Şimdi Ara

LOW FROST MU ?NO FROST MU ?ACİL CEVAP LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
27.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Buzdolabı almayı düşünüyoruz.2500TL'ye kadar limitimiz var.Marka olarak Bosch,Siemens düşünüyorum.Eski buzdolabımız elektrik sarfiyatı çok olduğundan enerji tasarruflu bir model almak istiyorum.Ancak bu sefer de Low Frost ve No Frost kararsızlığı yaşıyoruz.Çünkü Low frost modelleri günlük tüketim miktarı çok düşük olmasına rağmen kırağılanma yapıyormuş yılda birkaç kez temizlemek gerekiyormuş diye öğrendik.!(Neresi yapıyor onu da tam anlamadım ama,yani buzluk bölümümü yoksa buzdolabının tamamı mı ?ayrıca nasıl temizleniyor peki ?)No frostlarda ise böyle bir sorun olmuyormuş.Fiyat olarak ise araştırmalarıma göre Low lar No'lara göre çok daha uygun örneğin 2000TL civarına A+++ model bir Low frsot alabiliyorken 2300-2500 arasına A+ no frost alabiliyoruz.! A sınıfı olduktan sonra A+ A++ A +++ aralarında çok fazla yakıt tüketimi olmayacağını da düşünüyorum..Gürültü olarak teknik özelliklerde desibel miktarı yazıyor ama ses ne kadar oluyor çalışrken tahmin edemiyorum ayrıca.!Lütfen Low Frost ve No Frost kullanan arkadaşlar ya da bilgisi olan varsa cevap yazarsa memnun olacağım.Şimdiden teşekkürler..

• Lowfrost kullanıyorum ve asla tavsiye etmiyorum hersey çuruyor ve duvardaki Buzun suyu aktikca hem dolabın içini mahvediyor hemde dışarı şu akitiyor (yazın). En yakın zamanda bi nofrost alacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aldığınız buzdolabının marka ve modelini yazabilir misiniz ?Bizde aynı sorunları yaşar mıyız acaba ?
  • Ben AEG Electrolux almıştım 2010 yılında S75428DT inox 2100 liraya satılıyor. 

http://m.aeg.com.tr/Pro...Buzdolab%C4%B1/S75428DT

1) Sebze çekmecesi çok kısa sürede kırıldı 

2) kapı içi bölümü gözlerinden birinin takıldığı küçük parça kırıldı dolayısıyla bir kapı içi bölmesi iptal 

3) Motoru patladı yaptırdım 

4) Dondurucu bölmesi son zamanlarda dondurmamaya başladı. Bazen donduruyor bazen dondurmuyor hersey bozuluyo. Soğuk hava ufleyen pervane nin içinde buz oluşuyor takir takir ses yapıyo, bende bıçakla kırıyorum buzları 

5) Buz yapma bölmesi kırıldı 

6) Kapı lastikleri işlevini yerine getirmiyor artık. Bastirmadikca kapı tam kapanmıyor. 

7) Cat cut bam güm ses cikartiyo gece gece yerimizden firliyoruz. 

8) Kapılarına sadece birkaç magnet takmama rağmen çürüme başladı. 

9) İç duvarındaki incecik olması gereken buz 4cm kalınlığa ulaşmış kırdım komple buzu kalıp şeklinde aldım az önce. 

10) Bidaha hayatta AEG almam bende yeni dolap bakıyorum. 

Saygilar.

• challenge64 C kullanıcısına yanıt
    vestel nf 620 litre buzdolabı no frost
    babalar gibi 2000 tl ye al ömürlük kullan
  • meganers kullanıcısına yanıt
    oluşan buzu 1 yıl ortalama ile eritmeniz gerekiyor buzluğu boşaltın içi sıcak su dolu bir tencereyi koyun boş buzluğa 10 dakikada eritir
  • ben bosch nofrost 56AI32 aldım ama daha kullanmadım kutuda duruyor 1 ay sonra kurdurcam...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Light No Fire {PC ANA KONU}
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler arkadaşlar..Yaklaşık 5 günlük araştırmamdan sonra iki model arasında kaldım artık . 1.si :Bosch KGE58BI44N (A+++ Low Frost) 2.side Siemens KG58EBI44N (A+++ Low Frost) Yarın burda (Uşak) ta bayiilerinden gidip fiyat alacağım.En uygun vereni almayı düşünüyorum artık.!Bir de ne kadar çok araştırırsan kafan o kadar daha fazla karışıyor onu anladım,buzdolabını alırsam kullandığım sürece burada bilgilerini paylaşmayı düşünüyorum.Hayırlısı olsun artık yaaa :)
  • challenge64 kardeşim buzdolaplarında bosch ve siemens iyi değil diye biliyorum. Buzdolabında Arçelikten şaşma bence.
  • Hocambkardesim lg de calisiyor ve ayni zamanda yandaki bosch magazalarida onlarin, yillarca sapa saglan annelerimizin kullandigi arçelik buzdolaplarinin motorlari lg imis o yuzden arcelik saglam algisi dogru fakat gecerliligini yitirmis bir algidir. Bosch isr gurkiyede iki cesit bir alman uretimi birde turkiye uretimi Lman uretimi ayni model olmasina ragmen turkiye uretiminden her zaman 300-400 tl fazladir. Eger butce uygunsa alman uretimi bosch almanizi tavsiye ederim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • vestel nf 620 litre buzdolabı no frost
    babalar gibi al ömürlük kullan GARANTİSİDE UZUN MAŞALLAH ALLAHIM KORUSUN
  • vestel falan almayın biri almış başı yanmış sizinde yanmasın.

Hem Allah koruyacaksa neden garanti yaptırıyorsun Allahamı güvenmiyorsun.

• Ben Siemens KD47VVW30N modelini Kullanıyorum. Difrizin Kapak Hariç 5 Yüzeyinde ve Buzdolabının Arka Yüzeyinde Karlanma Oluyor. Difrizi 6 Ayda Bir, Birkaç Bardak Sıcak Suyu Karlanmış Bölgelere Dökerek Birkaç Dakikada Çözüp Temizleyip Kuruladıktan Sonra Dondurulmuş Gıdalarımı Tekrar Yerleştiriyorum. Buzdolabı Kısmı İse Daha Kolay Cihaz Kendisi Çözüyor. Fakat Alttan Difrizli Modellerde Bu Çözülen Su Buzdolabının Önüne Akıyormuş Bayi Öyle Demişti, Bu Sebeple Bende Üstten Difrizli Modeli Seçmiştim. Kışın Pek Sorun Olmuyor Ama Yazın Buzdolabının Kapağının Fazla Açılması Kapanması veya Fazladan Açık Bırakılması, Islak Meyve Sebze veya Ağzı açık Sıvılar (Su, Meyve Suyu vs) Karlanmayı Daha da Arttırıyor. Eşim Bu Konuda Şikayetçi Pek Memnun Değil Ben Çokda Şikayetçi Değilim Bu Özelliklerini Bile Bile Aldım ve Sonuçta Ben Fiyatı ve Elektrik Tüketimi Olarak Memnunum (A++ Günlük 0.67 kWh/24saat Ortalama Yıllık 245 kWh) Benzer Hacimli NoFrost Modellerinden Az Tüketimli ve Fiyat Olarakta Yaklaşık 1000 -1500 TL Daha Ucuz.

Bizde Herşey Saklama Kaplarında Açıkta Sıvı Yok Dolabın Kapağını Açtığımda Ne Alacaktım Diye 2 Dakika Düşünmüyorsan LowFrost Mantıklı Ama Karı Dırdırı Dinlemek İstemiyorsan ve Maddi Anlamda da Bütçe Genişse NoFrost Mantıklı.

• quote:

Orijinalden alıntı: GiGa33

... Ama Karı Dırdırı Dinlemek İstemiyorsan .... NoFrost Mantıklı.

Hocam olayı çok iyi özetlemiş.

Biz beklentiyi bilerek LowFrost alsak bile az olan karlanmada bile dırdır bizi bekliyor olabilir.
    Ver 800-1000 daha kafan raht olsun en iyisi. :) Ben öyle yapıcam.
  • Arkadaşım, buz dolabını aldın ve eskittin ama hala yorum yazmadın. Değerli yorum ve görüşlerini bekliyoruz.
  • Soru bana mı bilmiyorum ama yine de cevaplıyayım. Ben lowfrosttan memnunum kışın pek bir karlanma yapmadı alt kısım ama dipfriz karlanma yapıyor. 5-6 ayda bir temizliyoruz. Bu yaz 3 ay evden uzakta olduğumdan alt kısım aç-kapa olmadığı için tatil dönüşü buzdolabını karlanmamış buldum. Normalde yazın hava daha nemli olduğundan ve soğuk su gibi ihtiyaçlardan buzdolabı daha çok aç-kapa maruz kalır ve arka yüzeyinde karlanma olur. Dedim gibi ben memnunum ama asıl memnuniyet kıstası bir sonraki buzdolabı tercihinin lowfrost olup olmaması olur. Şuan bişey demek için erken ama bir sonraki ürün tercihimi fiyatlar belirler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.