Şimdi Ara

Londra Günlüklerim (2.GÜN GELDİ) SS GELDİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
7
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 26 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında Londra'da idim.Elimden geldiğince buralarda hayat olmadığını anlatmaya çalışacağım.Bilgisayara geçince detaylıca anlatacağım.

Gün 1 (26.05.15) : Sabah kalktım son gün olduğu için biraz heyecanlıydım.Her neyse dişimi fırçaladım kahvaltı yaptım falan yavaş yavaş hazırlandım anneannemle ablam uyuyordu son kez bilgisayarımı açtım müzik dinledim bir daha dinleyemeyeceğim ne de olsa . Anneannemler kalktı onlarla vedalaştım annemle okulun yolunu tuttuk okulda buluşacaktık hocalarla.20 Dakika civarı erken gittik acaba dedim bunlar gitti mi naptılar annem telefonu yanına almamış ablamı aradım hocanın numarasını verdi kaydettim ne olur ne olmaz diye. Neyse hocalar falan geldi vedalaştık okul servisi geldi valizleri falan yerleştirdik gidiyoruz artık havaalanınai. Yolda gidiyorduk arkadaş pasaporta bakayım dedi baktı burada kağıt vardı nerede dedi muvafakatname işte o dediği kağıt hocaya söyledi hoca niye çıkardın falan dedi sonra yoldan geri döndük grin ifade simgesi ahanda varan 1 . Eve döndük kağıdı aldım gidiyoruz çantanın içinde komşunun tableti vardı çanta yere düştü ekran kırıldı dokunmatik bozuldu varan 2 .

Pendiğe kadar geldik ara verdik simit sarayında çay falan içtik havaalanına 10 dk falan var zaten .Neyse az bir şey gittik havaalanı gözüktü zaten .Girdik içeri check in yaptık,posta pulu aldık,aramadan geçtik şunu öğrendim pegasusta koltuk seçmezsek check in yaparken sistem otomatik olarak seçiyormuş.Aramadan sonra bende sırt çantası olduğu için kırılabilir madde olabilirmiş ayrı yere yolladılar.Çantayıda hallettik dutye giremeden uçağı bekleme yerine gittik.Orada sunum yapacağımız için prova yapmaya başladık.Neyse bizi uçağa aldılar bizde geçtik koltuklara kuyruk kısmı gelmiş şansıma .Pilot anons yaptı birazdan motoru çalıştıracağız diye zaten ilk uçak tecrübem olduğu için tırsmadım ama kalkarken o manzarayı izlemek harikaydı.Pegasusla ilgili bir şey söylemek istiyorum koltuk araları çok dar.1.70 boyunda olmama rağmen bana bile dar geldi.Her uçaktata niyeyse ağlayan bebek olmak zorunda galiba Türkiye'den kalkışlı uçuşlarda.Her şey ücretli 330 ml su 5 lira aşırı susamasaydım almazdım ama almak zorunda kaldım yine de siz almayın.Sonunda uçuş bitti ve Londra'ya indik.O uçaktan inerken ki manzarayı unutamam her yer yeşil neredeyse.Okuldan birisi bizi almaya gelmiş abartmıyorum yarım saat o adamı bulmak için bir sağa bir sola gittik sonunda bulamayınca hoca telefon açtı ve bulduk .Ararken en çok dikkatimi çeken şey çift taraflı ve 40 kişi taşıyabilen asansör oldu .Sonunda bulduk ve okula doğru yola koyulduk.Yine dikkatimi çeken şey yol kenarında bolca yeşillikler tarlalar vs. oldu.Oradan döndükten sonra egzos kokusunu soluduğumuzu anladım burada.Her neyse okula vardık aileler bizi bekliyordu .Benim diğer sınıftan arkadaşım olan Eren'le aynı evde kalacaktık.Bizle gelen kız yabancı birinde kalacakmış .Neyse biz rahattık hiç iletişim sıkıntısı çekmeyiz dedim öyle de oldu .Okula vardık oradaki herkesle merhabalaştık kalacağımız ailenin çocukları ve çocukların babası gelmişti .Çocukların adı Nesim ve Aytın.Nesim çat pat bir şeyler biliyor ama Aytın bilmiyor nedense zaten en fazla 10 cümle konuşmamız olmuştur Aytın ile .Pratik yapmak için seçmişler bizi .Ortalamanın üstünde bir yaşamları vardı İngiltere'de 1 restorant 2 araba 1 villa niyeyse çok dikkatimi çekti .Neyse tanıştıktan sonra ailelere dağıldık bizi arabayla almaya gelmişlerdi .Bindik arabaya gidiyoruz işte çocukların babasının adı Melih imiş tanıştık falan iletişimdeki sıkıntılarını anlattı çocuklarının .Eve gittik gösterdi odaları falan Melih abi bize oda ayarlamışlar çanta ve valizi koyduk restoran7ta gittik onların değil bu restorantta korkmayın .Türk restoranıymış inanın gram yabancılık hissetmedim .Ne istersiniz dedi Melih abi menüden kuzu şişi söyledim .Bizde 15 lira orada 75 lira,değerini bilin kuzu şişin,sevin onu .Kıbrıs Türk'ü oldukları için Melih abi Kıbrıs hakkında ne biliyorsunuz dedi ? Arkadaş kumarhane dedi ben koptum orada .Bende hellim peyniri dedim zaten onu dedikten sonra her sabah hellim peyniri ikram ettiler .Neyse her şey için teşekkür ettik eve döndük.Nesim film açayım mı dedi Recep İvedik var dedi olur dedim ama bulamadı .Melih abide fast and furious u biliyor musunuz dedi evet dedik Eren zaten sinemada izlemiş ben izledim dedi .Neyse açtı Nesim ne altyazı ne bir şey Melih abi başta kardeşinin intikamını alıcak dedi bir onu biliyorum başka da bir şey bilmiyorum .Uykum geldi tabi bende o ara akıllı telefon yok hemen paket yaptım tuşlu telefonumla Türkiye'den arkadaşımla mesajlaşmaya başladım .Sonra Melih abiye yukarı çıkacağımızı söyledik yukarı yani bizim odamıza çıktık bizim odamız yukarıda salon aşşağıda.Yarın okulda sunum yapacaktık zaten Türkiye'de anamız ağladı bu sunum için .Nesim yanımıza geldi hocanın bize söylediklerindeki yanlışları söyledi ama hoca ne derse o deyip bildiğimizi okuduk .Sunumla uğraştıktan sonra yatağa geçtik.İlk gün böyle idi dostlar.

Gün 2 (27.05.15):Bugün sunum yapacağımız için biraz heyecanlıydık.Sabah kahvaltı için ailenin restoranına gidecektik.Nesim zaten bizim gideceğimiz okulda okuyordu.Yolu bulmada sağolsun o yardımcı oldu.Üstümüzü giydik falan derken yola koyulduk.İlk defa kafeye gidecektik bi not vermemiz lazımdı değil mi ? Zaten eve yakınmış,okula da.Yürüyerek gittik.Kafenin adı Olive Tree Cafe imiş .Küçük,şık,sade bir kafe .Sadece kahvaltıya yönelik şeyler var.Bizede ne isterseniz diye menüyü verdiler bizde yapıştırdık.Neyse kahvaltıyı yaptık okula doğru yola koyulduk .Zaten okuldan öğrenciler geliyordu tabi o ara .Filmlerde olur ya hep mini etek falan giyerler ortam olur aynen öyle.Neyse okula girdik herkes bize bakıyor falan bayağı dikkat çekmiştik.Hocalarımızı bulduk sunum için bir oda ayarlamışlar oraya gittik orada diğer öğrencilerde vardı.Bizi tanışma amacıyla spor salonuna götürdüler ne alakaysa artık .Bir oyun gibi bir şey oynattılar saçmaydı zaten ama inanın hiç tanışma fırsatı bulunmuyordu.Neyse sonra fotoğraf çekildik ve ülkelerin sunumu sunması için bir odaya götürüldük.Dikkatimi ilk çeken Polon kızlar olmuştu niyeyse.Okulun müdürü gelip konuşma yaptı biz o ara sunuma hazırlanıyorduk her ülkenin kendi sunumu vardı.Ama nedense ilk okulu gezdirdiler .Her grup ayrılmıştı Polon kızlardan biri olan Natalia bizim gruba düşmüştü .Freddie diye o okuldan öğrenci gezdirdi okulu adamların bilgisayar odasında bile 26 tane mac vardı.Eğitime gayet önem veren bir ülke galiba okulu fen bloğu matematik bloğu falan diye ayırmışlar gayette iyi etmişler.Ahhh sohbet kuramadım Nataliayla ona yanarım keşke kursaydım.Neyse gezi bitti sunum yapacaktık.Sunum odasına geçtik Polonlar sunum yapacaktı güneş ışığı projeksiyon perdesine vuruyordu bir şey belli olmuyordu üst kata çıktık.Polonlar bayağı iyi sundu onlarınkinin yanında bizimki tırttı.İtalyanlar geldi zaten nasıl yaptılarsa İngilizce İtalyancayı karıştırmışlar öyle bir aksanları vardı benim ses kalındı o yüzden pronuncation kötü oluyor Nataliada bana laf sokuyordu zaten o yüzden arada .Neyse İsveçliler geldi 2 metre bir tanesi vardı zaten heyecandan hiçbir şey yapamadı .Sıra Romenlere geldi onlarda fena değildi .Sonra bize geldi sıra bizde sunduk bizde vasatın üstüydük ben zaten son bir yerde ne diyeceğimi unuttum slayttan baktım .Yarın Ilford'a gidecekmişiz onuda söylediler.Neyse sunumda bitti yarın tekrar sunuma başlayacakmışız onu da dediler sonra dağıldık.Evde yemek yokmuş Melih abide sağolsun Fish and Chips yemeğe götürdü yine Türk restoranıydı ama olsun oda harikaydı .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrcomposer -- 20 Mayıs 2015; 17:26:51 >

• Buralarda hayat yoksa biz nasıl yaşıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nate Dogg -- 18 Mayıs 2015; 22:18:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlat üstadım dök içini

• Yerimizi alalım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çocuk parklarından çocuk sesleri gelmeyen şehri ne yapayım.

• Londra güzeldir hocam. 3 hafta kaldim. Tavsiye isterseniz yardimci olim.

• Takibe aldim, beklemedeyim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mobilden nasıl fotoğraf yükleyeceğim bir yardım edin

• 21 haziran - 1 ağustos. 6 hafta londrada kalıcam

ucuz yaşam ve yemek için önerilerin var mı ? genel olarak öneriler. kuzeyde takılacağım yaklaşık zone 3
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kediyeyolgösterenadam

Çocuk parklarından çocuk sesleri gelmeyen şehri ne yapayım.

hocam taharet musluğu yok,komşuluk ilişkileri yok, simit yok, iskender lahmacun yok ne yapayım ben öyle şehri.
  • Hocam oradada bim gibi mağazalar var her şey 1 pound.Oralardan bisküvi falan alabilirsiniz.Bizim 25 kuruşluk cipsler 70 pence.Onu alacağınıza mesela İngiliz bimine gidin :D.Ben aile yanında kaldım üstelik Türk ailede.Konaklama konusunda pek yardımcı olamam malesef.

• Ayrıca biz kuzey Londraya da gitmiştik aşırı Türk market var kendinizi T @Zig Zag ürkiyede hissettirecek kadar :D.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kediyeyolgösterenadam

Çocuk parklarından çocuk sesleri gelmeyen şehri ne yapayım.

Çok haklısın 3 sene önce gitmiştim İngiltereye.Ben hayatım da bu kadar güzel parklar ve spor tesisleri görmemiştim.Üstelik çoğu da ücretsizdi.Ama gelgelelim çok az çocuk gördüm oynayan.Genelde o tür parkları gençler esrar içmek için kullanıyorlarmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi octawa -- 18 Mayıs 2015; 22:50:07 >
  • ne amaçla gittiniz hocam acaba iş mi gezme amaçlı mı yoksa okul mu erasmus falan mı ? birde neden bir aile yanında kaldınız bu sorduğum gidiş sebeplerinden dolayı mı yoksa bir tanıdık mı ? (Biraz çok soru oldu ama neyse :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: kandorfeyta

Londra güzeldir hocam. 3 hafta kaldim. Tavsiye isterseniz yardimci olim.

Esrarlı gözler hep seni özler

• Rez

• Hocam comenius projesiyle gittim 1 hafta 5 ülkeden öğrenciler hocalarla birleşiyorlar sunum falan yapıyorlar boş zamanlarda geziyorlar öğrenciler ayrıca sunumu bir okulda yapıyorduk okulda gezdirdi zaten.Bilmiyorum neden aileyi seçmişler Ama hocalar otelde kalıyorlardı

• quote:

Orijinalden alıntı: Moofy

Hocam oradada bim gibi mağazalar var her şey 1 pound.Oralardan bisküvi falan alabilirsiniz.Bizim 25 kuruşluk cipsler 70 pence.Onu alacağınıza mesela İngiliz bimine gidin :D.Ben aile yanında kaldım üstelik Türk ailede.Konaklama konusunda pek yardımcı olamam malesef.

ben de ingiliz ailenin yaninda kalacagim ve 1 otobus (20dk) mesafede dil okulum var haftaici 3 saat
    bounds green duraginin oralar. bizim tanidik da arnos grove'da oturuyodu orda baya turk bakkal var gercekten

bakicam artik, bos kaldigim an kendimi merkeze dogru atmaya calisicam, bol bol insan yuzu ve farkli seyler gormek istiyorum

• ne amaçla gittiğine bağlı

• Umarım her şey dilediğiniz gibi olur

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.