Şimdi Ara

LPG BEYNİ ISINMA SORUNU (KISMEN ÇÖZÜLDÜ )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
21.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • atiker kalbüratörlü aracımın lp beyni buz gibi kafasına göre ısınıyo hemen geri soğuyo dolayısıyla araç tekliyo stop ediyo su hortumları sıcak ama beyin soğuk
    sorunu kendim düzeltebilirmiyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akmurat60 -- 9 Ekim 2014; 19:19:01 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

LPG Beyni Isınma Sorunu (Kısmen Çözüldü)

LPG'li araçlarda beyin olarak bilinen kontrol ünitesinin aşırı ısınması yaygın bir sorundur. Bu sorunla karşılaşırsanız, aşağıdaki nedenlere göz atmalısınız:

• Kalorifer ve Gaz Beynine Sıcak Su Gelmiyor: Beynin ısınmasını sağlayan sıcak su, motor bloğundan kalorifer peteğine dolaşır. Bu nedenle, kaloriferiniz ısınmıyorsa gaz beynine de sıcak su ulaşmayacaktır.
    • Tüp Beyni Donuyor: Düşük sıcaklıklarda, gaz beyni üzerindeki buzlanma, ısınmasını engelleyebilir. Buzlanmayı önlemek için aracınızı sıcak bir ortama park etmelisiniz veya gaz beynine izolasyon sağlamalısınız.
    • LPG Beyni Isınması Normal Mi: LPG beyinlerinin hafif bir şekilde ısınması normaldir. Ancak, aşırı ısınma durumunda, beyin arızalanabilir.
    • LPG Beyni Neden Isınmaz: Gaz beyninin ısınmamasına neden olan faktörler arasında tıkalı su kanalları, arızalı su pompası veya hatalı beyin ünitesi sayılabilir.

Kısmen Çözüm:

LPG beyni ısınma sorunu kısmen aşağıdaki yöntemlerle çözülebilir:

• Kalorifer sistemini kontrol ederek sıcak su dolaşımını sağlamak
    • Gaz beynini buzlanmadan korumak
    • Su kanallarını temizlemek
    • Su pompasını kontrol etmek
    • Gerekirse beyin ünitesini değiştirmek

Sorun devam ederse, aracınızı yetkili bir servise götürerek kapsamlı bir teşhis ve onarım yaptırmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tıkanıklık olabilir,kendinize guveniyorsaniz su hortumlarini sokup kontrol edin, bahce hortumuyla su tutun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • radyatörüm yeni devirdaim de yeni
    radyatör yeni olduğu için sanırım araç geç ısınıyo birde 100-110 ile giderken hararet düşüyo lpg beynide soğumaya başlıyo ve motor tekliyo stop ediyo
    soğuk havalarda motorun ısısısnı korumak için ne önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: akmurat60

radyatörüm yeni devirdaim de yeni
    radyatör yeni olduğu için sanırım araç geç ısınıyo birde 100-110 ile giderken hararet düşüyo lpg beynide soğumaya başlıyo ve motor tekliyo stop ediyo
    soğuk havalarda motorun ısısısnı korumak için ne önerirsiniz?

hararet 90 ın altına düşüyorsa sıkıntı var demektir. devir daim sürekli yapıyordur muhtemelen devirdaimi kontrol ettirin
  • radyatörün önünü kapattım motorun ısınmasına faydası oldu. Lpg beynide ısınıyo bide normal yolda giderken (100-110 km hızla) deneyecem bakalım faydası olacakmı ısınmaya... lpg beyninin hortumlarınıda söktüm su giriş çıkışı normal sanırım sorun havalar soğuduğu için motorun geç ısınması
  • termostatın arzalı..........
  • benim bildiğim lpg beyni de aracın devir-daim'i içindeki sudan yararlanıyor ısınma ve soğuma için,şayet araçta hararetle ilgili herhangi bir problem yaşanmıyorsa bence beyne giden su yollarında bir sıkıntı olabilir yani boru kaçağı veya tıkanıklığı yönünde kullanacağım oyumu

umarım bilgilerim yanlış değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haislip_13 -- 7 Ekim 2014; 20:34:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bilgi veren arkadaşlara çok teşekkür ederim bütün cevapları deniyorum
    lpg beyninin hortumlarını söktüm su giriş çıkışı var
    şehir içinde düşük viteslerde sorun olmuyo ama şehir dışında yüksek viteslerde beyin karlanıyo nerdeyse hortumlara bakıyorum su giriş çıkışı var
  • quote:

Orijinalden alıntı: haislip_13

benim bildiğim lpg beyni de aracın devir-daim'i içindeki sudan yararlanıyor ısınma ve soğuma için,şayet araçta hararetle ilgili herhangi bir problem yaşanmıyorsa bence beyne giden su yollarında bir sıkıntı olabilir yani boru kaçağı veya tıkanıklığı yönünde kullanacağım oyumu

umarım bilgilerim yanlış değildir.

sizin ve diğer arkadaşların yazdığı gibi sorun tıknaıklık tan kaynaklanıyomuş
    ben söküp bakmıştım ama yanlış bakmışım suyun bağalnatılarının birinde tıkanıklık vardı motorcuya gösterdim tıkanıklığı o buldu açtı şimdilik düzeldi
    su bağlantısını kalariferden T ile aldırmamı söledi onuda artık kendim yapacam
    bir haftada aşırı miktarda gaz tüketimim olmuştu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.