Şimdi Ara

LPG'yi söktürdüm (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
2
Favori
36.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beniyibiriyim


    quote:

    Orijinalden alıntı: froster2006

    Görece yanma ısısı LPG nin daha fazladır ancak montaj ve ayar yetkin kişiler tarafından yapılırsa fazlası ile ekonomik bir kullanım sunuyor.

    Yalnızca konu hani vahşi batıda veya orta çağda eline kutsal kitaplarını alıp gelene gecenin yüzüne bakıp yakasına yapışıp felaket tellalligi yapıp karadul gibi başına çöken korku filmlerini aratmayan senaryolar vardır ya ona dönmüş.

    Kotu tecrübe yaşanmasinin,vazgecisinin tesellisini,kendini ikna etmesini,legal platforma oturtup taraftar bulma çabası.

    Çok ilginç bir ruh hali.

    Yahu asıl bu sizdeki ruh hali nasıl bişey çok merak ediyorum



    Fakirlikten 3 kuruş az yaksın diye çağdışı tüplü arabaya binip ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyorsunuz, arabaların hurdasını çıkarıyorsunuz, motorlarının orijinalliğini mahvediyorsunuz, bagaj kısımlarında delinmedik yer bırakmıyorsunuz yani kısacası araba araba olduğuna pişman oluyor sizin fakirliğiniz ve cimriliğiniz sayesinde..

    Bu şekilde yaparak Devlet ekonomisine de zarar veriyorsunuz. Unutmayın araba sizin olabilir ama en nihayetinde devletin ekonomisidir. Sizin ona verdiğiniz her türlü zarar için vatandaş olarak hepimiz bedel ödüyoruz.

    Araçlarımıza ve her türlü malzemelerimize iyi bakalım, iyi kullanalım, iyi koruyalım. Orijinalliklerini bozmayalım. Bunu sizden sonra kullanacak kişi sizin yaptığınız eklentileri sevmeyebilir.

    Ve son olarak: araçlarımıza tüp taktırarak zarar vermeyelim.

    gerçekten çok boş ve bilgisiz konuşuyorsun.




  • alpikom A kullanıcısına yanıt
  • sonuna kadar haklısın rezalet bir şey
    beyne giden kablolardan su sızdırmış sızdıra sızdıra su kalmayınca hararet yaptı iyi ki conta yakmadan kurtuldum yoksa en az 2bintl masraf çıkacaktı.Bu arızayı bulmaları için 3 defa git gel yaptım tüpçüyle akraba olduk
    yazın sıcakta stop ediyor ayrı dert
    3 krş kar edecez diye psikoloji bozuluyor
  • Güldüm ve geçtim. Özet olarak yok öyle bir hesap yok öyle bir şey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • schlesserangel S kullanıcısına yanıt
    Olup olmadığını geriye dönük birkaç yorumu okursan anlarsın. Bugün bak hangi yabancı ülkede tüplü araba diye bir ucube var. Bitik denilen Yunanistan'da bile yok. Zaten bu tüplü arabalarla Avrupa ülkelerinde dolaşamazsın. Afrika'da bile örneği yok, ama Türkiye'de var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beniyibiriyim

    Olup olmadığını geriye dönük birkaç yorumu okursan anlarsın. Bugün bak hangi yabancı ülkede tüplü araba diye bir ucube var. Bitik denilen Yunanistan'da bile yok. Zaten bu tüplü arabalarla Avrupa ülkelerinde dolaşamazsın. Afrika'da bile örneği yok, ama Türkiye'de var.

    https://www.google.com.tr/amp/m.haber7.com/amphtml/ekonomi/haber/505017-yunanistanda-lpgli-oto-patlamasi-yasaniyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: batur17


    quote:

    Orijinalden alıntı: beniyibiriyim

    Olup olmadığını geriye dönük birkaç yorumu okursan anlarsın. Bugün bak hangi yabancı ülkede tüplü araba diye bir ucube var. Bitik denilen Yunanistan'da bile yok. Zaten bu tüplü arabalarla Avrupa ülkelerinde dolaşamazsın. Afrika'da bile örneği yok, ama Türkiye'de var.

    https://www.google.com.tr/amp/m.haber7.com/amphtml/ekonomi/haber/505017-yunanistanda-lpgli-oto-patlamasi-yasaniyor

    "Yağ ve buji masrafından tasarruf da önemli bir etken olarak sıralanıyor"

    Tüplü araçlarda yağ ve buji masrafından da tasarruf ediliyormuş. Bunu da bu haberden öğrenmiş oldum. Teşekkürler Batur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir arkadas yazmıs Youtube izle ac bak videoları guvenligi gor demis.
    Tokat ta bir kaza oldu 2 ay once falan 5 kisilik bir aile ve kızlarının en yakın arkadası dahil yok oldu.Yani eski seri Tofas,Reno vs degildi.C Sınıfı bir aractı.Direksiyon hakimiyetini kaynedip yolum kenarına vurma idi.Ve bombos yoldu.Yoldaki gorevli isci sondurmeye calıstıgını ama birsey yapamadıgını soyledi.Ben aracta LPG olmasa Benzin ya da Dizel olsa muhtemelen onlar kurtulur arac da hasarlı olarak cekiciye bindirilirdi diye dusunuyorum.Tabii ki ucaktaki gibi bir karakutu vs yok.Ne desek bos ama cok kolay,rahat bir sekilde arastırmaya kapalı,ac videoları izle mantıgı bana cok saglıklı gelmiyor.

    2000-3000 TL ye aldıgın ve bunun yarısının kar oldugunu dusunsen bir sistemin ne kadar guveniligi oldugu bence gayet de tartısılabilir.Ayrıca bir kısım ucaktan korkar ben inanıyorum LPG kullanan arkadasların en azından bir kısmı kullanırken psikolojik olarak korkuyordur.Biz de vardı ben korkuyordum.

    Yasadıgım gordugum olaylardan ornek vereyim.Biz de 2004 Skoda Fabia 1.2 64HP THP arac vardı.2015 de 2. El aldık.Ve LPG li idi.Bizim secimimiz degildi.Aracta LPG olması demek hem guc kaybı hem yakıt artısı demek cok sorun yasadık buji,tekleme,bobin yanması,enjektor vs 2000 lira kar yaptık 2000 lira harcadık.Kafa kafaya geldi.Tabii burada arac eski denecegi icin bunu saymayalım.
    Dayımın Damadı 2010 Astra HB aldı.Kartal da Sıfır LPG taktırdı.Cok sorun yasadı.2 ayda sattı.Sonra Chevrolet Cruze aldı.LPG li,Otomatik aracın enjektorleri,bobinleri,bujileri vs cok sorun cıkardı sattı.Bu araclar C Sınıfı cok eski olmayan araclardı.

    Arac degistirecektik.Cok uzun sure Juke baktık.Kardesim Ozel Servisi ile gorustu.Bu araclar LPG ye uygun degil bunun bujisi vs magnezyum subaplar eriyor dedi.Tabii genelde LPG takıldıgında sorunlar ilk 20.000 KM den sonra baslıyor.genelde 20.000 KM birsey hissetmiyorsunuz.Sonra baslıyor.Sadece iyi servis usta ile her zaman sorun yasamazsınız diye bir garanti yok.

    Dun Meshur bir LPG servisinin baya bir videosunu seyrettim.Avensis e taktik.Altında yorumlarda sıkıntı yasayanların yorumları var.Nissan da takıp sorun yasayanlar var.Yani her arac her motor oncelikle uygun degil zaten bizde hemen her araca takılıyor.Ayrıca bunun ciddi bir guvenlik testi yok NCAP gibi , kesici var gazı kesiyor yap testini carpıstır arabayı gorelim gercekten kesiyor mu kesmiyor mu?Video ile falan olmaz.madem Sıfır Risk haberlerde niye goruyoruz LPG li arac kazalarını ve yasananları...

    ASF Oto da usta ile gorustu kardesim 1.2 TC Motor icin , usta 7.9 yakar dedi.En baba benzinli İst. da 7 den assagı zor yakar.7-8 LT yakan Turbo Benzinli bir araca LPG takmayı benim mantıgım almıyor.ben de Tiguan,Kodiac,Kadjar vs olsa hayatta taktırmam.Taktıranlara da diyecek bir seyim yok.Onların kararıdır.

    Bu isi tasarruf icin alıyorsun,riski de alıyorsun.Motor gucun %5-10 dusuyor, yakıtın %20 artıyor.Sonra 3000 lira ort. Normal Kit icin 7500 TL falan da sıvı kit icin alıyorsun.O paraları veriyorsam gider Dizel ya da Turbo alırım bu da tercih meselesi...Dun Vİdeoları izliyorum hala manifold deliniyor, tesisatlar cekiliyor vs Aracın su kacırma riski 2 noktada ise 5 noktaya cıkıyor.Araca ayrı bir duzenek yapıyorsun.T hat cekiliyor yok sigorta kutusuna giriliyor vs Bunlar hic mi riski arttırmıyor?Araca sıvı LPG vermek icin ısıyı arttırman lazım Uretici Firma buna uygun buji,bobin,enjektor koymadıysa bunun hic mi riski yok.LPG Motoru Kurutuyor diyenlerin hic mi haklı noktası yok.Evet teknoloji gelisiyordur dogrudur.Ama hala manifold deliniyor,hat cekiliyor vs mantık degismiyor.

    Orada dedikleri dogruysa Egea 1.6 E Torq LPG ye %100 uyumluymus.Ve İtalya da Fabrika Cıkıslı LPG li olarak satılıyormus.Bu en azından daha mantıklı ve guvenli ama isin bir de su yonu var.Egea icin 9-10 LT lerden bahsediliyor.LPG ile olacak 12 LT, Civic de Fabrikasyon LPG var 27 parca degismis ve 1M kM yol yapılmıs cok guzel peki 12 LT LPG yakmak ya da LPG icin 6.5Milyar fark vermek cok mu akıllıca?95 den beri Motoru degismemis Atmosferik araca 110.000 TL vereceksin.Turbo Benzinli ya da Dizel de ciddi olarak dusunulebilir.Ki Honda,Toyota,Hyundai tamamen uygun iken Civic kullananlardan bile tekleme sikayetlerinde bulunanlar olabiliyor.

    LPG Pompa Fiyatı 3.30-3.40 iken ne hikmetse 2.60-2.80 LPG yazıyor.Artık Butan,Propanı mı koymuyor,hava mı basıyor ya da LPG yi %50 kar ile mi satıyor ne oluyorsa LPG de %25 indirim olabiliyor.Orada LPG 3.30 dese sana 4 TL ye gelecek Litresi ve kullananların belki %40 kullanmayacak.Hele bir de dese ki LPG 3.80 o zaman herhalde kullanan % 10 lara duser.Bu fiyatlara bakarsan ya denetim eksikligi var ya da LPG de cooook yuksek bir kar marjı var.3. ihtimal yok.

    Ben tasarruf icin alıcam.Gucum %10 dusecek yakıt Sarfiyatım %20 artacak.Aracı yapan muhendis adeta yok sayılacak.Aracın motoruna islemler yapılacak.Olası sızıntı kaynakları artacak.Olası cekis,tekleme,buji,bobin,enjektor arıza oranım artacak.Aracın motor omru belki %10 belki %50 azalacak.Kocaman bir tup ile gezecegim.Simit olursa Stepnem yok olacak.Ve HEr 250KM de gaz alıcam.Ama Benzin Normal fiyatından satılırken LPG %25 indirimli satıldıgı icin cok ekonomik olmus olacak.
    Ustelik Dizel misal 10.000 pahalı diyecegim ama bu sisteme de kabaca 3000-4000TL verecegim.Aracımın garantisi olmayacak.LPG servis ile Uretici arasında belki gezecegim.
    3000 TL versen+500 de Ruhsat vs tutsa Yılda 10.000KM yapsan Aracın 8LT Benzin yaksa 6TL desen Gaz da 3TL desen 10 LT yaksa 0.4 de benzin desen Yılda 2000TL oynar.Yıllık 250 TL bakımına desen 1.750 olur.Bu parayı da 2 yılda cıkarırsın.ustelik nakit vereceksin.Sonra kara gececeksin.tabi problem yasamazsan yasarsan ne olacagı belli olmayacak.Ki LPG ucuza satılıyor diye pompa fiyati degil daha uygun bir rakamı baz aldım.Bence kabaca yıllık 1500Tl yi gecmez fark 10.000KM icin yok ben 30.000KM yapıyorum diyen biri icin bence mantıgı yok.10.000 fazla ver Dizel al.Ben Dizelin sesini sevmiyom o zaman Turbo al.Benim mantıgım bu yonde...

    Sıvı icin de aslında dedikleri kadar degil diyen de var.Teknik olarak bilemiyorum.Yalnız riskin kesinlikle Dizel,Benzinden yuksek oldugunu dusunuyorum.Ve bir kaza olup LPG yuzunden bir arac patlasa yanındaki arac da belki onun yuzunden yanacak.Bu riski digerlerine de dogal olarak dagıtıyorsun.

    Ayrıca Dizele karsı takınılan tavra da cok kızıyorum.Bir Gemi 215.000 Passat kadar gaz salınımı yapiyor diye afis vardı.Fabrika bacaları,Gemisi,İs Aracları,Tırı,Kamyonu,Otobusu bitti sadece otomobil ile cevre kirlendi.Yok 2020 den sonra sehir merkezine sokmayalım yok vs Ayrıca LPG hic sorun yok.Profesorlerin acıklamarı vardı kanserojen diye, Dizel cevreyi kirletip tehdit ediyorda LPG etmiyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 31 Mart 2018; 4:27:5 >




  • Umuttum.İsin sosyal boyutu var.Ankara da ben her yere giriyorum vb
    Bu isin Ankarası,İstanbulu yok.Ben Akasya AVM ye giremedim.AVM hastası da degilim.Ama isin oldu,zorundasın.Adamlar almadı bosu bosuna 50KM gittik geldik.Almayan almaz.Yanıltıcı bilgi vermeyelim.
    Sonra bir ara haberler cıktı Benzin Dolum Kapagında olacak diye isin resmi durumunu bilmiyorum.Ama okuduklarım da yakın zamanda alıp (Sıfır Egea gibi) yine altta oldugunu soyleyenler vardı.
    Bu her turlu sıkıntı senin icin olmasa da gorevli icin sıkıntı umarım o zorunluluk gelmistir.

    Ekim de Yengem vefat etti.IDO Seferlerine bakıyorum.LPG li alan da vardı almayan da vardı.Ben her yere giriyorum her seye biniyorum.Bak incele oyle yaz.İnsanlar yanılmasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 31 Mart 2018; 4:32:4 >
  • Konu sahibi kafayi yemiş.

    Lpg den benzine geçip benzini karısı gibi seven tek sensindir heralde.



    Parayi bulup dizel alsan forum b-ku yedi.

    Yok devlet ekonomisiymiş yok vergiler oyüzden yüksekmiş.



    Sanane milletn arabasından ister çizer ister vurur ister sever boş boş konuşmussun anca.



    Karlı olsa ben taktiririm 2 sokak ötede 1000 liraya siralı takıyolar diyorsun.



    1. 1000 liralık kitten ne hayır bekliyorsun cahil ?

    2. Araban bozuksa biz napalım ? Lpg demek japon demektir alırsın toyota honda takarsın prins brc arkana bile bakmazsın.

    3. Simit tüp takarsan bagajdan yerinde gitmez kim diyo sana silindir tak diye ?

    4. Avm ye giremeyen tek kamilde sensin galiba kımsenın stepne yerine baktıgı yok. Veya arabayi kapalı otoparka cekınce ordinaryus falan olmuyosun.



    Benzin 5.94 olmuş devlet ekonomisi diyor hala.

    Sen tam bir aktrollsün ve cahilsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: WSniper10

    Konu sahibi kafayi yemiş.

    Lpg den benzine geçip benzini karısı gibi seven tek sensindir heralde.



    Parayi bulup dizel alsan forum b-ku yedi.

    Yok devlet ekonomisiymiş yok vergiler oyüzden yüksekmiş.



    Sanane milletn arabasından ister çizer ister vurur ister sever boş boş konuşmussun anca.



    Karlı olsa ben taktiririm 2 sokak ötede 1000 liraya siralı takıyolar diyorsun.



    1. 1000 liralık kitten ne hayır bekliyorsun cahil ?

    2. Araban bozuksa biz napalım ? Lpg demek japon demektir alırsın toyota honda takarsın prins brc arkana bile bakmazsın.

    3. Simit tüp takarsan bagajdan yerinde gitmez kim diyo sana silindir tak diye ?

    4. Avm ye giremeyen tek kamilde sensin galiba kımsenın stepne yerine baktıgı yok. Veya arabayi kapalı otoparka cekınce ordinaryus falan olmuyosun.



    Benzin 5.94 olmuş devlet ekonomisi diyor hala.

    Sen tam bir aktrollsün ve cahilsin.



    Ben burda sadece iki şey söyleyeceğim.

    Peki , simit tüp taktın, bagajdan yemedin. Yedek lastiği nerene monte ettirdin?

    AVM ye giremeyen tek Kamil ben değilim. araçları kontrol ediyorlar, arabada tüp varsa geri vitese taktırıp gönderiyorlar. Gel seninle bunu istediğin AVM'de deneyelim. Kapalı otoparkı kullanamazsın.

    Ayrıca arabam bozuk değil Allah'a çok şükür. Boyasız, darbesiz orijinal bir aracım var ve motoruna anahtar değmedi. Sadece benden önceki sahibi senden akıllı olmasın çok akıllı olduğu için tüp taktırmış sağını solunu deldirmiş elektrik bağlantılarının içine sçmış hafif, onları düzelttirdim , bagajdaki tüpü de senden hurdacı olmasın iyi bir hurdacı ağbimize 20 liraya sattım. Birşeyi paraya çevirmek çöpe atmaktan iyidir. Malûm ülkenin ekonomisini de düşünmek zorundayız. Ama siz düşünmeyin, sizene ülkemin ekonomisinden değil mi? Siz sadece kendi cebinize düşünün,yeter. (Ondada nasıl kâr ettiğinizi sanıp aslında sadece Zaman kaybettiğinizide detaylı olarak anlattım.)
    Konumuzla pek alakası yok ama çiftlikbanka ne kadar yatırmıştınız?
    Not: seviye düşüklüğünden dolayı çevreden özür dilerim.fakat bu düşüklüğün sebebi ve kaynağı alıntı yaptığım arkadaştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F16513DF7 -- 31 Mart 2018; 14:32:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Detaylara fazla takılmışsın hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuç olarak LPGli araç az yaktığından az vergi alınıyor ve devlet ekonomisi zarar görüyor.
    (Maliye bakanlığı bunu beğendi)
    Doğrudur.

    Performans kaybı için ise bakınız:

    LPG'yi söktürdüm
  • Alphace A kullanıcısına yanıt
    LPG'li araç az yaktığından az vergi alınmıyor.

    Devlet şöyle düşünüyor ; zaten buna Allah vurmuş, birde ben vurmayım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabii herkesin kendi görüşü lpg meselesi.



    Ellerde yakıt fiyatları makul olsa herkes benzinli araca binmek ister. Ancak ülkemizdeki durum malum. Şu sıralar tam bilmiyorum ama bundan 3-5 yıl önceki mersedesleri bile çoğu lpgliydi.



    Benim aracım 2011 focus. Araç 750 öndeyken lpg taktırdım. Araç şimdi 112 bin km'de.

    Bu süre içinde bir defa gaz kelebeği temizlettim 100 tl verdim. Bunun dışında da 50 bin km'de bir filtre değiştirdim, 50 tl'den 2 filtre 100 tl ödedim. Ustam iyi bir esnaf olduğu için şimdiye kadar benden ayar parası almadı. Yanı lpg için 2000 tl kurulum ve işletme masrafı + 200 tl de diğer masraf =2200 tl para ödedim.



    Araç 112 binde, en az 100 bin km'si lpg ile gidilmiştir. Lpg'yi de bulunduğun ilde ucuz olduğu için ( 2.7 tl'de alıyorum) benzinin yarı fiyatından ucuz alıyorum. Aracım şehir içi-dışı karışık 100 km/8,5 litre rahat yakıyor. O da 510 kr ediyor. Lpg de ise aynı koşullarda %20 fazla tükendiğinde 10.2 litre/100 km oluyor. Bu durumda minimum 20 kr tasarruf oluyor ve 100 bin km'de 20 bin lira tasarruf yaptı.



    Sonuç olarak şimdiye kadar memnunum. Inşallah pişman etmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: burçak

    Tabii herkesin kendi görüşü lpg meselesi.



    Ellerde yakıt fiyatları makul olsa herkes benzinli araca binmek ister. Ancak ülkemizdeki durum malum. Şu sıralar tam bilmiyorum ama bundan 3-5 yıl önceki mersedesleri bile çoğu lpgliydi.



    Benim aracım 2011 focus. Araç 750 öndeyken lpg taktırdım. Araç şimdi 112 bin km'de.

    Bu süre içinde bir defa gaz kelebeği temizlettim 100 tl verdim. Bunun dışında da 50 bin km'de bir filtre değiştirdim, 50 tl'den 2 filtre 100 tl ödedim. Ustam iyi bir esnaf olduğu için şimdiye kadar benden ayar parası almadı. Yanı lpg için 2000 tl kurulum ve işletme masrafı + 200 tl de diğer masraf =2200 tl para ödedim.



    Araç 112 binde, en az 100 bin km'si lpg ile gidilmiştir. Lpg'yi de bulunduğun ilde ucuz olduğu için ( 2.7 tl'de alıyorum) benzinin yarı fiyatından ucuz alıyorum. Aracım şehir içi-dışı karışık 100 km/8,5 litre rahat yakıyor. O da 510 kr ediyor. Lpg de ise aynı koşullarda %20 fazla tükendiğinde 10.2 litre/100 km oluyor. Bu durumda minimum 20 kr tasarruf oluyor ve 100 bin km'de 20 bin lira tasarruf yaptı.



    Sonuç olarak şimdiye kadar memnunum. Inşallah pişman etmez.
    Haklisin.Bu Lpg nasıl birşeyse 3.35 lik yakıt 2.60 dan satılıyor.Bu %25 damping nasıl oluyor anlamıyorum.



    Diğer yandan çoğu Lpg atmosferik motorda bu da İst. 10 Lpg de 12 yakar.Normal fiyatından olsa 40 kuruş yapar.

    Turbo benzin dizelde 8 yaksa 48 ve 42 kuruş yapar.Yani Lpg nin hicbir esprisi kalmaz.Ama ne hikmetse hava mi basıyor ne yapıyorsa 2.60 satınca arada 15 kuruş oynuyor.



    Lpg normal fiyatından satılsa %40 almaz.4 Tl olsa kullanan kalmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • burçak B kullanıcısına yanıt
    Şu sıralar tam bilmiyorum ama bundan 3-5 yıl önceki "mersedesleri bile çoğu lpgliydi."



    İşte eskiden iyiydi fakat artık bir kârı kalmadı.

    Güncel ve gerçekçi bir hesap yaparsanız bunu görürsünüz.

    100 bin km'de 20 bin lira tasarruf çok yanlı ve yanlış bir hesap olmuş. 3,5 luk lpgyi 2,5 tan hesaplamışsınız, arıza ve tüp kiti parasını, LPG vergi ve muayene ücretlerini ( 3-5 öncesinde vardı sızdırmazlık raporu vs) düşmemişsiniz, mutlaka ama mutlaka basılan havayı düşmemişsiniz, motor çekiş düşüklüğü, uzun vadede motora direk vereceği zararları, ateşleme sistemini öldürdüğü gerçeğiyle buji , bobin vs değişim masrafını hesaba eklememişsiniz vs daha da çıkar. Gerçek bir hesaplamada Böyle bir kâr imkansız, kaldı ki siz 2,5 , 2,7 den tüp alıyorsanız acaba onun içinde ne var.. çünkü vergiler dahil satış fiyatı belli. Onda bir oyun olmasın? Malûm, Türkiyede yaşıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1500 tl kit + 500 tl işletme , sızdırmazlık vs. + 200 tl de filtre vs. Başkada para harcamadım.



    Lpg'yi de benzinin yarı fiyatına aldım şimdiye kadar. Şu an bulunduğum ilde 2.75 oldu.



    Tabi lpg 3.300 olsa durum değişir tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-F16513DF7

    Şu sıralar tam bilmiyorum ama bundan 3-5 yıl önceki "mersedesleri bile çoğu lpgliydi."



    İşte eskiden iyiydi fakat artık bir kârı kalmadı.

    Güncel ve gerçekçi bir hesap yaparsanız bunu görürsünüz.

    100 bin km'de 20 bin lira tasarruf çok yanlı ve yanlış bir hesap olmuş. 3,5 luk lpgyi 2,5 tan hesaplamışsınız, arıza ve tüp kiti parasını, LPG vergi ve muayene ücretlerini ( 3-5 öncesinde vardı sızdırmazlık raporu vs) düşmemişsiniz, mutlaka ama mutlaka basılan havayı düşmemişsiniz, motor çekiş düşüklüğü, uzun vadede motora direk vereceği zararları, ateşleme sistemini öldürdüğü gerçeğiyle buji , bobin vs değişim masrafını hesaba eklememişsiniz vs daha da çıkar. Gerçek bir hesaplamada Böyle bir kâr imkansız, kaldı ki siz 2,5 , 2,7 den tüp alıyorsanız acaba onun içinde ne var.. çünkü vergiler dahil satış fiyatı belli. Onda bir oyun olmasın? Malûm, Türkiyede yaşıyoruz.
    2.60 dan satılan LPG de hava var mı yok mu muamma ...
    Sorun yasamayan rahat olabilir.Ama subapları eriten,motora zarar veren,enjeksiyonları giden vb biri ise su kadar kar yaptım yazamaz.




  • Az önce 2.62 'den ipragaz lpg ile depoyu fulledim. 7 yıldır Allah'a şükür sıkıntı yok. Yol bilgisayarı 10/100 gösterirken 12/100 Lpg tüketimi var. Tasarruf ortada. Belki de bu süreçte benim şansım.



    Ama şu da gerçek ki, yeni üretilen arabalarda lpg'ye pek uyum yok. Lpg çok riskli. Lpg mecburiyetten takılan bir şey. Mesela benzin 4 tl olsa ya da dizel araçlar benzinli fiyatına yakın satılsa ben dahil kimse lpg düşünmez. Sadece orjinal olarak lpg'ye uyumlu olarak üretilen araç olsa, o ayrı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.