Şimdi Ara

Lumia 820 ve suya dayanıklılık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen gün telefon cebimdeyken dalgınlıkla denize girdim. Telefon kapandı, hemen parçalarına ayırıp biraz silkeledim ve 10 dk. Kadar sonra pirince koydum. Bundan sonra yapabileceklerim nelerdir? Teşekkürker.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saul Hudson -- 26 Eylül 2015; 18:43:30 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Saç kurutmayla kurut içini açabilrsen alkol ile temizle
    En kısa surede elinden çıkar zamanla oksitlenecektir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    saç kurtma makinesiyle kuruttum, içini açıp alkol ile temizlemedim hiç anlamadığım için ama bataryanında oksitlenmeye başladığını gördüm. Sanırım artık telefondan hayır gelmez. açmayı denedim açılmadı da artık ya satıcaz ya da telefoncu kurtarabiliyorsa ve makul bir ücret ise o yola başvuracağız. Teşekkürler.
  • Çok yanlış işlemlere sokmuşsunuz cihazınızı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aRiSe* kullanıcısına yanıt
    Ne yapmam gerektiğini bilmiyordum. Böyle durumlarda ne yapılması gerekiyor söyleyin de hocam bundan sonra ona göre davranayım. :D
  • Yapılacak tüm hataları yapmışsın. Denizden çıktıktan hemen sonra telefonu tatlı suya yatırman gerekiyordu kısa bir süre 10 dk falan. Sonra içini açıp sildikten sonra güneşte uzun sure kurutman gerekiyordu. Sonra pirincin içine koyup bekletmeliydin. Asla saç kurutma makinesi ile kurutma su her tarafa girer. Alkolü sadece tuvalete düşürürsen çok gerekmedikçe kullanmaman gerekiyordu.yaptıklarından sonra telefon yaşıyorsa ALLAH'a şükret.

• Krkmz1666 ya uymasaydın keşke telefon çöp oldu artık

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • büyük ihtimal çöp oldu.
  • Yapılacaklar.

Telefon denize düştüyse eğer cihazın açma güç tuşuna asla ve asla basmayacaksınız. Mümkünse bataryayı çıkaracaksınız ve hemen bekletmeden tatlı suya sokup telefoncuya yetiştirin. Eğer batarya çıkarılamıyorsa güç tuşuna basılmadığından emin olun. Eğer olaki telefoncu yoksa bulunduğunuz yerde götüremeyecek durumdaysanız, telefonu 10-15 dakika tatlı suda beklettikten sonra ısınmayacağı buharlaşmayacağı bir alanda süpürge tarzı havayı içine çeken aletlerle mümkün mertebe telefonu sudan arındırmanız gerekiyor. Açabiliyorsanız cihazı açınız zaten su almış garanti kapsamı dışında kalmıştır. Cihazın içindeki sıvıyı iyice çektikten sonra hava almayacak şekilde oda sıcaklığında ne soğuk ne sıcak bir etkene maruz bırakmadan bol pirinçli bir poşete falan atıp 3-4 gün emin olabilmek içinde 1 hafta pirincin içinden çıkarmayın. Poşetin ağzı kapalı olsun hava almasın içine. Ya çalışacak ya da çalışmayacak artık işiniz şansa kalmış.

• burada kimseye insanlık dersi vermek bana düşmez ama "bi an önce elden çıkarma, satma " düşünceleri midemi bulandırdı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.