Şimdi Ara

Lord of the Rings mi Game of Thrones mu? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
251
Cevap
1
Favori
11.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git

Lord of the Rings mi Game of Thrones mu?

(En Son Oy Tarihi: 26.2.2023)
Giriş
  • Şu universe kapıştırmalarını sevmiyorum çocuk gibi. Elma mı daha iyi armut mu tartışmasına benziyor. Tam anlamıyla destansı, epik, Homerik tarz seven LOTR birazcık fantastik sos ile bol bol entrika ve karmaşık aile ilişkileri seven Game of Thrones tercih eder. İkisini eşit seven de çıkabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam gotu çukurla falan kıyaslayın Lotr bambaşka bir kulvar
  • got tan lotr gibi malzeme çıkardı ama diziyi yapanlar beceriksizdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: moustapha129

got tan lotr gibi malzeme çıkardı ama diziyi yapanlar beceriksizdi
    Sadece Yüzüklerin Efendisi ile kıyas yapıldığında evet o kadar malzeme çıkardı, Zaten bana göre dizinin başlangıcı Yüzüklerin Efendisi gibi olmasada buna yakın ve güzel bir şekilde başladı bize ilk başta önemli olan mevzuyu gösterip diğer olayların boş olduğunu verdiler ama bahsettiğin gibi çok güzel olabilecek bir konuyu mahvettiler özellikle son 2-3 sezon.
  • Got ilk 6 sezonun eşi benzeri yok. Kardeşim izlerken göz ucuyla tekrar bakıyorum da ne kadar kaliteli bir diziymiş bize verilen. Elleriyle yarattıkları efsaneye ihanet ettiler resmen.
  • Kitaplarını, evrenlerini ayrı tutarsak sadece film ve dizi olarak bakarsak got (ilk 6 sezon nedeniyle).
    Evren ve kurguya bakarsak farkla lotr.
    Kitaplara bakarsak lotr'u okumadım ama yorumlara ve kurgusuna bakılırsa kitaplarının daha iyi olduğunu tahmin ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LOTR
  • Film ile diziyi karşılaştırmak pek sağlıklı değil. 4-5 yıl sonra LoTR dizisi ile GoT dizisini karşılaştırınca daha doğru bir cevap alırız.

Kitapları karşılaştırırsak LoTR bu işin alt yapısı, bel kemiği, GoT'ta "ben de yaparım" diyen bir adamın "gerçekten yapabildiğini" gösterdiği bir evren. İkisinin de kitapları üst düzey. Bunların bir veya iki tık altında Salvatore'nin Drizzt kitapları gelir bence.

Ek olarak GoT'u sadece dizi olarak tanıyan ve son sezonlarına göre beğenmeyenler evrene haksızlık ekmesin. Kitapları gayet iyidir.
  • Amma abartmışsınız. Game of Thrones'un son sezonunu hariç tutarsak Lotr'la gayet de kıyas edilebilecek seviyede bir yapım.
  • Kitap olarak GoT çok daha akıcı ve ayrıntılı. Dizi olarak da kitaba bağlı kalınan ilk 5 sezonu daha iyi bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 seride çok daha başarılı olabilirdi. Ama ne yazık ki para işin içine girince tanık olduğumuz üzücü ve bence kahredici olaylar cereyan ediyor. Game of Thrones açıkçası son sezonlarıyla beni mahvetti diyebilirim..
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.