Araçlarımızın Lpg tüketimini ölçüp duruyoruz. Kimimiz 1 litre ile 10 km hesabı yapıyor kimimiz km'de 20 kuruş hesabı yapıyor. Peki bu yakıt tüteimi kitlerden kitlere fark ediyor mu?
2500 lira verip Prins taktırarak 990 liraya taktırılan Atiker ile km. bazında aynı mı yakıyor arabalarımız?
İşin kısası kitler içerisinde en ekonomik olan belirli bir marka/model var mı? Yoksa hepsinin tüketim değerleri hemen hemen aynı mı?
Tabi bunu konuşurken arabaların durumu (motor hacmi, beygir gücü, hatta lastik boyutu bile) , sürüş tarzlarımız, gidilen yolların durumu ( yokuşlu, virajlı, düz, sakin, yoğun vs.) önem kazanıyor ama genel bir değerlendirme nasıl yapılabilir?
Şunu da belirteyim iş lütfen sid.k yarışına dönmesin! Gerçekçi, mantıklı değerlendirmeleri konuşalım.
Pahalı ile ucuz kit arasında belli bir miktar fark olacağı kanaatinde değilim.Yakıt olarak hemen hemen aynı olurlar gibi.Birisi bana senin aracın aynı yol şartlarında bizim kitimiz ile daha az yakar desin,hemen montajı yaptırayım.Bazıları yüksek devirlerde benzine geçer bazı kitler desede,benim için farketmez.Herhalde türkiye şartlarında saatlerce 180-200 km de aracı kullanabileceğimi zannetmiyorum.Belki böyle babayiğitler vardır.