Şimdi Ara

LPG Sarfiyatı???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, dün itibariyle yeni aldığım 2003 model 1.6 Opel Meriva aracıma Atiker sıralı gaz sistemi taktırdım. Deneme sürüşleri, aracın çekişi filan gayet iyi. Fakat anlayamadığım bir nokta var ki depoyu full ledikten sonra 50 km gittim, gazdan 1 ışık söndü. Yaklaşık bi 50 km daha sonra 1 ışık daha söndü. Yani yarım depo lpg yle yaklaşık 100 km yol gittim. Bu sırada klima full açıktı ve şehirçindeydim. Acaba bu durum sizce normal mi? Sistemin yeni takılmasından dolayı bir alışma dönemi var mı? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler...

• deponu tamamen bitir. aldığın lpg ytl olarak aldığın gazı ve yaptığın km yi söyle ona göre bakalım.
    bazen ledler doğru göstermeye biliyor.
  • Ok, o zaman dediğiniz gibi yapayım. İnşallah led ler yanlış gösteriyordur, yoksa yarım depoyla 100 km gideceksek lpg yi boşa taktırmış olucaz.
  • yok hemen pes etme arkadaşım.bende karbüratörlü uno 70s e 1 ay önce atiker taktırdım.benzinde 350 krş yakıyordu.ilk depo gazda 210 krş .sonra tekrar ayarlattım 170 krş a düştü hafta içi tekrar ayarlamaya gidicem.bakalım ne olacak.yani yakıtı yaz en az 3 sefer ayarlatmaya git tekrar.şu an rölantim çok düşük bazen motor ısınmadan kırmızı ışıklarda filan stop ediyor.galiba rölanti biraz yükselecek.ha tüp taktırmadan bayaa bi araştırdım atiker kullanan 4 yakınım var hepside memnun.fiyatı ve vadeside bana uygun geldi.
  • ledlere güvenmeyin hiç bi şekilde
  • Tankın ne kadar büyük önemli olan o.30 milyona doldurup bu değerleri alıyosan aracın 0.15 yakıyor demektir.Bende 1.8T 155hp octavia var dün yaptığım net ölçümde 44 milyonluk lpg ile 310 km yol yaptı yani 0.145 ytl tabii uzun yolda bu değer ancak şunu da belirteyim hızım 140 altına düşmedi diyebilirim bu kuvvete bi araç için harika değerler benzinli aracı olan herkese şiddetle tavsiye ederim
  • sadece led var en korktuğum şey benzinden ıssız bir yerde yolda kalmak..Bunun digital veya analog sistemini niye yapmazlar anlamadım gitti.devamlı sistemler değişiyo ama ledler halen aynı led
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aveo Yakıt Tüketimi
    13 yıl önce açıldı
    lpg mazot benzin
    14 yıl önce açıldı
    yakıt tüketimi ?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Valla şöyle söyleyeyim: İlk lpg için ustaya 10 YTL (7,6 litre) verdim. Kendim de 40 YTL lik lpg (29,6 litre) aldım. Tankım 43 lt lik simit depo. Ustanın aldığıyla benim aldığım lpg toplam yaklaşık 37 litre yapıyor. Eğer led ler doğruysa 100 km de yaklaşık 18 litre lpg yakmış oluyor. Yarın ilk işim tankı full leyip sonuca bakmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naz_eg -- 20 Mayıs 2007; 21:56:48 >
  • lpg tankının üzerinde aalog gösterge var. Ona da bakın.
  • Dayanamayıp gittim full ledim. 130 km yol yapmışım, 18 YTL gaz aldı. Yani yaklaşık 14 kuruş yaktı. Sizce şehiriçi normal mi? Klima filan full açıktı.
  • Bence normal benim 1,6 aracım 180 kuruş yakıyor
  • aynı sorun bende de var ledlere guvenme sılındır tank ise dediler..

1 ısıkla 50 km bır ısıkla 90 km falan yapıyor:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: naz_eg

Dayanamayıp gittim full ledim. 130 km yol yapmışım, 18 YTL gaz aldı. Yani yaklaşık 14 kuruş yaktı. Sizce şehiriçi normal mi? Klima filan full açıktı.

ooo çok iyi hocam benim karbüretörlü vectra 1.8 200 felan yakıyo walla lpg de bile ocağıma incir ağacı dikecek
  • Ama benim hesaplamamda Ankara'daki gaz fiyatı geçerli (1.30 YTL) , onu da gözönünde bulundurursanız sizin fiyatlara yaklaşıyor.
  • selamlar havalar sıcak olduğun yanılma payı olabileceiğin sduymuştum ama yanlışta olabilir....
    birde tüpün üzerindeki göstergeyle karşılaştırırsan daha emin bir bilgiye sahip olursun....
  • aynı durum bendede olduydu ama led ler samadradan gelen sinyallere gore yanıp sonuyor yani samadranın ayarlanmasıyla veya ecuya bilgileri dogru girerek bu durum cozulebilir,diger arkadasların soyledigi gibi hele bir kac depo bitir sonra yorum yap
  • şehir içi ve full acık klima ile bu değerler bence mükemmel daha fazlasını istemek veya beklemek yanlış olur. tasarrıflu ve güvenli sürüşler

quote:

Orjinalden alıntı: naz_eg

Dayanamayıp gittim full ledim. 130 km yol yapmışım, 18 YTL gaz aldı. Yani yaklaşık 14 kuruş yaktı. Sizce şehiriçi normal mi? Klima filan full açıktı.
  • Arkadaşlar klima açık olması çok fazla benzin sarfiyatı demek değildir camları açınca oluşan rüzgarın geri itiş gücü yüzünden zaten normalden daha devirli kullanılır araçlar şehir içi en fazla 1-1.5 lt fark eder şehirler arası fark yoktur hatta klima daha ekonomiktir.....
  • Şehiriçi 14 kuruş bahsettiğin araç için çok çok güzel sonuç..

Benzin sarfiyatın ne kadardı,ikisini karşılaştırınca fark ne kadar ...
  • otomatik golf le kullanan ile görüştüm 25ykr yakıyorum diyor benzinde 30ykr yakıyormuş sizce normal mi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.