Şimdi Ara

LOL ve Knight gibi oyunlar için en uygun sistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. yakın bir dostum internet kafe açacak, bu işlerden anlıyorum diye bana geldi ama benim de neredeyse on senedir sistem dizmişliğim yok.
    çok yardımlarınızı gördüm, çok kişiye yardımım dokunmuştur, şimdi yine size geldim. monitörsüz en uygun kaç liraya dizeriz, nereden almalıyız, gibi cevaplarla yardım eder misiniz.

aslında, "internet kafe açmak" hakkında teknik konularda bildiğiniz her şeyi yazabilirsiniz. internet kafeler battlefield gibi oyunlar oynanmıyor pek, bildiğim kadarıyla ama gta felan oynanıyor sanırım. ben ekran kartlarından ve hatta oyun bilgisayarlarından hiç anlamam.

bir de şu var, çok uzun süre götürmesi gerekmiyor bilgisayarların. kısıtlı bir sermaye ile işe girişeceği için başlangıçta harcamaları asgari ölçüde tutmaya çalışıyor. hani 16 yerine 8 ram(hatta 4), intel yerine amd, 500 yerine 200 300 hdd yeterli olur değil mi? ukalalık etmek istemiyorum, inanın hiç bir bilgim yok neredeyse.

• Bilgisayar basi ne kadar butcesi var?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

4gb ram komedi olur bu dönem ki bilgisayarlarda. 8 ram şart. Giriş seviyesi bir net kafede bile deli ekipman olmaya başladı şu sıralar gariptir ki..
    kaç liraya düşürebiliriz?

Anakart MSI H110M PRO-VD DDR4 2133MHz S+V+GL+16X 1151 210,00 ₺

İşlemci INTEL Pentium G4560 Soket 1151 3,5GHz 3MB Önbellek 14nm 250,00 ₺

Ram KINGSTON HyperX Fury 8 GB 2133MHz DDR4  250,00 ₺

Ekran Kartı MSI Nvidia GeForce GTX 1050 2GB OC 128Bit (DX12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı GTX 1050 2G OC 550,00 ₺

HDD TOSHIBA HDWD105EZSTA P300 500GB 7200RPM Sata 3 64MB 3.5 180,00 ₺

Kasa REDROCK C810BM Entry Level Game Case 90,00 ₺

Güç Kaynağı AEROCOOL Ae-vx400 400w Vx Serisi ,12cm Oto Ayarlı Fan 2x sata ,2x ide Siyah  110,00 ₺

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palamut987 -- 6 Şubat 2017; 21:48:43 >

Orijinalden alıntı: msemender

eren20xxxx'in yardımı ile şöyle bir sitem çıktı ortaya, toplam 1600 lira felan yapıyor.
    şimdi biz bu sistemi nerelerden kısabiliriz?
    kaç liraya düşürebiliriz?

Anakart MSI H110M PRO-VD DDR4 2133MHz S+V+GL+16X 1151 210,00 ₺

İşlemci INTEL Pentium G4560 Soket 1151 3,5GHz 3MB Önbellek 14nm 250,00 ₺

Ram KINGSTON HyperX Fury 8 GB 2133MHz DDR4  250,00 ₺

Ekran Kartı MSI Nvidia GeForce GTX 1050 2GB OC 128Bit (DX12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı GTX 1050 2G OC 550,00 ₺

HDD TOSHIBA HDWD105EZSTA P300 500GB 7200RPM Sata 3 64MB 3.5 180,00 ₺

Kasa REDROCK C810BM Entry Level Game Case 90,00 ₺

Güç Kaynağı AEROCOOL Ae-vx400 400w Vx Serisi ,12cm Oto Ayarlı Fan 2x sata ,2x ide Siyah  110,00 ₺

Güzel sistem, ama hepsine kabylake update yapmak zorundasınız

F2p oyunlar için a10 apular güzel bir seçenek, gta5 de oynatır rahatlıkla

• kabylake update konusunu biraz açıklar mısınız?
  • quote:

kabylake update konusunu biraz açıklar mısınız?

O anakartlar ilk skylake için üretildi

Sonra intel sonraki nesil olan kablakeyi de aynı sokete uygun çıkardı

Ama anakartların içindeki bios sklakeye uygun olduğundan şimdi bi bilgisayarcıya gidip update ettiriyosun biosu

Kabylakeye uyum sağlaması için

Zahmetli olabilir yani

• https://forum.donanimhaber.com/internet-kafe-icin-sistem-tavsiyesi-en-hesapli-nereden-alabiliriz--123779833#123779833

Yukarıdaki konu da internet kafe açmakla ilgili konu sahibi ile iletişime geçin bi isterseniz toplu alımda nereden alıyorlarmış öğrenin nereden uyguna alabilirsiniz bir fikir sahibi olursunuz.

Kafeyi açacak kişi daha önce böyle bir iş yaptı mı deneyimi var mı, dükkan kira mı olacak, lokasyonu nasıl bir yerde?

Orijinalden alıntı: InvisibleLord

https://forum.donanimhaber.com/internet-kafe-icin-sistem-tavsiyesi-en-hesapli-nereden-alabiliriz--123779833#123779833

Yukarıdaki konu da internet kafe açmakla ilgili konu sahibi ile iletişime geçin bi isterseniz toplu alımda nereden alıyorlarmış öğrenin nereden uyguna alabilirsiniz bir fikir sahibi olursunuz.

Kafeyi açacak kişi daha önce böyle bir iş yaptı mı deneyimi var mı, dükkan kira mı olacak, lokasyonu nasıl bir yerde?

dükkan daha tutulmadı. eleman cep telefoncu, bilgisayardan format kadar anlıyor. istanbul anadolu yakası, pendik civarı bakıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: CallMeHD3000

quote:

kabylake update konusunu biraz açıklar mısınız?

O anakartlar ilk skylake için üretildi

Sonra intel sonraki nesil olan kablakeyi de aynı sokete uygun çıkardı

Ama anakartların içindeki bios sklakeye uygun olduğundan şimdi bi bilgisayarcıya gidip update ettiriyosun biosu

Kabylakeye uyum sağlaması için

Zahmetli olabilir yani

bios update hallolmayacak şey değil ama toplam fiyatı düşürmeye çalışıyoruz biraz. verdiğim sistem üzerinde bir önerin olabilir mi? şu bu parçasını şununla değiştirsen de olur diyebileceğin bi yanı var mı ?
  • G4560 7. nesil bir işlemci fakat H110 6. nesil işlemciler için üretilmiş bir ana kart. O ana karta 7. nesil işlemcilerin takılabilmesi için bir BIOS güncellemesi yayınlandı. Yani arkadaş diyor ki, o işlemciyi o ana karta takabilmek için önce 6. nesil bir işlemciyi ana karta takıp BIOS güncellemesini yapman gerekiyor. Yoksa G4560 isimli işlemciyi çalıştıramazsın.

Bazı önemli noktaları var bu işlerin mesela Windowslar tüm bilgisayarlarda lisanslı olmak zorunda, o kafe yönetim sistemi de lisanssız olmuyor ve bazı bir kaç detayı daha var onları araştırın mutlaka. Googlede aratırsanız çıkar.

Ve tavsiyem mesela 10 tane cs go hesabı alın çocuklar bu aralar inanılmaz oynuyor o oyunu. Evinde bilgisayarı olsa bile satin alamayan çocuklar oynamak için gelecektir.

Lol kafe olma durumu var sanırım onu da inceleyin bi gamesultan bayi üyesi olur satış yaparsınız bunlar bence olmazsa olmaz.

Dukkan çok önemli lise ilkokul yakını olursa tadından yenmez hayırlısı artık.

Bazı önemli noktaları var bu işlerin mesela Windowslar tüm bilgisayarlarda lisanslı olmak zorunda, o kafe yönetim sistemi de lisanssız olmuyor ve bazı bir kaç detayı daha var onları araştırın mutlaka. Googlede aratırsanız çıkar.

Ve tavsiyem mesela 10 tane cs go hesabı alın çocuklar bu aralar inanılmaz oynuyor o oyunu. Evinde bilgisayarı olsa bile satin alamayan çocuklar oynamak için gelecektir.

Lol kafe olma durumu var sanırım onu da inceleyin bi gamesultan bayi üyesi olur satış yaparsınız bunlar bence olmazsa olmaz.

çok teşekkürler. internet kafe ve bir ara dönen "incir" muhabbetinden voliyi vurmuş çok yakın bi abim var. yıllardır onun internet kafesinde ömür çürütmüş bir dostum var, onlarla henüz görüşme imkanım olmadı. detaylar hakkında tabi görüşeceğim. lol bildiğim kadarı ile çok fazla oynanıyor bu muhitte. arkadaşım, "turnuva yapar ödül veririm müşterinin ayağı alışşsın diye" diyordu. bunu konuşmuştuk sabah ama "lol kafe" düşüncesi de iyi olur aslında.

oyun parası bayilikleri hakkında yüzeysel bilgimiz var aslında. araştırılması gereken bir mesele bu. şu sıra en önem verdiğimiz konu maliyet. bu yapılacak maliyet üzerinden % 60 kadarını kosgeb desteği ile geri alacak. tüm maliyeti çıkarıp kosgebe sunacak onlar da düzenleyip onaylayınca harcamaları yapacak. en önemli maliyetimiz de bilgisayarlar olacağından 20 bilgisayarı 2 yıl sorun çıkarmayacak şekilde en uyguna nasıl mal edebileceğimizi bulmaya çalışıyoruz ilkin. siz de yukarıda verdiğim sistemi bir inceleyip ekleme çıkarma yapabilir misiniz ya da kendi tavsiyeniz ne olur yazar mısınız.

• quote:

quote:

Dukkan çok önemli lise ilkokul yakını olursa tadından yenmez hayırlısı artık.

çok teşekkürler. internet kafe ve bir ara dönen "incir" muhabbetinden voliyi vurmuş çok yakın bi abim var. yıllardır onun internet kafesinde ömür çürütmüş bir dostum var, onlarla henüz görüşme imkanım olmadı. detaylar hakkında tabi görüşeceğim. lol bildiğim kadarı ile çok fazla oynanıyor bu muhitte. arkadaşım, "turnuva yapar ödül veririm müşterinin ayağı alışşsın diye" diyordu. bunu konuşmuştuk sabah ama "lol kafe" düşüncesi de iyi olur aslında.

oyun parası bayilikleri hakkında yüzeysel bilgimiz var aslında. araştırılması gereken bir mesele bu. şu sıra en önem verdiğimiz konu maliyet. bu yapılacak maliyet üzerinden % 60 kadarını kosgeb desteği ile geri alacak. tüm maliyeti çıkarıp kosgebe sunacak onlar da düzenleyip onaylayınca harcamaları yapacak. en önemli maliyetimiz de bilgisayarlar olacağından 20 bilgisayarı 2 yıl sorun çıkarmayacak şekilde en uyguna nasıl mal edebileceğimizi bulmaya çalışıyoruz ilkin. siz de yukarıda verdiğim sistemi bir inceleyip ekleme çıkarma yapabilir misiniz ya da kendi tavsiyeniz ne olur yazar mısınız.

Yukarıdaki sistemler mantıklı bios güncelleme sorun olmaz bir tane 6.nesil işlemci alırsınız tek tek güncellersiniz çok bi sorun olmaz. Ancak zaten bizim gibi satın almıyor kafeciler farklı toptancılar var onlarla konuşmak mantıklı olacaktır farklı seçenekler sunabilirler. Arkadaşınız zaten biliyordur firma ismi adresi verecektir size zaten.

Şimdiden hayırlı olsun :)

Edit yapayım. Bios güncellemeyi kafaya takmayın ana kasaya 6.neskl bi i5 filan alırsınız onunla güncellersiniz sorun olmaz.
    Dediğim gibi internet kafelere toptan parça satan firmalar var bunların elinde belki ikinci el düzgün kasalar vardır onları alırsınız maliyet bir seviye daha düşer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InvisibleLord -- 6 Şubat 2017; 22:50:50 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.