Bu olayı bir türlü kavrayamıyorum. Arkadaş tamam deli gibi paran var, istediğini ye iç-gez eğlen vs anlarım da; tek amacı bir yerden bir yere götürmek olan bir araca, muadillerinin 50 kat fazlasını vermenin amacı nedir? Piyasaya bakıyorum adam tank gibi araba sürüyor. Amaç ne valla anlamadım. Hadi cüsse diyeceğim ama 3-4 metre boyunda veya 500 kg ağırlığında kişiler de değil ki bunlar. Bagaj hacmi diyeceğim, piyasadaki çoğu aracın bagaj hacmi 400-500 lt ve herkese yeter. Hız diyeceğim ama bu adamlar her gün şehirlerarası yola çıkıp 250-300 basmıyor ki. Kendi açımdan düşünüyorum, yani bi 10-20 milyon dolarım olsa, Toyota Corolla gibi sağlam bir f/p araç bana ömrümün sonuna dek yeter. Millette nasıl bir kompleks oluşmuşsa hep lüks hep en büyük.. Freud analyses this.. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Lüks araba almanın mantığı nedir?

-
-
Sanane keyfimin kahyasımısın araba benim için önemlidir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
1)İtibar
2)Kendini özel hissetme
3)Daha rahat kullanım(yol tutuşunun yüksek olması vs.)
4)F/p arabaların hepsini bir arada veremeyeceği özellikler; ısıtmalı deri koltuklar,çeşitli sensörler ve kameralar,dokunmatik göstergeler,yol bilgisayarı vs.
Daha onlarca madde yazılabilir.
-
onlar sana lüks geliyor, alanlar için bütçelerine göre standart araçlar
-
Bugun ortalama bir akıllı telefon tüm ihtiyacımızı karsılıyor. Üst seviye telefonlar ise aldıkları devasa miktarda paraya karsın çok az sey sunuyor. Aynısı araba içinde geceli. Bir anlamı yok sadece çok parası olan adamın parasını sactıgı ego tatmini dısında bir işe yaramayan araclardır.
Bu tarz konularla zaten belli bir yasa ulasmış insanlar değilde çoluk çocuk ugrasır. Çoluk çocuga satılır. Olgunlasınca ise insanlar salar boyle bos işleri.
Not: Birileri bir takım özellikler sayıyor fakat bugun makul bir arabayı guzel donanım paketleri ile alabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 12 Temmuz 2022; 12:28:33 >
Senin için lüks oldugu için öyle geliyor sana. Bana lüks degil. Benim için lüks olan şeyler de başkasına degil. Gün geçmiyor ki bu forumda bir kedi-ciger konusu daha açılmasın. Herkes kazandıgı gelire göre hayat yaşar. Bu kadar basit bir olayı anlayamayıp kendine kompleks yapanlar acaba ne zaman bitecek?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 12 Temmuz 2022; 12:43:35 > -
Otomobil uçar gider derler araba ile otomobil arasındaki farkı anlayınca mantıklı düşünmeye başlarsın.
-
Zenginin malı züğürdün çenesini yorar. Dünyaya 1 kere geliyorsun, zenginsen gidipte passata binecek değilsin çok saçma bir düşünce tarzı. O zaman villada oturmanında mantığı yok, gidip apartman dairesinde otursunlar
-
zenginin lüks arabaya binmesi normal, en basitinden güvenlik nedenleri ile lüks araba alıyor millet. sen altında egea varken mi kaza yapmak istersin volvo xc90 varken mi mesela?
ama benim anlam veremediğim kesim arabaya milyon lira verip 3-5 liranın hesabını yapan kesim. onları hiç anlamıyorum
Otoyollardaki hiz siniri 140. Fp araclar icerisinde 140 basamaayan bir tane bile araç yok. Yapilan kazalara bakiyoruz. Hatali sollama, hizli arac kullanimindan dolayi direksiyon hakimiyetini kaybetme, yuksek hizla carpisma vs vs. Luks araclara bakiyorum. Azami hizda sollama yapan bir araci en arkadan makas ata ata geliyor, trafik kurallarini alt ust ederek ve bircok araci aileyi riske atarak, tansiyonlarini ziplatarak geciyor 150 160 200 220 gibi hizlarla selektor yakarak sol seritte taciz ediyor. Şimdi surduğunuz arac 80 kmden sonra yaptiginiz kazalarin hicbirinde sizi koruyamiyor. 150 km hizla yapilan herhangi bir kazada o aractan sag cikabilecek misin? Eğer luks araci hiz yapmak böyle insanlari trafikte terorize etmek için aliyorsan aldigin arac sana mezar olsun.
Eger lük, konfor ve rahatlk için aliyorsan helal sana kardeşim. Trafikte sakin giden bir luks arac gordugumde gipta ediyorum hatta maşallah diyorum nazar değmesin diye. Ancak boyle teroristler gordugumde lanet okuyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Zenginler neden lüks araç alır
1. İtibar
2. Güvenlik
3. Motor hacmi ve gücü
4. Rahatlık ve konfor
5. Verdiği paranın karşılığını alması ( araçta yapılan işçilik)
Peki neden bunları seçiyor çünkü parası var kendini özel hissetmek istiyor belkide oyuncak olarak alıp eğlenmek yada itibarını korumak vs vs yani kısacası sende zengin olsan gidip corolla almazsın kendini kandırma... E veya F segment araca bin yolculuk yap veya sür ne demek istediğimi daha iyi anlarsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirARSLAN -- 12 Temmuz 2022; 13:54:54 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
1. Ego
2. Üstünlük
3. Ben merkezcilik
4. Şekilcilik
5. Hava cıva
Bak şu foruma, herkes birbirine laf çakma peşinde, kimse empati yapmaz, kendine toz kondurmaz. İnsan benmerkezcidir, yüksek egoludur. Bizim millette de şekilcilik ve hava atma merakı çok üst seviyeler de. Adam asgari ücrete tabii ama iPhone'un en son modelini almayı ihmal etmez. Herkes kendini üstün görmek istiyor, sebepler bunlar. Kadın faktörünü de kat işin içine.
İnsanoğlu böyle gelmiş, böyle gider ne yapacaksın ki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-156629339 -- 12 Temmuz 2022; 14:12:7 >
bir fakirin mantık yürütme çabası
once bi 15 20M$ yap sonra gel :) hangi araca luks dediginde onemli gidip mercedese, bmw ye, jeep e filan luks demiyorsun sanirim? Adam milyoner/bilyoner gidiyor bentley aliyor aston martin aliyor ferrari aliyor parasi var aliyor corollayi naapsin adam
Villa değil de müstakil ev desek daha iyi.
Ayrıca müstakil ev lüks değil, ihtiyaçtır.
Apartman hayatı insanı gerer.
Öğrenci yurdundan farkı yok.
Su iphone alan asgari ucretli geyigi ne zaman bitecek Allah askina ya? Bizim fabrikada asgari ucretlilerin elinde neredeyse hepsinin xiaomi, oppo bilmem ne cinli cunlu telefonlar var. Benim tel su an 40k olmus Allah Muhammed askina asgari ucretli adam bunu neresiyle nasil alacak? Yav cikin biraz hava alin arkadas bu forumda herkes mi asosyal anlamadimki. Benim ara sira troll olsun diye yazdigim yorumlari millet gercekten inanarak yaziyor. He bizim kapicinin da altinda son model G30 var. Gecen ay donduler daha 1 aylik Ibiza tatilinden 🤣
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 12 Temmuz 2022; 14:26:46 >
Kavrayamamızın sebebi fakir oluşumuzdan adam bizim gibi para biriktirerek yada sabit asgari yada biraz üstü geliri ile kredi çekip araba almıyor
Aylık 500 bin gelirim olsa niye clio ya biniyim volvo xc90 a binmek varken
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sanane keyfimin kahyasımısın araba benim için önemlidir
|
1)İtibar 2)Kendini özel hissetme 3)Daha rahat kullanım(yol tutuşunun yüksek olması vs.) 4)F/p arabaların hepsini bir arada veremeyeceği özellikler; ısıtmalı deri koltuklar,çeşitli sensörler ve kameralar,dokunmatik göstergeler,yol bilgisayarı vs. Daha onlarca madde yazılabilir. |
onlar sana lüks geliyor, alanlar için bütçelerine göre standart araçlar |
Senin için lüks oldugu için öyle geliyor sana. Bana lüks degil. Benim için lüks olan şeyler de başkasına degil. Gün geçmiyor ki bu forumda bir kedi-ciger konusu daha açılmasın. Herkes kazandıgı gelire göre hayat yaşar. Bu kadar basit bir olayı anlayamayıp kendine kompleks yapanlar acaba ne zaman bitecek? |
1. Ego
2. Üstünlük 3. Ben merkezcilik 4. Şekilcilik 5. Hava cıva Bak şu foruma, herkes birbirine laf çakma peşinde, kimse empati yapmaz, kendine toz kondurmaz. İnsan benmerkezcidir, yüksek egoludur. Bizim millette de şekilcilik ve hava atma merakı çok üst seviyeler de. Adam asgari ücrete tabii ama iPhone'un en son modelini almayı ihmal etmez. Herkes kendini üstün görmek istiyor, sebepler bunlar. Kadın faktörünü de kat işin içine. İnsanoğlu böyle gelmiş, böyle gider ne yapacaksın ki. |
Zenginin malı züğürdün çenesini yorar. Dünyaya 1 kere geliyorsun, zenginsen gidipte passata binecek değilsin çok saçma bir düşünce tarzı. O zaman villada oturmanında mantığı yok, gidip apartman dairesinde otursunlar |
bir fakirin mantık yürütme çabası |
Su iphone alan asgari ucretli geyigi ne zaman bitecek Allah askina ya? Bizim fabrikada asgari ucretlilerin elinde neredeyse hepsinin xiaomi, oppo bilmem ne cinli cunlu telefonlar var. Benim tel su an 40k olmus Allah Muhammed askina asgari ucretli adam bunu neresiyle nasil alacak? Yav cikin biraz hava alin arkadas bu forumda herkes mi asosyal anlamadimki. Benim ara sira troll olsun diye yazdigim yorumlari millet gercekten inanarak yaziyor. He bizim kapicinin da altinda son model G30 var. Gecen ay donduler daha 1 aylik Ibiza tatilinden 🤣 |
Benzer içerikler
- nur tuğba aktay boşandı
- yusuf tekin'in eşi ne iş yapıyor
- ideoloji testi
- yetmez ama evet nedir
- hangi kanal hangi parti yandaşı
- redmi note 14 pro türkiye"ye ne zaman gelecek
- 5g türkiye
- tcg akhisar
- e sim nedir
- telefon taksit sayısı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X