Şimdi Ara

LOST - EFSANE BİTTİ (2004-2010) (1658. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40.557
Cevap
51
Favori
1.197.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16561657165816591660
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yekialem

@Dexter

abi karıştıracak hiç bir şey yok ki veya anlamıyacak.. bir insan ancak anlamamak üzerine beynini kurmuşsa anlayamaz şu dizideki olayları.. eğer bir kişi 8 bölümdür sideway flashback olayını çözememiş ise ciddi diyorum bıraksın.. bundan sonrasında kendi kendini imha eder mazallah..

Evet 5. sezona kadar flashback, flashforward felan gördük ama 6. da farklı ve hala söylemedi senaristler kim nasıl birşey çıkarsınki abicim.Benimde şu anda tek anladığım Jacopsuz olduğu gösterdikleri flashların.
  • Yav şöyle birşey hayatlar tamamen farklı

Hurley ona bakarsan çok saşnssızım diyordu
    Çok Şanslıyım diyor.

Yani tamamen farklı bir boyut.
    Farklı boyutta polis olmuş işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dexter 

quote:

@Dexter

abi karıştıracak hiç bir şey yok ki veya anlamıyacak.. bir insan ancak anlamamak üzerine beynini kurmuşsa anlayamaz şu dizideki olayları.. eğer bir kişi 8 bölümdür flash sideways olayını çözememiş ise ciddi diyorum bıraksın.. bundan sonrasında kendi kendini imha eder mazallah..

Evet 5. sezona kadar flashback, flashforward felan gördük ama 6. da farklı ve hala söylemedi senaristler kim nasıl birşey çıkarsınki abicim.Benimde şu anda tek anladığım Jacopsuz olduğu gösterdikleri flashların.

http://abc.go.com/shows/lost/flash-sideways

resmi açıklama var ama biraz kafa karıştırıcı bir açıklama açıkçası..

• quote:

quote:

quote:

@Dexter

abi karıştıracak hiç bir şey yok ki veya anlamıyacak.. bir insan ancak anlamamak üzerine beynini kurmuşsa anlayamaz şu dizideki olayları.. eğer bir kişi 8 bölümdür flash sideways olayını çözememiş ise ciddi diyorum bıraksın.. bundan sonrasında kendi kendini imha eder mazallah..

Resmi açıklama şu şekilde:

Flash Sideways

A flash sideways is not a flashback, flash-forward or an alternate timeline. It posits what would have happened if Oceanic flight 815 didn't crash on the island but instead landed in Los Angeles.

Yakın çevirisi:

Flash sideways(yan anlatım)

Flash sideways (yan anlatım), flashback(geriye dönüşlü anlatım), flash-forward(geleceğe yönelik anlatım) veya alternatif zaman dilimi değildir. Flash Sideways(yan anlatım) Oceanic 815 uçağının düşmediğini varsayıp Los Angeles'a inseydi neler olurdu konusunu anlatmaktadır.

Buna göre alternatif zaman ile ilgili yapılan tüm yorumlar gereksiz oluyor.

• quote:

diziyi anlamıyorsanız izlemeyin.. bu kadar basit

Bende katılıyorum anlamıyacak hiçbirşey yok
  • quote:

Oldu paşam..

• Oceanic 815 uçağının düşmediğini varsayıp Los Angeles'a inseydi neler olurdu konusunu anlatmaktadır.

bunu anlamayan varsa harbiden bıraksın diziyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaMKaN

quote:

Oldu paşam..

yekialem doğru söylüyor bu vakte kadar olayı anlayamadıysanız izlemeyin diziyi.Diyorsunuz ki Oceanic 815 düşmeden önce Sawyer Miles ile tanışıyordu sonra Oceanic 815 düştü sawyer adaya geldi peki 2 ay sonra Miles'ı görünce neden tanımıyor

bknz @BaMKaN'ın mesajı

iyi de taa o kadar geriden değişm,yor işte zaman; sadece uçak düşse bir yol uçak düşmese bir yol çiz: uçak düşmezse Sawyer U.S.A'e Miles'ın yanına varabiliyor ama uçak düşerse ve iş ortağı 2-3 ay sonra gemiyle Sawyer'ın yanına geldiğinde birbirlerini tanımıyorlar, bu değil mi yani ben mi yanlış bişeyler kuruyorum kafada?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Marvel_ -- 18 Mart 2010; 23:45:11 >

• account'umda bug gibi bişey var ne alıntı yapabiliyorum nede yolladığım msjı düzeltebiliyorum neyse konuya gelicek olursak

Şimdi şöyle, Ben'in başında bulunduğu others ekibi adaya gelip gitmek için denizaltı kullanıyorlardı ya? denizaltı, uçağa göre daha yavaş bir araç.. adaya gelip giderken denizaltı yerine artık uçak tercih edeceklerinden yaptırıyorlardır büyük ihtimalle..

Ben sağ kulağını sol eliyle dolandırıp tutan tiplerden değilim.. En mantıklısı bu.. yok jacob söylemiş de falan filan.. geçiniz..

@ yekialem

öyle bişey demişsinki yani, kendi dediğimden emin değilken,aslında çok mantıklı olduğunu anladım,senin yazdıklarını görünce.Ne alakası var şimdi yok uçak daha hızlıymış denizaltından falan.. :)
    öyle bişey olsa milletin anası ağladı 5. sezonda uçakla adaya gelmek için, yok zamanı ayarlıcan yok pencere açılacak,hesaplamalar,herşey birebir olcak falan... hatırlıyosundur umarım 5.sezonu.denizaltı olayı ise sabit, işte belirli kordinatlar olduğu sürece sorun olmuyormuş.yani senin dediğin gibi bişey olması sözkonusu değil.

• beni dediğim(sorum buydu)

ta 3. sezonda
    saywer-kate ve diğer 'köleler' diyim hani biyerleri kazıyorlardı,yol gibi bişey yapıyolardı sonra orayı uçağın ineceği alan olarak gördük, zaten öyle oldu değilm i? uçak onların yaptığı yol gibi yere inmişti(ajira uçağı) ??? eğer öyleyse kim nerden biliyordu ta ozamanda uçağın düşeceğini ? acaba jacop richard'A richard'da ben'emi söyledi o yolun yapılması için ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: isimyoq

beni dediğim(sorum buydu)

ta 3. sezonda
    saywer-kate ve diğer 'köleler' diyim hani biyerleri kazıyorlardı,yol gibi bişey yapıyolardı sonra orayı uçağın ineceği alan olarak gördük, zaten öyle oldu değilm i? uçak onların yaptığı yol gibi yere inmişti(ajira uçağı) ??? eğer öyleyse kim nerden biliyordu ta ozamanda uçağın düşeceğini ? acaba jacop richard'A richard'da ben'emi söyledi o yolun yapılması için ??

Bence de burası çok ilginç bir nokta.Acaba Black Smoke geleceği görebiliyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: iZCi_500

quote:

quote:

quote:

@Dexter

Flash Sideways

A flash sideways is not a flashback, flash-forward or an alternate timeline. It posits what would have happened if Oceanic flight 815 didn't crash on the island but instead landed in Los Angeles.

Yakın çevirisi:

Flash sideways (yan anlatım), flashback(geriye dönüşlü anlatım), flash-forward(geleceğe yönelik anlatım) veya alternatif zaman dilimi değildir. Flash Sideways(yan anlatım) Oceanic 815 uçağının düşmediğini varsayıp Los Angeles'a inseydi neler olurdu konusunu anlatmaktadır.

E ne demeye gösteriyorlar o zaman? Ben görmek istemiyorum bize ne kardeşim düşmeseydi ne olacağından... Allah allaahhh

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KontG -- 19 Mart 2010; 0:02:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _Marvel_

quote:

Orijinalden alıntı: BaMKaN

quote:

Oldu paşam..

yekialem doğru söylüyor bu vakte kadar olayı anlayamadıysanız izlemeyin diziyi.Diyorsunuz ki Oceanic 815 düşmeden önce Sawyer Miles ile tanışıyordu sonra Oceanic 815 düştü sawyer adaya geldi peki 2 ay sonra Miles'ı görünce neden tanımıyor

bknz @BaMKaN'ın mesajı

iyi de taa o kadar geriden değişm,yor işte zaman; sadece uçak düşse bir yol uçak düşmese bir yol çiz: uçak düşmezse Sawyer U.S.A'e Miles'ın yanına varabiliyor ama uçak düşerse ve iş ortağı 2-3 ay sonra gemiyle Sawyer'ın yanına geldiğinde birbirlerini tanımıyorlar, bu değil mi yani ben mi yanlış bişeyler kuruyorum kafada?

Okursan ne demek istediğimiz anlarsın; flash sideways Jacob'un onlara dokunmadan gelişen hayat değil...

Flash Sideways

Yakın çevirisi:

Ortada alaycı tavır takınacak durum yok, germe ortamı yoksa ben de gererim...

• quote:

Orijinalden alıntı: KontG

E ne demeye gösteriyorlar o zaman? Ben görmek istemiyorum bize ne kardeşim düşmeseydi ne olacağından... Allah allaahhh

Haklısın ancak senaristler kader kavramını derinlemesine sorguluyorlar.

Diyelim ki sen 2009 yılında loto oynadın ve büyük bir ikramiye kazandın. Bu sayede çevrendeki her şey zamanla değişmeye başladı. Yeni yeni arkadaşlar edindin. Ahmet ve Mehmet adında çok samimi iki arkadaşınla yollarını ayırdın.

Zamanı geriye saralım. Sen 2009'da ikramiye falan kazanmadın. Neler olurdu? Sosyal yaşantında nasıl değişikler olurdu? Misal Ahmet ve Mehmet ile yollarını yine de ayırır mıydın? Yeni yeni arkadaşlar edinir miydin?

Kader, özgür iradeyi öldüren bir kavram mıdır? Gelecekte mutlaka yaşanacak bir olay, biz ne yaparsak yapalım, nasıl yaşarsak yaşayalım yine de yaşanır mı? Yoksa gelecek daha yazılmamış boş bir levha gibi midir? Bu levhayı sadece özgür irade ile mi doldurabiliriz?

Bana kalısa Lost, Jacob ve BS ile kader ve özgür irade kavramlarını sorgulamaya çalışıyor. Dizideki bu felsefik yaklaşımlar kimleri memnun eder orası tartışılır tabii ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: isimyoq

account'umda bug gibi bişey var ne alıntı yapabiliyorum nede yolladığım msjı düzeltebiliyorum neyse konuya gelicek olursak

Şimdi şöyle, Ben'in başında bulunduğu others ekibi adaya gelip gitmek için denizaltı kullanıyorlardı ya? denizaltı, uçağa göre daha yavaş bir araç.. adaya gelip giderken denizaltı yerine artık uçak tercih edeceklerinden yaptırıyorlardır büyük ihtimalle..

Ben sağ kulağını sol eliyle dolandırıp tutan tiplerden değilim.. En mantıklısı bu.. yok jacob söylemiş de falan filan.. geçiniz..

@ yekialem

öyle bişey demişsinki yani, kendi dediğimden emin değilken,aslında çok mantıklı olduğunu anladım,senin yazdıklarını görünce.Ne alakası var şimdi yok uçak daha hızlıymış denizaltından falan.. :)
    öyle bişey olsa milletin anası ağladı 5. sezonda uçakla adaya gelmek için, yok zamanı ayarlıcan yok pencere açılacak,hesaplamalar,herşey birebir olcak falan... hatırlıyosundur umarım 5.sezonu.denizaltı olayı ise sabit, işte belirli kordinatlar olduğu sürece sorun olmuyormuş.yani senin dediğin gibi bişey olması sözkonusu değil.

Widmore' un gönderdiği gemiden kalkan helikopter, Faraday' in hesaplamaları sonucu doğru koordinatla tıkır tıkır ulaşabiliyordu adaya.. Bu noktayı atlamayalım..

5. sezondaki dönüş de ise uçak tarifeli bir uçaktı.. Sence her şey birebir aynı mıydı? Bizimkileri yediler bence, aynı anda bizi de yediler.. Çünkü adaya bir sebepten herkesin dönmesini istiyorlardı.. Locke'un da cesedinin o uçağı bindirilmesi gayet planlıydı sanırım.. Eloise bunun bir loophole oluşturacağını biliyordu ki o kadar ısrar etti..

• sırf dizinin sonunu merak ettiğim için izlemeye devam ediyorum. tamamen kabak tadı verse de ilk seneden beri takip ettiğim için sonunu merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arbuzik

sırf dizinin sonunu merak ettiğim için izlemeye devam ediyorum. tamamen kabak tadı verse de ilk seneden beri takip ettiğim için sonunu merak ediyorum.

Ne çok yabancı dizi takip eden bir ülkeymişiz. Maşallah herkes ilk seneden beri takip ediyor.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

@Dexter

Flash Sideways

Yakın çevirisi:

Türkçe anlatımınız için teşekkür ederim. Gerçekten tam olarak ne anlama geldiğini bilmiyordum.
    quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KontG

Haklısın ancak senaristler kader kavramını derinlemesine sorguluyorlar.

Kader, özgür iradeyi öldüren bir kavram mıdır? Gelecekte mutlaka yaşanacak bir olay, biz ne yaparsak yapalım, nasıl yaşarsak yaşayalım yine de yaşanır mı? Yoksa gelecek daha yazılmamış boş bir levha gibi midir? Bu levhayı sadece özgür irade ile mi doldurabiliriz?

Bana kalısa Lost, Jacob ve BS ile kader ve özgür irade kavramlarını sorgulamaya çalışıyor. Dizideki bu felsefik yaklaşımlar kimleri memnun eder orası tartışılır tabii ki.

Aynen böyle düşünüyorum. Sizin anlatımınız çok daha anlaşılır ve okurken zevk verir türden. Ben bu kadar güzel izah edemedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fallout 3

Uçak hiç düşmemiş şekilde devam ediyor şu an bize gösterilenlerde.Düşse zaten birbirlerini tanırlardı. Uçak düşmese hayatları nasıl olurdu bunu gösteriyor.Yapımcılar başka bir şey planlıyorsa şimdilik bilinmez.

ya güzel abim tamam bize uçak düşmemiş gibi gösteriliyor eyvallah tamam peki uçak gerçekten düşmeseydi 2004 de (1. sezonda ada olayını geç) ozaman bu bütüm millet yalancımıydı ? yani tamamiyle değişik bir hayat değişik insanlar meydana geldi bir bomba patladı diye havada bütün herşey değişti adamların başka bir hayatı oldu, kastım uçağa binmeden önceki hayatları yani öncesi ve sonrası da değişt.i haksızmıyım ben buna anlam veremiyorum

önceden olmayan yada bombadan sonra olanlar yada gördüğümüz değişik hayatlar

1. desmond uçakta olması? (bu adamın burada ne işi var, 5 sezon başka hikaye gördük)

2. sawyer polis olması? (bu adam kanun kaçağı dolandırıncı değilmiydi)

3. miles polis olması? (bu elaman kiralık medyum değilmiydi)

4. jack in oğlu ve belirsiz olan eşi (bu adamı eşi terketmemişmiydi, boyu kadar oğlumu vardı)

5. sayid in sevdiği abisi ile evlenmiş (bu kız ölmemişmiydi)

6. hugo şassız ve umutsuz sorunlu bir adam değilmiydi?

7. alex i öldüren lejyonerin mafya olması

8. sharlotte nin motor olması tabi mesleği aynı arkeoloğ

9 alex in ada ile alakası yok büyük ihtimal annesininde adaya hiç gelmemiş olması

10. ben in ada ile alakası yok ama ada mevzusu bir tek ben le babası arasında geçti yani uçak düşmesede ada var ve biliniyor

11. tapınaktaki samuray adam alakasız bir konumda ama adada bahsettiği oğlu hayatta ve sağlam

12. ethan yine doktor ve ada ile alakasız

bakalım daha neler çıkacak

ve dikkatimi çeken bişey; nekadar etik bilmiyorum ama ada yok diyelim yada jacop kimse ile uğraşmadı kimseye uğramadı peki bu insanların kaderi? yine bir arada bir şekilde hepsi yine birbiri ile temasa geçyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focusrite -- 19 Mart 2010; 2:37:42 >

• Sıktı artık iyiki bu sezon bitiriyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 16561657165816591660
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.