Şimdi Ara

lozan antlaşması'nın gizli maddeleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
5 sn
88
Cevap
1
Favori
20.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaziyi okudum sonra yorumlari okumaya basladim dedim noluyo la algilama sorunumu yasiyorum yukarida baska bisey mi yaziyordu dedim. okumak suphesizki guzel ama anlayarak okumakta farkli bisey yahu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

kafa güzelken yazmış sanırım...

Hep söylerim, İlkerİnanç önce mesajı atıyo sonra arasıra da yazılanları okuyor diye, işte kanıtı!

Orijinalden alıntı: faaty
    birkaç zavallıyı da ikna ettikleri palavralarının yanında zemzemle yıkanmış gibi kalır!

bardakçının yazmadıgı bir palavra da hatay ile ilgili. tabi o meselenin lozanla alakası olmadıgı için yazmamıştır.

bazı enayiler de hatayı 100 yıllıgına aldıgımızı, suriyeye vermek zorunda oldugumuzu sanıyor. gerçekten her duyduguna ama her duyduguna inanan o kadar çok kişi var ki

Orijinalden alıntı: neommy

quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

kafa güzelken yazmış sanırım...

Hep söylerim, İlkerİnanç önce mesajı atıyo sonra arasıra da yazılanları okuyor diye, işte kanıtı!

quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

murat bardakçı adlı kişi bir tez bile yazamamıştır, 2 defa yazdığı tezler reddedilmiş, akademik kariyer yapamamıştır.
    Yani tarih konusunda bir doktorluğu veya profesörlüğü bulunmamaktadır, sadece araştırmacı gazetecidir.
    Peki yalnızca bir araştırmacı gazeteci,devletin çok gizli arşivlerine nasıl ulaşsın, kimsenin giremediği yerlere nasıl girsin.
    Eğer gerekli izinleri almadan bu işleri yaparsa suç olur, kısaca şöyle diyebilirim,insan biraz destekli atar.
    Biz kurtuluş savaşını kazandık,eğer şartları beğenmezsek antlaşmayı imzalamazdık, biz antlaşmaya muhtaç değildik.
    Yarın birirleri ülkenin her şeyini satıp, bunlar lozan'ın gizli maddeleriydi,derlerse şaşırmam...

murat bardakçı tarihi çok iyi bilir.

bu mesajı silersin milersin diye alıntıladım

abi adam osmanlinin misira atadigi kadilarin anasini babasini dedesini, nerde hangi okulda okudugunu biliyor...

• Tam arşivlik konu olmuş.

Orijinalden alıntı: veleciraptor

quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84

quote:

Lozan'ı hezimet görmeyi can-u gönülden arzulayanlar olduktan sonra Mısıroğlu daha bu ülkede çok iş yapar. Elin diplomasi kurdu İngiliz'i bile ter basıp sinir eden bir anlaşmaya hezimet diyenler birazcık Sevr'in maddelerine baksın. Hezimet palavrasını yutmayanlara ise Lozan'daki Yahudi haberi itinayla servis ediliyor. İster Yahudi olsun, ister putperest, ister Klingonlu sen anlaşmanın sonucuna bakacaksın beyin yoksunu zerzevat.

Aynen devam et. Ne bu arkadaşım beyin yoksunu zerzevat, herkes fikrini beyan ediyor. Bu yazdığın böyle bir ortamda sen yazma mal cümlesi ile eş değerdir.

Ayıp ya...

Ben onu buradakiler için kullanmadım. Konuyla ya da Lozan'ın kazandırdıkları ile en ufak bir ilgisi olmamasına karşın, insanlardaki Yahudi düşmanlığını kullanarak Lozan'ı hezimet gibi göstermek ve konuyu saptırmak isteyenler için yazdım.

bak hocam kime yazarsan yaz ancak buranın içindede birçok tarafına inanan veya inanmayan insanlar var ve onlarıda katmış olursun. Bilgilenmek ve muhabbete halel gelmemesi için bu gibi yazılara gerek yok. Şu sözü yazsan ne eline geçerki. Koskoca bir hiç. Düşünceni yazarsın geçersin. Ama bu son yazdığın cümlelerle sana cevap verecek olanda aynı şekilde cevap verecek veya hiç vermeyecek. Yani yapıcı değil, forumda sürekli şikayet ettiğimiz yıkıcılığa gidecek ki bende Lozanın bazı noktalarda yanlışlarını dile getirecektimki vazgeçtim. Zira zaten savunmanı yapmış her ne olursa kabullenmem fikriyle yazmışsınki ben Sevr inde yanlışlarını dile getirmişimdir. Tarihi göreceli bir hale getirenlerde bizleriz.

Herkes kendi penceresinden bakar ve bu bundan bundan böyledir. der ve birçok nokta yaşayız tarzı bile düşünceleri değiştirir ama gerçeği değiştiremeyecektir. Tarih bir yerde tekerrür edecektir veya bir noktada biri çıkıp farklı bir şey söyleyecektir. Tabi bunlar benim düşüncem istediğinizi yazmakta özgürsünüz...

• quote:

Orijinalden alıntı: shadow006

quote:

..............................

YOKSA İNANDINIZ MI?

Lozan'ın nasıl kan ve gözyaşı ile dolu senelerin ardından ve hangi şartlar altında imzalandığını düşünmeyi bir türlü akıl edemeyip yıllardan bu yana "Lozan'ı zafer falan zannetmeyin, apaçık bir yenilgidir", "Bağımsızlık belgesi falan değil, Türkiye'yi ele geçirme planıdır", "İmzalanmasının üzerinden hele bir asır geçsin, bilmem nemizi işte o zaman göreceğiz" diye geveleyenler var ya... Aslı astarı olmayan hayâlî bir gizli protokolün maddeleri imişçesine yukarıda yazdığım maddeleri bu zavallıların verdiği ilhamla uydurdum... Ama uydurduklarım da birşey mi? Bunlar "Lozan zafer değil, hezimettir" diye geveleyenlerin daldıkları rüyada saçmaladıklarının ve etraflarını sarmış birkaç zavallıyı da ikna ettikleri palavralarının yanında zemzemle yıkanmış gibi kalır!

Bardakçı Lozanı itibarsızlaştırmaya çalışanlara çok pis ironi yapmış. Haliyle bağzı dikkatsiz arkadaşlarda ulan yinemi aynı şaçma iddalar diyip konuyu iyice okumadan yorum yapıp ters köşeye yatmışlar. Olur böyle kazalar.

quote:

Orijinalden alıntı: atmaca57
    lozan hezimettir siz hala bunu kabullenemiyorsunuz

Dua et Lozana, o olmayıpta Serve kalsaydın Neyzenin tabiri ile, Sen Anandan Yine Çıkardın Amma Baban Kimdi Bilemezdin.

Hocam bu nasıl bir sözdür Allah aşkına bu kadar çok isyan etmemi lütfen yanlış anlamayın. Ne demek tanımadığınız bir insana baban kimdi bilemezdin. demek

İnsani düsturlarla birşeyleri ifade etmek bu kadarmı zor hangi perdenin arkasındasınızda bu kadar net biliyorsunuz olayları. hadi doğrusunuz diyelim ama şu söz hiç yakışmadı. Yapmayın klavye arkasından bu kadar ileri geri laflar etmeyin şu güzel günlerde. Eline ne geçti yalvarırım söyle şu sözü yazmakla eline ne geçti. tarihi açıklama bel altı sözlere kaldıysa vay halimize.

Bu lafınız karşınızda olumlu etki ortaya çıkaracak ve bir anda nirvanayamı erecek bu arkadaş. bu yazınız aynı tepkinin oluşmasına neden olacak. Edep timsali değilim ancak acizane vicdanım bu sözün doğru olmadığını ölçecek kadar muvazeneli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullahors84 -- 27 Temmuz 2012; 0:33:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

murat bardakçı adlı kişi bir tez bile yazamamıştır, 2 defa yazdığı tezler reddedilmiş, akademik kariyer yapamamıştır.
    Yani tarih konusunda bir doktorluğu veya profesörlüğü bulunmamaktadır, sadece araştırmacı gazetecidir.
    Peki yalnızca bir araştırmacı gazeteci,devletin çok gizli arşivlerine nasıl ulaşsın, kimsenin giremediği yerlere nasıl girsin.
    Eğer gerekli izinleri almadan bu işleri yaparsa suç olur, kısaca şöyle diyebilirim,insan biraz destekli atar.
    Biz kurtuluş savaşını kazandık,eğer şartları beğenmezsek antlaşmayı imzalamazdık, biz antlaşmaya muhtaç değildik.
    Yarın birirleri ülkenin her şeyini satıp, bunlar lozan'ın gizli maddeleriydi,derlerse şaşırmam...

Murat Bardakçı çoğu profesör geçinenden daha iyi tarih biliyor bence , ve hep belgelere dayanarak konuşuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan* -- 27 Temmuz 2012; 1:15:14 >

• quote:

bak hocam kime yazarsan yaz ancak buranın içindede birçok tarafına inanan veya inanmayan insanlar var ve onlarıda katmış olursun. Bilgilenmek ve muhabbete halel gelmemesi için bu gibi yazılara gerek yok. Şu sözü yazsan ne eline geçerki. Koskoca bir hiç. Düşünceni yazarsın geçersin. Ama bu son yazdığın cümlelerle sana cevap verecek olanda aynı şekilde cevap verecek veya hiç vermeyecek. Yani yapıcı değil, forumda sürekli şikayet ettiğimiz yıkıcılığa gidecek ki bende Lozanın bazı noktalarda yanlışlarını dile getirecektimki vazgeçtim. Zira zaten savunmanı yapmış her ne olursa kabullenmem fikriyle yazmışsınki ben Sevr inde yanlışlarını dile getirmişimdir. Tarihi göreceli bir hale getirenlerde bizleriz.

Herkes kendi penceresinden bakar ve bu bundan bundan böyledir. der ve birçok nokta yaşayız tarzı bile düşünceleri değiştirir ama gerçeği değiştiremeyecektir. Tarih bir yerde tekerrür edecektir veya bir noktada biri çıkıp farklı bir şey söyleyecektir. Tabi bunlar benim düşüncem istediğinizi yazmakta özgürsünüz...

Konu tarihi bilimsel olarak tartışmaksa tartışılır. Ama amaç bilimsel tartışmanın dışına çıkarak, konuyla ilgisi olmadığı halde insanların bazı olgulara karşı nefret duygularını kullanarak taraftar toplamaya çalışmaksa orada birilerinin dur demesi gerekiyor. Bu insanların temcit pilavı gibi sürekli "Lozan'daki Yahudiler"in altını çizmesi konuyu saptırmaktan başka bir şey değil. Tamam Yahudi varmış eyvallah da bu adamın zararı mı olmuş yararı mı olmuş en ufak bilgi yok. Varsa yoksa "Lozan'da Yahudi vardı" İyi de Lozan'ın öne çıkarılması gereken yeri temsilcilerin içinde Yahudi olup olmaması değil ki?

Hani Hitler ile ilgili meşhur fıkra vardır. Hitler barmene "10 milyon Yahudi ile yandaki sütçüyü yakacağım" demiş. Barmenin yanıtı "Sütçü mü, o niye?" olunca Hitler yanındakilere dönüp, "Demedim mi kimsenin Yahudileri taktığı yok, herkes sütçüyü soruyor" demiş.

Aynen bu fıkradaki gibi bu insanlar konuyu özünden saptırarak dikkatleri başka yöne çekmeyi çok iyi beceriyor. Bunun tarihle, tarihçilikle en ufak ilgisi yok. Yalnızca toplumda var olan kin duygusundan yararlanmak. Bilinçli, eğitimli insan bu tür demagojilere bir tarafıyla güler geçer ama eğitimsiz insan doğrudan ona odaklanır. Varsa Yahudi'nin ihanetini yazarsın, yoksa üstüne basa basa ikide bir Lozan'daki Yahudi diye çırpınmazsın.

• ya ben hakkaten anlamıyorum lozanın ne kötü tarafı var? cidden beni bilgilendirirmisiniz?

birinci dünya savaşında mağlup olup daha iyi bir anlaşma imzalayan ülke var da biz mi bilmiyoruz?

quote:

Konu tarihi bilimsel olarak tartışmaksa tartışılır. Ama amaç bilimsel tartışmanın dışına çıkarak, konuyla ilgisi olmadığı halde insanların bazı olgulara karşı nefret duygularını kullanarak taraftar toplamaya çalışmaksa orada birilerinin dur demesi gerekiyor. Bu insanların temcit pilavı gibi sürekli "Lozan'daki Yahudiler"in altını çizmesi konuyu saptırmaktan başka bir şey değil. Tamam Yahudi varmış eyvallah da bu adamın zararı mı olmuş yararı mı olmuş en ufak bilgi yok. Varsa yoksa "Lozan'da Yahudi vardı" İyi de Lozan'ın öne çıkarılması gereken yeri temsilcilerin içinde Yahudi olup olmaması değil ki?

Hani Hitler ile ilgili meşhur fıkra vardır. Hitler barmene "10 milyon Yahudi ile yandaki sütçüyü yakacağım" demiş. Barmenin yanıtı "Sütçü mü, o niye?" olunca Hitler yanındakilere dönüp, "Demedim mi kimsenin Yahudileri taktığı yok, herkes sütçüyü soruyor" demiş.

Aynen bu fıkradaki gibi bu insanlar konuyu özünden saptırarak dikkatleri başka yöne çekmeyi çok iyi beceriyor. Bunun tarihle, tarihçilikle en ufak ilgisi yok. Yalnızca toplumda var olan kin duygusundan yararlanmak. Bilinçli, eğitimli insan bu tür demagojilere bir tarafıyla güler geçer ama eğitimsiz insan doğrudan ona odaklanır. Varsa Yahudi'nin ihanetini yazarsın, yoksa üstüne basa basa ikide bir Lozan'daki Yahudi diye çırpınmazsın.

Bak ben mesela Lozanı yahudi meseleri olarak ele almam tabi buda başka bir bakış açısı. Elbette tarihi zamanı içerisindede değerlendirmek gerekir uzaktan yorum yapmanın yanlışlığınında farkındayım ancak bu kadar toprak kaybedilmeyedebilirdi.

Ve dikkat ettiyseniz düzgün bir yazınıza karşılık düzgün bir cevap alırsınız. Demek istediğim sadece bu konu için geçerli birşey değil. Birbirimizi bu kadar ağır laflarla kırdığımıza değmez. Bu konu hakkında inşallah yazacağım yarınn işe gideceğimden dolayı yatmam gerekiyor.

Diyaloğumuzu kurabilmek için sadece yazmamız yeterli. Cümlelerimizi önemsiz kırıcı, yerici, vb kelimelerle süslememize gerek yok.

• Lozan sinirlarini inceleyelim

Sovyetler ile olan sinir: osmanli-bolsevik arasindaki brest-litovsk anlasmasina gore belirlenmis. Daha fazlasini beklemek hayal. Zaten karabekir de daha ileri gitmemis

İran ile olan sinir zaten degismeden yuzyillar oncesine dayaniyor

Yunan siniri ve adalar 2.balkan savasina dayaniyor. Daha fazlasini beklemek hayal. Zira dogu trakyayi hic asker gondermeden geri almisiz yunandan

Suriye siniri mantikli. Zaten araplar bizi kovmuslar ortadogudan. Suriye ve hicazi geri almayi beklemiyorsunuz heralde

Bir tek irak siniri var hakli olabileceginiz, o da lozan da degil daha sonra elimiz kotuyken anlasilmis bir sinir

Bogazlaridir, ordusudur, ekonomisidir lozanda osmanlidan bile daha ozgur olmusuZ

E peki ne kotulugu var bu anlasmanin?

İngiliz,Fransız,Yunan gelmiş,ülkeyi karış karış ele geçirmiş.
    Birileri çıkmış elde avuçta hiç bir şey yokken,hepsini dize getirmiş, bu insanları bile eleştirenler var,insanda ne akıl kaldı ne de sabır.
    Bir lafım da İnönü'yü eleştirenlere,açın tarih kitaplarını orada 1. ve 2. İnönü zaferlerini bir daha okuyun,yetmezse bir daha,olmazsa bir daha okuyun,imkansızı başardıklarını anlayana kadar okuyun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Bence daha iyi bir devlet kurulabilirdi. Çok daha güçlü olabilirdi. 3 Kıtayı değil 5 kıtayı alabilirdi. Osmanlı İmparatorluğu tarihimizin yüz karasıdır.

Orijinalden alıntı: Yeni Türkü

OSMANLI HEZİMETTİ.

Bence daha iyi bir devlet kurulabilirdi. Çok daha güçlü olabilirdi. 3 Kıtayı değil 5 kıtayı alabilirdi. Osmanlı İmparatorluğu tarihimizin yüz karasıdır.

Kurabilenler bunu yapabilmiş. Sence daha iyisi yapılabilecekse buralarda yazacağına git 5 kıtalık devletini kur.
    Klavyeyi eline alan koca imparatorlukları, yüz yılları yüz karası yapıyor.
    ilk öğretimde yazılan kompozisyonlar inanın daha mantıklıdır, seviyelidir.
    Bu nasıl bir kafadır ?

Orijinalden alıntı: II.Abdulaziz

quote:

Orijinalden alıntı: Yeni Türkü

OSMANLI HEZİMETTİ.

Kurabilenler bunu yapabilmiş. Sence daha iyisi yapılabilecekse buralarda yazacağına git 5 kıtalık devletini kur.
    Klavyeyi eline alan koca imparatorlukları, yüz yılları yüz karası yapıyor.
    ilk öğretimde yazılan kompozisyonlar inanın daha mantıklıdır, seviyelidir.
    Bu nasıl bir kafadır ?

O ironidir canım benim. "Lozan hezimettir" kafasına yapılan bir göndermedir. Daha iyisi yapılabilecektide yok vallahi olmaz biz bunla idare ederiz mi denilmiştir? Lozana gidecek bambaşka insanlar vardır, alternatif dahga güçlü ordumuz, daha güçlü kozlarımız vardır da biz zayıf olanı mı seçmişizdir? Ozaman lozanın nesi hezimettir? Neyin kafasında yaşadığı belli olmayan insanlar, hayallerinde bir şartlar oluşturmuşlar lozan hezimettir diyorlar.

Aynı kafayla bende osmanlı hezimettir, Kanuni ülkeyi berbat yönetmiştir, Fatih istanbulu aldıda ne oldu çok daha iyi işler yapabilirdi diyorum. İroni yapıyorum. Zira "Lozan hezimettir" diyip kaçanlardan mantıklı bir açıklama göremiyoruz.

Söyleyip kaçıyorlar. Bakın atmacanın mesaj sayısına, bir konuya kaç kez mesaj yazdığına.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.