Şimdi Ara

LOGITECH-Z623'cüler BURAYA!!! (İnceleme: Video - Resim) (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.383
Cevap
27
Favori
185.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • haklı oldugun taraf vardır ..fakat genel ve duz mantıkla dedıgın dogru ... ama ısın uzmanlık kısmına ve ayrıntısına gırdıgın zaman durum farklı .. soylekı bır ıslemcı 2.4 ghz hızında defult ayarlarda satısı var .. fakat bazı urunler 3.7 ghz de bıle kullanılıyor ...ama tek basına degıl ıyı bır board la mesela .. ornek tabıkı bu ... bu durumda bır nevı oyle .. her kartla cok fark yaratırmı elbette degıl .. ama uyumlu ve dogru tercıhle evet yaratır ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeNRy__

ses kartı olayına çok fazla inanmıyorum inanmamamın en büyük göstergesi nedir diye soracak olursanız
    biraz ahmet çakar tarzıyla cevap verecem
    eğer ses kartları gerçekten sese ciddi derecede etki yapıyor olsaydılar
    bugün siz bir alışveriş sitesinin ses kartları bölümüne girdiğiniz zaman
    para için yapmayacağı şey olmayan firmaların en az 10 15 farklı marka çeşit çeşit model model ses kartlarını görür olurdunuz
    ama baktığınız zaman creative nin dışında neredeyse ses kartı üreten firma yok

Sen bilmediğin için böyle saçmalıyorsun.Hatta kullanmadığın için saçmalıyorsun ya da kullanıp ayar yapamadığın için saçmalıyorsun.Türkiye sınırlarına sadece Creative sokuluyor diye genelleme yapıp saçmalıyorsun.Çok aşırı üretilmemesinin sebebi daha çok keyfi olduğu için.Ayrıca ses kartı üreten firma sayısı oldukça fazladır.İşlemcisiz - Ekran Kartsız bir pc çalışmaz ama ses kartsız bir pc çalışır.Ayrıca senin mantığından gidip 2 tane işlemci üreticisi 2 tane ekran kartı üreticisi olduğunu düşünürsek.Ekran kartı ve İşlemci aslında hiçbir işe yaramıyor.Harbiden yılın saçmalasını yaptın bu forumda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Falkenbach54

quote:

ses kartı olayına çok fazla inanmıyorum inanmamamın en büyük göstergesi nedir diye soracak olursanız
    para için yapmayacağı şey olmayan firmaların en az 10 15 farklı marka çeşit çeşit model model ses kartlarını görür olurdunuz

Sen bilmediğin için böyle saçmalıyorsun.Hatta kullanmadığın için saçmalıyorsun ya da kullanıp ayar yapamadığın için saçmalıyorsun.Türkiye sınırlarına sadece Creative sokuluyor diye genelleme yapıp saçmalıyorsun.Çok aşırı üretilmemesinin sebebi daha çok keyfi olduğu için.Ayrıca ses kartı üreten firma sayısı oldukça fazladır.İşlemcisiz - Ekran Kartsız bir pc çalışmaz ama ses kartsız bir pc çalışır.Ayrıca senin mantığından gidip 2 tane işlemci üreticisi 2 tane ekran kartı üreticisi olduğunu düşünürsek.Ekran kartı ve İşlemci aslında hiçbir işe yaramıyor.Harbiden yılın saçmalasını yaptın bu forumda.

hocam sımdı sen ses kartı ıse yararmı yaramz mı doyprsun ??

... ben gerkeksız yada ıse yaramıyor dusuncesıne katılmadıgımı soylemek ıstedım ... msjlarmı karıstı benmı yazdıgını anlamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

quote:

quote:

hocam sımdı sen ses kartı ıse yararmı yaramz mı doyprsun ??

... ben gerkeksız yada ıse yaramıyor dusuncesıne katılmadıgımı soylemek ıstedım ... msjlarmı karıstı benmı yazdıgını anlamadım

Yaramaz olur mu ? Yukarıdaki arkadaş kusura bakmasın ama nasıl saçmalayacağını şaşırmış

• quote:

quote:

arkadaşım 1.si bu sinirin nedir?
    2.si bu forumda hiçbir zaman saçmalamadım genelde benimle atışanlar atıştığına pişman olacak pozisyona düşer
    sadece kararttığım kısım senin kendinle ters düşen çelişkili yazını gösteriyor
    madem keyfi içinse neden bu derece önemli birşeymiş gibi tepki koydun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 435431543543535 -- 24 Kasım 2011; 23:44:03 >

• bencede yanlıs bır tesbıt olmus ... cunku ıse yarıyor
  • dostum gerılmeye gerek yok .. ben kullanıyorum ıse yarıyor yetrlımı ?
  • ben gerilmedim şahsen çok alışığım bu tarz ani çıkışlara forumda
    ama çıkışın sebebini tahmin eder gibiyim
    muhtemelen arkadaş aldığı ses kartına yüklü bir para kaptırdı ve benim o mesajımı okuyunca
    kendisinde zaten daha önceden bilinç altında kalan kuşkular açığa çıktı kandırılmış hissi oluşturdu ve parasının boşa gitmediğini kendi bilinç altına inandırabilmek için kendisinin tabiriyle yılın saçmalama çıkışını yaptı

isteyen kullanır isteyen kullanmaz
    benim kullanana lafım yok
    çevremde de nerden baksan 10 kişi falan tanıyorumdur kullanan
    bazılarından olumlu yorumlar bazılarından olumsuz fark yapmadığı yorumları aldım
    kendimde daha önce kullandım ve bende fark yapmadığını düşünenlerdenim inanmıyorum
    benim burdaki bu yorumumu tutupta 2 işlemci olayına getirmek asıl saçmalıktır
    işlemci yapımıyla ses kartı yapımı arasında dağlar kadar fark vardır
    birisine videonun çözünürlüğünü söylemeden 720p izlettirip 1080p miydi 720p miydi izlediğin tahmin et demesi gibi bir durum
    çoğu kişi aradaki çözünürlük farkını anlayamaz bile izlerken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 435431543543535 -- 25 Kasım 2011; 0:50:25 >

• Bende olaya farklı bir bakış açısı getireyim

Amacınız sadece müzik dinlemekse stereo sistem kullanıcısıysanız creative çöp tenekesidir ses kartı olayında m-audio xonar gibi kartların yanında zaman ve para kaybıdır sadece fakat çevresel ses ve oyun amaçlı kullanıyorsanız bir nebze katlanılabilir creative kartlara ki o halde dahi parasının hakkını verdiğini düşünmüyorum ama ortalama bir kullanıcıysanız prof anlamda müzikle uğraşmıyorsanız farkını çok anlayamazsınız o da ayrı konu

Bu zamanda ses kartına özellikle creative kartlara o kadar para yatırlımayacağı kanısındayım nedeni ise birincisi yeni nesil motherboardların üstünde gelen hd ses işlemcileri gerçekten arayı baya kapattı ikinci neden ise kullandığınız sistemin orta halli multimedya sistemler olduğu için kullanılan kaynağın farkını çok hissetirecek hassasiyette olmamasıdır.2004 yılıydı sanırım xp altın çağında iken en üst düzey motherboardların bile üstünde vasat ses işlemcileri varken ince ayardan yoksun setup imkanı vermeyen o dönemde bir audigy 2zs altın gibiydi bariz anlamda fark hissediliyordu ve faiş fiyatları yoktu o dönemde bir acoustic efekti nimetti mesala ama gün geçtikçe maalesef fark kapandı

Sözün özü ortalama kaliteli bir ses kartının (300-500) tl arasında olduğunu düşünürsek sisteminizin kökü kadar paraya satıdığı ortamda o parayı sisteminizi değiştirip yükseltmek için kullanıp daha üst seviye bir ses sistemi alıp yeni nesil onboard hd kart ile sürerseniz çok daha makul ve verimli olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _DIESEL_ -- 25 Kasım 2011; 11:07:11 >

• ses konusunda ne kadar fark ediyorum bilmiyorum ama kulağımla duyduğum tek fark; creative kartı takınca mesela 1 dosyaya klasöre girerken 1 ses var tık tık diye umarım anlatabiliyorumdur o ses creative kartla çıkmıyor onboard ken çıkıyor. o sesin çıkması iyi mi kötü mü anlamadım? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: yarkan88

ses konusunda ne kadar fark ediyorum bilmiyorum ama kulağımla duyduğum tek fark; creative kartı takınca mesela 1 dosyaya klasöre girerken 1 ses var tık tık diye umarım anlatabiliyorumdur o ses creative kartla çıkmıyor onboard ken çıkıyor. o sesin çıkması iyi mi kötü mü anlamadım? :)

...superdı hocam .. !!! ben o wındws seslerını sevmıyorum acıkcası o yuzden ben bu durumu ıyı dıye yorumluyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

quote:

Orijinalden alıntı: yarkan88

ses konusunda ne kadar fark ediyorum bilmiyorum ama kulağımla duyduğum tek fark; creative kartı takınca mesela 1 dosyaya klasöre girerken 1 ses var tık tık diye umarım anlatabiliyorumdur o ses creative kartla çıkmıyor onboard ken çıkıyor. o sesin çıkması iyi mi kötü mü anlamadım? :)

...superdı hocam .. !!! ben o wındws seslerını sevmıyorum acıkcası o yuzden ben bu durumu ıyı dıye yorumluyorum

ne biliyim basitçe anlaşılır şekilde açıklamak için böyle anlattım :)

tamam windows sesi diyelim o zaman onboard da çıkarken harici ses kartı ile neden çıkmıyor bu sesler? ara sıra çıkıyor ama mesela winampta müzik dinlerken o bahsettiğim sesler çıkıyor.

• arkadaslar bugun gıttım vatan computerde urunu denedım hatta hdd ım le gıttım ıyıkı gıdıp denemısım cunku yarın bu urunu %25 ındırımle almayı dusunuyodum ama dınledıgım an ıtıbarıyla vazgectım sıstemden.. bukadar kalıtesız bır ses olamaz kesınlıkle fıyat performans urunu degıl bu urun .. yazık olucaktı gercekten elestırenlere hak verıyorum ....saygılar
  • bence sen daha aleti dinlemeden önce kafanda bitirerek dinlemişsin psikolojik olarak böyle düşündüğünü hissediyorum
    neden diye sorarsan en son attığın mesajda video çekimini yorumlayıp basslar patlamışmı diye endişede kalmıştın
    ayrıca beğenmemene de saygı duyarım elbette beğenmeyebilirsin
    ama mesajın şu kısmına bakıldığı zaman acaba farklı amaçlar peşinde olabilirmisin sorusu akıllara geliyor

quote:

. bukadar kalıtesız bır ses olamaz kesınlıkle fıyat performans urunu degıl bu urun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 435431543543535 -- 25 Kasım 2011; 23:06:39 >
  • Ses göreceli bir kavram,bende T3 ü hiç beğenmemiştim denediğimde,Edifier'i evimde de kullandım,bu kadar zevksiz bir ses olamazdı.Her tweeterlı sistemin iyi tiz vereceği kanısının yanlış olduğunu gördüm Edifier ile.Daha üst düzey sistemlerini hiç dinlemedim.Ama şuraya gelip biri Altec Lansing çok iyi dese şapkamı çıkartırım.Ama önyargı var gibi biraz Logitech konusunda ve buda daha eski modellerinde yaşanan tecrübelerden kaynaklandığını düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anltkt

arkadaslar bugun gıttım vatan computerde urunu denedım hatta hdd ım le gıttım ıyıkı gıdıp denemısım cunku yarın bu urunu %25 ındırımle almayı dusunuyodum ama dınledıgım an ıtıbarıyla vazgectım sıstemden.. bukadar kalıtesız bır ses olamaz kesınlıkle fıyat performans urunu degıl bu urun .. yazık olucaktı gercekten elestırenlere hak verıyorum ....saygılar

Saygılar.
  • quote:

ben gerilmedim şahsen çok alışığım bu tarz ani çıkışlara forumda
    muhtemelen arkadaş aldığı ses kartına yüklü bir para kaptırdı ve benim o mesajımı okuyunca
    kendisinde zaten daha önceden bilinç altında kalan kuşkular açığa çıktı kandırılmış hissi oluşturdu ve parasının boşa gitmediğini kendi bilinç altına inandırabilmek için kendisinin tabiriyle yılın saçmalama çıkışını yaptı

bazılarından olumlu yorumlar bazılarından olumsuz fark yapmadığı yorumları aldım
    kendimde daha önce kullandım ve bende fark yapmadığını düşünenlerdenim inanmıyorum
    birisine videonun çözünürlüğünü söylemeden 720p izlettirip 1080p miydi 720p miydi izlediğin tahmin et demesi gibi bir durum

Bir kere kendim 60-70 liraya satılan Audigy 2 ZS ses kartını kullanıyorum.Ayrıca kararttığın yerde çelişmiyorum.Orada açıkladım nedenini.Bir bilgisayarın çalışması için harici bir ses kartına gerek duyulmaz.Fakat Ekran Kartı-İşlemci gibi parçalar daimidir.Dersen O/B ekran kartı var.Çok nadir artık.En alt düzey bilgisayarlara bile harici bir ekran kartı takılıyor artık.Fakat sadece kulağına düşkün olan insanlar ses kartına para yatırır.Prof. anlamda değil tabii bizim gibi.Ayrıca öyle bir örnek verdin ki o örneğin işlemciye kadar gitmesi normaldir.Gidip 10 liralık Snopy hoparlöre ses kartı takarsan tabii fark hissedemezsin.Ya da güçlü bir sisteme 50 liralık bir ses kartı takarsan tabii fark hissedemezsin.Tabii çok aşırı farklar olmuyor.Fakat en basitinden tiz sesler mid sesler daha belirginleşip basslar dahada doluyor.Dengeleniyor sistemler.Müzikten ziyade arkadaşında dediği gibi daha çok çevresel sesler için üretiliyor ses kartları.Neyse dünyada tartışması olmayacak konular ses ve müzik konuları. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gorod -- 26 Kasım 2011; 9:59:39 >

• quote:

quote:

Bir kere kendim 60-70 liraya satılan Audigy 2 ZS ses kartını kullanıyorum.Ayrıca kararttığın yerde çelişmiyorum.Orada açıkladım nedenini.Bir bilgisayarın çalışması için harici bir ses kartına gerek duyulmaz.Fakat Ekran Kartı-İşlemci gibi parçalar daimidir.Dersen O/B ekran kartı var.Çok nadir artık.En alt düzey bilgisayarlara bile harici bir ekran kartı takılıyor artık.Fakat sadece kulağına düşkün olan insanlar ses kartına para yatırır.Prof. anlamda değil tabii bizim gibi.Ayrıca öyle bir örnek verdin ki o örneğin işlemciye kadar gitmesi normaldir.Gidip 10 liralık Snopy hoparlöre ses kartı takarsan tabii fark hissedemezsin.Ya da güçlü bir sisteme 50 liralık bir ses kartı takarsan tabii fark hissedemezsin.Tabii çok aşırı farklar olmuyor.Fakat en basitinden tiz sesler mid sesler daha belirginleşip basslar dahada doluyor.Dengeleniyor sistemler.Müzikten ziyade arkadaşında dediği gibi daha çok çevresel sesler için üretiliyor ses kartları.Neyse dünyada tartışması olmayacak konular ses ve müzik konuları. :)

Benim de 2.1 de ses kartı kullanma ile ilgili fazla bilgim yoktu. Bir ara ciddi ciddi düşünüyordum almayı ama buradaki yorumlardan fazla bir fark olmadığını ve almama gerek olmadığını anladım. Daha önce sıradan bir 5.1 vardı onun için sıradan bir ses kartı kullanıyodum.

• quote:

Orijinalden alıntı: HAAltuntas

quote:

quote:

Benim de 2.1 de ses kartı kullanma ile ilgili fazla bilgim yoktu. Bir ara ciddi ciddi düşünüyordum almayı ama buradaki yorumlardan fazla bir fark olmadığını ve almama gerek olmadığını anladım. Daha önce sıradan bir 5.1 vardı onun için sıradan bir ses kartı kullanıyodum.

Valla hocam kimde nasıl etki ediyor bilmem fakat ben Audigy 2 ZS'i Z2300 ile sürünce basslar çok acayip bir hal aldı.Mid ve Tiz sesler kendine geldi.Ses şiddeti hissedilir derecede arttı.Kısık seslerde daha önce hiç duymadığım şekilde basslar duymaya başladım.Ben güçlü sistemlerde güçlü ses kartlarının kesinlikle epey hissedilir fark yaptığına inanıyorum.

• Normal kalitedeki bir ses kartının yaratacağı en büyük fark,onboarda göre sesin önündeki perdenin kalktığı hissini vermesidir.x-fi serisi bir kart aldığınızda Crystalizer özelliğini aktifleştirdiğiniz anda "vay be ben şimdiye kadar müzik dinliyor sanıyormuşum kendimi" diyecektir bu sistemi kullananların %80i.Ben sese bu denli etki etmeyi sevmeyen biriyim ve kullanmıyorum bu özelliği.Resimdeki gibi basit bir EQ ayarı ile çok güzel bir dinleti sağlıyor kartım.

Auzen,Asus,Audiotrak gibi kartların kaliteli olduğunu ve bunlarla daha iyi müzik dinlenebileceğini düşünüyorum,ikinci el bölümünde bu kartlardan satanlar var.Bunları bulamadığınız takdirde Creative'nin X-fi kartlarına yönelmek daha doğru olacaktır.

• 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.