Şimdi Ara

Farklı Şehirden Alınan Arabanın Lpgsini Ruhsata İşletme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Soru gayet acik. Atiyorum antalyadan araci aldim geldim bursaya. Ama lpg isli degil. Bu aracin lpgsini nasil isletiriz? Prosedur nedir?

Güncelleme: Arkadaslar lpgciyi aradim. Tank degismez ise 300 tutar. Degisirse 500 civari tutar dedi. Bir de muayene var tabi. Diger ufak tefek belge paralari dahil mi bilemiyorum. Bize kalirsa epey masrafli yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pi -- 15 Eylül 2016; 17:01:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Farklı ilden aldıgın araç eğer ruhsata işli değilse farklı şehirde ruhsata işletemezsin. Ha illa işletecem diyorsan o marka lpg takan yere gideceksin bi 200-300 bayılıp fatura ve proje çıkacaksın. fatura ve proje çıkartırsan gerisi çorap söküğü gibi gelir.
  • dkerem2 D kullanıcısına yanıt
    Yani 300u gozden cikarmak lazim? Muayene dahil mi buna peki?

• hayır canım ne muayenesi muayene+sızdırmazlık+ek-1+egzoz emisyon = 400 tl para gider. sana dediğim 300 tl sadece proje ve fatura için. Ama aynı şehirde olsan o 300 tlyi vermezsin.
    Ohoo epey para tutuyor o zaman bu is 2 secenek var. Ya muayene yapilip islenecek. Ya da fiyattan dusulecek. Cok sacma degil mi bu olay? Sonucta kurumlar ve sirketler ayni. Ne fark var?

• Pi kullanıcısına yanıt
    Eğer fatura proje kesilmiş ve üzerinden 1 ay geçmiş ise zaten onun cezası var. Eğer fatura kesilmemiş ve proje çizilmemiş ise lpg yi taktırdıgı yerden beleş fatura ve proje alıp aynı şehirde muayeneye girip ruhsata işlettireceksin yada dediğin gibi fiyattan düşeceksin.

Ben olsam ya LPG ruhsata işli alırım yada farklı şehirden o şekilde araç almam.

Muayeneye yakin isletecektir tabi. Bu sekilde anlasmadan alirsam bana kacar zaten. Mecbur halletmesi lazim. En temizi bu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ya aldığın şehre gideceksin ya da bulunduğun şehrin bir lpgcisinden yeni proje çıkartacaksın.tutarın %18 sini talep ediyorlar genelde gez sor dolaş.sonrası sızdırmazlık ruhsat yaprağı falan en diğer aracım puntoya yaptırdım 500 tl gitti ruhsat yaprağı + proje .

tabi üstüne muayene falan ...
  • lpg nin faturası kesilmişse ve zamanı geçmemişse sızdırmazlık raporunu orada alıp gerisini bursada halledersin bence

• hoksi kullanıcısına yanıt
    Tupcumu aradim. Ancak dukkan kapali midir nedir duzgun calmadi telefon. Bayramdan sonra arayıp soracagim tam masraf nedir. Ona gore isimizi tutalim

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Cogusu muayeneye erken girmemek adina yakin tarihte hallediyor evraklari. O yuzden kesilmemistir buyuk ihtimalle. Tupcuyu arayip garanti bilgiyi almak lazim bu durunda

• Arkadaslar lpgciyi aradim. Tank degismez ise 300 tutar. Degisirse 500 civari tutar dedi. Bir de muayene var tabi. Diger ufak tefek belge paralari dahil mi bilemiyorum. Bize kalirsa epey masrafli yani

• quote:

Orijinalden alıntı: Pi

Arkadaslar lpgciyi aradim. Tank degismez ise 300 tutar. Degisirse 500 civari tutar dedi. Bir de muayene var tabi. Diger ufak tefek belge paralari dahil mi bilemiyorum. Bize kalirsa epey masrafli yani

her tüp işletenin başına gelen şeyler,yakıttan kâr edersin 500 lira bişey değil .
    araba nedir kaça alıyosun ilan felan varmı

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Yani yapacak bir sey yok. Eski arabaya 4 sene binmistim. Bir sorun olmazsa 5 sene de buna binsem yeter bana. E46 318i bakiyorum

• quote:

Arkadaslar lpgciyi aradim. Tank degismez ise 300 tutar. Degisirse 500 civari tutar dedi. Bir de muayene var tabi. Diger ufak tefek belge paralari dahil mi bilemiyorum. Bize kalirsa epey masrafli yani

daha ruhsatın yaprağı değişecek 190 tl :(
    3 seneden fazla oldu taktirdigim ustam. Unuttum proseduru. O yesil yaprak var ya hani. Onu verecekler o mu?

Off. Cok isimiz var o zaman. Yahu devletin bu isleri kolaylastirmasi lazim. Lpg takmaya tesvik etmesi lazim. Hepten zorlastiriyorlar isleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pi -- 15 Eylül 2016; 18:00:23 >
  • quote:

3 seneden fazla oldu taktirdigim ustam. Unuttum proseduru. O yesil yaprak var ya hani. Onu verecekler o mu?

Off. Cok isimiz var o zaman. Yahu devletin bu isleri kolaylastirmasi lazim. Lpg takmaya tesvik etmesi lazim. Hepten zorlastiriyorlar isleri

Bak benim başımdan geçenleri anlatayım
    2 yıl önce Çorum Brc den taktırdım vizeden yeni geçtiği için boşver işletme 2 sene sonra işletirsin dediler fakat evrakları kaybetme arabayı işletmeden satarsan mutlaka bizi ara dediler iyi dedik (demediler taktırdığın şehirden başka yerde işletemezsin)

geçen sene kardeşime sattım arabayı bu sene vizesi geldi Çorum'u aradık buraya gelmeniz lazım Mühendisler odası sızdırmazlık verecek dediler
    eee dedik 850 km ?
    onlar yine bikbikbik
    sonra insafa geldiler gidin izmirde proje çizdirin onla mühendisler odasına gidin sonra vizeye girin en son ruhsat değiştirin...

bu sıralamayı izledik totalde 500 liradan fazla çıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoksi -- 15 Eylül 2016; 23:42:53 >

Ufak bir arastirma yaptim ustam. 500+ para cikiyor. Kendi sehrinde islenmesi cok daha mantikli oluyor bu durumda.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.