Şimdi Ara

Logitech Z-Cinema İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
4.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Logitech Z-Cinema İnceleme


    Ürünü alırken açıkçası çok düşündüm. Öncelikle yola çıktığımda aklımda bir kaç şart vardı bunlar


    • Temiz mid ve tiz sesler bas ise hiç önemli değildi. Açıkçası benim için ses sitemin kalitesini tiz ve midler gösterir benim için sesi canlı kılan bu iki frekans aralığıdır.
    • 5.1 kanal
    • Uzaktan kumanda
    • Kaliteli işçilik
    • Az yer kaplaması ve minimum kablo karmaşası


    Aklımdaki ilk marka creative'in i-trigue serisi idi. Bunun yıllar önce 5.1 i-trigue setini görmüştüm fakat uzaktan kumanda beklemekte idim. Maalesef uzaktan kumanda bir türlü koyamadılar. I-trigue'u bir arkadaşımda vardı ve ses kalitesi benim philips ses sistemime çok yakın olduğu için tercih etmiştim. Ama kumandası olmadığı için ve 5.1 seti ise eski bir model olduğu ve temin etmekte zorlanacağım için üzerine gitmedim.

    Daha sonra creative'in diğer sistemlerinde vazgeçtim çünkü açıkçası i-trigue dışındaki creative modellerini beğenmiyorum. Logitech ürünlerini ise kaliteli işçiliği ile aklımı çeliyordu ve biliyordum ki bass var ama midler ve tizler çok zayıf. Bass sesi diğer frekansları boğuyordu. Sonuçta kaliteli işçilik, uzaktan kumanda, sanal 5.1 çevresel ses ve kapladığı alan ile Logitech Z-Cinema'yı almaya karar verdim.Ayrıca soracaksınınız logitech’in midleri ve tizleri zayıf dediniz peki neden aldınız. Logitech z-Cinema’da Mid ve tizlerin ayrı hopörlör olduğunu öğrenince bir şans vermek istedim. Memnun muyum pek değil.


     Logitech Z-Cinema İnceleme


    Açıkçası benim 2004'te uzun araştırmalar sonucu aldığım ve ummadığım şekilde beni kendine aşık eden Philips MMS 306/A 3.600 gibi bir sistem bulamadım. Biraz onu tarif etmek gerekirse bass ları çok iyi değildi oysa içinde iki adet 25 watt lık birbirlerine 90 derece açıyla yerleştirilmiş iki woofer mevcut ama woofer kasası kesinlikle çok küçük bu nedenle etrafı kapalı meşin ağacından yapılmış masamın altına girince bass sesi 4-5 kat artıyor ve yumuşuyor. İçimden hep daha büyük bir kabin yapsalarmış keşke derim. Neyse asıl beni mutlu eden yanı ise kaliteli uyduları. Uyduların patenti nxt adlı bir firmaya ait. Zaten uyduların üzerinde philips yerine NXT yazıyor. Hopörlerimi Creative Audigy ZS 7.1 ile kullanıyorum. Bass sesini tamamen kısıp tizleri açıyorum. Şöyle tarif edeyim sanki önümde gerçekten bateri çalıyorlar o crash symbol sesi ne kadar net geliyor sanki içimi delip geçiyor aklım başımdan gidiyor böyle bilgisayarda üretilmiş elektronik bir sese hiç benzemiyor bu tarif edebileceğim bir şey değil. O kadar keskin ve netki en ufak ayrıntıları bile çok net anlayabiliyorsunuz. Ayrıca bu sesi veren uydular en fazla 100 yada 150 gram belki o kadar bile değil. Ayaklığının altına ağırlık olarak metal bir parça takılı olmasa üfleyerek bile düşürebilirim. Ses bu kadar keskin iken basslarıda açtığımda sanki bütün bass sesi uydulardan geliyormuş gibi oluyor. Eve gelen arkadaşlarım genelde aa ne güzel ses çıkıyor deyip kurcalarlar şöyle bir eline laıp uyduları sonra aaaaa ne kadar hafif bundanmı çıkıyor bu ses. Öyle garip ki uyduyu elinize aldığınızda sesi neyden nasıl geldiğini anlayamıyorsunuz ses çünkü odayı çok güzel dolduruyor. İşte bu yüzden 5.1 ses sistemi istiyorum çünkü 2.1 sistemlerde ses odanın bir köşesinden geliyor ve bu çok rahatsızlık veriyor ama 5.1 de bu çok farklı ses odanın her yerini doldurunca kulağınızda rahat ediyor arka tarafta sessiz bir boşluk hissetmiyorsunuz. Bu benim için müzik dinleme zevkimi oldukça arttırıyor. Genelde müziğin stereo olarak dinlenmesi gerektiğini söyler çoğu kişi ama bence çevresel müzik dinlemek daha zevkli.

    Logitech Z-Cinema’dan bahsedelim biraz. Maalesef Türkiye’de almış olan kimse yada inceleme bulamadım. Yabancı incelemelere baktım hep, hiç kullanıcı incelemesi bulamadım direk sorular sorabileceğim. Bu nedenle bu incelemeyi yazıyorum.

    Öncelikle ürün bayağı büyük ve ağır kutuda geliyor kaldırmadan önce gözünüzde küçük görmeyin. Ürün ün içinde köpük dediğimiz o koruyucu materyalden çıkmıyor onun yerine plastik ve karton korucuyular ile cihaz kutuya iyice sabitlenmiş çıkartırken de oldukça uğraştım. Ürünün kaliteli işçiliği ambalaj ve kutuda net bir şekilde görülüyor. İçinde iki adet kullanım kılavuzu çıkıyor oldukça kalın fakat yeterli derecede açıklayıcı değil. Bu kadar kalın olmasının nedeni ise ç yaklaşık 15 dilde falan hazırlanmış olması. Türkçe açıklama mevcut değil. Kutu içeriğini madde olarak yazayım
    Hızlı başlangıç ve kullanım kılavuzu
    Media Center destekli uzaktan kumanda
    İki adet GP marka pil (Yurt dışındaki okuduğum incelemelerde hep duracell vardı)
    Avrupa ve Türkiye uyumlu güç iki ayrı güç kablosu
    Bir adet sub-woofer ve iki adet satellite
    Kurulum CD’si
    USB Kablo
    Sanırım başka bir şey çıkmadı.

    Şimdi teknik özelliklerini yapıştırayımhttp://www.logitech.com/index.cfm/speakers_audio/home_pc_speakers/devices/3712&cl=hk,en

    quote:

    o Total power: 180 watts RMS
    Subwoofer: 110 watts RMS (into 4 ohms, @ 45Hz)
    Midwoofer: 26 watts RMS x 2 (into 4 ohms, @ 335Hz)
    Tweeter: 9 watts RMS x 2 (into 16 ohms, @ 17.4khz)
    o Speaker dimensions (H x W x D, mm):
    Satellites: 250.4 mm x 115 mm x 112.4 mm
    Subwoofer: 292.4 mm x 290.6 mm x 413.9 mm


    Ürün dahili 24 bit ses kartı ile geliyor usb kablo ile bilgisayarınıza bağladığınızda herhangi bir bilgisayardan ses kartı bağımsız 24bit ses kalitesi alabilirsiniz. Ayrıca aux girişi ile herhangi bir ses kartı yada mp3 player ilede bağlayabilirsiniz Fakat bu giriş sağ satellite’in üzerinde yer alıyor bu biraz rahatsız edici oldu benim için.
    Bazı özelliklerini uzun uzadıya yazmak istemiyorum o yüzden distrubütör’ün sayfasından kopyalıyorum.


    quote:

    Logitech, bilgisayarı eğlence uygulamalarının temel kaynağı olarak kullanan milyonlarca insanın ihtiyacını karşılamak üzere Logitech® Z Cinéma Advanced Surround Sound System’ı piyasaya çıkardı. Logitech Z Cinéma hoparlör sistemi diyalogları, senfonik film soundtrack’lerini, yüksek oyun sesini ve düşük çevre sesini doğru bir şekilde yeniden üreterek PC sesini, yüksek performanslı sinema sesine dönüştürüyor. Windows® Media Center için mükemmel bir çözüm olan Logitech Z Cinéma Advanced Surround Sound System SRS™ TruSurround HD™ özelliğine sahip. Hoparlör bu özellikleriyle arka hoparlörlere ihtiyaç duymadan eşsiz three-amplifier tasarımı, two-way uydu hoparlörleri ve 8 inç’lik subwoofer ile 180-watt (RMS) güce sahip surround sound deneyimi yaşatıyor.

    Herhangi lüks bir stereo hoparlörün sunduğu tasarıma sahip Z Cinéma hoparlör, masaüstü ortamı için daha doğal ve dengeli bir ses deneyimi yaratmak için melez amplifikasyon (hybrid amplification) kullanıyor.

    Z Cinéma hoparlörleri tüm bilgisayar modelleri için hi-fi (high-fidelity) ses sunar. Z Cinéma hoparlörleri aynı zamanda tek başınıza müzik dinlemenize imkan veren kullanışlı bir kulaklık jakına ve hoparlörün MP3 çalarlara ve diğer ses cihazlarına bağlanmasını sağlayan 3.5 mm’lik yedek girişe sahip. Z Cinéma hoparlör sistemi PC eğlencesi için uzaktan kumandaya ait işlevselliğin tüm avantajlarını sunan güçlü bir Media Center kumandasına sahip. Windows® Media Center tuşu ve kumanda İnternet radyosu ve müzik listeleri gibi dijital medya uygulamalarını kolayca kontrol etmesini sağlıyor. Kullanışlı kaydırma tekerleği insanların TV programları, video klipler, İnternet radyosu, albümler, sanatçılar ve dijital medyaya yönelik diğer uygulamalar arasında dolaşmasına imkan veriyor.

    Sonuç olarak Z Cinéma hoparlör sisteminin sunduğu kristal netliğinde ses sayesinde insanlar nerede oturduklarının bir önemi olmadan eğlence uygulamalarının tadını çıkarabilir. Bir inçlik textile dome tweeterlar, üç inçlik ventilated midwooferlar ve sekiz inçlik long-throw subwoofer daha doğru frekans yanıtı, detay ve netlik sunuyor. Tek bir USB kablosu 24-bit çözünürlük ile temiz bir dijital ses sinyali sunarak bilgiler taşınırken sesteki bozulmanın en düşük seviyede olmasını sağlar. USB kullanıldığı için PC ses kartına da ihtiyaç duyulmaz; bu da demek oluyor ki Z Cinéma hoparlör sistemi tüm PC ve laptop bilgisayarlar için zengin bir ses deneyimi yaşatıyor.




    Şimdi gelelim sorunlara ürünün windows7 için sürücü henüz yok ve Logitech forumlarında herkesin salya sümük ağladığını gördüm yetkililer ise bundan bir kaç ay önceki yorumlarında henüz windows 7 için sürücü çıkarmayı düşünmediklerini söylemişti. Ben bu yazıyı okuduğumda siparişi vermiş kargoyu bekliyordum ve içimi bir karamsarlık aldı. Çünkü windows 7 kullanıyordum ve vazgeçmek istemiyordum. Neyse ürün gelince driver’ı kurdum ama ses sistemini tanımadı sadece media center özellikleri kumanda ile kullanılabiliyordu. Ayrıca belirteyim aux girişi için driver’a falan gerek yok o zaten kullanılabiliyor. Fakat çevresel ses aux girişi ile mümkün değil. Bu nedenle usb bile çalıştırmam gerekti. Donaım yöneticisini açtım ve imzasız sürücü olmadığı için windows 7’nin Kabul etmediğini gördüm. Kısa bir araştırmayla windows 7 de sürücü imzalamayı devre dışı bıraktım. İhtiyacı olanlar için aşağıda veriyorum. Logitech forumunda yüzlerce kişi windows 7 de bunu çalıştıramamıştı çalıştırabilende yoktu.
    Aşağıdaki iki satırı komut satırına yazın ya da batch command dosyası olarak kaydedin ve çalıştırın.

    bcdedit.exe -set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS
    bcdedit.exe -set TESTSIGNING ON


    Evet artık windows 7 ile çalışıyor ses yönetiminde 5.1 olarak görünüyor. Fakat tam stabil olarak çalıştıramadım sanırım bunun nedeni windows 7 üzerinde zorlayarak yüklemiş olmam yüzünden. Şimdi sorunlar bahsedeyim.
    1080 p mkv filmlerde test ettiğimdeçok kısık seste bile tizlerde yırtılma oluyor bunun sebebi sanırım sesi 24 bit olarak kodlayamıyor. Birlikte gelen control yazılımı çok kullanışsız ve kumandadaki media center özellikleri bu yazılım olmadan çalışmıyor. Ayrıca Logitech z-cinemanın ekranında gösteren ses seviyesi ve diğer seviyeler yazılımda gösteren ile bazen senkron olmuyor. Bunun nedenide yazılım kapalıyken kumanda üzerinden ses ve diğer seviyelerin değiştirlmesi. Ama en büyük sorunum yazılım üzerinde surround açılıyor ama surround ayar sekmesi ve center seviyesi iptal edilmiş olarak geliyor buda sanırım windows 7 yi desteklemediği için. Ama bunu içinde bir araştırma yaptığımda sadece bilgisayarda çok kanallı bir kaynak olduğunda onalrın akitf olacağı söyleniyor. DVD ve çok kanallı film ve mp3 lerde denedim ama aktif olmadı.
    Diğer bir nedeni de windows’ta stereo olarak tanıdığı için olduğu söyleniyor. Malesef ses ayarlarında da 5.1 görünüyor ama sanırım yazılım bunu algılayamıyor.
    Kısaca film tecrübelerimi daha tam olarak yaşayamadım ama çevresel ses olan click adlı filmin dvd sinde bunu yaşadım ses sanki arkadan geliyordu arkama döndürecek kadar gerçekciydi ama sadece bir yerde yaşadım bunun dışında anlayamadım. Sıradan 2.1 sistem gibiydi. Bu nedenle windows 7 sürücü için bir ay daha bekleyip xp yada vista kuracağım windows 7’nin yanına. Aklınıza takılan sorular varsa cevaplayabilirim şimdilik benden bu kadar. Son olarak bu sistemin woofer’I için distortion-free diyordu tüm kullanıcılar. Kesinlikle haklılar en ufak çatlama bozulma yok. Cumartesi deneme fırsatım oldu çünkü akşamları işten geç geliyorum o saatte sesi o derece açmak pek mümkün değil. Ama sesi sonuna kadar açıp kullanacağımı sanmıyorum çünkü odadaki herşey sallanmaya başlıyor.

     Logitech Z-Cinema İnceleme

     Logitech Z-Cinema İnceleme

     Logitech Z-Cinema İnceleme

     Logitech Z-Cinema İnceleme

     Logitech Z-Cinema İnceleme

     Logitech Z-Cinema İnceleme

     Logitech Z-Cinema İnceleme

     Logitech Z-Cinema İnceleme

     Logitech Z-Cinema İnceleme







  • Dahili ses kartı çok büyük avantaj.

    Elinize sağlık detaylı ve güzel bir inceleme olmuş.
  • Hocam inceleme için ellerine sağlık fakat merak ettiğim birkaç husus var...
    Tiz sürücüleri mevcut fakat ben memnun değilim dedin ne açıdan belirtmişsin fakat tam anlayamadım doğrusu... müziklerde nasıl midler yeterlimi...? Her zaman logide subu uyduları ezer bundada aynımı...? öf be ne soru sordum

    sistemi iyi günlerde kullanırsın inşallah...
  • İnceleme için teşekkürler, hayırlı olsun güle güle kullan...
  • Teşekkür ederim. aslında çok kötü bir inceleme hazırlamışım gibi geliyor cümle ve kelime hataları için özür dilerim. Fazla vakit ayırmak istemedim o an için. Öncelikle bugün Windows xp kurdum ve çevresel sesi test etmek istedim maalesef surround ve center seviyeleri yine gelmedi. Logitech forumunda yaptığım aramalarda ısrarla media'nın çok kanallı olması gerektiği yazıyordu. Daha önce nasıl çalıştığını görmediğim için deneyimleme fırsatım olmadı. Bu yüzdende tam olarak ne yapmam gerekdiğini y ada ne olması gerektiğini bilmiyordum. Tüm dvd ve bluray filmlerimi değişik playerlar ile denedimse de nafile. Sonra değişik çok kanallı ses codeclerini yükledim ne kadar varsa maalesef kahrolası yine olmadı. En sonunda AC3 Filter ile durumu çözdüm. Evet AC3 Filter açıkken yazılım üzerindeki çevresel ses özellikleri ve ayarları aktifleşiyor.(Aslında bu yazılımı hiç sevmiyorum) Nihayet test etmem imkanı buldum ve tüm filmleri baştan denedim Evet ses stereo değil ama tam olarak surround da değil. Ses sanki tam kulağınızın arkasından geliyormuş gibi çok arkadan değil tam kulağınızın arka tarafından geliyormuş gibi bir his oluyor. Eğer sırf bir taraftan geliyorsa kulağınızı tutmak zorunda kalıyorsunuz. Aşırı derece rahatsız ediyor bu iyi bir şey kötü değil. Sanki tek kulağınızda kulaklık takılı olması gibi. Surround'tan stereo'ya geçince ne kadar fark ettiğini anlıyorsunuz ses direk ön taraftan geliyor sesin açısı bayağı daralıyor. Surround modda iken sesin nereden net olarak geldiğini açıkcası anlayamamıştım. Kapatınca farkettim. Nihayet büyük hevesle Windows 7'ye döndüm ve AC3 Filter'i yükledim ne yazıkki yazılım algıyamadı bu nedenle hala windows 7 için sürücü bekliyorum.

    quote:

    Orijinalden alıntı: umur BEY

    Hocam inceleme için ellerine sağlık fakat merak ettiğim birkaç husus var...
    Tiz sürücüleri mevcut fakat ben memnun değilim dedin ne açıdan belirtmişsin fakat tam anlayamadım doğrusu... müziklerde nasıl midler yeterlimi...? Her zaman logide subu uyduları ezer bundada aynımı...? öf be ne soru sordum

    sistemi iyi günlerde kullanırsın inşallah...

    Tiz sürücüleri mevcut evet. Memnun olmadığım konu henüz windows 7 üzerinde tam fonksiyonel olarak kullananamam. Testimi iki farklı bilgisayarda yapıyorum diğer odada eski ses sistemim mevcut aynı parçayı açıyorum birinde son derece net ve keskin sesler alıyorum logitechte ise alamıyorum sebebi ise basslar aşırı derece fazla. bass'ı kıs o zaman diyeceksiniz evet wooferı tamamen kıstım ve devreden çıkardım fakat midlerin crossover frekansı 335 hz falan sanırım. woofer tamamen kapalı olmasına rağmen uydulardan wooferı aratmayacak bass çıkıyor. Kısaca sub-wooferdan deep-bass, uydulardan smooth-bass geliyor. ne yazıkki midleri ayarlamak için bir ayar mevcut değil. bu nedenle bass ile tiz arasında denge yok. tizlerden temiz ve keskin ses geliyor ama seside sonuna kadar açmak gerekiyor. bu seferde uydular masayı sallayacak kadar smooth bass vuruyor. İşte bu dengesizlik beni sinir etti. Aslında benim 40hz, 50hz, 100hz ,1khz, 2khz .... diye giden test parçalarım vardı onları bulursam deneyeceğim ama sanki mid-range hiç yok gibi. alışamadım orantısız güç var bass ve tizler arasında.

    Tabiki şunu belirtmeliyim eski sistemim audigy zs 7.1 ile çalışıyor onunda etkisi büyük. Fakat sesi ne kadar açarsam açayım sesin asla bozulmuyor olması bana güven ve kalite hissi veriyor bu önemli birşey.

    Kısaca evet bu logitech'te de bass hem mid hemde tizleri eziyor ama çok değil. kısaca z5500 den daha iyi. Fakat benim eski philips'ime(az önce tekrar denedim arada dağlar kadar fark var. tizler vurduğu zaman içimde bir parça kopuyor sanki) veya creative i-trigue'lara yakın değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drony -- 11 Ekim 2009; 20:05:21 >




  • Oncelıkle sıstemınız hayırlı olsun acıkcası ıncelemesını heyecanla bekledıgım ender setlerdendı tasarım olarak mukemmel her zamankı logıtech ıscılıgı goz kamastırıyor fakat performans olarak bu seıtemın tabuları yıkacagını sanıyordum o vasat logı mıd ve tızlerının ıyı oldugunu ongoruyordum en azından ılave tız dusunebılmısler fakat yorumlarınızdan anladıgım kadarıyla huylu huyundan vazgecmemıs en ıyısı herkesın en ıyı bıldıgı ısı yapması uzun yıllar bu fırmanın setlerını kullanmıs bırı olarak muzık sektorunden uzak mouse klavye sektorune yakın olması gerektıgını dusunuyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _DIESEL_

    Oncelıkle sıstemınız hayırlı olsun acıkcası ıncelemesını heyecanla bekledıgım ender setlerdendı tasarım olarak mukemmel her zamankı logıtech ıscılıgı goz kamastırıyor fakat performans olarak bu seıtemın tabuları yıkacagını sanıyordum o vasat logı mıd ve tızlerının ıyı oldugunu ongoruyordum en azından ılave tız dusunebılmısler fakat yorumlarınızdan anladıgım kadarıyla huylu huyundan vazgecmemıs en ıyısı herkesın en ıyı bıldıgı ısı yapması uzun yıllar bu fırmanın setlerını kullanmıs bırı olarak muzık sektorunden uzak mouse klavye sektorune yakın olması gerektıgını dusunuyorum



    Belki de Logitech bilerek bass severlere hitap ediyor.:) Ürettiği tüm ürünlerde neredeyse bassların tizleri ezip geçmesi ve tweeter eksikliği göze çarpmakta...
    Yakında oto subwoofer sistemlerine girerse şaşırmamak lazım...

    Fakat benim gibi bass olsun yeter olarak düşünler için Logitech biçilmiş kaftan.İnkar edilemez bir şey var ki subwooferda gayet iyiler.
    Müzikte fazla kesimden insanlara hitap ettiğine göre,farklı kesimden insanların farklı ihtiyaçları olduğuna göre Logitech bu işin ihtiyaçlarının bir kısmını üstlenmiş durumda.

    Mutlaka diyenler olacaktır.Tüm ihtiyaçlara hitap eden sistemler yok mu?
    Elbette var.Fakat bunun için cüzdanınızın biraz kalın olması lazım.
    Bose gibi markaların 2+1 sistemlerine 1000TL vermektense bir 5+1 Z5500'e yakın fiyatı vermek çoğu kimseye daha mantıklı gelecektir.
    Yada yeterli miktarda bütçesi olup Hi-Fi kurmak isteyenler fakat bu konuda yeterli bilgiye sahip olamadıklarından dolayı piyasada bulunan en güçlü sistemi almak isteyenlerde çok olacaktır.

    Buradaki amacım Logitech'i göğe çıkarmak yada diğer markaları pahalı diye küçümsemek değil.Yanlış anlaşılmasın lütfen.
    Dediğim gibi müzik farklı zevklerden,farklı türlerden oluşmakta.Logitech'te bu türlerin ve zevklerin bir kısmına hitap eder durumda.

    Saygılarla...

    Sistemini güle güle ve zevkle kullanman dileğiyle drony...




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Logitech G Extreme 3D Joystick
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ROMEVONES


    quote:

    Orijinalden alıntı: _DIESEL_

    Oncelıkle sıstemınız hayırlı olsun acıkcası ıncelemesını heyecanla bekledıgım ender setlerdendı tasarım olarak mukemmel her zamankı logıtech ıscılıgı goz kamastırıyor fakat performans olarak bu seıtemın tabuları yıkacagını sanıyordum o vasat logı mıd ve tızlerının ıyı oldugunu ongoruyordum en azından ılave tız dusunebılmısler fakat yorumlarınızdan anladıgım kadarıyla huylu huyundan vazgecmemıs en ıyısı herkesın en ıyı bıldıgı ısı yapması uzun yıllar bu fırmanın setlerını kullanmıs bırı olarak muzık sektorunden uzak mouse klavye sektorune yakın olması gerektıgını dusunuyorum



    Belki de Logitech bilerek bass severlere hitap ediyor.:) Ürettiği tüm ürünlerde neredeyse bassların tizleri ezip geçmesi ve tweeter eksikliği göze çarpmakta...
    Yakında oto subwoofer sistemlerine girerse şaşırmamak lazım...

    Fakat benim gibi bass olsun yeter olarak düşünler için Logitech biçilmiş kaftan.İnkar edilemez bir şey var ki subwooferda gayet iyiler.
    Müzikte fazla kesimden insanlara hitap ettiğine göre,farklı kesimden insanların farklı ihtiyaçları olduğuna göre Logitech bu işin ihtiyaçlarının bir kısmını üstlenmiş durumda.

    Mutlaka diyenler olacaktır.Tüm ihtiyaçlara hitap eden sistemler yok mu?
    Elbette var.Fakat bunun için cüzdanınızın biraz kalın olması lazım.
    Bose gibi markaların 2+1 sistemlerine 1000TL vermektense bir 5+1 Z5500'e yakın fiyatı vermek çoğu kimseye daha mantıklı gelecektir.
    Yada yeterli miktarda bütçesi olup Hi-Fi kurmak isteyenler fakat bu konuda yeterli bilgiye sahip olamadıklarından dolayı piyasada bulunan en güçlü sistemi almak isteyenlerde çok olacaktır.

    Buradaki amacım Logitech'i göğe çıkarmak yada diğer markaları pahalı diye küçümsemek değil.Yanlış anlaşılmasın lütfen.
    Dediğim gibi müzik farklı zevklerden,farklı türlerden oluşmakta.Logitech'te bu türlerin ve zevklerin bir kısmına hitap eder durumda.

    Saygılarla...

    Sistemini güle güle ve zevkle kullanman dileğiyle drony...

    Bende bass sever biriyim Logitechin sözde bassları tank pad benzeri driverlar kullanıyor bu da kapı pencere sallamaktan öteye geçemiyor gerçek anlamda bass kapıyı pencereyi değil basıncı iç organları titretmeli ve frekans aralığı bu kadar dar olmamalı mesala punch , jl ,dd vs.. bunları dinlemeyenlerin loginin sahta basslarının cazibesini kapılması gayet normal ve ek olarak bass karakteristiği kulak yoran cinsten şahsen ben z2300 kullanırken max 30 dk dinleyebiliyordum sonra uğultu baş ağrısını dönüşüyor z5500 keza aynı durum.




  • 2.1 nasıl cinema oluyor anlamadım
  • @_DIESEL_

    Dediğiniz markalar oto ses sistemlerinde gerçekten hayran kitlesi bulunan ve oldukça bilindik kaliteli markalar.
    Peki bu markaların bilgisayar için ürettiği ses sistemleri var mı?
    Benim bildiğim kadarı ile malesef hayır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ROMEVONES

    @_DIESEL_

    Dediğiniz markalar oto ses sistemlerinde gerçekten hayran kitlesi bulunan ve oldukça bilindik kaliteli markalar.
    Peki bu markaların bilgisayar için ürettiği ses sistemleri var mı?
    Benim bildiğim kadarı ile malesef hayır.


    Arkadaşım bu tip markaların multimedia sistemleri yoktur en azında türkiyede...

    Arkadaşım inceleme ve açıklamaların içinde teşekkür anlaşılan logi firması yapmış yapacağını kısmen uyduruk bir sistem..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umur BEY


    quote:

    Orijinalden alıntı: ROMEVONES

    @_DIESEL_

    Dediğiniz markalar oto ses sistemlerinde gerçekten hayran kitlesi bulunan ve oldukça bilindik kaliteli markalar.
    Peki bu markaların bilgisayar için ürettiği ses sistemleri var mı?
    Benim bildiğim kadarı ile malesef hayır.


    Arkadaşım bu tip markaların multimedia sistemleri yoktur en azında türkiyede...

    Arkadaşım inceleme ve açıklamaların içinde teşekkür anlaşılan logi firması yapmış yapacağını kısmen uyduruk bir sistem..



    Cevabınız için teşekkürler.Bende biraz araştırma yapmıştım fakat dediğiniz gibi multimedia sistemlere rastlayamadım bu markalarda.
    Ancak merak ediyorum _DIESEL_'in dediği markalarda iç sallayan bass'lı bir sistem kurmak ve pc'ye bağlamak nasıl mümkün olur,kaça patlar ?




  • Çok güzel inceleme.Ve sistemde çok hoş.Sağlam tweeterı var...Logiler içinde ses kalitesi en iyi sistem bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ROMEVONES

    Ancak merak ediyorum _DIESEL_'in dediği markalarda iç sallayan bass'lı bir sistem kurmak ve pc'ye bağlamak nasıl mümkün olur,kaça patlar ?


    Bir kere kaça patlardan çok nasıl bir sistem ve sesi nasıl olur demek önemli bu hopların çalışmaları ev hoplarına göre farklıdır mesela pioneer firmasının c serisi bir sub alırsanız bu sub kabin içindir ve kabinde randımanlı çalışır ( ölçüsü - litresi - malzemesi - vb. ) fakat f tipi alırsanız onuda cam önüne koymanız gerekirki buda anlaşılacağı üzere bagajı komple kabin yapar fiat-albeanın bagajı 550 lt clio smbol ise 500 idi galiba düşünün gerisini inşallah anlata bilmişimdir...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ROMEVONES

    @_DIESEL_

    Dediğiniz markalar oto ses sistemlerinde gerçekten hayran kitlesi bulunan ve oldukça bilindik kaliteli markalar.
    Peki bu markaların bilgisayar için ürettiği ses sistemleri var mı?
    Benim bildiğim kadarı ile malesef hayır.

    Evet bahsettiğim markalar multimedya sektöründe ürün üretmiyorlar fakat dolaylı yönden pc ile uyumlu hale getirmek elinizde tabii büyük güç büyük masraf gerektirir bunun yerine bir çift cervin vega fazlasıyla yeterli olabilir gerçekten bass seviyorsanız tınısına hayran kalırsınız.
  • _DIESEL_

    Bende bass sever biriyim Logitechin sözde bassları tank pad benzeri driverlar kullanıyor bu da kapı pencere sallamaktan öteye geçemiyor gerçek anlamda bass kapıyı pencereyi değil basıncı iç organları titretmeli ve frekans aralığı bu kadar dar olmamalı mesala punch , jl ,dd vs.. bunları dinlemeyenlerin loginin sahta basslarının cazibesini kapılması gayet normal ve ek olarak bass karakteristiği kulak yoran cinsten şahsen ben z2300 kullanırken max 30 dk dinleyebiliyordum sonra uğultu baş ağrısını dönüşüyor z5500 keza aynı durum.

    ---------------------
    Ben bunları birkaç ay önce söylerken bana çıkışan kişiden bunları duymak gerçekten şaşırtıcı, z2300 ün bass kalitesine aşığım diyen sen değil miydin ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRAPS -- 15 Ekim 2009; 21:49:30 >




  • Orijinalden alıntı: FRAPS

    _DIESEL_

    Bende bass sever biriyim Logitechin sözde bassları tank pad benzeri driverlar kullanıyor bu da kapı pencere sallamaktan öteye geçemiyor gerçek anlamda bass kapıyı pencereyi değil basıncı iç organları titretmeli ve frekans aralığı bu kadar dar olmamalı mesala punch , jl ,dd vs.. bunları dinlemeyenlerin loginin sahta basslarının cazibesini kapılması gayet normal ve ek olarak bass karakteristiği kulak yoran cinsten şahsen ben z2300 kullanırken max 30 dk dinleyebiliyordum sonra uğultu baş ağrısını dönüşüyor z5500 keza aynı durum.

    ---------------------
    Ben bunları birkaç ay önce söylerken bana çıkışan kişiden bunları duymak gerçekten şaşırtıcı, z2300 ün bass kalitesine aşığım diyen sen değil miydin ?

    Bence senin yaptığın çok talihsiz bir açıklama olmuş gitmişsin oto ses sistemlerinin ses frekansını pc ses sistemiyle karşılaştırmışsın bu işi bilmediğin çok
    açık ve bariz senin verdiğin örneklere bakarsak orasıda fiyasko jl rockrofdfosgateden örnekler bu bahsi geçen wofferin sadece adeti 1000liradan başlıo ve çalıştırdığı anfide 2000liraya dayanıyo gördüğünüz gibi maaliyet +maaliyet bunları göz önünde bulundurursak logitech z2300 ve z5500 modelleri için söylenecek tek şey fps olarak muhteşem böyle karşılaştırma olmaz bence burda logitech markası dışında yorum yazılmamalı test topiği konu dışına çok çıkılıyo bu gibi topiklerde kullanıcı yorumları daha önemli lafın kısası gereksiz karşılaştırmalardan kaçınılmalı




  • Orijinalden alıntı: FRAPS

    _DIESEL_

    Bende bass sever biriyim Logitechin sözde bassları tank pad benzeri driverlar kullanıyor bu da kapı pencere sallamaktan öteye geçemiyor gerçek anlamda bass kapıyı pencereyi değil basıncı iç organları titretmeli ve frekans aralığı bu kadar dar olmamalı mesala punch , jl ,dd vs.. bunları dinlemeyenlerin loginin sahta basslarının cazibesini kapılması gayet normal ve ek olarak bass karakteristiği kulak yoran cinsten şahsen ben z2300 kullanırken max 30 dk dinleyebiliyordum sonra uğultu baş ağrısını dönüşüyor z5500 keza aynı durum.

    ---------------------
    Ben bunları birkaç ay önce söylerken bana çıkışan kişiden bunları duymak gerçekten şaşırtıcı, z2300 ün bass kalitesine aşığım diyen sen değil miydin ?

    Evet bendim Hala multimedya sektorunde logı sahte bassları en onde yer alıyor ve bırkac yıl oncesıne kadar rap crank tarzı muzıklere gercekten muthıs uyum saglıyordu fakat ne olduysa frekansları bıraz yukarı cektıkten sonra oldu ve sonrasında sattım duruma gore asık olunacak bır o kadarda terkedıleccek kararsız bır sıstem maalesef ortalamayı tutturamıyor.




  • Orijinalden alıntı: Onurca


    Orijinalden alıntı: FRAPS

    _DIESEL_

    Bende bass sever biriyim Logitechin sözde bassları tank pad benzeri driverlar kullanıyor bu da kapı pencere sallamaktan öteye geçemiyor gerçek anlamda bass kapıyı pencereyi değil basıncı iç organları titretmeli ve frekans aralığı bu kadar dar olmamalı mesala punch , jl ,dd vs.. bunları dinlemeyenlerin loginin sahta basslarının cazibesini kapılması gayet normal ve ek olarak bass karakteristiği kulak yoran cinsten şahsen ben z2300 kullanırken max 30 dk dinleyebiliyordum sonra uğultu baş ağrısını dönüşüyor z5500 keza aynı durum.

    ---------------------
    Ben bunları birkaç ay önce söylerken bana çıkışan kişiden bunları duymak gerçekten şaşırtıcı, z2300 ün bass kalitesine aşığım diyen sen değil miydin ?

    Bence senin yaptığın çok talihsiz bir açıklama olmuş gitmişsin oto ses sistemlerinin ses frekansını pc ses sistemiyle karşılaştırmışsın bu işi bilmediğin çok
    açık ve bariz senin verdiğin örneklere bakarsak orasıda fiyasko jl rockrofdfosgateden örnekler bu bahsi geçen wofferin sadece adeti 1000liradan başlıo ve çalıştırdığı anfide 2000liraya dayanıyo gördüğünüz gibi maaliyet +maaliyet bunları göz önünde bulundurursak logitech z2300 ve z5500 modelleri için söylenecek tek şey fps olarak muhteşem böyle karşılaştırma olmaz bence burda logitech markası dışında yorum yazılmamalı test topiği konu dışına çok çıkılıyo bu gibi topiklerde kullanıcı yorumları daha önemli lafın kısası gereksiz karşılaştırmalardan kaçınılmalı

    Kımın ısı bılmedıgıne bırakta okuyucalar karar versın otorite sen degılsın sanırım Ben sadece mukemmellıyetın coook daha yukarılarda logıden ve multımedya sıstemınden uzakta oldugunu belırtmek amacıyla tesbıhte bulundum bu mukayese degıldır kesınlıkle kı 10 yasında cocuk dahı bılır boyle farklı sektorlerın karsılastırılamayacagı toplum olarak logının efsanesıne o kadar kapılmısız kı en ıyısı en guzelı o sanıyor bılen bılmeyen de yorum yapıyor ve fanatızm ınsanların yanlıs tercıhlerıne sebep oluyor kı bu sıstemın cıgerıne kadar sokup ıncelemıs uzun sure kullanmıs bırı olarak yazıyorum ıskembeden sallamak yada talıhsız bır yorumun otesınde ve realıst yorumlarım karsı cıkacak veya elestıreceksen saygı cercevesınde amenna fakat amacın uzum yemek degıl bagcıyı dovmekse kat i suretle karsılıgını alırsın.

    Saygılar...




  • Z Cinéma nın optik girişi var mı?...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.