Şimdi Ara

LOST!!!!!!!! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
532
Cevap
0
Favori
31.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DİKKAT AĞIR SOPİLER İÇERİR HATTA BIRAK SPOİLER I DİZİNİN SIRRINI İÇERİR =))
    öncelikle bnde diziyi divxleriyle bi çırpıda izleyen birisiyim, netten sürekli teorileri okudum ettim yani zaman doldurmak adına lostla uğraştım bi nevi hobim oldu. şimdi o sayıların ve adanın sırrı için buyrun...

not:ek$isözlükten "daha" arkadaşımızdan alıntıdır..

4 8 15 16 23 42 sayılarını "alt" tusuna basılı tutarak wordpad'de yazarsak karsımıza "µ" karakteri cıkıyor. bu karakter yunan alfabesinden. "mu"ya karsılık geliyor. mu tarihte kayıp kıtalardan biri olarak biliniyor.

mu'nun gecmiste bulunduğu noktada haritada söyle gösteriliyor.
    http://www.sacred-texts.com/earth/boe/img/fig043.jpg

aynı sekilde dizinin konu olduğu adanın bulunduğu yer ise haritada söyle gösteriliyor.
    http://img146.imageshack.us/my.php?image=lostadressdr3.jpg

mu kıtasında kullanılan sembol.
    http://www.greatdreams.com/mu.gif

dharma'nın logosu
    http://img215.imageshack.us/my.php?image=dharmalogofu6.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rignac -- 8 Ağustos 2006; 23:21:03 >

• bence de hurley kilit adam..vallla bende merak ediyorum lost u..(ama 24 kadar değil.. )

Orjinalden alıntı: emrecangir

DİKKAT AĞIR SOPİLER İÇERİR HATTA BIRAK SPOİLER I DİZİNİN SIRRINI İÇERİR =))
    öncelikle bnde diziyi divxleriyle bi çırpıda izleyen birisiyim, netten sürekli teorileri okudum ettim yani zaman doldurmak adına lostla uğraştım bi nevi hobim oldu. şimdi o sayıların ve adanın sırrı için buyrun...

not:ek$isözlükten "daha" arkadaşımızdan alıntıdır..

4 8 15 16 23 42 sayılarını "alt" tusuna basılı tutarak wordpad'de yazarsak karsımıza "µ" karakteri cıkıyor. bu karakter yunan alfabesinden. "mu"ya karsılık geliyor. mu tarihte kayıp kıtalardan biri olarak biliniyor.

DEmek Mu uygarlığı... Bu topiğin 2.sayfasında ben de bu teoriyi ileri sürmüştüm. Ama ben bir LOST yorumundan değil, okuduğum bir kitaptan esinlenmiştim. Anlaşılan sağlam sallamışım.

• 4 8 15 16 23 42 yi alt tuşuna basılı tutup wordpad da mu yu bi türlü çıkaramadım arkadaşlar. lütfen yardım..

şimdide 2. sezon bitmek üzere

harbi olayı aşmış bir dizi.

bu kadar güzel kaliteli insanlarla aynı adaya düşeceksem benim de başıma uçak kazası gelsin diyesi geliyor insanın onlardan biri gibi hissediyor insan ya

|| PlayStation 5 | Fanatec GT DD Pro 8nm | GPX Blue92 Ultimate Plus Real Touch | Oculus Quest 2 VR - Halo Strap | DJI Mini 3 Pro Fly More Combo | Sapphire Pulse RX 7900 XTX @ 1.1v-3100Mhz-2800Mhz-15% PL | Ryzen 3700x @ 4.4Ghz | GSkill 16GBx2 3200Mhz DDR4 | Asus TUF X570 Plus | Xbox Elite Series 2 | Nintendo Switch | LG OLED C9 | Sony DN1080 - Dolby Atmos/DTS:X 5.2.2 Heco Victa Prime | HyperX Cloud 2 | Heritage H150CM | Zoom G5n ||
  • tüm bölümleri 2. kez izledim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: woop

tüm bölümleri 2. kez izledim.

tebrik ediyorum
    arkadaşlar geçende x men dvd si almaya gittim dvdciye sohbet ederken dvd ci losttu seyrettim mi dedi, bende hayır güzelmi dedim ooo çok güzel dedi o zaman peki çeki ver onu da seyredelim o filmi dedim. Dvd cinin beni kandırdığını eve gelince film olmadığını dizi olduğunu anladım 3,5 saat geçti 5. bölümün yarısında uyuya kalmışım sanırım bütün lost dvdlerini alacağım bu işten sanırım en fazla dvd ci karlı çıkacak.
    Bu dizinin 1 ve 2 ci sezonun tüm bölümlerinin dvdleri varmı şimdi yoksa yarım yamamak seyretmeyelim ve zarara girmeyelim malum dvd ci üç kağıtçı kesin var derde.
  • her bölüm 370mb civarı oluyor (sezon finalleri 2 bölüm halinde oluyor 700mb boyutu) ilk sezon 25 bölüm (24-25 sezon finali), ikinci sezonda 24 bölüm (23-24 sezon finali) eğer bunları arkadaşlarından dvd ye divx olarak çektirip bilgisayarda izlersen 2-3 dvd tutuyor bir sezon. ben üşenmedim 2 sezonuda bölüm bölüm internetten çektim tabi kotalıysan yapabilecek birşey yok sağdan soldan alman gerekicek.

lost un 1. ve 2. sezon orjinal dvd leri internette ve bazı kitapçılarda satılıyor fakat biraz el yakıyor (1. sezon 80 milyondu en son) kopya olarak nerde satılır ne kadara satılır bir fikrim yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theshiver -- 19 Eylül 2006; 18:37:21 >
    ben de bulsam o dvd satanlardan bir tane izmir'de

quote:

Orjinalden alıntı: tunama

dün akşam dvd ciye gittim 1. sezon 5 dvd ve 2. sezon tüm bölümlerinden oluşan 7 dvd yi satın aldım. 30 ytl para bayıldım, ama bence bu dizi için değer..

Orjinalden alıntı: Eliminator

30 ytl'ye 7 tane dvd (lost). Çok iyi. Nereden aldın ???
    ben de bulsam o dvd satanlardan bir tane izmir'de

[

tanesi 2,5 ytl 12 dvd 30 ytl bence fiyat uygun biraz daha araştırsam 2.00 ytl ye bile bulabilirim ben eskişehirde bulabiliyorsam sen izmirde hatta ve hatta bulursun yahu
  • serettiniz mi yeni bölümü bence yeni sezon açılışı için biraz hafif kaçmış ama yinede güzeldi

**** spoiler****

1.sezondaki kutup ayılarının Sawyer'ın bulunduğu kafeste daha önce misafir edildiğini ve hatta -bir aralar nette Sawyer'la Jin'e saldıran köpek balığının kuyruk kısmındaki dharma logosunun resmi dolaşıyordu -bu dharma logosunun Jack'in tutulduğu deniz altındaki hatchta vurulmuş olabileceğini düşünüyorum.

Kate'in kolları niye kanlar içindeydi bilemedim fekat. Acaba Ben amca ona bir kötülük mü etti?

****spoiler****
  • 3. sezon 2. bölümde olaylar daha da karışıyor. Sun ı dizinin en karakterli kızlarından zannederken onunda baya büyük bir fındık kırdığını öğreniyoruz :) Lost da 2 şeye sinir oluyorum birincisi ; birileri birşeyler buluyor veya öğreniyor ama diğerleriyle bunu paylaşmıyor , ikincisi ise nerdeyse dizideki bayanların tamamının koca boynuzlama konusunda ihtisas yapmış olmaları. (michael in karısı , jack in karısı , Jin in karısı). Boynuzlamayan bayanların da başka fındıklar kırması (shannon ın boone dan para sızdırmak için erkek arkadaş ayarlaması , kate in erkek arkadaşının ölümüne sebeb olması , lock un annesinin locku satması ) vs.
    Ama şu bir gerçek ki adamlar senaryo yazmış. Merakla 3X3 ü bekliyorum.
  • bizim dizilere bakıyorum da ne kadar çok yol katetmişiz lostun yanında

Orjinalden alıntı: rancor

ARKADAŞLAR DİZİDEKİ BAZI OLAYLARI KESİNLİKLE ÇÖZDÜĞÜME İNANIYORUM , BU YÜZDEN DİZİYİ TAMAMIYLA İZLEYENLER DAHİ OKUMADAN DÜŞÜNSÜNLER LÜTFEN SPOİLER'A GİRER GİBİ.BU TEORİMİ ÇÜRÜTMEK İSTEYENLERİN ANTİTEZLERİNİ BEKLİYORUM... :spoiler:

"Alvar Hanso'nun silah üreticisi olduğunu ve bilgisayardan ölülerle konuşulduğunu hangi bölümlerde öğreniyoruz?"

S02E03

"...ütopik toplumculuk gibi--
    ...inzivaya çekilmiş Danimarkalı sanayici...
    ...ve savaş teçhizatları
    kodamanı Alvar Hanso
    .
    nun finansal desteği sayesinde
    çok amaçlı...
    ...sosyal bilim araştırma merkezi
    düşleri gerçek oldu."

Başta teori diye belirtmemiştim , yazacak vaktim yoktu özür...

Ölüler teorim:(Kesin doğru çıkacak görürsünüz )

Jack,Sawyer,Kate,Hurley,Michael,Ana Lucia,Mr Eko,Locke,Seyid toplam 11 kişi civarında (saydım :D) dolaylı direk cinayete ya da ölüme karışmışlar.Bu ölüler Sawyer'a domuz oldu göründü , Kate için Sawyer'ın içine girip mesaj verdi , Jack 5. bölümde galiba sürekli babasının hayaletini gördü , Mr. Eko kardeşinin ve Ana Lucia nın hayaletlerini gördü.Kate'in atı , sawyer'ın kurbağası , hurley'in "hurley" diye öten kuşu(bence bu kuş libby) , locke'ın boone'ı ölmeden ölü gibi görmesi , shannon'ın walt'ı defalarca görmesi tam ölürken walt'ın gözükmesi ve ölülerin fısıldaması vb. anlamsız görünen olaylarla birilerinin bizimkilerle iletişime geçmeleri birazdan yazacaklarımla örtüşüyor.

S02E09'da "riziski" tarafından "sansürlenen" orjinal oryantasyon filminde yazanlar:

"Bilgisayarı şifreyi girmek dışında bir amaçla kullanmayın.Tek işlevi budur.3. istasyonun görevleriyle ilintili tek başına çalışma durumu bilgisayarı, dış dünyayla iletişimde kullanma konusunda aklınızı çelebilir.
    Bu kesinlikle yasaktır.

Bilgisayarın bu şekilde kullanımına kalkışmak projenin doğruluğundan ödün verilmesine neden olacak daha da kötüsü,bir başka hadiseye daha yol açabilir.
    Tekrar ediyorum,bilgisayarı şifre girmek dışında başka bir amaçla kullanmayınız."

"Dış dünya"derken , öteki dünyayı kastettiler aslında.Kesinlikle kullanılmamasını ,daha önce yaşanan bir kazaya rağmen ve üstelik "tek işlevi budur" denilen bir cihazı nasıl normal iletişim için kullanabilsinler ki?Dharma'nın da belirttiği gibi 3.istasyon aslen adanın o bölgesindeki eşsiz manyetik dalgalanmalarını araştırmak için kuruldu.Dharma o bölgedeki anormallikleri anlamak için oraya "hatch"i kurdu fakat diğer dünya ile iletişime geçen Dharma çalışanları bir kazaya sebep oldular ve bu manyetik dalgalanmayı kontrol altına almak zorunda kaldılar.Özellikle yönlendirme filminde belirtildiği gibi akıl çelme özelliğine sahip bir bilgisayarın nasıl olduğunu Michael ile gördük.İncelerseniz Walt'ın yazılarının hızı düşünme hızında yazıldı.Walt'ın ölülerle iletişime geçebildiğini 3. sezonda net olarak göreceğimizi zannediyorum.Şu ana kadar hayal olarak Shannon'a , Sayid ' e göründü , annesinin ve kuşun ölümünü gördü , locke'a hatch'i açmamasını söyledi ve buna benzer türlü garipliklerini bu yeteneğine bağlıyorum.Hatta çok büyük ihtimalle bilgisayardaki yazıları Walt'ın ölmüş annesi Walt'ı kurtarmak amacıyla Walt'ın ağzından yazdı.Çünkü Walt o makineden iletişime geçemez.Walt'ın Shannon'ın ölümü sırasında son olarak ortaya çıktığı anda etrafı bir anda çok yoğun fısıltılar sarmıştı , bu da adadaki ölülerin konuşmalarının duyulmasıdır.Seyid ile Hugo'nun sahilde dinledikleri radyoyu hatırladınız mı?Orda verilmek istenen mesaj adanın etrafındaki manyetik alanın radyo dalgalarının bile çıkışını engelledikleri ki bu yüzden fransız chick'in mesajı yıllardır bir yere ulaşmadı.Uygun bir manyetik alan (mesela walt ya da alex ya da diğerlerinin seçtiği başka özel bir çocuk) yardımıyla ölülerin seslerinin dinlenebileceği ve ölülerin yeteneğiyle kaderin şekillendirilebileceği açıklanıyor.Bu sesler bizlere fısıltılar gibi geliyordu.
    Projenin doğruluğundan ödün verilmesi!?!?!Dış dünyadan insanlarla iletişimi engellemek için kurulan bir istasyonda onlardan biriyle iletişime geçmeye kalkmak gerçekten amacın tam tersini belirtiyor.Peki riziski neden

Jack , Babasının ölümü
    Locke , Boone'ın ölümü
    Seyid , Shannon ve savaş yılları
    Kate , annesinin belalısı
    Sawyer , yanlışlıkla öldürdüğü adam
    Michael , double kill , libby+ana lucia
    Ana lucia , hamilelikte onu vuranı öldürdü
    Eko , kardeşinin onun yüzünden ölmesi ve daha önce öldürdükleri
    Charlie , Ethan
    Walt , annesi

Bir tek Güney koreliler ve claire birinin ölümüne bulaşmadı.Burdan anlatmak istediğim bu arkadaşların bu adaya düşüşünü bu ölüler ayarladı.Bu alanı belirleyen eşkenar beşgenin pusuladaki(adaya özgü manyetik alanı farklı pusula , michael'İn kullandığı) koordinatlarını belirleyen numaraları da kullanarak bizimkilerinin hayatlarını değiştirdiler.

4,8,15,16,23,42 : Bu rakamlar toplam 6 tane bulunan istasyonları temsil ediyor ve rakamların değişikliği pusuladaki konumlarını belirtiyor."eşsiz manyetik dalgalanma"ların olduğu alan bir nevi beşgen çember içine alınmaya çalışılmış ve kontrol altında tutulmaya çalışılmıştır.Bu istasyonlarda meydana gelen "olay" sonucu ölülerle insanların temasından sonra "hastalık" ortaya çıkmıştır.Düğmeye basıldığı sürece ve 9 günde bir aşı olduktan sonra hasta olunmuyordu.Hastalık sedece bu çemberin içindeydi ve bu yüzden çemberin içindeki "hatch" lerde dışarı çıkmak kesinlikle yasaklanmış hatta 4+8+15+16+23+42=108 denklemi sonucu beşgenin bir iç açısı "108" ya da "?" gözlem hatch'inde yapılan gözlemler dahi havalı tüplerle çember dışında inceleniyordu.Bu düğmeye basma işi pusuladaki günde bir derecelik sapma işini düzeltiyordu.Yani beşgenin iç açılarının toplamı kadar.Ya da yedeklerin gelmesi için 540 gün gerekmesi gibi."?" gözlem evinde yani "pearl 5 of 6", sadece bizimkilerin hatch inin kamerası çalışıyor yani sadece tek bir yerden tüm dalgalanma kontrol edilmeye çalışılıyordu.Yani artık koruma yok hastalık başlayabilir.Final bölümünde karantina kapağının kampın tam ortasına düşmesi tesadüf mü acaba???Hatta charlie bu hastalıktan ilk etkilenecek kişi olacak belki de etkilenmiştir , hareketleri biraz garip geldi.
    İlk filme bakalım :
    "Siz ve partneriniz, şu anda 3. istasyon veya kuğuda bulunmakta ve 540 gün daha orada kalacaksınız.3. istasyon aslen, bilim adamlarının adanın bu bölümünden sızan benzersiz elektromanyetik dalgalanmaları anlamaya çalışabilmeleri için, bir laboratuvar olarak inşa edildi.
    Deneylerin başlamasından fazla uzun süre geçmeden, maalesef bir kaza gerçekleşti.
    ..................."Tutarsızlıklarım olabilir varsa gözden kaçırdığım bir şeyler bilmek isterim.
    Son olarak Desmond'un sevgilisi eskiden Dharma'da çalışmış şimdi ayrılmış birisi , bu sayede adayı buluyor.Ya kafayı yedirdi bu lost sonunda bana sırf bu dizi yüzünden tatile çıkıp kafa dinleyeceğim bitse de kurtulsak.

güzel bi teori. olayın içinde ölülerin oldugu fikrine bende katılıyorum. yanlız korelilerle ilgili kısım s3e2 de çürüyor malesef bide waltın konusma hızında yazması benimde dikkatimi cekmişti ama dizide harfleri tektek gosterip izleyiciyi sıkmamak için yapmıslardır diye dusunmustum ozaman...

• yaw bırakın 24 ü 4400 ü prison break i en iyisi LOST en gizemliside..

sayıları zaten başlı başına sır, 4+8+15+16+23+42 = 108 (Hatch te 108 sn de bir buton a basılması gerekiyor)
    gerçekten uçuk bir dizi izlemeden ölmeyinnn
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.