Şimdi Ara

lumia 820 mi 920 mi htc mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Nokia 820 ve 920 arasındaki bariz fark nedir? Uygulama ve işletim sistemi açısından fark var mi ?

Peki htc nin win 8 cihazlarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Nokiaya göre?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bana kalırsa 820 nin 920 ye göre çok artısı var. Nokia mı htc mi dersen tabi ki nokia.

Tüm verileri alt alta topladığımızda nokia 820 diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: OLCAYYY

bana kalırsa 820 nin 920 ye göre çok artısı var. Nokia mı htc mi dersen tabi ki nokia.

920 demek istedin sanırım:)820 alıp da 920 den daha iyi diyenler beni mahvediyor arkadas madem artıları fazla neden 820 1600 değil de 1200 tl arada 400 tl fark var sırf kasanın kalıte farkı bile baslı basına fark ekran kalite farkı ekranın büyüklüğü

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muco555555

quote:

bana kalırsa 820 nin 920 ye göre çok artısı var. Nokia mı htc mi dersen tabi ki nokia.

920 demek istedin sanırım:)820 alıp da 920 den daha iyi diyenler beni mahvediyor arkadas madem artıları fazla neden 820 1600 değil de 1200 tl arada 400 tl fark var sırf kasanın kalıte farkı bile baslı basına fark ekran kalite farkı ekranın büyüklüğü

Zaten o başlı başına dediklerinden başka farkı yok ;)

Kapağın değiştirilebilir olması kaliteli olmasından daha iyi hem düşse kırılsa 30 liraya yenisini alabiliyorsun hem de istediğin renk kapağı takabiliyorsun..
    değiştirilebilir batarya
    hafif kasa
    daha zarif tasarım

yazılım olarak hiçbir farkları yok zaten... Donanım olarakta sadece kasayla doğru orantılı büyük ve kaliteli ekran ve kamera dışında hiçbir fark yok sadece kamera ve biraz daha büyük ve kaliteli ekran için 400 lira fark ödemek istemeyen herkes için lumia 820 daha iyidir...

• kim hangi telefonu almışsa onun dışında diğer telefonları kötülemiyor mu deli oluyorum yav. yav arkadaş 820-920den neye göre daha iyidir bu kişilerin isteğine göre! mesela nokia 1100 820den de 920den de çok çok daha iyidir hatta yemin de edebilirim. Neyi iyi biliyor musunuz; bataryası..... Umarım beni şimdi anlamışsınızdır

• arkadaşlar ben uygulama bazında sormuştum.

Sakin olun.

o zaman 820 ile 920 OS sürümleri aynı değil mi?

HTC nin de OS sürümü aynı, tek farkı, Nokia uygulamaları yok. doğru mudur?
  • Bende olcay'a katılıyorum 820 daha şık, ince bir telefon. Aslında en büyük artısı değiştirilebilir kapak ve bataryası. İşlemci ve ram konusunda fark yok. Açıkçası çözünürlük farkını da kvk da uzun süre incelememe rağmen göremedim. 820 ye kaliteli bir ekran koruyucu temin ederek gorilla glass dezavantajını da ortadan kaldırabilirsin. Ekran boyutu olarak ta 4.3inç gayet tatminkar bir boyut. Benim düşünceme göre 920nin tek önemli artısı kamerası o da herkese hitap eden bir özellik değil, örnek ben.. Kaldı ki 820'nin kamerasıda iphone 5, s3 ayarında benim görüşüme göre yeterli. 820 bile ağır telefonlar kategorisine girerken 920 çok ağır ve kaba duran bir telefon, köşe kısımları da estetiğini çok bozuyor. Bu durumda bence 920 ye +400tl vermek pek mantıklı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stabwound -- 5 Şubat 2013; 21:47:40 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    C5 ultra mi z2 mi ?
    9 yıl önce açıldı
    S4 mü ? G2 mi ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

arkadaşlar ben uygulama bazında sormuştum.

Sakin olun.

o zaman 820 ile 920 OS sürümleri aynı değil mi?

HTC nin de OS sürümü aynı, tek farkı, Nokia uygulamaları yok. doğru mudur?

820 ile 920 uygulama bazında aynı htc de öyle. Htc nin tek farkı kaliteli Nokia uygulamalarından yoksun olması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stabwound -- 5 Şubat 2013; 21:50:29 >
  • Ben galaxy s3 kullanıyorum. Eşime nokia 820 aldım. Telefonlardaki daha iyi daha kalite kelimesini telefonun sahip olduğu donanıma göre sınıflandıranlara da ben şaşıyorum ! Galaxy lumia 820 deki donanım özelliklerini 2 ye katlıyor resmen ama gel gör akıcılık, stabilite bakaımından yanından geçemiyor. Şimdi donanımı fazla diye galaxy mi demeliyim?

+ Değiştirilebilir kapak ( kırık çizik çatlak = 30 tl) ayrıca tarza uygun kapak çeşitleri
    + hafiflik
    + değiştirilebilir batarya
    + aynı donanım
    + aynı işletim sistemi ve uygulamalar

- kamera (920 kadar temiz değil)
    - gorilla glass (kaliteli jelatin ile çözülebilecek şey)

Aradaki fark 400 tl. işte bu sebeplerden dolayı 820, 920 den daha iyi. Zaten arkadaş iyi demiş.

quote:

yazılım olarak hiçbir farkları yok zaten... Donanım olarakta sadece kasayla doğru orantılı büyük ve kaliteli ekran ve kamera dışında hiçbir fark yok sadece kamera ve biraz daha büyük ve kaliteli ekran için 400 lira fark ödemek istemeyen herkes için lumia 820 daha iyidir...

• Beklenti ve bütçe "bu daha iyidiri" etkiler. Ne istediğini bilen ve bütçesi yeterli olan zaten daha iyiye sahiptir.
    1100 daha iyidir
    s3 daha iyidir
    820 daha iyidir
    920 daha iyidir vs..

Nokia sanırım bu platformda htc'nin önünde, (nokia uygulmaları)
    ben bu yüzden nokia tercih ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vitalx -- 8 Şubat 2013; 16:35:09 >
  • quote:

Ben galaxy s3 kullanıyorum. Eşime nokia 820 aldım. Telefonlardaki daha iyi daha kalite kelimesini telefonun sahip olduğu donanıma göre sınıflandıranlara da ben şaşıyorum ! Galaxy lumia 820 deki donanım özelliklerini 2 ye katlıyor resmen ama gel gör akıcılık, stabilite bakaımından yanından geçemiyor. Şimdi donanımı fazla diye galaxy mi demeliyim?

+ Değiştirilebilir kapak ( kırık çizik çatlak = 30 tl) ayrıca tarza uygun kapak çeşitleri
    + hafiflik
    + aynı donanım

Aradaki fark 400 tl. işte bu sebeplerden dolayı 820, 920 den daha iyi. Zaten arkadaş iyi demiş.

quote:

+1

• Bir arkadaşım 820 aldı ben de 920. Fotoğraf çekerken telefonu düşürdü ve ekran değişimi yapıldı. Ekran değişimi için yaklaşık 300 TL ödedi. 920 ise bu konuda daha iyi. Ben bizim ufaklığa gönül rahatlığıyla bırakabiliyorum telefonu (çocuk odası özelliği sayesinde). Kafası bozuluyor atıyor, vuruyor falan. Youtube üzerindeki sağlamlık testlerini görünce cihaz hoşuma gitti :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: baranselona

quote:

Orijinalden alıntı: muco555555

quote:

Zaten o başlı başına dediklerinden başka farkı yok ;)

Kapağın değiştirilebilir olması kaliteli olmasından daha iyi hem düşse kırılsa 30 liraya yenisini alabiliyorsun hem de istediğin renk kapağı takabiliyorsun..
    değiştirilebilir batarya
    hafif kasa
    daha zarif tasarım

+1

• quote:

Ben galaxy s3 kullanıyorum. Eşime nokia 820 aldım. Telefonlardaki daha iyi daha kalite kelimesini telefonun sahip olduğu donanıma göre sınıflandıranlara da ben şaşıyorum ! Galaxy lumia 820 deki donanım özelliklerini 2 ye katlıyor resmen ama gel gör akıcılık, stabilite bakaımından yanından geçemiyor. Şimdi donanımı fazla diye galaxy mi demeliyim?

+ hafiflik
    + aynı donanım

quote:

Kapak konusuna katilmiyorum.
    cc-1043 kodlu orjinal nokia kilifini alarak lumia 920yi istediginiz renge sokabilirsiniz ki fiyati bimekste bile 10 liradir. (telefoncularda satilan sacma kiliflardan degil, nerdeyse kalinlastirmadan telefonunuzun renkli kisimlarini kaplayip rengini degistiriyor ayni kapak gibi.
    hafif olmadigi soyleniyor ama alistiktan sonra inanin ele oturunca cok daha iyi bir his birakiyor, ben verdigin paraya degiyorum der gibi :)
    donanim,yazilim ayni dogrudur.
    batarya olarak, artik hangi birimiz bataryasi tamamen ölene kadar kullaniyoruz ki..
    bunlar kisinin opsiyonuna kalmis zevklerine kalmis seyler tabi ki.
    ama en buyuk eksik lumia 820deki, dahili hafizasi. Cunku wp8 uygulama yuklediginizde diger olarak da bir hafiza olusturuyor dahili de, ve ileride cok yuksek boyutlara cikabiliyor bu.
    ornegin; 920mde 10 gb bos alanim var, ancak simdi baktigimda diger adli hafiza 6.53 gb olmus. Bu 820de buyuk sorun teskil eder kanimca.
    ama zevkler, ihtiyaclar(kamera, muzik vs) kisiden kisiye ve ozellikle maddi duruma gore degisir. Her 2si de hatta 3u de cok iyi telefonlardir, en iyisi yine denenerek kullanarak alinir..

(amacim fikrimi soylemekti arkadaslar, biraz uzun olmus herhangi bir 8x yada 820 sahibine satasma amacim yoktur :D konusmamda, yazim imlada herhangi bi yanlisim varsa simdiden affola :) )

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.