Şimdi Ara

Lunapark Kazaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
5.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lunaparktaki Kaza Anılarınızı veya Başka Birilerinin Anılarını Anlatabilir misiniz? resim ve video da ekleyebilirsiniz.

Ahtapot adlı araca binen gruptan 19 yaşındaki Gülnihan Sağlam ile Burak Güney, iddiaya göre emniyet kemeri şeklindeki demiri kilitlemeyince hızla yere düştü.
    Lunaparkta paniğe yol açan kazanın ardından 2 yaralı, hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan yaralılardan Gülnihan Sağlam’ın kafasında ödem oluştuğu ve hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi. Diğer yaralı Burak Güney ise yapılan tedavisinin ardından taburcu edildi.
    Kazadan sonra İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından lunaparktaki Ahtapot’a binilmesi yasaklandı. Geçen yıl da aynı Ahtapot’tan düşen bir kişi ölmüştü.

Tehlikeli eğlence
    Yaz mevsimi gelince heyecanı seven büyük küçük herkesin eğlencesi olan lunaparklardaki makinaları denetleyen bir mekanizma yok. Lunapark işletmecilerinin insafına kalmış olan güvenlik önlemlerinin de ne derece yeterli olduğu bilinmiyor

Televizyonlarda görmeye alışık olduğumuz renkli lunapark görüntülerinin yanına, son dönemde lunaparklarda meydana gelen kaza haberleri de eklendi. Kaza haberleri, lunaparkların güvenliği konusunu da tekrar gündeme getirdi. En son 13 Ağustos'ta Güney Kore'deki bir lunaparkta meydana gelen kaza, eğlenceyi kâbusa çevirdi. Hareket halindeki dönmedolaptaki bazı kabinlerin kapısı açılınca 60 metreden zemine çakılan 4 kişi öldü. 5 Ağustos'ta da Fransa'nın başkenti Paris'te, ülkenin en eski panayır yerine kurulu lunaparkta 'çift uçlu gondol' benzeri aygıtın kolu kopunca, baba-oğul hayatını kaybetti.
    YENİLEME YOK

Aynı gün Kırıkkale'de bir lunaparktaki ahtapota binen Tuğçe Çelebi ile Gülşah Çelebi, dönen oyuncağın durduğunu zannederek oturdukları yerden emniyet kilidini açarak inmek istedikleri için, yere düştüler. Gülşah Çelebi, geçirdiği iç kanama nedeniyle öldü. Türkiye'de lunaparklardaki makinaların çoğu İtalya'dan geliyor. Oyuncaklar astronomik fiyatlara satıldığı için işletmeciler tarafından kolay kolay yenilenemiyor.

Belediyeler kontrol etmiyor

Küçükçiftlik Eğlence Merkezi, Vatan Caddesi'nde kurulan, daha sonra da Maçka'ya taşınan, Türkiye'nin ilk lunaparkı. Lunaparkın ustabaşısı Rafet Toksoy, "Arızalara anında müdahale ediyoruz. Ama bunlar yeterli değil. Belediyeler, rutin aralıklarla makinaları kontrol etmeli" derken, Beşiktaş Belediyesi İktisat Müdürü Cemal Aksoy ise, "Belediyeler kendilerine ait arsalar üzerine kurulan lunaparkların ruhsatını denetliyor. Onun dışında makineleri denetleyen yetkili bir merci yok" dedi

LUNAPARK'TA FACİA

Edinilen bilgiye göre, Küçükçekmece'de bulunan Kavaklı Lunaparkta hafta sonu bir facia yaşandı. LYS sınavına babası Halit Ataman ile birlikte giden 18 yaşındaki Hatice Ataman, sınav çıkışında teyzesinin kızı ile birlikte Küçükçekmece'deki lunaparka gitmek için babasından izin istedi. Lunaparka giden genç kız, lunaparktaki Dıscovery isimli eğlence konsoluna arkadaşı ve teyzesinin kızı ile bindi. Konsolda arkadaşlarıyla eğlenen genç kız, bir süre sonra cihaz yükseklik kazandığı sırada gövdesini saran emniyet kemerinin açılması ile büyük bir süratle uçarak yere çakıldı. Genç kızın yanında oturan arkadaşlarının da emniyet kemerlerinin açıldığı ancak tutunarak düşmemeyi başardıkları öğrenildi. Yerde kanlar içinde kalan genç kız kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

BABALAR GÜNÜNDE KIZINI KAYBETTİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DisCoKraL -- 13 Temmuz 2011; 12:30:10 >

• up
  • öyle bir kaza yasamis olsaydik su an burda olurmuyduk panpa
  • Final destination 3

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç ölümcül kaza olmamıştı ama gözümün önünde bir çarpışan araba yan yatmıştı. Bende çarpmıştım düzelmişti 5-6 sene önce Samsun'da olmuştu. O zamanlar Samsun'daki lünaparkta çarpışan arabalar çok hızlıydı. Hatta duyduğuma göre birisi arabayla birlikte pistten dışarı fırlamış.
  • Babamın okuluyla Tatilya ( nasıl yazılıyor bilmiyorum )

Ona gitmiştik işte babam benide götürdü Babamın müdürü ve öğrencileri böyle ters dönen bir şey vardı atlı karınca mı deniyordu bilmiyorum

10-15 metre yükseklikte dönüp duruo :D Ters döndüğü zaman alet bozuldu tepe taklak kaldılar öyle hepsi çığlık çığlığa bağırıyor. Bende babamda altımıza s.çana kadar güldük
  • quote:

Orijinalden alıntı: thecaliph16

Babamın okuluyla Tatilya ( nasıl yazılıyor bilmiyorum )

Ona gitmiştik işte babam benide götürdü Babamın müdürü ve öğrencileri böyle ters dönen bir şey vardı atlı karınca mı deniyordu bilmiyorum

10-15 metre yükseklikte dönüp duruo :D Ters döndüğü zaman alet bozuldu tepe taklak kaldılar öyle hepsi çığlık çığlığa bağırıyor. Bende babamda altımıza s.çana kadar güldük

ranger yani diğer adıyla çekiç veya kamikaze deniyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DisCoKraL

quote:

valla bilmiyorum bu olay nerden baksan 9-10 yıl önceydi diyebilirim şu an hala Tatilya falan var mı ? :D

• Gecen sene adanadaki lunaparkta balerine bindim normalde 2 kisi binince sıkısıyorsun iyi oluyor ama ben tek basima bindim bi saga bi sola savruldum donerken sonra emniyetim acilmazma nasil bir guc geldiyse hemen kapattim ama bir bagirisim vardi gormeniz lazim adama sovdum havadayken :D o an olecegimden cok korktum
  • Bir tek burnum kanamıştı.
    Onda da çarpışan arabada kafadan çarpışmıştık, kafam direksiyona çarpmıştı. 5-6 yaşlarındaydım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baharat

Bir tek burnum kanamıştı.
    Onda da çarpışan arabada kafadan çarpışmıştık, kafam direksiyona çarpmıştı. 5-6 yaşlarındaydım.

ahauha iyi hatırlattın

Şimdi Mersin de Lunapark vardır Mersin dekiler bilir bayağı büyük

Orda elektrikli arabalar var 2 katlı yarış pisti var arabalarda alttan elektrik sistemi ile çalışıyor işte bazı yerlerde elektrik akımı hızlandırıyor bazı yerlerde elektrik akımı olmadığından araba yavaşlıyor

3 tur yarışılıyor işte tam bitişte kız arabdan inerken vurdum arabasına kızında bir ayağı içerdeydi vurmanın etkisiyle dengesini kaybetti benim üzerime düştü

Nişanlısı geldi işte ben de kıza çok özür dilerim bilerek vurmadım falan derken bende bi hareketlenme oldu tabi kazasız belasız atlattık ama

• quote:

quote:

alabora idi onun adı bozulma degıldır o tutuyolar öyle tepe taklak

• quote:

Orijinalden alıntı: [TR]Morgoth

quote:

quote:

alabora idi onun adı bozulma degıldır o tutuyolar öyle tepe taklak

büyük ihtimal

• Açmayın böyle konular, lunaparka gidemiyoruz sonra korkudan :)
  • Aha tam benlik konu.
    2-3 ay önce arkadaşla ilk defa kamikazeye bindik.İlk binişte birşey olmadı.
    2. binişte arkadaşın kız kardeşi ve arkadaşları filan da geldi.Adam öndeki demiri kapattı.(Kamikazede sizi tutan 2 şey vardır biri öndeki demir gondollarda olan tarzdan 2. de üstteki can yeleği gibi şey.)Bana demir tam kapanmadı gibi geldi ama birşey demedim.Neyse adam çalıştırdı kamikazeyi 1 takla sonra filan öndeki demir açıldı.Parmaklarımızla tutuyorduk yani demiri.Eğer tutamasak üstten tutan şeyin havası boşalınca düşücektik.Neyse tabi biz baya bağırdık adama abi demir açıldı abiiiiiiiiiiiiiiii abiiiii durduuuuuuuuuuur.Filan diye Ama adam duymadı galiba.Durdurmadı.Öyle demir açık bir şekilde 2-3 takla attık.Bir yandan da arkadaşın kız kardeşi ağlamaya başladı.Ben de artık yani ciddi ciddi düşüceğimi düşünüyordum.Hatta düşmememize şans vermiyordum.Ama yanımdaki arkadaşım da o demiri acayip sıkı tutuyordu.Eğer tek kişi olsaydım kesinlikle tutamazdım o demiri.Arkadaş hayatımızı kurtardı gibi birşey.Neyse Allahtan o aleti kontrol eden adam bizi sonunda duydu da durdurdu aleti.Kızlar indi zaten.Sonra adam sordu bize inicekmisiniz diye biz nasıl bir cesaretse o korkuyla bile yok inmicez devam dedik.Adam demiri tekrar kapattı.1-2 dakika sonra indik aletten.Arkadaşla sarıldık birbirimize resmen ölüyorduk diye

Neyse ki adam o demir açık bir şekilde bize 1 takla daha attırmadı,dayanamazdım heralde.Zaten zorbela o demiri tutarkenki parmaklarımda ki ağrı anlatılamaz.İndikten sonra da kolum çıkmış gibi hissettim.O kadar sıkmıştım ki kendimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İnsanoğluinsan -- 14 Temmuz 2011; 18:20:17 >

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    alabora ismi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

Orijinalden alıntı: baharat

Bir tek burnum kanamıştı.

ahauha iyi hatırlattın

Şimdi Mersin de Lunapark vardır Mersin dekiler bilir bayağı büyük

Orda elektrikli arabalar var 2 katlı yarış pisti var arabalarda alttan elektrik sistemi ile çalışıyor işte bazı yerlerde elektrik akımı hızlandırıyor bazı yerlerde elektrik akımı olmadığından araba yavaşlıyor

3 tur yarışılıyor işte tam bitişte kız arabdan inerken vurdum arabasına kızında bir ayağı içerdeydi vurmanın etkisiyle dengesini kaybetti benim üzerime düştü

Nişanlısı geldi işte ben de kıza çok özür dilerim bilerek vurmadım falan derken bende bi hareketlenme oldu tabi kazasız belasız atlattık ama

iyi güldüm

• quote:

Orijinalden alıntı: volkanilginli

alabora ismi...

4 yıl olmus nerden hortlamış bu konu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.