Şimdi Ara

lpg konusunda ilginç bilgiler edindim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
2.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yakın bi tanıdığım la görüştüm kendisi türkiyedeki en büyük lpg dönüşüm yerlerinden biridir ve ciddi fikirler edindiğimi düşünüyorum kendilerinden hangi sistemi takmalıyım diye sorarken şöle bir şey söledi prins brc landi renzo diğerlerinden farklı olduğunu dğerlerinin gerçekten enjeksiyon sistemi ile değilde sankş öle imiş gibi davrandıklarını sadece prins brc landi renzo ve bir kaçtane daha markanın böle olduğunu söledi onun haricinde ( stafanelli lovato atiker omvl tartarini zavoli bunlar gerçek enjeksiyon sistemine sahip olmadığını söledi



  • Peki bunun bir zararı varmıymış?Yada diğerlerinin yapıpta bu zavoli atiker vs... yapamadığı şeyler nelerdir?
  • dostum ''gerçek enjeksiyon sistemi''nedir ya ne demek istemiş ustanız anlatabilir misin??????
    Şimdi bu markalar haricinde ki kiti kullanan insanlar Yalancıktan enjeksiyon sistemi mi kullanıyor.
  • İyi ki vialle'yide listeye eklememiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umutech

    dostum ''gerçek enjeksiyon sistemi''nedir ya ne demek istemiş ustanız anlatabilir misin??????
    Şimdi bu markalar haricinde ki kiti kullanan insanlar Yalancıktan enjeksiyon sistemi mi kullanıyor.

    evet bu soruların cevabını merak ediyorum bende...ağzı olan konuşuyor...
  • arkadaşlar bu konuda uzman bir insan değilim sadece o servisteki kişi ile aram çok ii ve samimi bişekilde öneride bulundu gerçek enjeksiyon sistemi kullanmıyanlar kötü demedi asla hatta onlarıda önerdi hatta şöle dedi en vasatlarından biri atiker ama kesinlikle memnun kalırsın dedi ama bana soracak olursan en iisi prins landi renzo ama onunda 1700 lük olanı sonrada brc brc içinde bazı kısımları türkiyede üretiliyor bilgin olsun dedi onun haricinde diğerlerini kötülemek maksadıyla değil sadece kalitesi en ii olanları ön plana çıkardı benim bildiklerim bunlar bende bu firma desrekçilerinden bilgi almak isterim foruma katılırlarsa eğer
  • açıkça isminide verebilirim bursada tomurcuk oto brc prins atiker landirenzo lovato tartarini ve daha bir sürü markanın yetikili bayisi ve gerçekten büyük bir yer benim kafamda şöle bir şey oluştu o abimizle konuştuktan sonra benim arabam fiesta ama prins takma dedi çok lüks olur dedi diğerleriyle ilgili konuştuktan sonra kafamda brc yada landi tenzo belirdi şiddetle onları önerdi abilerimiz bayilerimiz büyüklerimizde önerilerde bulunurlarsa bizi dahada aydınlatmış olurlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O uzman arkadaş bu forumun müdavimi herhalde.. Bu gerçek enjeksiyon muhabbeti bu forumda çok geçiyor ama gerçek enjeksiyonun kriterleri nedir biz bilmiyoruz..

    Ben merak ediyorum..Bu forumda yazan diğer markaların temsilcileri "tartarini zavoli lovato atiker vb.. " burada ve benzeri birçok konuda adları zikredilmesine rağmen neden gelip "yok böyle birşey, bizim enjektörlerimiz gerçektir demiyor..??"

    Sukut ikrardan mı geliyor, bu söylentilerin gerçeklik payı var mı?
  • bence böyle bişey olamaz herhalde usta sallamış anlaşılan atikeri bilmemde tartarini brc ile birlikte bilinen en iyi lpg kitlerinden brc ile arada fazla fiyat farkı da yok ayrıca gerçek enjeksiyon sistemi neymiş bi anlatsın bize o zaman
  • Gerçek enjektör demek istemiş ama onu da yüzüne gözüne bulaştırmış...

    Piyasada kullanılan enjektörler yapıları itibariyle birbirlerinden farklı. Genelde enjektör yerine selenoid valf kullanılıyor. BRC, Prins gibi bazı markaların enjektörleri gerçekten benzin enjektörü gibi çalışır. Yapısı da benzerdir. Diğer selenoid enjektörler ise vana gibi sadece açılıp kapanır.

    Bugün enjektörüne selenoid diye laf atılanların hiçbiri de çıkıp "hayır benimkisi selenoid değil" diyemez. Gün gibi ortada olan birşey çünkü. Sırtında bobini görünüyor sonuçta... Bugün selenoid valfi enjektör niyetine kullananlar çıkıp, "hayır bizimkisi gerçek enjektör" dese gülerler adama...

    Ha selenoid olmasının bir zararı var mı? Eğer tepki süresi iyiyse ve düşük omajlı ise kaliteli bir kitte yine sorunsuz kullanılabilir. Yakıt hareketli parçalardan geçtiği için belki daha erken bozulur, kirlenir veya yaylı olduğu için daha erken kalibrasyon bozar gibi... Bazı hassas araçlarda, özellikle yeni nesil euro4 motorlu araçlarda karışımın ve emisyonun takibi çok sıkı olduğundan bu tip enjektörler arıza verdirebiliyor.

    Ben landi renzo'yu da selenoid valf kullanıyor diye biliyorum. Ama ustanız onu da "gerçekler" listesinde saymış...

    Konunun uzmanı olan bir arkadaşın daha önce forumda geçen bir yazısı;


    quote:

    Orijinalden alıntı: Murat Şehirlioğlu


    Konu enjektör olunca ben de bir iki kelime karalıyayım dedim:)
    LPG, CNG enjektörleri, bunların test ve ölçüm düzenekleri ile uzun bir süredir meşgul olan bir kişi olarak şunu belirtmek isterim ki bir enjektörü kaliteli yapan faktörler onun sesli yada sessiz çalışması, boyutları, üstten, yandan ya da alttan beslemeli olması değildir.
    Kaliteli bir enjektörün özelliklerini şöyle sıralıyabiliriz:

    1) Açma zamanı(milisaniye) vs akış oranı(debi) grafiğinin lineer karakterde olması.
    2) Enjektörün kararsız akış bölgesinin ya da ters karakterli akış bölgesinin mümkün olduğunca kısa sürede bitmesi,mümkünse böyle bir bölgenin olmaması.
    3) Açma ölü zamanının(tepki süresi) ve kapatma ölü zamanının birbirine eşit ve mümkün olduğunca kısa olması.
    4) Akış oranının, enjektör sıcaklığından en az etkilenmesi.
    5) Enjektörün akış oranının, çalışma hayatı boyunca en az değişmesi.
    6) O markanın ürettiği aynı tipteki tüm enjektörlerin eş akış oranına sahip olması, yani enjektörlerin aynı akış karakterine sahip olması, farklılık olmaması.
    7) Akış oranının, enjektör sürme voltajındaki değişimlerden en az etkilenmesi. Aynı açma süresinde, 11V akü voltajında da 14V akü voltajında da yakın akış oranları vermesi.
    8) Akış oranının, enjektörün girişi ve çıkışı arasındaki fark basıncından en az etkilenmesi.
    9) Enjektörün hareket eden parçalarının gazla en az teması.
    10) Uzun ömürlü olması.

    Piyasadaki enjektörleri inceleyecek olursak;

    RAIL, VALTEK, ECOTECH gurubu:

    Bu enjektörlerin en büyük dezavantajı, hareket eden parçalarının büyük ve ağır, bobinlerinin büyük dolayısıyla yüksek indüktanslı olmasıdır, elektriksel ve mekanik zaman sabitleri yüksektir ve dolayısıyla ölü zamanları 3 ms. civarındadır ki oldukça yüksektir. Kararsız bölgeleri de uzun sürer.
    Bu enjektörler 6. maddedeki eşit karakterlilik konusunda da iyi değillerdir. İki enjektör arasında %10 gibi farklılıklar gördüğüm olmuştur ki bu da aynı aracın iki silindirinin birbirine göre %10 farklı miktarlarda gazla beslenmesi demektir.
    Hareket eden tüm parçaları gazla temas eder ancak çalışma toleransları (boşluklar) fazla olduğu için kirli gazdan etkilenmezler.
    Basittirler, tamirleri mümkündür ama tamir için sökülüp takılınca eşitlikleri büsbütün bozulur.
    Bunlar dışındaki maddelerde iyidirler, ucuzdurlar.

    MATRIX :

    Bu enjektörün en büyük dezavantajı, geçiş pasajlarının çok dar olması, gazla birlikte gelen parafin olefin ve yağın içinde birikmesi ve dolayısıyla da kirli gazdan etkilenmesidir. Hareketli parçaların tümü gazla temas eder. Tamiri kısmen mümkündür. Bunun dışındaki maddelerin tümünde çok iyidir.
    Özellikle bu enjektör 0.5 ms. gibi bir ölü zamanla hız rekorunu elinde bulundurur. Karasız bölgesi yoktur, 0.5 ms. den sonra direk lineer karakter gösterir.
    Bence piyasadaki en iyi enjektördür, favorim bu enjektör:)

    KEIHIN :

    Pistonlu yapıdadır, çalışma toleransları düşüktür(piston ve gömlek arasındaki boşluk az), tüm hareketli parçalar gazla temas eder. Piston üzerinde gaz geçişini sağlayan küçük delikler bulunur. Kirli gaz hem pistonla gölek arasını doldurarak kirletmek suretiyle sıkışmalara hem de daha ağır durumlarda bu delikleri tıkayarak tıkanmalara sebep olabilir. Tamir kısmen mümkündür. Bunun dışındaki maddelerin tümünde çok iyidir. Pahalıdır.

    BRC :

    Tamiri mümkün değildir. Hareketli parçalar gazla temas etmez dolayısıyla kirli gazdan etkilenmez. Belirtilen maddelerin tümünde çok iyidir. Pahalıdır.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: sidan
    gerçekten enjeksiyon sistemi ile değilde sankş öle imiş gibi davrandıklarını



    1600 cc aracımda ATİKER var ve şehir içi 100 km de 10 litreden bir gram fazla yakmıyor
    arabamıda lpg kitimi de seviyorum

    reel yada fake
  • ö



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sidan -- 26 Mart 2010; 0:52:55 >
  • güzel bir açıklama yapmışsınız ustanın da dediği aynen buydu ben pek anlamadığım için iyiyi yansıtamamışım enjektör dedi diğerleri selonoidmi ne öle bişey dedi oda kesinlikle sorun yaşamazssın dedi şu an en kötüsü bile sıkıntı çıkarmaz dedi landi renzoya gelince onunda iki türlüsü varmış bi 1500 e birde 1700 olan varmış 1700 olan enjektöre sahipmiş neyse anlıyacağımız şu sanırım
    obk kardeş gayet güzel açıklamış bizim ustanın dedikleirnin aynısı o sebeble brc ilk tercihim gibi sonuçta enjektör ün işini yapıcak farklı bir malzeme iş görsede yinede uzun vadede randımanlı olacağını sanmam acizane fikrim çok anlamasamda :D



    quote:

    Orijinalden alıntı: O.B.K

    Gerçek enjektör demek istemiş ama onu da yüzüne gözüne bulaştırmış...

    Piyasada kullanılan enjektörler yapıları itibariyle birbirlerinden farklı. Genelde enjektör yerine selenoid valf kullanılıyor. BRC, Prins gibi bazı markaların enjektörleri gerçekten benzin enjektörü gibi çalışır. Yapısı da benzerdir. Diğer selenoid enjektörler ise vana gibi sadece açılıp kapanır.

    Bugün enjektörüne selenoid diye laf atılanların hiçbiri de çıkıp "hayır benimkisi selenoid değil" diyemez. Gün gibi ortada olan birşey çünkü. Sırtında bobini görünüyor sonuçta... Bugün selenoid valfi enjektör niyetine kullananlar çıkıp, "hayır bizimkisi gerçek enjektör" dese gülerler adama...

    Ha selenoid olmasının bir zararı var mı? Eğer tepki süresi iyiyse ve düşük omajlı ise kaliteli bir kitte yine sorunsuz kullanılabilir. Yakıt hareketli parçalardan geçtiği için belki daha erken bozulur, kirlenir veya yaylı olduğu için daha erken kalibrasyon bozar gibi... Bazı hassas araçlarda, özellikle yeni nesil euro4 motorlu araçlarda karışımın ve emisyonun takibi çok sıkı olduğundan bu tip enjektörler arıza verdirebiliyor.

    Ben landi renzo'yu da selenoid valf kullanıyor diye biliyorum. Ama ustanız onu da "gerçekler" listesinde saymış...

    Konunun uzmanı olan bir arkadaşın daha önce forumda geçen bir yazısı;


    quote:

    Orijinalden alıntı: Murat Şehirlioğlu


    Konu enjektör olunca ben de bir iki kelime karalıyayım dedim:)
    LPG, CNG enjektörleri, bunların test ve ölçüm düzenekleri ile uzun bir süredir meşgul olan bir kişi olarak şunu belirtmek isterim ki bir enjektörü kaliteli yapan faktörler onun sesli yada sessiz çalışması, boyutları, üstten, yandan ya da alttan beslemeli olması değildir.
    Kaliteli bir enjektörün özelliklerini şöyle sıralıyabiliriz:

    1) Açma zamanı(milisaniye) vs akış oranı(debi) grafiğinin lineer karakterde olması.
    2) Enjektörün kararsız akış bölgesinin ya da ters karakterli akış bölgesinin mümkün olduğunca kısa sürede bitmesi,mümkünse böyle bir bölgenin olmaması.
    3) Açma ölü zamanının(tepki süresi) ve kapatma ölü zamanının birbirine eşit ve mümkün olduğunca kısa olması.
    4) Akış oranının, enjektör sıcaklığından en az etkilenmesi.
    5) Enjektörün akış oranının, çalışma hayatı boyunca en az değişmesi.
    6) O markanın ürettiği aynı tipteki tüm enjektörlerin eş akış oranına sahip olması, yani enjektörlerin aynı akış karakterine sahip olması, farklılık olmaması.
    7) Akış oranının, enjektör sürme voltajındaki değişimlerden en az etkilenmesi. Aynı açma süresinde, 11V akü voltajında da 14V akü voltajında da yakın akış oranları vermesi.
    8) Akış oranının, enjektörün girişi ve çıkışı arasındaki fark basıncından en az etkilenmesi.
    9) Enjektörün hareket eden parçalarının gazla en az teması.
    10) Uzun ömürlü olması.

    Piyasadaki enjektörleri inceleyecek olursak;

    RAIL, VALTEK, ECOTECH gurubu:

    Bu enjektörlerin en büyük dezavantajı, hareket eden parçalarının büyük ve ağır, bobinlerinin büyük dolayısıyla yüksek indüktanslı olmasıdır, elektriksel ve mekanik zaman sabitleri yüksektir ve dolayısıyla ölü zamanları 3 ms. civarındadır ki oldukça yüksektir. Kararsız bölgeleri de uzun sürer.
    Bu enjektörler 6. maddedeki eşit karakterlilik konusunda da iyi değillerdir. İki enjektör arasında %10 gibi farklılıklar gördüğüm olmuştur ki bu da aynı aracın iki silindirinin birbirine göre %10 farklı miktarlarda gazla beslenmesi demektir.
    Hareket eden tüm parçaları gazla temas eder ancak çalışma toleransları (boşluklar) fazla olduğu için kirli gazdan etkilenmezler.
    Basittirler, tamirleri mümkündür ama tamir için sökülüp takılınca eşitlikleri büsbütün bozulur.
    Bunlar dışındaki maddelerde iyidirler, ucuzdurlar.

    MATRIX :

    Bu enjektörün en büyük dezavantajı, geçiş pasajlarının çok dar olması, gazla birlikte gelen parafin olefin ve yağın içinde birikmesi ve dolayısıyla da kirli gazdan etkilenmesidir. Hareketli parçaların tümü gazla temas eder. Tamiri kısmen mümkündür. Bunun dışındaki maddelerin tümünde çok iyidir.
    Özellikle bu enjektör 0.5 ms. gibi bir ölü zamanla hız rekorunu elinde bulundurur. Karasız bölgesi yoktur, 0.5 ms. den sonra direk lineer karakter gösterir.
    Bence piyasadaki en iyi enjektördür, favorim bu enjektör:)

    KEIHIN :

    Pistonlu yapıdadır, çalışma toleransları düşüktür(piston ve gömlek arasındaki boşluk az), tüm hareketli parçalar gazla temas eder. Piston üzerinde gaz geçişini sağlayan küçük delikler bulunur. Kirli gaz hem pistonla gölek arasını doldurarak kirletmek suretiyle sıkışmalara hem de daha ağır durumlarda bu delikleri tıkayarak tıkanmalara sebep olabilir. Tamir kısmen mümkündür. Bunun dışındaki maddelerin tümünde çok iyidir. Pahalıdır.

    BRC :

    Tamiri mümkün değildir. Hareketli parçalar gazla temas etmez dolayısıyla kirli gazdan etkilenmez. Belirtilen maddelerin tümünde çok iyidir. Pahalıdır.







  • brc belirtilen maddelerin tümünde iyiyse en iyisi brc dir.öyle diyebilirmiyiz.bu sistemde başka hangi marka enjektör var
  • kesinlikle tartarini italyanlar arasında hem kalite hem de fiyat açısından
  • tartarini tek geçerim...
  • arkadaşlar buradaki markalar bizim babamızın firmaları değil herkez tek geçerim demek le olmuyor neden sebeblerini teknik olarak orataya koyun ki insanlar faydalansın sonuçta anladığımız kadarı ile en ucuzundan en pahalısına hepsi iş görüyor şirket aracı için megane II de milano sistemi kullanılıyor gayet güzel çekiş yakıt ama ses geliyor motordan çıt çıt çıt sanki dizel gibi sebebide selenoid valfler yüzündenmiş yani gerçek enjektör sistemini kullanmamışlar bu sistemde ikinci handikapı ise ayarları ile ilgili diğerlerine göre daha kısa zamanda ayar yapmak gerekiyor yani aslında firmalar yada tekni kişğiler yanlı olmayarak gerçekten insanları aydınlatmak için bişeyler yazmıyor herkez kendi markasını tek geçerim diyor
  • brc bir kaç malzemesi türkiyede üretiliyormuş ama asıl önemli parçaları italyanmış yani enjektör olarak bir de gerçek enjektör sistemini kullanan benim bildiklerim prins brc ve landi renzonun 1700 tl olanı belki başka vardır ama en azından şunların olmadığını biliyorum ( stafanelli lovato atiker milano tartarini zavoli ) bunlar benim bildiklerim bunlar selenoid valf ile çalışıyorlarmış
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sidan

    arkadaşlar buradaki markalar bizim babamızın firmaları değil herkez tek geçerim demek le olmuyor neden sebeblerini teknik olarak orataya koyun ki insanlar faydalansın sonuçta anladığımız kadarı ile en ucuzundan en pahalısına hepsi iş görüyor şirket aracı için megane II de milano sistemi kullanılıyor gayet güzel çekiş yakıt ama ses geliyor motordan çıt çıt çıt sanki dizel gibi sebebide selenoid valfler yüzündenmiş yani gerçek enjektör sistemini kullanmamışlar bu sistemde ikinci handikapı ise ayarları ile ilgili diğerlerine göre daha kısa zamanda ayar yapmak gerekiyor yani aslında firmalar yada tekni kişğiler yanlı olmayarak gerçekten insanları aydınlatmak için bişeyler yazmıyor herkez kendi markasını tek geçerim diyor



    Sanirim hic BRC takili araca binmediniz, BRC nin en buyuk handikapi ses zaten.

    Bu arada Bravo kitlerde yerli mali enjektor mu kullaniliyor?

    Forumda Bravo takan bir suru ustada var; cevapsiz kalmaz umarim.




  • kesinlikle binmedim herhangi bir bilgim de yok o sebeble araştırıyoruz yada tartışıyoruz zaten benim diğerleri ile ilgili bi bilgim yok ama kime giderseniz gidin herkezin dedi sıralama prins brc landirenzo diğerleri ayrı sınıf olduğunu sölüyorlar ve açıkçası herkezin sölediği bu olayı bende yeni duydum enjektörlü ve selenoid açıkçası zaten lpg takma konusunda son derce kararsızım olmuşken adam akıllı bişey olsun benim fikrim bu yönde
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.