Şimdi Ara

LOGITECH-Z5500'cüler BURAYA!!! (1459. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38.823
Cevap
82
Favori
2.211.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14571458145914601461
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ..Knight..

Yaşadığım sigorta atma sorunlarının ardından bugün Logitech Z-5500'ün kontrol paneli bozuldu. Subwoofer'ı açtığımda panel hiçbir türlü tepki vermiyor fakat subwoofer'ın dip gürültüsünü duyabiliyorum. Yani subwoofer'da herhangi bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Daha önce benzer durumla 1-2 kez karşılaştığımı ve 15-20 dakika sonra panelin tekrardan çalışmaya başladığını belirteyim. Bu sefer olmadı işte.

Ses sistemini Vatan Bilgisayar'dan yaklaşık 3 yıl önce almıştım ve ürün Hızlı Sistem garantiliydi. (Garanti doldu) Yanılmıyorsam Hızlı Sistem uzun süre önce kapandı. İstanbul'da yetkili servis olarak Logosoft ve Penta Bilgisayar Sistemleri gözüme çarptı. Benimle aynı problemi daha önce yaşayanlar oldu mu? İstanbul dışında yaşıyorsanız nasıl çözüm buldunuz? Yetkili servislerle nasıl iletişime geçtiniz? Sundukları hizmetten memnun kaldınız mı? Ve garanti dolduğu için yeni bir panel pahalıya patlar mı? Yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Hızlı Sistem garantili Logitech ürünlerinin teknik servis işlemlerini Mersa Sistem yapıyor. Benim Z-5500 de Hızlı Sistem garantiliydi ve arızadan dolayı Mersa Sistem'e göndermiştim. Buraya gönderirken şehirdışında olmanız farketmiyor çünkü kendilerine cihazı alıcı ödemeli kargo şeklinde gönderiyorsunuz, yani taşıma ücreti olarak cebinizden bir şey çıkmıyor. Kargo şirketi olarak da UPS'i kullanıyorlar ve cihazı kapınıza kadar gelip sizden teslim alıyorlar, en azından geçen yaz gönderdiğimde durum bu şekildeydi. Teknik servislerinin yeri değiştikten sonra burada şikayetçi olan birkaç kişi olmuştu, o yüzden hala aynı şekilde düzgün hizmet veriyorlar mı bilmiyorum. Kendilerine telefon açarak durumu anlatıp bilgi almakta fayda var.

quote:

MersaSistem 1986 yılında Intel’in ilk Türkiye dağıtıcısı olarak başladığı üst düzey distribütörlük hizmetleri alanında hızla ilerlemesini sürdürerek, 2002′de gerçekleştirdiği Empa Dağıtıcılık ve Hızlı Sistem birleşmesinin ardından sektöre yön veren bir firma haline geldi.

http://www.mersasistem.com.tr/index.cfm?fuseaction=objects2.detail_content&cid=144

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarppy -- 2 Haziran 2010; 1:08:11 >

• bi arkadasın sıstemde şöyle bır sorun olustu ,, usn sabah ıtıbarı ıle sıstemın kontrol panelınde hıcbı etkınlık olmadı kapalı modda gıbı hıc elektrık yok ,dedım herhalde ledlerı felan yandı , benım kontrol panelını takdın gene aynı, sonra sıgorta deıstırdık hıcbır fark olmadı ,,acaba subwooferın ıcındemı bır problem var acaba yada elektrıksel bı sorunmu var , bu sekılde sorun yasayan varmı acaba??
  • Merhaba,

Yeni yetme bir Z-5500'cü olarak ben de aranıza katıldım. Ara sıra da olsa uzun zamandır forumu takip ediyorum. İlk mesaj buraya nasip oldu.

Bir süre önce bahsi geçen 3'lü optik seçici ile hem PC'den hem de PS3'ten dijital ses alıyorum. Henüz televizyon alamadım ama o da üçüncü bağlantıya takılacak. Seçici çok güzel çalışıyor. Yalnız cihaz çok hafif olduğundan ve altında kaymayı önleyici lastik ayaklar olmadığından kabloların ağırlığıyla bile yerinden oynuyor. Ben bunu hazırda elimde bulunan (nereden çıktığını hatırlamadığım) 4 ufak tek tarafı yapışkanlı lastik ayak takarak hallettim. Artık farklı kaynağa geçerken yerinde sağlam şekilde duruyor. Sanırım yapışkanlı cırt-cırtlarda iş görecektir. Bir kaç parça birden aldığımdan birim fiyatını bilmiyorum fakat ben Ranteks'ten aldım. Oraya da bakabilirsiniz.

Sistemi kurduğumda ilk hafta direct bağlantı kullandım. Optik bağlantıları kurduktan sonra ses şiddeti (seviyesi - hangisi daha doğrudur?) aynı ayarlarda arttı. PC'de X-Fi Titanium Fatal1ty Champ'e bağlı. Creative Console'dan ses ayarı artık hiç bir işe yaramıyor ve hoparlörleri tek tek ayarlayamaz oldum. Sesi 5500'ün dekoderinden veya volume mixerden program bazında değiştiriyorum. Bu benim beceremediğim bir ayar sorunu mudur yoksa zaten doğası mı böyledir cevap verebilirseniz sevinirim.

Arka hoparlörlerin kabloları bana kısa geldi. Salonda kullanıyorum ve salon ortasından geçirmemek için uzatmak zorunda kaldım. Otomobil hoparlörleri için kullanılan 2 adet kablom vardı, onlarla uzattım. Umarım bir sıkıntı çıkmaz ileride.

Geçenlerde bir gün bilgisayarı açtığımda özellikle orta hoparlörden bir cızırtı geliyordu. Sadece herhangi bir uygulamadan ses geldiğinde oluyordu cızırtı. Muhtemelen driver ile ilgili bir sıkıntıydı. Biraz kurcaladıktan sonra hem PC'yi hem de 5500'ü sub arkasından kapayıp açarak cızırtıdan kurtuldum. Benzeri bir sorunla karşılasan olursa denemesini tavsiye ederim. Daha önceden bahsi geçti ise özür dilerim, malum 500 sayfaya yakın bir konu.

Bundan önce Megaworks-500 kullanıyordum. Yanyana kullanma şansım olmadı fakat ondan ne kadar keyif aldıysam Z-5500 de bir o kadar keyifli. Bu kısmı biraz da zevk meselesi olduğu için üzerinde fazla durmaya gerek yok. Kardeşimde bulunan Hi-Fi 2.0 sistem, her ne kadar kendisi giriş seviyesi olarak tanımlasa da, müzik dinlerken çok daha başarılı. Fakat benim kullanım alanım %90 PC (çoğu da oyundur) olduğundan Z-5500'ün çok doğru bir seçim olduğu kanısındayım.

@hknsmrc: Explat (Ersin) Bey'den duvar için olmasa da bir takım (4 adet) ayak aldım. Sipariş verdiğimde elinde yoktu. 2 gün sonra hazır dedi. Kabloları da biraz önce gizledim, çok güzel oldular. Gayet memnunum. Sanki biraz daha alçak olabilirler miydi diye düşünmüyor değilim gerçi. :) Bir kaç fotoğrafını ekliyorum ama kablolar gizlenmeden önceki hali. Tekrar teşekkür ederim Ersin Bey. ellerinize sağlık.

Sorunsuz sıkıntısız günlerde kullanmanızı, sorunu olanlarında en kısa zamanda çözüm bulunmasını dilerim.

İyi günler hepinize,
    Gökhan

LOGITECH-Z5500'cüler BURAYA!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkhnAy -- 2 Haziran 2010; 18:35:43 >

• ya bu z5500te herşey güzel ama müzik dinlerken pek verim alamıyorum :/
  • ark lar bende çok büyük bi sorun var yardımcı olursanız çok sevinirim..

center ve sağ hoparlörden cızırtılı ve çok az ses geliyor bende, soldakileri sağa taktım yine aynı sorun, sol tarafta hiç bi sorun yok, büyük ihtimal çıkışlardan kaynaklanıyor sorun, garantiside bitti cihazın, resetledim fakat sorun ortadan kalkmadı.

ben ne yapabilirim bu sorunu düzeltmek için ?? tamir ettirmekte içime sinmiyor , bişey olmasından korkuyorum lütfen yardımcı olun :((
  • Arkadaşlar genelde hep sorun çıkaran bir sistem izlenimine kapıldım bazı yorumları okuyunca :(
  • 03.06.2010 günün kanpanyası bana ilk ulaşan arkadaşa bu ürünü 120 tl ye vereceğim ve kargo ücretsiz

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-aksesuar-kablo-ozel-yapim-logitech-z5500-hoparlor-ayagi-dik-kullanim-2/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi explat -- 3 Haziran 2010; 8:21:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: explat

03.06.2010 günün kanpanyası bana ilk ulaşan arkadaşa bu ürünü 120 tl ye vereceğim ve kargo ücretsiz

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-aksesuar-kablo-ozel-yapim-logitech-z5500-hoparlor-ayagi-dik-kullanim-2/detay

arkadaşlar bu fırsat kaçmaz..benimde alışverişim oldu arkadaştan..çok çok memnunum ürünlerden..ellerinize saglık

• @Ekremm_88

Tavsiyem ilk olarak sorunun hangi birimden kaynaklandığını bulmanızdır. Yazdığınızdan hoparlörleri nasıl değiştirdiğinizi anlamadım.Kabloları hoparlörden mi yoksa sub'ın arkasından mı değiştirdiniz?

Sırasıyla deneyebilirseniz:

1- 5500 sadece PC'ye mi bağlı? Başka bir kaynak ile deneme şansınız varsa (laptop, konsol, mp3 player, tv vs) deneyip sorunun ses kartı veya sürücü sorunu olup olmadığını bulabilirsiniz.
    2- Optik/direct/coax bağlantı türünüz nedir? Başka bir kablo veya tür ile deneyebilir misiniz? Kabloda sorun varsa burada belli eder.
    3- Sub'ın arkasında solu sağa, sağı da sola taktığınızda cızırtı sola kayıyor mu? Belki hoparlör sub arası kabloda sorun vardır.
    4- 1 ile bağlantılı, elinizde ikinci bir ses kartı var ise (onboard olabilir) onunla ses almayı denediniz mi?
    5- Dekoder Sub arası bağlantının pinleri sağlam mı?
    6- Daha deneyimli olanlar cevap verebilirse; sigorta arızasından önce bu tarz sorunlar olabiliyor mu?

Şu an aklıma gelenler bunlar. Garantisi bitti demişsiniz, elinizde eskidiyse siz benden daha tecrübeli olmalısınız, haddimi aştım ise özür dilerim.

İyi günler.
    Gokhan

• quote:

İLANLARIMI GÖRMEYEN ARKADAŞLAR İÇİN YENİDEN YAYINLIYORUM

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-aksesuar-kablo-logitech-z-5500-hoparloru-duvara-asma-aparati/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-aksesuar-kablo-logitech-z-5500-hoparlor-ayagi-siyah-renk/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-aksesuar-kablo-ozel-yapim-logitech-z-5500-hoparlor-ayagi-gri-renk/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-aksesuar-kablo-ozel-yapim-logitech-z-5500-dik-kullanim/detay

Explat arkadasimizin 3. vedigi ilani almis bulunuyorum . Bu gün gayet kargo elime ulasti. Gayet saglam ve resimlerdekinden daha güzel. Ayrica agir olmasi size ayri bir güven veriyor:) Arkadasimizinda ilanlarda belirttigi gibi sarsilma yapmiyor. Ayrica vidalari ve vidalari SIKIStirmak icin anahtar mevcut. Kendisine burdan bir kez daha tesekkur ediyorum. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetaLdetH -- 3 Haziran 2010; 17:49:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gkhnAy

@Ekremm_88

Tavsiyem ilk olarak sorunun hangi birimden kaynaklandığını bulmanızdır. Yazdığınızdan hoparlörleri nasıl değiştirdiğinizi anlamadım.Kabloları hoparlörden mi yoksa sub'ın arkasından mı değiştirdiniz?

1- 5500 sadece PC'ye mi bağlı? Başka bir kaynak ile deneme şansınız varsa (laptop, konsol, mp3 player, tv vs) deneyip sorunun ses kartı veya sürücü sorunu olup olmadığını bulabilirsiniz.
    2- Optik/direct/coax bağlantı türünüz nedir? Başka bir kablo veya tür ile deneyebilir misiniz? Kabloda sorun varsa burada belli eder.
    3- Sub'ın arkasında solu sağa, sağı da sola taktığınızda cızırtı sola kayıyor mu? Belki hoparlör sub arası kabloda sorun vardır.
    4- 1 ile bağlantılı, elinizde ikinci bir ses kartı var ise (onboard olabilir) onunla ses almayı denediniz mi?
    6- Daha deneyimli olanlar cevap verebilirse; sigorta arızasından önce bu tarz sorunlar olabiliyor mu?

Şu an aklıma gelenler bunlar. Garantisi bitti demişsiniz, elinizde eskidiyse siz benden daha tecrübeli olmalısınız, haddimi aştım ise özür dilerim.

İyi günler.
    Gokhan

ilk başta yardımcı olmak istediğin için çok tşk ederim.

hoparlörü sub ın arkasındaki kablolardan değiştirdim

1-kendi pc m de denedim, başka bi yerde denemedim , fakat pc deki ses kartında sorun yok (onboard) başka 5+1 denedim sorunsuz çalışıyor
    2-ben sadece bilgisayarda denedim, dvd veya başka bişeye bağlamadım
    3-sadece sol taraftan cızırtı geliyor (normal cızırtı değil aşırı şekilde ve ses çok çok az, yani kabloda yada hoparlörde sorun yok)
    4-ben pek anlamıyorum dekoder sub nedir ? :)
    5-sigortayla ilgili hiç bi sorun olmadı evde

3 sene oldu nerdeyse , ben yazları sadece kullanıyorum 5500 ü ...

• quote:

Orijinalden alıntı: ekremm_88

quote:

Orijinalden alıntı: gkhnAy

@Ekremm_88

İyi günler.
    Gokhan

ilk başta yardımcı olmak istediğin için çok tşk ederim.

hoparlörü sub ın arkasındaki kablolardan değiştirdim

1-kendi pc m de denedim, başka bi yerde denemedim , fakat pc deki ses kartında sorun yok (onboard) başka 5+1 denedim sorunsuz çalışıyor
    2-ben sadece bilgisayarda denedim, dvd veya başka bişeye bağlamadım
    3-sadece sol taraftan cızırtı geliyor (normal cızırtı değil aşırı şekilde ve ses çok çok az, yani kabloda yada hoparlörde sorun yok)
    4-ben pek anlamıyorum dekoder sub nedir ? :)
    5-sigortayla ilgili hiç bi sorun olmadı evde

3 sene oldu nerdeyse , ben yazları sadece kullanıyorum 5500 ü ...

selam..
    baglanti türünüz nasil direckt baglantimi yoksa digital baglantimi..
    bende de olmustu digital baglanti yapinca düzeldi

• erhaba arkadaşlar hepsi burada nın kampanyasından gayet uygun fiyata bende bir tane z5500 aldım ve aranıza katıldım.ilk işim dark knight ı izlemek oldu ve işte ses sistemi budur dedim

size birşey soracağım daha önce bu forumu okurken bir arkadaş bi link vermişti ve o linkte z5500 ün farklı şekilde eve uyarlanmış resimleri vardı o link hangi sayfada veya direk linki verebilirmisiniz.bir daha bakıp ilahm almak istiyorum.malum sayfalar çok ilerlemiş aramayla bulamıyacağım.
  • arkadaşlar birde ben şu malum sigortayı atma olayı için akım düzenleyicimi alayım yoksa güç kaynağımı hengisi daha iyi olur.
  • selam arkadaşlar ben de hepsiburada nın kampanyasıyla z5500 sahibi oldum. ben bu cihazı salonda ev sinema sistemi olarak kullanmayı planlıyorum gelecek 40c650 tv im ile. ancak şöyle bir durum oldu. cihazı 5.1 olarak onboard ses kartına bağladığım zaman 5 kanallı ses alabildim ama tv ye bağlamak için düşündüğüm optik kablo ile bağladığım zaman 2 kanal ses alabildim. müzik DTS bir müzik albümü ve 5 kanal ses veriyor ama optik ile bağlayınca 5 kanal alamadım. sebebi ne olabilir? ayrıca 40c650 ye cihazı optik kablo ile bağladığım zaman usb den oynattığım DTS ses kodlamalı filmleri izlerken 5.1 ses alabilecek miyim? yardımlarınız için teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MetaLdetH

quote:

İLANLARIMI GÖRMEYEN ARKADAŞLAR İÇİN YENİDEN YAYINLIYORUM

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-aksesuar-kablo-logitech-z-5500-hoparloru-duvara-asma-aparati/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-aksesuar-kablo-logitech-z-5500-hoparlor-ayagi-siyah-renk/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-aksesuar-kablo-ozel-yapim-logitech-z-5500-hoparlor-ayagi-gri-renk/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-aksesuar-kablo-ozel-yapim-logitech-z-5500-dik-kullanim/detay

Explat arkadasimizin 3. vedigi ilani almis bulunuyorum . Bu gün gayet kargo elime ulasti. Gayet saglam ve resimlerdekinden daha güzel. Ayrica agir olmasi size ayri bir güven veriyor:) Arkadasimizinda ilanlarda belirttigi gibi sarsilma yapmiyor. Ayrica vidalari ve vidalari SIKIStirmak icin anahtar mevcut. Kendisine burdan bir kez daha tesekkur ediyorum. :)

teşekkür ederim musa bey bu ilginiz için size memnun edebiliyorsam ne mutlu bana

• quote:

Orijinalden alıntı: kamalak

selam arkadaşlar ben de hepsiburada nın kampanyasıyla z5500 sahibi oldum. ben bu cihazı salonda ev sinema sistemi olarak kullanmayı planlıyorum gelecek 40c650 tv im ile. ancak şöyle bir durum oldu. cihazı 5.1 olarak onboard ses kartına bağladığım zaman 5 kanallı ses alabildim ama tv ye bağlamak için düşündüğüm optik kablo ile bağladığım zaman 2 kanal ses alabildim. müzik DTS bir müzik albümü ve 5 kanal ses veriyor ama optik ile bağlayınca 5 kanal alamadım. sebebi ne olabilir? ayrıca 40c650 ye cihazı optik kablo ile bağladığım zaman usb den oynattığım DTS ses kodlamalı filmleri izlerken 5.1 ses alabilecek miyim? yardımlarınız için teşekkür ederim.

tvnin ses çıkışı 2 kanal bu yüzden tv 5 kanal ses desteklemiyor.aynı durum bende de var.tv 2.1 destekliyor ama ses kartı 5.1

• quote:

Orijinalden alıntı: sir_viper18

erhaba arkadaşlar hepsi burada nın kampanyasından gayet uygun fiyata bende bir tane z5500 aldım ve aranıza katıldım.ilk işim dark knight ı izlemek oldu ve işte ses sistemi budur dedim

size birşey soracağım daha önce bu forumu okurken bir arkadaş bi link vermişti ve o linkte z5500 ün farklı şekilde eve uyarlanmış resimleri vardı o link hangi sayfada veya direk linki verebilirmisiniz.bir daha bakıp ilahm almak istiyorum.malum sayfalar çok ilerlemiş aramayla bulamıyacağım.

direct bağlantılı olması lazım yanımda değil şuan 5500 şehirdışındayım, nasıl ayarlayabilirim onu ?
  • arkadaşlar bildiginiz gibi decoredin tek optik cıkışı var, ps3 ve wd media playera aynı anda baglamak istiyorum, cift cıkışlı optik kablo diye bişey varmıdır acaba?

* ankaradayım decoderdeki ledlerden sadece birisi yanıyor o da parıldıyor, yapabilecegim birşey varmı? garantisi felan yok ürünün, teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Narki -- 4 Haziran 2010; 16:49:07 >
  • 
Sayfa: önceki 14571458145914601461
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.