Şimdi Ara

LPG'li araç almak istiyorum ama zamlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Birkaç güne yeni kasa Hyundai Getz almayı düşünüyorum. Aslında bugüne kadar kesinlikle dizel araç diyenlerdenim. Zaten senede 10.000 KM anca yol yaparım. Bugün birkaç arabaya baktım hepsi dizeldi. Kmleri biraz yüksekti ve fiyatları 1500 TL gibi fark var. Alırken LPGli araba daha çok işime geliyor. Zaten 30.000 KM'de bir araba buldum ama LPG benzine göre daha fazla yakar litre olarak ama ucuz olduğu için kurtarıyor diyorlar. Ya LPG 2 TL olursa ? O zaman arabaları benzinde mi kullanacak bu kadar insan ? Lütfen bir yardım edin dizel mi LPG mi ?

• quote:

Orjinalden alıntı: JimBeam

Merhaba arkadaşlar. Birkaç güne yeni kasa Hyundai Getz almayı düşünüyorum. Aslında bugüne kadar kesinlikle dizel araç diyenlerdenim. Zaten senede 10.000 KM anca yol yaparım. Bugün birkaç arabaya baktım hepsi dizeldi. Kmleri biraz yüksekti ve fiyatları 1500 TL gibi fark var. Alırken LPGli araba daha çok işime geliyor. Zaten 30.000 KM'de bir araba buldum ama LPG benzine göre daha fazla yakar litre olarak ama ucuz olduğu için kurtarıyor diyorlar. Ya LPG 2 TL olursa ? O zaman arabaları benzinde mi kullanacak bu kadar insan ? Lütfen bir yardım edin dizel mi LPG mi ?

Eee dostum,o dediğin nedenden ötürü LPG yi ben arabama taktırmıyorum.Zam gelmeyeceğini bilsem bu fiyatlarla yine taktırmam,%28 gibi bir tasarrufu var çıkardığı sorunlara say onu da sen.

Tasarruf isteyenin dizelden başka çaresi yok.

• ona bakarsan ya mazot 3 lira olursa ? bu ülkede yarın ne olacağını kimse bilemez herşey olabilir
  • Sizde haklısınız. Zaten mazotu 3 TL'den aldığımız günleride biliyoruz. Geçen yaz neydi o fiyatlar öyle. Zaten şimdi seçim nedeniyle düşük fiyatlar. Seçimden sonra görürüz hep beraber fiyatları...
  • quote:

Orjinalden alıntı: JimBeam

Sizde haklısınız. Zaten mazotu 3 TL'den aldığımız günleride biliyoruz. Geçen yaz neydi o fiyatlar öyle. Zaten şimdi seçim nedeniyle düşük fiyatlar. Seçimden sonra görürüz hep beraber fiyatları...

Ama şu da var.Mazot 3 lira iken benzin de 3,66 ile tavan yapmıştı.O fiyatları tekrar görmeyeceğimi umuyorum,zira iki aracım da benzinle yürüyor.

Ama şu da var.Benzinle 1.7lt yakan araç mazotla 1.0 litre yakar.Avantajı o zaten.
  • Ben bu yaz geçenkinden daha fazla olacağını düşünüyorum. Umarım olmaz. Dizel arabanın tadını aldım bir kere ama korkutuyor ne bileyim.
  • Yahu bu lpg petrolun atıgı buharı degil mi? Arkadas lpg olmadan onca bu buhar bosa gidiyordu. Ama ne olduysa birden degerlendi. Benzinle arasında neredeyse farkm kalmadı. Ne is bu arkadas. Madem benzin ucuzsa lpg nin simdiki fiyatından cok daha ucuz olması lazım. Ama ulkemizin doymak bilmeyen basları bu hale getiriyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LPG'li araç için yağ tavsiyesi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Lanet olsun aramızda dünyanın en pahalı yakıtını almaya mecbur eden insanlara
  • Lanet olsun onların içindeki bu bitmek bilmeyen para sevgisine
  • ANKARADA UCUZ YAKIT DİĞER YERLERDE NİYE PAHALI BUNU ANLAMIŞ DEĞİLİM

BU NASIL ANLAYIŞ BU NASIL BİR POLİTİKA DÜZENİ GÖZ GÖRE GÖRE DÜDÜKLENİYOMUŞUZ GİBİ GELİYOR BU DÜZENSİZLİĞİ YARATANLARI
    ALLAH BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN NE DİYEYİM.
    BİRSÖZ VAR MAÇLARDA SÖYLENEN
    SUSMA SUSTUKÇA SIRA SANA GELECEK DİYE
    ARKADAŞLAR SUSMAYALIM HERZAMAN SESİMİZİ DUYURALIM BU KRİZ ORTAMINDA YİNE HİÇ SUSMAYALIM SAYGILARIMLA
  • DİZEL ARABA İYİDİR ANCAAAKKK .... DURUN ANLATAYIMDA SİZ KARAR VERİN , BUNDAN 2 ÖNCEKİ ARACIM 2004 CLİO DİZELDİ HER NEYSE YAKITI VEDE ÇEKİŞİNDEN ÇOK MEMNUNDUM TAAKİ ARACIMI SATMAK İSTEYİNCEYE KADAR , İNTERNETE İLAN VERDİM KARAMANDAN ARADILAR ÖN BİLGİ ALDIKTAN SONRA GÖRÜŞTÜK VEDE FİYATTA ANLAŞTIK , BU ARADA ARACIM ORJİNAL VEDE 42.000 KM DE SAĞ ÇAMURLUKTA BOYA VAR , NEYSE ADAMLAR GELDİLER HOŞ BEŞ DEDİLER ARABAYA Bİ BAKTIRALIK DEDİM HAY HAY SERVİSE GİTTİK VE EXPERTİZE GİRDİ ODA NESİ MOTOR ÜFLÜYORMUŞ DEDİM 42.000 KMDE ARAÇ ÜFLERMİ DEDİLER ÜFLÜYOR KULLANMAYLA ALAKALI 42.000 KMDE MOTOR BİTİREN ARABAYI NEDEN ÜRETİR RENO DEDİM BİDAHA RENONUNDA RENO ALANINDA DEDİM O SİNİRLE ADAMLARDA BENİ ÜÇKAĞITÇI SANDILAR BİR AN İÇİN SONRA KMSİNİN GERÇEK OLDUĞUNU OYNAMA OLMADIĞINI ÖĞRENİNCE HERALDE İNANDILAR MASUM OLDUĞUMA ÜFF ULAN NE GÜNDÜ RESMEN ÜÇKAĞITCI YERİNE KOYDU RENO BİZİ ,BİRDE ADAMLARA MAHCUP OLDUK , NEYSE BAŞKA BİRİSİNE SATTIM YİNE ELİMDE KALMADI ANCAK BU İŞ DİZEL ARABADAN İYİCE SOĞUTTU BENİ ŞİMDİ POLO CLASİC 99 MODEL + LPG VAR ÇOK MEMNUNUM BUNDAN ÖNCEDE SEAT TOLEDO LPG VARDI ONDANDA MEMNUNDUM YANİ Bİ DAHA DZEL ALMAM ALIRSAMDA RENO ALMAM , SONRADAN ÖĞRENDİKKİ RENOLARIN MOTORU HEP ÜFLERMİŞ SIKIŞTIRMA ORANI YÜKSEK OLDUĞUNDAN RENOYADA SERVİSLERİNEDE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendel50 -- 19 Mart 2009; 13:35:22 >

• Dediğiniz o renonun motoru vectra 2000 in motorundan daha pahalıya yapılıyor.Ucuz kurtarmışsınız hocam.Dizele bineceğime massey ferguson alırım yada lpg li benzinliye binerim.
  • Senede 10.000km yapacak olan bir insan neden lpg - dizel polemigine girer

anlamam ben. senede 10.000km de yapan bir insan uçak benzini yaksa ne olur.

bırak arkadaşım lpgyi - mazotu al benzinli bir araç tefe tefe kullan yok ayarı yok filtresi

yok euro mazot yok yok mazot pompası ne uğraşacan.

Ayrıca dizel alacagına massey ferguson al diyen arkadaşında ya hayatında hiç dizele binmediği

yada ticari modellere bindiği anlaşılıyor. Benim 2008 model opel astra dizel aracım var

birde 2004 model hyundai elantra lpg'li aracım var bence lpg li daha sesli.
  • Aslında tek kalan adam için ideali motor.

125cc bir YBR 7,5kr yakar km de.Akarı kokarı olmaz,sahibini üzmez,sorunsuz alettir,iyidir hoştur güzeldir.

Fazla yağmur almıyorsa yeriniz de varsa,neden tercih etmeyesiniz ki?

max sürati 110 falan.Her şekilde ilk kalkışı arabalardan daha hızlı yaparsınız.Rahattır,kolaydır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafacec

Senede 10.000km yapacak olan bir insan neden lpg - dizel polemigine girer

anlamam ben. senede 10.000km de yapan bir insan uçak benzini yaksa ne olur.

bırak arkadaşım lpgyi - mazotu al benzinli bir araç tefe tefe kullan yok ayarı yok filtresi

yok euro mazot yok yok mazot pompası ne uğraşacan.

Ayrıca dizel alacagına massey ferguson al diyen arkadaşında ya hayatında hiç dizele binmediği

yada ticari modellere bindiği anlaşılıyor. Benim 2008 model opel astra dizel aracım var

birde 2004 model hyundai elantra lpg'li aracım var bence lpg li daha sesli.

Valla simdi bi de bu cıktı 10 000 km den fazla yapmıyorsanız lpg taktırmak mantıksız diye neden mantıksız olsun ki. Biz senede ancak 10 000 km yapıyoruz. Ama lpg li araca biniyoruz. Tasarruf tasarruftur. Size 10 000 km lik yolda benzin masrafı koymuyor olabilir ama koyanlar var. Misal ben. Benzinli al demesi kolay.

Dizel kesinlikle cok sesli. Simdi bunun tartısmasını yapmayalım. Sıfır kilometre Bmw 520d de 530d de rolanti halindeyken cok sesli. Passatta audi de aynı.

Ayrıca sizin 2008 model astra aracınız da hyundai gibi 5 yasına gelsin de ondan sonra gorursunuz sesi.

• Yegenimde opel astra dizel var,sesi benim aracımın yanında massey fergusondan farksız,6-7 yıllık olsun o zaman farkı daha iyi duyuyorsunuz.Benzinli lpg li araç daha sessiz,özellikle Atikerin enjeksiyonları diğerlerine göre daha sessiz çalışmaktadır.
  • Arkadaslar dizel aracda camı açık gitmek zorunda değilsiniz camları kapatınca ses felan yok.

Kılima denen birşey var. Kışın ise hava soğuk zaten cam açamazsınız. yani sorun yok.

Şimdi hesap ortada Hyundai Enlantra 1.6 otm. Benzinde şehir içi max : 9 lt. X 2,89 tl = 26,01 Tl. / 100 = 26 kr.

Aynı araç Lpg de 10,8 lt. X 1,72 = 18,57 TL. / 100 = 18,5 Kr. daha buna çalışmalarda yaktığı benzin dahil değil. biz iyimser davranalım 19 Kr. diyelim

26kr. - 19 kr. = 7 kr. Yani 1500 tl. / 0,07 tl. = 21428 km. yaparsanız sistem kendi parasını ödüyor. Daha buna lpg bakımları çıkardığı sorunlar

test için yapılan km. lerde yaktığı yakıt yok sızdırmazlık vize ayrıca lpg li diye kasko fiyatının yükselmesi dahil değil.

Kapalı garaja sokmamaları ayrı dert. Karar sizin. taktırın görün.
  • @mprivateturun

Ayrıca kerizmiyim ben dizel aracı 5 yaşına kadar elimde tutayım. dizeli alırsın 2. yılı dolarken satarsın.

Şu an benim yaptığım gibi. Dizel ağır yaralar garantisi bitince. Yani garantisi bitik dizele binilmez çok paran varsa binersin.

Ben hyundai yi zorunlulukdan aldım yani alacak verecek meselesi ve fiyatıda çok uygun geldi alalı 4 ay oldu yaptığım km. 16300km.

aldığımda üzerinde lpg olduğu için kardayım. olmasa taktırsam bile 2 ay sonra kar etmeye başlayacaktım.

şimdi senede 10000km yapan ne zaman ekonomi yapacak. 2 sene sonramı? ürünün garantiside bitiyor sonra cepten yemeye devam.

Hiç kendinizi kandırmayın çok değil 1 hafta hiç lpg kullanmayın benzinde gidin görün aradaki sürüş konforunu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafacec

@mprivateturun

Ayrıca kerizmiyim ben dizel aracı 5 yaşına kadar elimde tutayım. dizeli alırsın 2. yılı dolarken satarsın.

Şu an benim yaptığım gibi. Dizel ağır yaralar garantisi bitince. Yani garantisi bitik dizele binilmez çok paran varsa binersin.

Ben hyundai yi zorunlulukdan aldım yani alacak verecek meselesi ve fiyatıda çok uygun geldi alalı 4 ay oldu yaptığım km. 16300km.

aldığımda üzerinde lpg olduğu için kardayım. olmasa taktırsam bile 2 ay sonra kar etmeye başlayacaktım.

şimdi senede 10000km yapan ne zaman ekonomi yapacak. 2 sene sonramı? ürünün garantiside bitiyor sonra cepten yemeye devam.

Hiç kendinizi kandırmayın çok değil 1 hafta hiç lpg kullanmayın benzinde gidin görün aradaki sürüş konforunu.

Siz keriz degilsiniz de sizin aracı 2. yılı dolarken satın alan adam keriz mi? Evet dedikleriniz dogru. Sonuna kadar katılıyorum. Benzin cok konforlu. Ama sonucta tasarruf da sart. Siz aldıgınız dizeli 2. yılı dolarken ettiginiz zararı da hesaba kattınız mı? Garantili dizelin yıllık bakımı ne kadar? Herkes sizin kadar zengin degil ki sıfır dizel alabilsin. Ve herkes sizin kadar rahat olamayabilir. Bu bir asikardır ki benzinli motor dizele gore cok daha saglam ve omru cok daha uzundur. Lpg li bile olsa bence dizele gore daha uzundur omru. O yuzden amac tasarrıfsa bunları da hesaba katmak lazım.

• Şimdi 2 yaşında dizel alan 10.000 TL. karda. motor yara açabilir açmaya bilirde.

O alanın şansına 2.el alan herşeyi göze alır.

sıfır alınca arac bedelinin %18'i direk kdv. %25 ' i de 1.yıl amortismandan 2.yıl diğer %25 'i 2. tıl amortismanından düşer.

5300 tl. kdv + 1.yıl amortisman 8600 tl. + 2.yıl amortisman 8600 tl. = 22500

araç bedeli 34500 - 22500 = 12000 TL.

aracı 12000 TL. ye satmadığıma göre Kim zararda.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.