Şimdi Ara

LOST!!!!!!!! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
532
Cevap
0
Favori
30.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu tür dizilerle ilgilenen Akşam yazarı Oray Eğin LOST'u sonunda keşfetmiş anlaşılan. LOST'un oyuncuları ile falan bile görüşmüş.

06.07.2006 deki yazısı
    quote:

Otel odasında “Lost” oldum

oray.egin@aksam.com.tr

The Soho Hotel’in ikinci katındaki odaların yataklarını çıkartıp yerine yuvarlak masa koymuşlar ve eli telsizli birtakım görevliler koşuşturup düzeni sağlamaya çalışıyor. 211 numaralı merkez üssünde hem heyecanlı bir bekleyiş var hem de son derece organize bir kaos. Dünyanın dört bir yanından gelen gazeteciler isimlerini yazdırıyor ve gruplara dağılıyor.

Ben Grup D’ye düşüyorum. (Digiturk’ün D’si?) Birazdan otel odasından bozma başka bir ofise götürüleceğiz ve Londra’ya dizinin yeni çıkacak DVD’sini tanıtmak, ayrıca üçüncü sezon hakkında ipuçları vermek için “Lost”un oyuncuları yanımıza gelecek.

SAKIZA DÖNÜŞECEK Mİ?

Norveç, Belçika, İngiltere, İsrail, Slovenya ve Fransa’dan gelen gazetecilerin yuvarlak masasında yerimi alıp fenomen olduğu her yerde tescilli “Lost”un oyuncularının gelmesini bekliyorum.

Issız ada fikrinden yola çıkarak, insanlar arası çatışmaların, egonun, kötülüğün ve inancın bir anlamda sorgulamasını yapan “Lost” bizde Digiturk’te gösteriliyor. Ve burada da, dünyanın her yerinde olduğu gibi fanatik izleyiciler yarattı. Her bölüm üzerine ciddi sorgulamalar yapan, dizinin geleceğiyle ilgili tahmin ve dilekte bulunanlar, karakterleri daha da fazla çözümlemeye çalışanlar sardı etrafımızı.

Zaten “Lost” bir fikir olarak tasarlandığında asli amacı izleyiciye televizyonun nasıl daha iyi olabileceğini göstermekti. Bu konuda epey bir yol alındı. Türk izleyicisi de iyi televizyon dalgasından bu sayede nasibini aldı.

Aslında dizinin yaratıcıları “Lost”u üç sezon sürecek bir maraton olarak tasarlamışlar. Fakat gören ilgi yüzünden en az beş-altı sezon devam edeceği tahmin ediliyor. Gerçi ABC anlaşmaları hep son dakikada, bir sonraki sezon başlamadan hemen evvel yapıyormuş. Zaten bu yüzden de henüz resmi bir üçüncü sezon anlaşması yok.

Yine de herkes kendisini Ağustos’ta Hawaii’de çekimlerin başlayacağına hazırlamış. Yeni sezonla beraber olay örgüsündeki gelişmelerin yanısıra merak edilen konulardan biri: Uzayıp sakıza dönüşecek mi, “iyi televizyon” iddiasını kaybedecek mi?

Ve tabii en önemlisi ne olacak? Birinci sezonda hareketli, karakter bazlı bir dizi olan “Lost” o kadar çok soru sormuştu ki, izleyicilerinin taleplerini karşılamak için ikinci yılda sürekli cevaplar verildi. Dizi daha mistik, daha sorgulayan, felsefi bir yola kaydı. Şimdi şu endişe de yok değil: Acaba çok soruya mı cevap verdik?

Üçüncü sezonla ilgili ilk ipucu karakter bazlı bölümlere geri dönüleceği. Daha az cevap verilecek, kişilerin geçmişlerine, hikayelerine daha fazla odaklanacak.

.....Ve işte şimdi yanımıza “Yaşayan en seksi 20 erkek”ten biri seçilen Daniel Dae Kim geliyor. Dizideki adıyla Jin-So Kwon.

07.07.2006 deki yazısı
    quote:

“Lost” adayı kesfetmek

oray.egin@aksam.com.tr

Londra’da “Lost” dizisinin sırlarını aralamaya devam... İpuçlarını sıralamaya geçmeden önce konuşma fırsatı yakaladığımız oyuncuların neredeyse tamamının dizinin gidişatıyla ilgili endişe duyduklarını söylemek gerek. Hemen her biri “İki veya üç sezonda bitmesi gerekirdi” fikrinde birleşiyor. “Altı sezon sürecek iyi bir dizidense, üç sezonda biten muhteşem bir dizide yer almak isterdik” diyorlar.

Belki bunu söylemelerinde hayatlarını Hawaii’de geçirmenin verdiği can sıkıntısı da olabilir. Birbirlerine yakın evlerde yaşıyorlar, beraber bilardo oynuyorlar veya spor yapıyorlar ama “şehir çocuğu” olanlar bir noktadan sonra bu hayattan fazlasıyla sıkılıyor.

Jin rolünü oynayan Daniel Dae Kim’in evindeki dizi partileri bir nebze eğlenceli oluyormuş. Dev ekranı ve koltuklarıyla tam bir izleme odası yaratmış Dae Kim. Gerçi bazı oyuncular “Lost”un hiçbir bölümünü izlememiş olsa da...

SENARYO ÇOK GİZLİ

“Kim bilir belki üçüncü sezonda ölenlerin aslında ölmemiş olduğunu görebilirsiniz” diyor Maggie Grace. O hiçbir bölüm izlemeyenlerden, ama belki şimdi DVD’de bakacakmış. İkinci sezonda apar topar öldürüldüğü için biraz da kırgın olduğunu hissettiriyor. “Bundan sonra diziden iş çıkmaz” gibi espriler yaparak.

Grace’e senaryo gereği öleceği bir gün önce söylenmiş. Los Angeles’taymış ve menajerinden bu not geldiğinde panik olmuş. Apar topar Hawaii’ye uçmuş ve hızla hazırlanmış Shannon’ın ölümüne.

Gerçi bu durum da “Lost” için şaşırtıcı değil. Zira aktörler bir hafta önceden ellerinde senaryo olduğunda kendilerini şanslı hissediyorlarmış. Çoğu zaman bir gün önceden bildiriliyormuş rolleri, hatta sette de sık sık değişiklik yapılıyormuş.

Bu yüzden de pek az kişi dizide ne olacağını biliyor. Mesela şişman karakter Hurley’i oynayan Jorge Garcia bir bölümü, tesadüfen bir arkadaşından öğrendiğini anlatıyor. Laf yayılmasın dize senaristler en fazla 10 kişiyle sınırlıyorlarmış bilgiyi. Bir aktörün sahnesinden başka şeyden haberdar olması da gerekmiyormuş...

Garcia’ya diğer rol arkadaşlarını kıskanıp kıskanmadığını soruyorum. Ne de olsa birçoğu günümüzün seks idolü, yırtık ve ıslak gömlekleriyle dergi kapaklarında yer alıyorlar. “Zaten çalıştığımız yer çok sıcak, üzerim o yüzden bayağı ıslanıyor ama ayrıca kendimi dergide o şekilde görmem gerekmiyor” diyor. Ama tam olarak “mutlu bir şişman” da denemez onun için. Rol için kilosunu koruması gerekiyor ama bir yandan antrenörüyle cardio çalışıyor, düzenli besleniyor.

DİZİNİN SONU VAR

“Kimbilir belki de dizinin sonunda zayıflamış olurum” diyor. Bu arada dizinin yaratıcılarının kafasında bir son varmış, ama sadece üç kişi biliyormuş. Öyle ya da böyle “Lost” bir yere bağlanacak yani...

O güne kadar, oyuncular da şöhretin tadını çıkarmakla meşgul. Mesela Daniel Dae Kim bugünlerde “Yaşayan en seksi adamlar” listelerinde adını görüp gurur duyuyor. Çünkü bugüne kadar hiçbir Asyalı oyuncuya bu unvanın verilmediğini, kendisinin insanların algısını değiştirebildiği için şanslı olduğunu düşünüyor.

“Lord of the Rings”den tanıdığımız ve Charlie Pace rolündeki Dominic Monaghan ise “Lost”un yarattığı son yıldız ama bu durumdan son derece sıkılıyor pozlarında. Ha bire ofluyor ve ağzından laf almak zorlaşıyor. Ama yine de Türkiye’ye yolunun düştüğünü anlatıyor. 19 yaşında, deniz olan bir yere gitmek istiyormuş, Türkiye’yi daha evvel hiç görmemiş ve bir seyahat acentasındaki fotoğrafa vurulmuş. “Çok güzel kızların olduğu, harika bir plaj resmiydi. Hemen oraya gitmek istediğimi söyledim.” Epey bir süre Bodrum ve Ölüdeniz’de takılmış. Çok da beğenmiş. Aradığı kızları bulmuş mu? “Şanslıydım” diyor, “Her ne kadar artık eskisi gibi öyle seks, uyuşturucu, parti düşkünlüğüm kalmasa da.”

“Lost”un Misak-ı Milli sınırları içinde de fanatik hayranları olmasına şaşırıyor...

Diğer oyuncuların da şaşırdığı başka şeyler var... Anlatacaklar da daha bitmedi... Sahi daha üçüncü sezon sırlarına gelemedik... Azzz sonraaaaa

10.07.2006 deki yazısı

quote:

“Lost” üzerine, son kez

AçIkçasI, “Lost”un oyuncularına senaryo verilmediği için ne olacağıyla ilgili her şey sadece tahminden ibaret. Biraz da “wishful thinking”; sahnesinin daha fazla olmasını isteyen herkes kendi karakterinin daha derinlenmesine incelenmesini istiyor.

Daha evvel de dediğim gibi temel kaygı şu: “Lost’ta çok soru sorduk, cevaplanması için çok istek aldık ama acaba çok mu cevap verdik?”

Yani üçüncü sezonda yine “soru” sorulacak.

İlginç gelişimlerden biri de şu olabilir: Diziye dini duygularıyla gelen Mr. Eko artık karakterine bir aşk verilmesini istiyor.

Kesin olan şey şu: Yeni karakterler, yeni kayıp yolcular ve yeni kavgalar yaşanacak.

• lost ne zmn başlıyor beyler yaws
  • 3 Ekim olması lazım.Daha çok var maalesef.
  • Arkadaşlar ben maalesef Lost u henüz izleme şansına erişemedim.. Şu an netten tüm bölümleri indirmeye başladım. Henüz sezon 1 in 1. bölümünü indirdim
    Bişey sormak istiyorum. gördüğüm kadarıyla 1. sezon 24 bölüm, 2. sezon da 25 bölüm..doğru mudur acaba ?
  • Lost'un bölümleri bende de var.
    Takasa girmek isteyen haberleşelim
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakmel

Arkadaşlar ben maalesef Lost u henüz izleme şansına erişemedim.. Şu an netten tüm bölümleri indirmeye başladım. Henüz sezon 1 in 1. bölümünü indirdim
    Bişey sormak istiyorum. gördüğüm kadarıyla 1. sezon 24 bölüm, 2. sezon da 25 bölüm..doğru mudur acaba ?

24 ve 25 olarak 2 bölüm sezon finali var. bazı gruplar bunları birleştirip tek parça halinde yaptı. boyutlarına bakacak olursa 350 olanlar var bi de 700 olan
  • arkadaşlar lost sezon 2 ve 3 dvd lerini internette veya kadıköy'de nerden bulabilirim?

fikri olan var mı?..
  • dizi başladığından beri ABC ile aynı hızla takip ediyorum. En başta 3 sezon için tasarlanmış senaryosu ile EFSANE olacak bir diziydi. Yoğun ilgiden dolayı 5 sezona cıktığında tüm ümitlerim, hayallerim yıkıldı. Aradaki gereksiz bölümler bu uzatmanın sonucu. Hatta bir ara iyice suyunu çıkarmışlardı.
    Tüm bölümleri 3 defa izlemişimdir. Kaçırdığımız pek çok şey olduğunu farkediyoruz tekrar izlemelerde.
  • berto söyle bakalım ilk sezonun başındaki kutup ayısı nerden nasıl geldi?
    ben bunu çözdüm bakalım 3 er defa izleyince bunu anlamışmısın.

*(benim fark edemeyipte senin fark ettiğin belki 10 larca şey vardır o ayrı =))
  • Walt - cizgi roman meselesi.
    ama nerden geldiği meçhul. Ben en çok Hurley'de takılıyorum. Dizinin kilit ismi bence o.
  • doğru . biraz aha açıklıyayım. walt un bazı gizemli güçleri olduğu belli. bunlardan bi tanesi çocuk yerde yatarken bir ansiklopedi okuyordu ve bir kuş resmi gördü o kuşu hayal ettiği an kuş bir anda pencerede belirdi. aynı şey çizgi romanı okuduğunda o kutup ayısını görüp görüp duruyordu . tahminimce buna bağlıyorlar.

*kilit isim hurley çünkü o numaraları nerden öğrendi ve o kartal tam tepelerinden uçarken neden hurley diye bağırdı . ( ve nasıl ). bunun gibi soruları hala yanıtsız bıraktıkları için evet bencede hurley kilit isim.
  • birkaç sorum var... fikri olan var mı?..

1. diğerleri kim?
    2. neden çocukları kaçırıyorlar?
    3. walt'u kaçıranlar o tekneyi nerden bulmuşlar?
    4. ambardaki bilgisayar neyin nesi.. 108 dakikada bir girilen rakamların sırrı ne?
    5. ambarda izledikleri dharma'nın projesi ile ilgili filmin eksik bölümlerinde ne var?
    6. adadaki o canavar mı yoksa siyah bir duman mı olduğundan emin olmadığım kudretli güç ne?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mMylo

birkaç sorum var... fikri olan var mı?..

1. diğerleri kim?
    2. neden çocukları kaçırıyorlar?
    3. walt'u kaçıranlar o tekneyi nerden bulmuşlar?
    4. ambardaki bilgisayar neyin nesi.. 108 dakikada bir girilen rakamların sırrı ne?
    5. ambarda izledikleri dharma'nın projesi ile ilgili filmin eksik bölümlerinde ne var?
    6. adadaki o canavar mı yoksa siyah bir duman mı olduğundan emin olmadığım kudretli güç ne?

yawf sen 2.sezonu izlememişsin
  • 1. onlar iyi insanlar. ( büyük bir ihtimalle hepsi bilim adamı .. doktor, mühendis,teknisyen )
    2.çocukların günahsız olduğundan onların kişilikleri bozulmadan alıyorlar.
    3.waltu kaçıranlar waltu kaçırmaya adanın görünmez kalkanın yakınlarındaki bir limandan geliyor. büyük bir ihtimalle araştırma enstitüsünün çalışanları.
    4.ambardaki bilgisayarın amacının ne olduğu 2. sezon finalinde kesinleşiyor. 108 dakika 4-8-15-16-23-42 sayılarının toplamı. bu sayılarda doğanın bilmem ne sonuçlarıyla alakalıymış ihtimaller üzerine kurulmuş bir takım varsayımlar. google da arat bulursun.
    5.bilmem
    6.ordaki siyah duman.o kudretli güç adanın ruhu.

HEPSİNİ SALLADIM TABİKİDE. 5. SORUYU SALLIYAMADIM
  • o soruların cevabını oğrenmek için izliyoruz zaten. Bilsek anlasak niye izleyelim.
  • ben swzon 1 izledikten sonra sezon 2 ile ilgili bir çok spoiler okudum .. ama yine de diziyi heyecanla izlemeye devam ediyorum
  • ''The new season premieres on Wednesday, October 4 @ 9/8c.''

yeni sezon 4 ekimde başlio

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jxoch -- 2 Ağustos 2006; 20:50:40 >
  • arkadaşlar lost'un 1 ve 2 bölümlerini divx halinde nasıl nerde bulabilirim. istanbuldayım.dvd ler çok pahalı.yardımcı olursanız sevinirim.
  • Lost u çok övüyolar ama izlemek nasip olmadı.İnşallah denk gelir
  • quote:

Orjinalden alıntı: black tiger

Lost u çok övüyolar ama izlemek nasip olmadı.İnşallah denk gelir

Denk gelmez.Denk getirmen lazım.İntenetten indireceksin ya da Dijitüp bağlatacaksın.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.