Şimdi Ara

LOST - EFSANE BİTTİ (2004-2010) (1490. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40.557
Cevap
51
Favori
1.197.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14881489149014911492
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bs nin bahsettiği yer tapınak olduğunu sanmıyorum bana çok basit geldi.
  • Lost 6. Sezon 3. Bölüm: What Kate Does – 2 Adet Sneak Peek # Türkçe Altyazılı »

9 Şubat Salı günü yayınlanacak olan 3. bölümümüze ait iki adet sneak peek yayınlandı.

Kaynak:Nessima

Video İçin
  • Esas konunun dışında bir çok konu ile bizleri meşgul ediyorlar diye düşünüyorum. John Locke un akıbetini anlatırken Ben e malum zat, şunu daha iyi anladım. Lostieler in aslında çok da önemi yok. Kaç bölüm Locke bizlere önemli biri gibi gösterildi, ama bence 6. sezonda dramatik şekilde fos olduğu anlatılmaya çalışıldı. Bence bundan sonra her bir lostie nin kendisine ait kurguda ki rolü bitecek, bittikçe de aslında ne kadar abartmışız biz, sadece planlanmış bir rolü oynamışlar diyeceğiz.

Ancak ortada çok mistik bir durum olabilir, olaylar bilimsel+mistik düzlemde planlandığını düşünüyorum. Aslında teorileri o noktaya taşıyıp bu konuda ciddi ciddi araştırma yapmak belki de bir ipucu çıkartabilmemize olanak verebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: evohan

- evet yeni sezon un ilk teorisinide yazalım ozaman

Olayların Başlangıcı

bu teoriyi aslında faraday 1954 de "bombayı gömün" dediğinden beri düşünüyorum , yani düşünsenize adam bombayı gömün diyor ve ada kurtuluyor iyide ada kurtulmasa sen zaten orda olmazdın ki ilersinde bunun gibi bir çok kısır döngü konusu işlendi ve ben bunlara bir başlangıç atmaları gerektiğini , bununda ancak alternatif bir zamanda olabilceğini söyledim

hah işte şimdi bize bu başlangıcı gösterecekler son sezondaki alternatif zamanımızda , nasılmı ?
    - alternatifte gördük ki ada batmış , peki sizce sebebi bombamı ? tabikide hayır sebebi bizimkilerin geçmişte adada bulunmayışıdır , haliylen 77 de bombayı swan a götürüp patlarak ordaki tüm enerjiyi koruma altına alacak bir jack olmadı alternatif geçmişte , bu nedenle o enerji tümü gücüyle ortaya çıktı yüzer durumdaki adamızın sulara gömülmesine sebep oldu ve tabi daha bir çok şeye

- peki bu olay düzeletilebilir mi ? mumkun ama bunun için geçmişe dönmek şart değilmi , işte alternatifdeki kahramanlarımızn görevide böyle başlıyor ada bünyesine girebilen bu karekterler i jacop ve ekibi toparlayacak bir şekilde geçmişe gönderip dharmanın yaptığı bu yanlışı bomba ile fix etmelerini sağlayacak , yani adayı kurtaracaklar , bu durumda alternatif zaman kırlmış olacak peki hangi zaman oluşacak ? tabikide senelerdir izlediğimiz o gerçek döngüsel zaman artık adaya dönmek ve bombayı patlatmak zorunda olacaklar işte hep bunun için geri dönmek zorundalardı zaten

Bu durumda esas başlangıç 6. sezonda gördüğümüz ve paralel evren diye tabir ettiğimiz, uçağın LAX'e inmesi. İşler buradan başlayacak ve her nasılsa bombanın patlamasına kadar ve ilerisine gidecek. Çünkü bomba patlamazsa adar sular altında kalacak.
    Yani senaristler bu sezonda bize hem sonu hem de başlangıcı gösteriyor olacaklar.

• quote:

Paralel evren teorinizi çökertiyorum arkadaşlar hazır olun
    Eğer uçaktakiler adanın patlamasıyla sağ salim Los angelesa iniş yapıyorlarsa Hurley nasıl piyangoyu tutturuyor? eğer ada 1977 yılında patlamışsa bunun sonucunda ada yok olmuşsa Rusolar adaya hiç gelmeyecekti. yani sinyal 4-8-15-16-23-42 olmayacaktı.Hugoda bu sayıları birinden duymuştu okyansta gezerken onlarada sinyal gitmişti herneyse işte paralel evren olsa sinyal olmıcaktı sinyal olmayınca hugo piyangoyu tuttramıcaktı…

Adada kaldı bizimkiler Swanın bastan yapılmıcagı ne malum ? belki asıl manyetik gücü olusturan hidrojen bombasıysa ?unutmayın swanın yapılmaması imkansız degil hersey olablr herseye hazırlı olun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordhammer

quote:

- evet yeni sezon un ilk teorisinide yazalım ozaman

Olayların Başlangıcı

bu teoriyi aslında faraday 1954 de "bombayı gömün" dediğinden beri düşünüyorum , yani düşünsenize adam bombayı gömün diyor ve ada kurtuluyor iyide ada kurtulmasa sen zaten orda olmazdın ki ilersinde bunun gibi bir çok kısır döngü konusu işlendi ve ben bunlara bir başlangıç atmaları gerektiğini , bununda ancak alternatif bir zamanda olabilceğini söyledim

hah işte şimdi bize bu başlangıcı gösterecekler son sezondaki alternatif zamanımızda , nasılmı ?
    - alternatifte gördük ki ada batmış , peki sizce sebebi bombamı ? tabikide hayır sebebi bizimkilerin geçmişte adada bulunmayışıdır , haliylen 77 de bombayı swan a götürüp patlarak ordaki tüm enerjiyi koruma altına alacak bir jack olmadı alternatif geçmişte , bu nedenle o enerji tümü gücüyle ortaya çıktı yüzer durumdaki adamızın sulara gömülmesine sebep oldu ve tabi daha bir çok şeye

- peki bu olay düzeletilebilir mi ? mumkun ama bunun için geçmişe dönmek şart değilmi , işte alternatifdeki kahramanlarımızn görevide böyle başlıyor ada bünyesine girebilen bu karekterler i jacop ve ekibi toparlayacak bir şekilde geçmişe gönderip dharmanın yaptığı bu yanlışı bomba ile fix etmelerini sağlayacak , yani adayı kurtaracaklar , bu durumda alternatif zaman kırlmış olacak peki hangi zaman oluşacak ? tabikide senelerdir izlediğimiz o gerçek döngüsel zaman artık adaya dönmek ve bombayı patlatmak zorunda olacaklar işte hep bunun için geri dönmek zorundalardı zaten

Bu durumda esas başlangıç 6. sezonda gördüğümüz ve paralel evren diye tabir ettiğimiz, uçağın LAX'e inmesi. İşler buradan başlayacak ve her nasılsa bombanın patlamasına kadar ve ilerisine gidecek. Çünkü bomba patlamazsa adar sular altında kalacak.
    Yani senaristler bu sezonda bize hem sonu hem de başlangıcı gösteriyor olacaklar.

aslında bu durum da oc 815 uçuşu olayların sadece kırılma noktarından biri olur başlangıcı görmek için alternatif zamandaki "geçmişe dönüş" ü görmemiz gerekecek

bu arada kate in ilk dakikalarda "we ara back" demesin e , miles "back where ?" diye karşılık vermişti kate inde "back to the future" diyereke göndermeyi tamamlaması gerekiyordu sanki

• Ya çok içine ettiler videoyu wrigoo atmıştı ama wrigoonun mesajını silmişler

http://ktunnel.com/index.php/1010110A/90e56d9fb83c2310f3a45e6b13d12e13c2415aa269d3ab5c57cb57875d18d9b27f1025e4559c76f915340

buraya bakarsanız adamlar bütün soruları sormuş ingilizce varsa.Yani imkansız bukadar soruları 1 sezonda cevaplamak.Sezon finali heralde jack uyancak "çok manyak bir rüya gördüm" diyecek ve "dıınnng"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dexter  -- 4 Şubat 2010; 18:41:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: wrigoo

quote:

Eğer uçaktakiler adanın patlamasıyla sağ salim Los angelesa iniş yapıyorlarsa Hurley nasıl piyangoyu tutturuyor? eğer ada 1977 yılında patlamışsa bunun sonucunda ada yok olmuşsa Rusolar adaya hiç gelmeyecekti. yani sinyal 4-8-15-16-23-42 olmayacaktı.Hugoda bu sayıları birinden duymuştu okyansta gezerken onlarada sinyal gitmişti herneyse işte paralel evren olsa sinyal olmıcaktı sinyal olmayınca hugo piyangoyu tuttramıcaktı…

Adada kaldı bizimkiler Swanın bastan yapılmıcagı ne malum ? belki asıl manyetik gücü olusturan hidrojen bombasıysa ?unutmayın swanın yapılmaması imkansız degil hersey olablr herseye hazırlı olun?

adamlar jack in kamerasından direk deniz dibine indi ve ada dipte idi , bunda irdelenecek tek şey adanın nasıl o hale geldiğidir sanırım

piyango olayıda bunlar la bir alakası yok tabi , nasıl jack in babasının tabutu uçakta yoksa yada jack tek şişe içki alıyorsa buda geçmiş bağlantılı değişen bir olgu olabilir hurleyin lotoyu tuturma şekli değişir okadar

• quote:

quote:

quote:

adamlar jack in kamerasından direk deniz dibine indi ve ada dipte idi , bunda irdelenecek tek şey adanın nasıl o hale geldiğidir sanırım

piyango olayıda bunlar la bir alakası yok tabi , nasıl jack in babasının tabutu uçakta yoksa yada jack tek şişe içki alıyorsa buda geçmiş bağlantılı değişen bir olgu olabilir hurleyin lotoyu tuturma şekli değişir okadar

Bugüne kadar en yaygın teori hidrojen bombasının zamanda kırılmaya yol açarak alternatif zamanda patlamasıydı , patlamayı o açıklıyordu.

Değişikliklerin de adanın olmamasından kaynaklanarak çeşitli bağlantılar ile karakterlerde değişikliklere yol açtığı düşünülüyordu. Ama ada yok , rakamlar yok , lanet yok , piyango var. Yukarıda yazdığı gibi alternatif evren teorisini çürütebilir bu teori.

• Bunlar rüya falan çıkarsa Lost da emeği geçen kişilere çeşitli linç / suikast çalışmaları olur. Mesela JJ Abrams Türkiye'de olsa , bunlar da rüya çıksa , cam çerçeve bırakmazdım ben o evde.
  • aslında gerçek zamanda bombanın patlaması ile alternatif evren oluşcağını idda etmek basitce lost izlemekle mumkun olur bence

- adamlar 77 de daha önce ne yaptıysa aynen yapmadımı faradayın vurulması , küçük charlotte ile konuşması falan zaten yaşanmış şeylerdi ve bunlar bombayı swan a götürme süreciyidi , yani bu bomba macerasına zaten çıkılmıştı , ee ozaman ? alternatif evren başından beri zaten varmıydı ? varsa bunun nedenide geçmişte olamaz ancak gelecekte olabilir geçmişte ise bile nedeni bomba değil yazgısal bir paradoks olur çünki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 4 Şubat 2010; 19:11:26 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bugüne kadar en yaygın teori hidrojen bombasının zamanda kırılmaya yol açarak alternatif zamanda patlamasıydı , patlamayı o açıklıyordu.

Değişikliklerin de adanın olmamasından kaynaklanarak çeşitli bağlantılar ile karakterlerde değişikliklere yol açtığı düşünülüyordu. Ama ada yok , rakamlar yok , lanet yok , piyango var. Yukarıda yazdığı gibi alternatif evren teorisini çürütebilir bu teori.

Piyango konusunda sunu unutuyorsun. Hurley parayı kazandığından beri onu hep bir lanet izlediğini düşündü. Meteor çarpması felan. Ancak 6. sezonda uçakta ben dünyadaki en şanslı adamım diyor. Üstüne birde meteor ile patlayan tavukçusu hala var. Adam orayla ilgili soru soruyor dikkat edersen. Bence Hugo lotoyu kazandı ama o sayılar olmadan. Kaderini tamamen değiştiremezsin. Sadece olayları değiştirebilirsin.

• evohan teşrif etmiş ban dan

merak etmeyin tüm sayfaları okuyorum siz devam edin yazın yazın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekialem -- 4 Şubat 2010; 19:32:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Demonz

quote:

Orijinalden alıntı: Sanctus Diavolos

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kreynian57

quote:

Beyler acaba Charlie'nin 1x1'de dediği gibi ben ölüyordum Jack beni kurtardı sözleri şu 6x1de gördüğümüz olay olabilir mi? Charlie ölüyordu Jack kurtardı

jack charlie yi devamlı kurtarıp duruyor zaten gerçekten uçakla beraber ölmesi gerekiyordu sanki onun

Benim bildiğim jack 2 kere kurtardı.Bir kere Ethan asmıştı ordan kurtardı.Birde bu bölümde.Desmond sürekli kurtarıyordu Charlie'yi

Demonz isimli arkadaşın anlatmak istediği bu değil. hatırlarsanız 1. bölümde Kate,Jack ve Charlie uçağın burnuna gidiyorlardı sonra kara duman bunları kovalarken Charlie yere düşüyordu ve Jack Charlie için geri dönüyordu. ama Kate koşmaya devam ediyordu,bi süre ağaçta saklandıktan sonra çıkıyor ve Charlie ile karşılaşıyordu. Kate neler oldu diye soruncada Charlie "Ölmüştüm" veya "Ölmüştük ama Jack gelip kurtardı" gibisinden birşey söylüyordu. Demonz sanırım bu noktaya dikkat çekmek istedi. zaten bu konunun ortalarında Charlie'nin "Ölmüştüm" lafının tartışması geçmişti. Demonz iyi bi tespit yapmış.

Aynen onu söylemiştim

• BİRAZ FARKLI "SORULAR VE CEVAP ÇABALARI" LÜTFEN OKUYUNUZ:

-Topic de çok daha önemsiz, cümle ve detaylara değinilmiş. Fakat koca bi soru var. Samurai la Richard lar aynı tarafta mı? yani fişek neyin nesiydi? Diyelim aynı taraftalar, Samurai ları jackop koruyor ve "sahte locke" oraya işgale gidecek, evini geri alacak. bu çatışma nasıl gerçekleşecek?

-Jackop sayide girdi (anlayın işte) ve tapınağı savunacak diye düşünebiliriz ve jackop vs sahte locke olamayacağına göre sahte locke evine nasıl dönecek.

Bölümün en kritik yanı bu fişekti bence.
    Locke un "beni hayal kırıklığına uğrattınız" demesini biraz zorlayarak da olsa, samuraiların adamı olduğu düşünülebilecek tabutu getiren adamlara "benim sahte olduğumu ortaya çıkardınız" demek istediği yorumunu yapabiliriz.

saygılağ
  • Arkadaşlar 1-2 sorum olacak.

Bu 6x4, 3x5 ne demek ?

Bu paralel evrim nedir onca araştırdım mantığım almadı ne saçma birşey şimdi bu paralel evrene göre herkesten dünyada 2 kişi var ve farklı yerlerde mi yaşıyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GÜNAHKAR_LORD

Arkadaşlar 1-2 sorum olacak.

Bu 6x4, 3x5 ne demek ?

Bu paralel evrim nedir onca araştırdım mantığım almadı ne saçma birşey şimdi bu paralel evrene göre herkesten dünyada 2 kişi var ve farklı yerlerde mi yaşıyor ?

S6E4 6x4 deniyor. 6.sezon 4.bölüm yani
  • 6x4 altıncı sezon beşinci bölüm , 3x5 üçüncü sezon beşinc bölüm şeklinde oluyor.

Bu alternatif evren Fringe de vardı.Hatta bazı bilim adamları tarafından öne sürülen bir kuramdı bu galiba,tam bende bilmiyorum bu olayı
    http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=alternatif%20evren
  • quote:

Orijinalden alıntı: GÜNAHKAR_LORD

Arkadaşlar 1-2 sorum olacak.

Bu 6x4, 3x5 ne demek ?

Sonsuz evren vardır ve her birinde farklı şeyler olur.

6x4 derken galiba 6.sezon 4.bölümü kastediyorsun.
  • Paralel evren kabaca şöyledir;

Mesela senin önüne seçme hakkı geliyor; ÖSS sonrası Üniversite tercihlerini ele alalım 24 tane tercih hakkın var, sen kazanabileceğin puanının yetebileceği 24 tercihi dolduruyorsun ama ilk tercihine diyelim ki boğaziçi yazıyorsun, ilk tercihine de yerleştirilip boğaziçinde okuyorsun bitiriyorsun hayatına devam ediyorsun vs.

Ancak aynı puanla diyelim ki ODTÜ'ye de girebilirdin ama sen Boğaziçini tercih ettin, eğer ODTÜ'ye gitseydin haytında ne gibi değişiklikler olacaksa tüm ihtimaller başka bir paralel evrende gerçekleşir, yani paralel bir evrende sen odtüye gitmişsindir, hayatın çok daha farklı şekillenmiştir. Şimdi kulağa garip geliyor fakat bugünün fizikçilerinin çoğu paralel evrenin varlığına inanır, çünkü seçme hakkı ve iradenin fiziksel ve matematiksel mantığa oturmasını tek sağlayan şey paralel evrendir.

Yani Juliet, işe yaradı derken aslında bizimkilerin hayatına başka bir paralel evrende devam etmesini sağlamıştır.

• 
Sayfa: önceki 14881489149014911492
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.