Şimdi Ara

LPG göstergesi yanıltabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
8.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    şimdi sadece haftasonları kullandığımda ve km bakmadığımdan sadece lpg gösterge ışığına bakarak gaz alıyorum.bazen 3 diş varken birden 2 luyor bir süre sonra tekrar 3 oluyor.bazen 1 iniyor sonra 2 oluyor velhasıl insan korkuyor benzinde pahalı diye pek koymuyorum.neden böyle oluyordur.ve gaz ne zaman alınır.yani sarı ışık 1 diş kaldığında bu araç şehir içinde yaklaşık olarak kaç km daha gider.bu halde i araç rampada sıkıntı olur mu?şunu düşünüyorum gaz rampada geriye dier yakıt boruna ulaşmaz vesai...yada çekişten düşermi...

• Lpg göstergeleri genelde doğru çalışmaz. O yüzden ben km hesabına göre giderim hep. Depoyu doldurturum 300-350 km arasında biter. Her gaz alışımda km sayacını sıfırlarım. Çekişte düşme falan hiç olmadı bugüne kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barracud@

Lpg göstergeleri genelde doğru çalışmaz. O yüzden ben km hesabına göre giderim hep. Depoyu doldurturum 300-350 km arasında biter. Her gaz alışımda km sayacını sıfırlarım. Çekişte düşme falan hiç olmadı bugüne kadar.
    lpg azaldığında lpg sisteminin basıncı düşer.. bu yüzden araç gaz pedalına daha geç tepki verir.. bu olduğu zaman bilin ki lpg bitmek üzere.. en kolayı budur..
  • Bu sorunuzun cevabını en iyi siz bilirsiniz zira her tank birbirindn farklı olabilir. Tankın şekline, büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir. Örneğin ben son iki aracımda simit kullandım. Kırmızı ışık yanınca eski aracım uzun yolda 150 km gidiyordu ancak bu aracım o kadar gitmiyor. Deneme yanılma yöntemiyle bulabilirsiniz.

Ancak size şunu kesinlikle tavsiye edebilirim ki benzin pompasını yakmak istemiyorsanız en az çeyrek depo benzin deponuzda olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mitto

Bu sorunuzun cevabını en iyi siz bilirsiniz zira her tank birbirindn farklı olabilir. Tankın şekline, büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir. Örneğin ben son iki aracımda simit kullandım. Kırmızı ışık yanınca eski aracım uzun yolda 150 km gidiyordu ancak bu aracım o kadar gitmiyor. Deneme yanılma yöntemiyle bulabilirsiniz.

Ancak size şunu kesinlikle tavsiye edebilirim ki benzin pompasını yakmak istemiyorsanız en az çeyrek depo benzin deponuzda olsun.
    Yaniltabilir pampa
  • Şamandirayida değisince bi sure dogru gosteriyor ama zamanla bozuluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BatıkanÖĞÜT

Şamandirayida değisince bi sure dogru gosteriyor ama zamanla bozuluyor.
    gaz bu tabiki hatası büyük sonuç olarak 4 tane ışık her lamba %25 temsili km hesabı yapmanızı tavsiye ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    lpg basıncı ne olmalı
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: can_dmr

gaz bu tabiki hatası büyük sonuç olarak 4 tane ışık her lamba %25 temsili km hesabı yapmanızı tavsiye ederim

Alıntıları Göster
    Işıklarına güvenmem.

Ben LPG bitince depoyu dolduruyorum, km sayacını sıfırlıyorum.
    300-350 km sonra tekrar dolduruyorum.

Ayrıca aracınızda çeyrek depodan fazla benzin bulundurmanızı tavsiye ederim, ileride benzin pompanızı değiştirmek zorunda kalabilirsiniz.
  • Benim depo çıldırdı lpg bitmişken iki ışık yanıyrdu dün :)

• quote:

Orijinalden alıntı: çapultra

Benim depo çıldırdı lpg bitmişken iki ışık yanıyrdu dün :)
    Öncelikle çok teşekkür ederim.benzin deposu en az çeyrek depo olmasını aksi taktirde masrafa sebbiyet verirmiş öğrendik.
    en iyisi km sıfırlama
    bir arkdaş kırmızıda 150 km demiş.mümkün mü?kırmızı ışık yanınca ne anlama gelir bitti demek değil mi?
    dün 30 tl lik gaz aldım enteresan gaza yüklenince arac hızını kesiyor bazen.gazdan çekince normale döndü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: çapultra

Benim depo çıldırdı lpg bitmişken iki ışık yanıyrdu dün :)
    Analog tarz göstergelerin artık gelmesinin vakti geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ortaşekerli

Öncelikle çok teşekkür ederim.benzin deposu en az çeyrek depo olmasını aksi taktirde masrafa sebbiyet verirmiş öğrendik.
    en iyisi km sıfırlama
    bir arkdaş kırmızıda 150 km demiş.mümkün mü?kırmızı ışık yanınca ne anlama gelir bitti demek değil mi?
    dün 30 tl lik gaz aldım enteresan gaza yüklenince arac hızını kesiyor bazen.gazdan çekince normale döndü.

150 km giden benim eski aracım uzun yolda diye belirtmiştim sanırım şehir içinde o kadar gitmez tabii ki. Kırmız ışık az kaldı demektir ama dediğim gibi bunun bir standartı yoktur. Örneğin ben depoyu doldurunca ışık hızında düğmeler söner en uzun mesafeyi 1 yeşil - 1 kırmızı aralığında yaparım. Deneme yanılma ile sizde bunu anlarsınız. Depoyu tam doldurun ve dikkat edin ışıklara tamamen bitene kadar kullanın. En fazla benzinliğe kadar benzinde kullanırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Analog tarz göstergelerin artık gelmesinin vakti geldi.

Alıntıları Göster
    bundan önceki aracımda 4 diş gaz dolu gösteriyordu 200 km boyunca toplamda 250 km gidiyordu 210 da 1 diş 220 de 1 diş düşüyordu o yüzden çoğu yanıltıcı oluyor.bikere fulleteceksiniz bittiği yere kadar gideceksiniz atıyorum 250 km de bitti diyelim o sizin için referans olacak okadar sürede bir gaz alacaksınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: mitto

quote:

Orijinalden alıntı: Ortaşekerli

en iyisi km sıfırlama

150 km giden benim eski aracım uzun yolda diye belirtmiştim sanırım şehir içinde o kadar gitmez tabii ki. Kırmız ışık az kaldı demektir ama dediğim gibi bunun bir standartı yoktur. Örneğin ben depoyu doldurunca ışık hızında düğmeler söner en uzun mesafeyi 1 yeşil - 1 kırmızı aralığında yaparım. Deneme yanılma ile sizde bunu anlarsınız. Depoyu tam doldurun ve dikkat edin ışıklara tamamen bitene kadar kullanın. En fazla benzinliğe kadar benzinde kullanırsınız.

Alıntıları Göster
    Benim aracın lpg göstergesi bozuk.Işıkları yanıyor fakat doğru göstermiyor. 2 yeşil yanarken bitmişti. Bu yüzden bagajdaki tüpün üzerindeki göstergeye bakıyorum zaman zaman.

• LPG göstergeleri yanıltıcı olabiliyor. En doğrusu tankın üzerinde barometreden kontrol etmektir. Kimi göstergelerde kırmızı ışık bile olmayabiliyor. Tek ışık yanıp sönerek uyarı veriyor. Fakat çok çabuk da bozulabildiği için yanıltabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

LPG göstergeleri yanıltıcı olabiliyor. En doğrusu tankın üzerinde barometreden kontrol etmektir. Kimi göstergelerde kırmızı ışık bile olmayabiliyor. Tek ışık yanıp sönerek uyarı veriyor. Fakat çok çabuk da bozulabildiği için yanıltabilir.
    Benim bildiğim kadarıyla simit tanklara bağlı göstergeler silindir tanklara nazaran daha yanıltıcı oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrleoo

Benim bildiğim kadarıyla simit tanklara bağlı göstergeler silindir tanklara nazaran daha yanıltıcı oluyor.

Alıntıları Göster
    barometreli saati kokpite almamızın bir imkanı yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

barometreli saati kokpite almamızın bir imkanı yok mu?

Alıntıları Göster
    Işıklara bir süre sonra alışıyorsunuz. Benim araçta 4. diş 150km sonra sönüyor. 75-100km sonra 3 sönüyor. 50-75km sonra 2 de sönüyor 50-75 arası da son diş sönüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: drkozi

Işıklara bir süre sonra alışıyorsunuz. Benim araçta 4. diş 150km sonra sönüyor. 75-100km sonra 3 sönüyor. 50-75km sonra 2 de sönüyor 50-75 arası da son diş sönüyor

Alıntıları Göster
    Lpg ışığı dogru gösteren hiçbir araca rastlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: SerÇel

Lpg ışığı dogru gösteren hiçbir araca rastlamadım

Alıntıları Göster
    bu arada programsal yada donanımsal bir arıza yoksa isterseniz kolayca bir ayar yapabiliyorsunuz,

deponuzun olduğu yerde küçük elektronik gösterge şamandraya 2 vida ile bağlıdır, manyetik olarak şamandradan etkilenerek üzerindeki gösterge doluya ve boşa doğru yön değiştirir, eğer ışıklarınız geç sönüyor yada erken söüyor gibi problemleriniz varsa bu vidaları gevşeterek göstergeyi sağa sola doğru çevirebilir, deponuzu tam dolurduğunuzda tam dolu göstemeyen göstergeyi sola doğru çevirerek tam dolu göstermesini sağlayabilir ve böylece ışıklarınızın hepsini yakmış olursunuz, deponuz azaldıkça gösterge boşa doğru inecek ve ışıklarınız sıra ile sönecektir.

Yararlı ve takanlar tarafından bile bilinmeyen bir bilgidir,
    bilgilerinize...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.