Şimdi Ara

Lütfen Ambulansları Farkedelim..!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar pazar günü üniversiteden Ankara'ya geldiğim ilk saatlerde babam evde rahatsızlandı ambulans çağırdık. Babam baygınlık geçirip bilincini yitirince hemen 112 acil servisi aradım ve Yenimahalle Devlet Hastanesinin dibinde olan evime ambulans 25 dakikada geldi. Kendim götüremezdim babamı çünkü bilinci kapalıydı ve yanlış bişi yapmaktan korktum. Bildiğim ilk yardım kurallarını uyguladım nabiz kalp ritmi v.s Kardeşimle beraber panikle sadece aklımıza 112 yi aramak geldi ambulans geldiğinde neden geciktiklerini sordum biraz sinirliydim cevap vermediler babam apar topar sedyeye alınıp hastaneye götürülürken bende aracımla takibe başladım. İnanın yolda ambulansa yol vermemek için elinden geleni yapan öyle hanzolar var ki.. Sizlerden ricsm lütfen trafikte geçiş üstünlüğü olan araçları fark edelim. Bir can bizlerin bencilliği yüzünden solmasın.. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bediboy -- 21 Nisan 2015; 19:58:05 >

• Allah acil sifalar versin.Umarim ciddi birseyi yoktur babanizin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    Enfeksiyon kapmış hocam şimdi içerde keyfi iyi çok şükür, olayın şokunu atlatınca yazmak istedim arkadaşlara.
  • bediboy kullanıcısına yanıt
    Sevindim hocam.Tekrar gecmis olsun

Ambulansa yol vermeyenler icinde sunu soyleyebilirim.Bazilari hic empati yapmiyor.Yani o ambulansin icindeki ben veya bir sevdigim,yakinim olabilirdi diye dusunmuyor.İnsallah bir gun bunu yaparlar

Ambulansların garip bir sistemleri var, öncelikle ambulanslar hastaneye bağlı değil. Nokta diye adlandırdıkları yerlerde bekleyip kendilerine iletilen sırayla geliyorlar. Haydarpaşa Numune girişinde bir amcama hafifçe araç çarptı, acil 50 metre mesafede ama 25 dakika sonra ambulans geldi, gerisini siz düşünün. Bu arada çok geçmiş olsun
  • 112 nokta konumlandırması yaparken maksimum ulaşma süresi 7 dakika olacak şekilde noktaları semtlere yerleştiriyor. Semtteki nüfüsa, vaka sayısına oranlada noktadaki ambulans sayısını belirliyor. 112 Ambulansının 25 dakikada vakaya gitmesinde 2 geçerli sebep vardır ya bulunduğunuz semtin ekibi vakadadır komşu noktadan ambulans yönlendirilmiştir. Ya da vaka yoğunluğu olduğu zamanlar sizin semtinizdeki ekip ve diğer komşu ekipler vakadaysa bizim deyimimizle saha boşsa ya 112 bölgeye yakın bir özel ambulans şirketinden ambulans çıkartır o da yoksa son çare sizin semtinizin ambulansın hastayı hastaneye teslim edene kadar beklemek zorunda kalırsınız.

Biraz uzun oldu ama geç kalmalarının nedeni budur. ve bizim size cevap vermenizin ardından o anki psikolojinizle 2. 3. soruyu sorucaksınız o da bizim işleyişimizi yavaşlatıcak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tommyvercetti07 -- 21 Nisan 2015; 21:18:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam umarım babanız şuan daha iyidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geçmiş olsun hocam.
    Trafikte cins insan çok maalesef ki millet olarak başımıza gelmeden anlamıyoruz o insanların başına gelmedikçe anlamaları zor.
  • neilblack kullanıcısına yanıt
    Sizin tanık olduğunuz durum da çok ironikmiş hocam diyecek pek bişi yok aslında, teşekkür ederim.
  • tommyvercetti07 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle izahınız için teşekkür ederim hocam tam olarak işleyişi bilmiyordum, ben asla acil görevlilerini suçlamak gibi bi terbiyesizlik yapmam da trafikte ki saygısız insanlara dikkat çekmek istedim. Ambulans gelmiş sirenler aktif adam önünde az yana çekilmiyor banamısın bile demiyor sonra tepki vermemek için evliya olmak lazım malesef.. Geçmiş olsun dileklerini ileten herkese teşekkür ederim kimsenin başına böle bişi gelmez umarım.
    değinmek istediğim konu terbiyesizlik değil hocam yanlış anlamayın. Yol vermek yerine keyfini bozmayan yurdumun güzel insanlarına bizde saygı sevgimizi megafon kapalıyken iletiyoruz.

• Arkanda o sireni duyuyorsan kendinj ne pahasina olursa olsun seridin disina atacaksin neden bunu yapmasi boylesine zor geliyor anlamiyorum. İsiklarda agir agir kalkiyorlar filan arkada adam saniyelerle yarisiyor.. Gerekirse bagiracak araban gerekirse yanacak lastigin senin vazifen arabani en hizli bicimde kaldirip yoldan disari atmak bu kadar basit.
    Ama yook bizim milletimizin derdi baska. Herkes az kenara geciyim de ambulansi onume alip hemen arkasindan basip takip ediyim derdinde. Koca funyada tek zeki onlar cunku.
    Bu ambulans meselesi cok canimi sıkıyor

• Trafikte toplumun çok büyük kısmı ambulanslara yol veriyor, geciklemelerinin sebebi tamamen ambulans elemanlarının duyarsızlığından.
  • 25 dakikaya pizza getiriyorlar.
  • yav zaten yıl olmuş 2015, trafikte ambulans gördüğünde ne yapacağını bilmeyen adam yaşamasın artık.
  • en büyük sorunumuz trafikte ilk önce ben geçeceğim egosu filan bu gibi insanlar malesef trafikte oldukça hepimizin işi çok zor sadece ambulansın değil
  • Birde ambulansın sirenini fırsat bilip önünden arkasın dan kırmızı ışıkta geçmeye kalkan uyaniklar var

• Malesef insanoğlu başına gelmeden empati kurmakta zorlanıyor hocam hele bizim memlekette..

Hocam @KurabiyeeCanavari Babam iyileşince okula geri döndüm Afyon küçük bir il olmasına rağmen trafiği berbat ve aynı sorun burada da mevcut geçen gün Akarçay civarında ambulans seyir halinde sirenler falan ortalık kıyamet sağa dönecek abimizin umurunda değil.. Yuh dedim ya vallahi yuh dedim.. Böyle bir vurdumduymazlık olamaz.
    Trafikte yol vermeyenlerin hepsi yol verse 30 dk da gelen ambulans 25 dk da gelir.

Defalarca yaşadım, öncelikle belki büyükşehirde yaşadıgımız için böyle fakat öncelikle 112 Hattı'na ulaşılmıyor, ulaşılsa bir Ihbar vermek için dakikalarca beklemek gerekiyor. Ihbar sınrası uzun zaman sonra da ambulans personelleri konuya en az yarım saat sonra geliyorlar.

Düşünün ki devlet Hastanesi'nin Sokağı'nda aynı zamanda 112 kontrol noktasının 2 sokak arkasında intihar Vakası olarak ihbar verdik,ambulans 15 dakika sonra geldi.

Bunun yanında eğitim vermemiz gereken bencil, egoist insan sayımız fazla fakat temel olarak ambulansların vakalara geç gelme sebebi trafik değil.

Babanıza tekrar geçmiş olsun , Sağlıcakla.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.