Şimdi Ara

LOGITECH-Z5500'cüler BURAYA!!! (1457. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
38.823
Cevap
82
Favori
2.211.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14551456145714581459
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar peki ben şimdi blueray izlerken ses ayarlarının nasıl olması gerekiyor..? bunun sabit bir ayarı varmı..? yada tv yayını izlerken nasıl olmalı..? ikisinde de ayrı ayarlarlamı kullanmam gerekli..? tv yayını izlerken arka kolonlardan ses alabilecekmiyim..? yada almak için nasıl bir ayar yapmam lazım..?
  • optik kabloda hiçbir ayar yapmana gerek yok tak dinle bu kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: GLOCK-19

optik kabloda hiçbir ayar yapmana gerek yok tak dinle bu kadar

hmm... benim merak ettigim işte sub ses seviyesi arka kolon ses seviyesi felan
  • onu decoder üzerinden ayarlayabilirsin ancak
  • birde bu aldıgım blue ray filmlerin ses formatları kısmında ne yzaması lazım dört dörtlük bir netice almam için z5500 den..?
  • ben daha önce hiç blueray film izlemedim fakat blueray çoğu DTS ses desteklidir ve decoder üzerinde DTS yazısını görürsün
  • quote:

Orijinalden alıntı: zyylmz

http://www.hepsiburada.com/xtrememac-xtremehd-toslink-optik-audio-kablo/ProductDetails.aspx?productId=evsenn842603003800&categoryId=157410
    herhalde bu üründen bahsediyorsunuz =). biraz pahalı gerçi ama herhalde değer =).

Toslink marka değildir. Optik kablonun asıl adıdır zaten. Belkin de çok kaliteli bir markadır. İçin rahat olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: system electronıc

birde bu aldıgım blue ray filmlerin ses formatları kısmında ne yzaması lazım dört dörtlük bir netice almam için z5500 den..?

Bluraylerin ve hd dvd lerin ses formatları bildiğin dts dolby gibi değildir. Dolby true hd ve dts hd olarak geçer. Z5500 ün dekoder bunları çözemez. Ses alamazsın yani. Ancak bilgisayarda izleyeceksen, total media theatre ve power dvd gibi medya izleme programlarıyla, bu hd sesleri, dts veya dolbye mixleterek ses alabilirsin. Yine alacağın ses dijital çıkıştandır ama bu sefer dekoderin anlayabileceği formatla yollar bu programlar.
  • arkadaşlar bilgisayar'ımda hari ses kartı var optik kablo kullanıyorum fakat bir sorun var optik kablo ilk aldıgım gibi degil uclarında bulunun plastikler aşınma yaptı bu normal midir... başka bir optik kablo alırsam sorun ordan kalkarmı..bir de kablo markası önemlimi marka verirmısınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz196

quote:

birde bu aldıgım blue ray filmlerin ses formatları kısmında ne yzaması lazım dört dörtlük bir netice almam için z5500 den..?

Bluraylerin ve hd dvd lerin ses formatları bildiğin dts dolby gibi değildir. Dolby true hd ve dts hd olarak geçer. Z5500 ün dekoder bunları çözemez. Ses alamazsın yani. Ancak bilgisayarda izleyeceksen, total media theatre ve power dvd gibi medya izleme programlarıyla, bu hd sesleri, dts veya dolbye mixleterek ses alabilirsin. Yine alacağın ses dijital çıkıştandır ama bu sefer dekoderin anlayabileceği formatla yollar bu programlar.

DTS albümler için de aynı şekilde mi işlem yapmak gerekiyor?
    hangi programları önerebilirsiniz?

test olarak aşağıdaki 2 albümü indirdim ancak hışırtıdan başka bir şey yok dediğiniz gibi :)

_elton john - reg strikes back (dts 5.1 surround cd)_
    AME _Madonna - Hard Candy DTS Wav by AME_

• quote:

quote:

ama ben birkaç blue ray film aldım ve izliyorum ses felan da gayet iyi..? bu nasıl oluyor anlamadım..? o zaman ben her film i bu sistemde kullanamayacagım öylemi..?

• blueray filmi bilgisayardamı izliyorsun yoksa harici oynatıcıdamı?
  • quote:

quote:

quote:

ama ben birkaç blue ray film aldım ve izliyorum ses felan da gayet iyi..? bu nasıl oluyor anlamadım..? o zaman ben her film i bu sistemde kullanamayacagım öylemi..?

Belki de izlediğin blurayde hd olmayan ses kodeklerinden birini seçmişsindir. Mesela adamlar ingilizce dts hd ses koyuyor, hatta bazen hiç sıkıştırlmamış sesi bile koyuyorlar(4500 kbps falan oluyor kalitelelri) ama türkçe sesi normal dts yada dolby koyuyorlar gibi...

• quote:

Orijinalden alıntı: theBC

quote:

quote:

DTS albümler için de aynı şekilde mi işlem yapmak gerekiyor?
    hangi programları önerebilirsiniz?

test olarak aşağıdaki 2 albümü indirdim ancak hışırtıdan başka bir şey yok dediğiniz gibi :)

_elton john - reg strikes back (dts 5.1 surround cd)_
    AME _Madonna - Hard Candy DTS Wav by AME_

Ses alamadığınıza göre, normal dts değil demekki bu albümler. Bir dediğim programları çekerek deneyin bakalım.

• dedikleriniz gibi yaptım, ses çıkışlarını dijital yada 5.1 olarak yaptım gelişmiş ayarları ile de oynadım ancak banamısın demedi.
    ekran görüntüsü gönderiyorum.

• ya kusura bakmayın ama ben pek bişe anlamadım şimdi. ileride mesela blurayler çok yayıldığı zaman vs biz z5500ü kullanamayacak mıyız =). pek bir bir bilgim yok dts dolpy flaan da anlamam :D. sadece buna cvp alsam süper olur ya aklıma takıldı kaç gündür :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: theBC

dedikleriniz gibi yaptım, ses çıkışlarını dijital yada 5.1 olarak yaptım gelişmiş ayarları ile de oynadım ancak banamısın demedi.
    ekran görüntüsü gönderiyorum.

Audio kısmının resmini koysana bir. Ayrıca ses denetimlerinden, dijital çıkışı varsayılan aygıt yapın.
  • creative'in ses konsolundan

http://img13.imageshack.us/img13/5812/55793091.jpg

total media'dan
    http://img697.imageshack.us/img697/7623/456jo.jpg

bu da creative'in ses ayarlarından

http://img294.imageshack.us/img294/8083/capturextx.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theBC -- 28 Mayıs 2010; 18:30:41 >

• arkadaşlar windows 7 üzerinden x-fi pro kullanıyorum ancak optik çıkştan ses alamıyorum ses denetiminden optiği seçiyorum decoder den de optiği seçiyorum ancak ses yok daha doğrusu bütün ses pragramlarıyla (örnek winamp) aktif oldukları halde müzik açmayı deniyorum hata veriyor sizce sorun nerde ?

bide optik kullanabilirsem dolby digital den 5+1 dinleyebilirmiyim ?
  • 40c650 tv de usb den izlediğimiz HD filmlerdeki DTS sesleri z5500 e bağladığımızda duyabilir miyiz?
  • 
Sayfa: önceki 14551456145714581459
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.