RX590 Siyah Ekran ve Kapanma Sorunu
Selam arkadaşlar geçenlerde kartın termal macununu ve termal pedlerini yeniledim sıcaklıklar düştü ancak son zamanlarda yükteyken siyah ekran oluyor ve fanlar hızlı dönmeye başlıyordu ancak bir süre arka planda çalışan uygulamalarım çalışmaya devam ediyordu. Bugün yükteyken direkt kapandı. OCCT ile CPU ve GPU'yu ayrı ayrı test ettiğimde bir sorun çıkmadı ancak power testinde bahsettiğim ilk sorun yaşanıyor. AMD Adrenaline 24.3.1 sürümünü kullanıyorum, RX590 için en güncel sürümdür.
Tavsiyelerinizi, çözüm önerilerinizi bekliyorum. Bir de İzmir'de bildiğiniz iyi bir bilgisayarcı varsa son çare oraya götürmek istiyorum.
Edit: Sorun ekran kartıma uygun kalınlıkta termal ped kullanmamamdan kaynaklanıyormuş. Sapphire PULSE RX 590 VRAM ve VRM için 0.5 mm, backplate için ise 1 mm kalınlıkta termal pedler kullanmak gerekiyormuş. Termal pedleri doğrusuyla değiştirdim ve sorunum kalmadı. Teşekkür ederim.
Dell G2722HS Monitör
|
PC Oyunlarda ve Power Testinde Restart Atıyor
Merhaba, son zamanlarda sistemi yoran oyunlarda restart problemi yaşıyordum. OCCT ile power testi yapmama rağmen bir sorun görünmüyordu. Bugün itibariyle testi başlatır başlatmaz restart problemiyle karşılaştım. Sorun PSU gibi görünüyor yine de foruma sormak istedim. Sorunun kaynağı ne olabilir, alternatif olarak hangi test veya işlemleri yapabilirim merak ediyorum.
Sistem Özelliklerim; i5 10400f, RX590 Pulse, 8x2 16GB Bellek, 5 adet 120mm fan ve Corsair VS650 (PSU Link)
PSU yaklaşık 6 yıllık.
Gamepad wireless adaptör
Merhaba, bir süredir ugreen marka bluetooth adaptör aracılığıyla xbox 8. nesil gamepad kullanıyorum. Ancak zaman zaman takılmalar oluyor ve oyun zevkini büyük ölçüde baltalıyor. Orijinal xbox wireless adaptörler piyasada pek yok ve olsa bile çok pahalı. 8BitDo markasının bir adaptörünü gördüm aliexpress ile 80 liraya alabiliyorum. Ürünü kullanan var mıdır ya da tavsiyede bulunabilecekler var mıdır? Şöyle rahat rahat oyun oynayamadık gitti.
Tema değişimi sonrası çıkan çarpı işareti
merhaba, ms store üzerinde ms'nin kendi temalarını indirip denemek istedim ardından ss'lerdeki sıkıntıyla karşılaştım. Temaları kaldırdım ancak sorun devam ediyor. Çözümünü bilen var mıdır?
işlemci yükseltme
merhaba oynadığım bazı oyunlarda darboğaz yaşıyorum ve oyun zevkini diplere düşürüyor. en ekonomik şekilde nasıl bir çözüm üretebilirim tavsiyelerinizi bekliyorum. özellikle ac odyssey oynarken çok drop yiyorum.
sistem parçaları: 1080p, rx 590, 2x8gb 2133mhz ram, i5 6600
Video izlerken görüntüde bozulmalar
1080p Monitör Tercihi 24" - 27"
|
Sapphire RX 590 Pulse Fan Sesi
|
rx580 mi rx590 mı?
|
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.976
İkinci El Bölümü Mesajları: 19
Konularının görüntülenme sayısı: 22.441 (Bu ay: 286)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.424 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic