arkadaşlar herkese merhaba aracıma yaklaşık 3 ay önce lpg taktırdım ve malum işlerimin yogunlugunda dolayı garanti proje fatura vs vs hepsi tamam olmasına rağmen işletemedim.
Şimdi asıl sormak istediğim lpg projesi 1 yıl geçerliymiş sanırım . Yani proje tarihi itibariyle 1 yıl dolmadan işletmeyi düşünüyorum fakat bu prosedür nasıl işliyor bilmiyorum ve sizlerin fikirlerini almak istedim??? Nasıl yapayım 1 yıl sonundamı işleteyim yoksa aracım sıfır muayeneme 3 yıl var 3 yıl sonramı işleteyim lpg'yi ??? Orjinal Ford servisinde taktırdım yeniden fatura almammı gerekecek nasıl olacak???
araca sonradan lpg takıldığı için ruhsata işletecekseniz muayene tekrarı gerekiyor
eğer aracınızda kasko varsa ve lpg den kaynaklı bir hasarda kasko firmaları ruhsata işli olmadığı için hasarı ödemiyorlar lpg yi ruhsata işletip kasko ya ek prim ödemeniz gerekiyor ayrıca polis çevirmesinde aracınızda lpg olduğu belli olursa cezai yaptırımı var benim bildiğimde lpg yi ruhsata işletme süresi en fazla 1 ay içinde yapılması gerekiyor yoksa projeyi tekrar onaylatmak gerekiyor
quote:
Orijinalden alıntı: wolf_HKN
araca sonradan lpg takıldığı için ruhsata işletecekseniz muayene tekrarı gerekiyor
eğer aracınızda kasko varsa ve lpg den kaynaklı bir hasarda kasko firmaları ruhsata işli olmadığı için hasarı ödemiyorlar lpg yi ruhsata işletip kasko ya ek prim ödemeniz gerekiyor ayrıca polis çevirmesinde aracınızda lpg olduğu belli olursa cezai yaptırımı var benim bildiğimde lpg yi ruhsata işletme süresi en fazla 1 ay içinde yapılması gerekiyor yoksa projeyi tekrar onaylatmak gerekiyor
Projenin 1 yıl geçerliliği var onu biliyorum. Kasko olayına gelince sadece lpg ekipmanı garantiye girmiyor
projede emin değilim ama kasko da şöyle söyleyeyim ben aracı lpg dönüşümü yaptırdıktan sonra ruhsata hemen işletip kasko yu aradım ek prim var deyince o zaman olmasın dedim kasko şirketide bana aracın lpg den dolayı yanar patlar vs. bişey olursa ödeme yapmıyoruz dedi yani lpg kitini kasko yapmıyor lpg den kaynaklanacak problemlerde doğacak hasarlarıda karşılıyor ama lpg nin ruhsata kesin işlenmesi gerekiyor ruhsata işli değilse kaskoda teminat altına almıyor ve polis kontrollerinde ceza yiyorsunuz
quote:
projede emin değilim ama kasko da şöyle söyleyeyim ben aracı lpg dönüşümü yaptırdıktan sonra ruhsata hemen işletip kasko yu aradım ek prim var deyince o zaman olmasın dedim kasko şirketide bana aracın lpg den dolayı yanar patlar vs. bişey olursa ödeme yapmıyoruz dedi yani lpg kitini kasko yapmıyor lpg den kaynaklanacak problemlerde doğacak hasarlarıda karşılıyor ama lpg nin ruhsata kesin işlenmesi gerekiyor ruhsata işli değilse kaskoda teminat altına almıyor ve polis kontrollerinde ceza yiyorsunuz
evet dediğiniz gibi lpg den kaynaklanan birşey olursa garantiye almıyorlar onu biliyorum en iyisi aslında hemen işletmek ama şimdi bende varolan belgelerle gitsem nasıl olur acaba?? ceza ödemeye razıyım geç işlettin cezası şu desinler razıyım ama nette bir yerde mahkeme açılıyo vs demişlerdi onun için tereddüt ediyorum
geç işletmenin cezası varmı yokmu bilmiyorum dönüşüm yaptırdığınız servis ten bilgi alma şansınız varsa kesin öğrenip ona göre davranın bence ve hiç geciktirmeden ruhsata işletip kaskoya bildirin...
quote:
geç işletmenin cezası varmı yokmu bilmiyorum dönüşüm yaptırdığınız servis ten bilgi alma şansınız varsa kesin öğrenip ona göre davranın bence ve hiç geciktirmeden ruhsata işletip kaskoya bildirin...
yok işte aradım bilgileri yok sadece takıyoz evrakları hazırlayıp veriyoruz diyorlar nettede bilgi yok bekliyelim bakalım elbet bilen biri denk gelir
birazdan firma yetkilisi arkadaşlardan yorum yazan olur bu arada sistem hangi marka
quote:
birazdan firma yetkilisi arkadaşlardan yorum yazan olur bu arada sistem hangi marka
brc pipolu sistem ama çok yakıyo nedense şehir dışı 200bin yakıyo lpg fiyatı 2.04 yani 1lt ile 10km gidiyo ş.dışında 2kerede ayar yapıldı yinede çok yakıyo anlamıyorum
evet yakıt oranı yüksek gibi şehir dışı 200 yakması normal değil brc topiğinden @faruksevgili beye özel mesaj atıp durumu izah edin bence kesinlikle yardımcı olacak ve sorununuzu en kısa zamanda çözümleyecektir...
quote:
Orijinalden alıntı: frozenrealm
quote:
brc pipolu sistem ama çok yakıyo nedense şehir dışı 200bin yakıyo lpg fiyatı 2.04 yani 1lt ile 10km gidiyo ş.dışında 2kerede ayar yapıldı yinede çok yakıyo anlamıyorum
evet şehir dışı yakıt oranı yüksek gibi duruyor
Güzel ülkemin güzel insanları neden herşeyi kuralına göre yapmıyoruz. 100-150 TL tutacak bir muayene işlemini 3 yıl önce yaptırmamak ne kar getirecek? Zaten 40.000-50.000 arabaya para vermişsin.
kardeş, nette bir şey yok diyosun ama, lpg i ruhsata işletme konulu üst başlıkta sorunun cevabı var, orayı bi oku istersen. lpg i ruhsata geç işletmenin cezası geçen sene 60 tl idi. 15 gün içinde ödersen indirimli 45 tl. bu sene de biraz artmıştır o kadar.
Mahkeme filan yok diye biliyorum. Sadece gecikme cezası var. Bende de aynı durum var. Önceki gün gidip muayene filan hallettim. Bugün trafiğe gideceğim. Buraya soru sorarsan tecrübelerimi seninle paylaşırım.
quote:
Orijinalden alıntı: zengin_47
Mahkeme filan yok diye biliyorum. Sadece gecikme cezası var. Bende de aynı durum var. Önceki gün gidip muayene filan hallettim. Bugün trafiğe gideceğim. Buraya soru sorarsan tecrübelerimi seninle paylaşırım.
üstadım beni bilgilendirirsen çok müteşekkir kalırım dört gözle bekliyorum nasıl oluyor bu iş neler yapılıyor cezası nedir vs.
ilgin için teşekkürler
Hocam msn ni ekledim. Ama görüşemedik. Geçen hafta Bahçelievler Trafiğe gittim. Evraklarımı aldılar. bi de 158 TL cik. Bunun cezasız olanı ne kadar doğrusu bilmiyorum. Pazartesi saat 4 gibi randevu verdiler. Yarın gidip alacağım inşallah.
quote:
Orijinalden alıntı: zengin_47
Hocam msn ni ekledim. Ama görüşemedik. Geçen hafta Bahçelievler Trafiğe gittim. Evraklarımı aldılar. bi de 158 TL cik. Bunun cezasız olanı ne kadar doğrusu bilmiyorum. Pazartesi saat 4 gibi randevu verdiler. Yarın gidip alacağım inşallah.
üstadım yeni gördüm burda ismini msn ekliyolar ondan kabul etmiyom kabul ettim ismini gördüm detaylı görüşebilsek çok çok daha ii olur gerçi bu brcyi söküp yakasım geliyo hiç gerek yok işletmeyede bakma
peki elimizde fatura proje vs. yoksa nasıl olcak ben arabayı alalı 10gün oldu daha ruhsatı üzerime alıcam muayeneye 2ay kadar var. bu tüpü işletmenin yöntemi nedir?
evettt
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme