iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: setek01

Hepsini geçtim de üstteki 90 dereceyken altaki nasıl 33 oluyor. SLı aktif mi? Arada 20-30 derece olsa bir nebze anlarım da.

aynen bende anlamış değilim sanki öteki hiç çalışmıyor yaw.ama nvidia arayüzünde aktif gözüküyor.bu konuda da yardımınıza ihtiyacım var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yugams

sevdiğini elde edemiyorsan elde ettiğini sevmeye çalış.

Mutlu ve huzurlu olmak adına ibretlik bir söz. Mesajı aldım.
  • quote:

Hepsini geçtim de üstteki 90 dereceyken altaki nasıl 33 oluyor. SLı aktif mi? Arada 20-30 derece olsa bir nebze anlarım da.

+1

Ayrıca, kartların yerini değiştirip dene, eğer yine üstteki ısınıyorsa sorun kartta değil demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GUERRA

quote:

+1

Ayrıca, kartların yerini değiştirip dene, eğer yine üstteki ısınıyorsa sorun kartta değil demektir.

aynen dediğiniz gibi denedim ve üstteki kart ısındı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yugams

sevdiğini elde edemiyorsan elde ettiğini sevmeye çalış.

Mutlu ve huzurlu olmak adına ibretlik bir söz. Mesajı aldım.

+1
  • bu arada kart ısınıyor ama asus sağ olsun 80 derecede bile fan en fazla %35 de çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardware169

bu arada kart ısınıyor ama asus sağ olsun 80 derecede bile fan en fazla %35 de çalışıyor.

Kardeş sen fanları serbest bırakırsan onlar kaytarır, verecen coşkuyu tam kapasite %100 çalıştıracaksın, biraz gürültü olacak ama idare et artık, yoksa tabiki ısınır o kartlar .
  • haklısınız aslında
  • Yukarıda yazdım ama atlandı sanırım. Bu kartlar uzun süre bu şekilde çalıştırılamazlar. Malum sorunları bir tarafa, yine yukarıda bonser24'ün yazdığı gibi bu kartın belleğinin düşük olması sebebiyle, oyunları yüksek ayarda oynarken bolca anlık FPS çakılmaları yaşanması kaçınılmazdır.

Yapılması gereken, bu ikisinin satılıp, yerine tek 680 veya 7970 alınmasıdır. İlla ikiz kart kullanılacaksa da 7850 veya 7870 CF en performanslı çözümlerden biri olur. Bu kartlar, 560ti 448'in aksine bellekleri 2 GB'dir. 2 slot yer tutarlar ve aralarında 1 slot boşluk kalacağı için, şu an yaşanan sorun yaşanmaz. Güç tüketimi de nerdeyse yarı yarıya düşer. Bundan iyisi şam'da kayısı.
  • quote:

Yukarıda yazdım ama atlandı sanırım. Bu kartlar uzun süre bu şekilde çalıştırılamazlar. Malum sorunları bir tarafa, yine yukarıda bonser24'ün yazdığı gibi bu kartın belleğinin düşük olması sebebiyle, oyunları yüksek ayarda oynarken bolca anlık FPS çakılmaları yaşanması kaçınılmazdır.

Yapılması gereken, bu ikisinin satılıp, yerine tek 680 veya 7970 alınmasıdır. İlla ikiz kart kullanılacaksa da 7850 veya 7870 CF en performanslı çözümlerden biri olur. Bu kartlar, 560ti 448'in aksine bellekleri 2 GB'dir. 2 slot yer tutarlar ve aralarında 1 slot boşluk kalacağı için, şu an yaşanan sorun yaşanmaz. Güç tüketimi de nerdeyse yarı yarıya düşer. Bundan iyisi şam'da kayısı.

Bence de artık 1.3gblık kart ile sli yapmak gereksiz bir iş. Geçen yıl gtx570sli ve gtx580sli kullandım 1.5ram bile az geliyordu, gtx670e geçince rahatladı sistem.

• Dediğin gibi alt limit 2GB olmalı.
  • quote:

@Yağmurun Sabahı:

Alakası yok. SLI yaptığı kartlar 2 slot olmuş olsaydı arada bir slot boşluk kalırdı. İlk kart yine daha sıcak çalışırdı ama fark 10-12 derece ile sınırlı kalırdı. Yani sorun olmazdı.

Millet imreniyo tabi ilk resimdeki gibi. Bilmiyor ki bunlar hep pazarlama politikası. Görüntü hoş ama sonuç hüsran.

Olması gereken ise ikinci resimdeki gibi aslen. 2 slot boşluk mümkün değilse bile 1 slotluk boşluk asgari olarak şart.

GTX480ler öyle konsa o anakart bile erir orada hepsi 100 üstü görür herhalde

• Tek olarak bile oyunda 90-93˚C'de çalışıyordu zaten. Bi sefer Furmark'a sokayım dedim. 100˚C'yi geçti ama daha fazlasını göstermiyor malum. Daha 1 dakika dolmadan ekran sapıtmaya başlayınca escape'e basıp durdurdum uygulamayı ve ekran tekrar normale döndü.

Haf 942 kasada tekken bile böyleyse, SLI iken düşünemiyorum bile.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.