Arkadaşlar büyük bir hata yaptım galiba, 200 - 400 gb kapasiteli hard diski olanlar için çok önemsenecek bir durum olmayabilir benim derdim ama; bende iki adet 80 GB kapasiteli disk var. Yada vardı :) o yüzden ciddi bir sorun yaşamaktayım.
Hiç bir şekilde açılmayan ve gürültü çıkaran 80 GB kapasiteli MAXTOR marka STM3802110A 3.AAK model no' lu diske Hard Disk Low Level Format Tool 2,36 diye bir programla LLF attım. Ancak ihtimal o ki, daha öncesinde bu disk 40' ar GB' lık iki ayrı bölüme bölünmüştü ve elimde tertemiz bir 40 GB kaldı. Diğer bölüme, partition bilgisinin de silinmiş olmasından olsa gerek ulaşamıyorum.
Windows' un disk araçlarında ve partition magic' te (ve maxtor' un MaxBlast' ında bile) o kayıp bölümü bulamıyorum. Everest, Sandra gibi programlarda ise sadece biçimlendirilmiş bölüm 40 GB, biçimlendirilmemiş bölüm 40 GB yazmakta ancak ne yapacağım hakkında bilgi vermemekte.
İnternet' te de bu sorunu yaşayan kimseye rastlayamadım.
Bu 40 GB' a Allaha şükür diyip, diskin diğer yarısını unutmamamı mı tavsiye edersiniz ? Yoksa, bu işten paçayı kurtarmanının bir yolunu biliyor musunuz ?
Cevap ve ilginiz için şimdiden teşekkürler...
partıton magıc ıle dıskı komple sıl belkı duzelır
İnternetten "ultimate boot cd" yi indirip bir cd ye kaydedin. bilgisayarı açarken bu cd ile açın ve cd nin menüsünden "ranish partition manager" programı ile istediğiniz düzeltme işlemini yapabilirsiniz. Ayrıca bu cdnin içinde harddiskler için güzel toollar var.
Low level format başarısız olmuş sanırım. Çünkü bu şekilde format atıldığında ne disk bölümü kalır ne de herhangi bir dosya sistemi. Harddisk ilk alındığındaki gibi raw haline dönüşür. Bir ihtimal sorun çözebilir low level format. Ama sistem diski olarak değil, yedekleme için düşünülmeli bu işlemden sonra. Çünkü bad sector varsa bazen Low Level format bile işe yaramaz.
Maxtor PowerMax 4.23 programıyla (*) harddiski sıfırla (zero-fill işlemi) harddiskin tamamını tertemiz yeni almış gibi kullanabilirsin. Fakat program işini bitirmeden müdahale etme.