Şimdi Ara

LPG Taktırmanın Pek Bir Avantajı Kalmadı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün itibariyle Lpg yi 2.68 Tl'den aldım. Gerçekten çok şaşırdım yaklasık 2 hafta önce 2.32 gibi bir rakamdı buna ne oldu böyle benim aracım pejo 206 1.4 motora sahip. benzinde iken şehir içi maksimum 40 kurus yakardı (som zam ile birlikte) şimdi ise lpg'de 30 kurusun altına düşecegini sanmıyorum. 100 km'de 1 TL civarı Tasarrufum olacak :) gerçekten artık komik bir hal aldı .. Lpg yi taktır 1000 lira ya sonra işlet sonra filtre bakımı vs. derken zaten eşitleniyor benzinle. bir kaç kuruş az yaksın diye arabanın kalbini değiştirmeye değmez diye düşünüyorum artık. Nereye kadar böyle gideceğiz bilemem....

• lpgnin fiyatı 2tl yi geçince işi bitmişti zaten.artık fazla fazla bitti işi.. yazık.... boşu boşuna lpg taktırdım
    100kmde 7-8 TL civarı kar sağlıyor artık lpg bu fiyatlarla..
  • evet lukoil de bugun 2,67 akpetgaz
  • istanbul, izmir de fiyatlar nasıl bilmiyorum ama ankara'da şu an en az 2.33 lira civarlarında. aslında biraz şanslı sayıyorum kendimi bu konuda. diğer illerde 2.70 lere kadar çıkmış hatta geçmiş bile. ayrıca lpg soğuk havayı sevmeyen bir yakıt ve bi de üstüne normalden daha fazla yakınca gerçekten pek bir esprisi kalmıyor. arabasına birkaç sene önce lpg takanlar masraflarını çoktan amorti etti. çünkü 2-3 yıl önce gerçekten çok ekonomikti. ama şimdi yapılan montaj ve bakım masraflarını amortilemek için gerçekten uzun bir süre kullanmanız gerekiyor. çok eski arabalar dışında en geç 2 sene sonra lpg ile benzin aynı olacak, buraya yazıyorum.
  • Yakın zamanda lpg yi aracına sonradan taktıranlar için kötü bir durum.. Bu zamandan sonra lpg nin benzini amorti etmesi için epey bi süre lazım.. Ki o zamana kadar lpg 4 tl yi geçer, lpg taktırmanında hiç bir anlamı kalmaz.. Ekonomik olması için üstünden varolan lpgli araç tercih etmek gerekiyor. kendin sonradan taktırınca zarar gibi birşey oluyor artık.. Lpg fiyatlarının bu kadar yükselmesinin sebebide herkesin ekonomik diye araçlarına lpg taktırması. Çünkü bu ülkede birşey ne kadar çok ve sık kullanılıyorsa pahalıdır. En güzeli hiç araca binmemek ama olmuyor işte...
  • Benzin 4,44 LPG 2,70 TL
    100 km de 8 Litre benzin yakıyorsa 9,5 Litre LPG yakar
    8*4,44=35,52
    9,5*2,70=25,65
    100 km de tasarruf 9,87 TL
    10.000 km de 987 TL
    Yılda 20.000 km yapan 1 sene sonra amorti ediyor.
    Şuan ki fiyatlarla bile benzine göre hesaplı.LPG nin fiyatı yükselince benzin yada mazot yerindemi sayacak.2-3 sene sonra burada yorum yazanlar 2-3 sene önce taktırılsa ekonomik olurdu diyecekler yine.Sonuçta LPG tasarrufludur.Heleki şehiriçi kullanımı fazla ise çok daha tasarrufludur.
    NOT:LPG montajcısı değilim...
  • benzin ucuzladıda haberimizmi yok..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benzınde 500 yakıyorum lpg de 320 hesap bu... begenmeyenlerde taktırmasın
    keske akaryakıt ucuzlasada dha fazla avantajımız dha fazla olsa.
  • bu akşam itibariyle benzine yine zam geliyor...full den mesaj geldi şimdi. lpg yine avantajlı konuma geçicek sanırım...
  • http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/20083784.asp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MSC Elektronik -- 8 Mart 2012; 16:57:35 >
  • en iyisi 100 cc altı bir cup motorsiklet almak. yakin mesafelere onunla gitmek. 100km de 2litre benzin yakio ve mtv +otv yok. %18 kdv ile aliyorsun birdaha vergi yok. 500tl ehliyet parası olmasa hemen alıcam bi tane. ehliyet alırken neden düşünemdik A2+B almayı

ehliyet alma aşamasında gençler varsa mutlaka iki ehliyeti birden alsın. öyle daha ucuza geliyormuş. a2 ehliyete 100-200 fazladan vermek gerekiyormus sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

en iyisi 100 cc altı bir cup motorsiklet almak. yakin mesafelere onunla gitmek. 100km de 2litre benzin yakio ve mtv +otv yok. %18 kdv ile aliyorsun birdaha vergi yok. 500tl ehliyet parası olmasa hemen alıcam bi tane. ehliyet alırken neden düşünemdik A2+B almayı

ehliyet alma aşamasında gençler varsa mutlaka iki ehliyeti birden alsın. öyle daha ucuza geliyormuş. a2 ehliyete 100-200 fazladan vermek gerekiyormus sadece.

Motorsiklet yayginlassa , motorsiklete de agir vergi cikarirlar.

• Lpg taktırmak için artık tek neden doğasever olmak..Çevreyi korumak daha temiz bir hava solumak ve gelecek kuşaklara bırakmak için gönüllü olmak..
  • Aracının motorunu sevenlerde LPG kullanabilir. Son benzin zammı ile kapana fark bir miktar daha açıldı.
  • Lpg kitini tam 4 sene önce taktırmıştım ilk taktırdığım da % 45 net avantajım vardı.
    Bugünlerde % 30 civarında kadar düştü.
    Teşekkürler Türkiye
  • kendi düşen ağlamaz arkadaşlar ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: rumelian

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

en iyisi 100 cc altı bir cup motorsiklet almak. yakin mesafelere onunla gitmek. 100km de 2litre benzin yakio ve mtv +otv yok. %18 kdv ile aliyorsun birdaha vergi yok. 500tl ehliyet parası olmasa hemen alıcam bi tane. ehliyet alırken neden düşünemdik A2+B almayı

Motorsiklet yayginlassa , motorsiklete de agir vergi cikarirlar.

günlük yaşıyoz artık zaten. birakaç günü kurtaririz işte

• Gazı 2.49 dan alıyorum ve şehir içinde 900 km de 100 tl lik de benzin yakıyorum şu an. Hesaplayınca 9 lt yakan benzinli araç gibi aracım. Araç 2005 lacetti otomatik 1.6. Böyle giderse bir daha lpg kullanmayacağım.
  • benzin fiyatını unutmayalım lpg herzaman tasarufunu korur..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.