Arkadaşlar konuyu açma sebebim maalesef bir kiracı olarak ne gibi haklarım olduğunu bilmememdir. Bu durumda sizden yardım istiyorum. Bir tane paragöz doymak bilmeyen 1 lira harcamasına korkan bir ev sahibi ile uğraşıyorum. Bu adamın evinde 2. senem şuan da. İlk sene iyi kötü geçti. İkinci seneye girdik her 2 ay da bir sürekli emrivaki yapar gibi bundan sonra kirayı şu miktarda gönder şöyle böyle demeye başladı bende gönderemem bir sene bu rakamdan otururum kafana göre de kira artıramazsın dedim onu atlattım iyi kötü. Daha sonra bina sakinlerine sormadan bilgilendirmeden kafalarına göre sürekli masraf yapıyorlar atıyorum binanın dış zilini değiştirdik hadi gönder 100-200 lira bilmem şurayı yaptık gönder hemen şu kadar para falan derken geçen gün yine bilgimiz olmadan asansöre bakım yapmışlar her daireden 600 lira para istediler bunun 300 lirasını biz veriyoruz kalan 300'de siz verin diye. Bende kiracıyım veremem şuan dedim. Binanın tamamı kiracı bu arada 1 kişide çıkıp veririm demedi. Şu son 1 haftadır acayip şekilde sinir ediyor insanı sürekli arayıp yada mesaj atıp para istiyor benden. Bir de emir verir gibi bu ay göndereceksin falan diyor. Daha sonra bu vergi kaçırmış sanırım binaya gelmişler maliyeden herkese soru sorup gitmişler. Bugün beni aradı bilmem şu kadar vergi borcu ödedim senin haberin var mı dedi bana bende beni ilgilendirmiyor vergini kaçırmasaydın dedim ileri geri konuşmaya başladı bu sefer de demesin mi zaten biliyorum beni sen şikayet ettin bilmem ne diye bende kapat telefonu dedim suratına kapattım sinirden. Ben maliye neden gelir onu bile bilmem adam resmen iftira attı ben biliyorum sen aradın söyledin gibisinden. Ben senin vergi kaçırdığını nerden bilecem de gidip şikayet edecem. Bu olay ilk çıktığında utanmadan maliyeden gelirlerse kiranı düşük söyle bu kadar veriyorum de daha yeni taşındım falan de dedi bana yani adamlara yalan söyle diyor. Bende kusura bakma doğrusu ne ise onu söylerim dedim. Bu adamın en büyük karın ağrısı kiralar artış gösterdiği için beni evden çıkartıp en yüksek rakamdan başka birine kakalamak. Bunun için yaptığını da biliyorum. Yasal olarak haklarım nelerdir arkadaşlar ne yapmam gerekiyor. |