ARKADAŞLAR 5.1 ALICAZDA ÖNERİSİ OLAN VARMI VE BU ALET HAKKINDA BİLGİSİ OLAN VARSA!!!!
ona tasarım olarak benzer x230 kullanıyorum 2.1.sesin gücünü anlatmak imkansız.x530 un neler yapacağını tahmin bile edemiyorum.
ben şahsen x-530 kullanıyorum.. kuruşuna kadar hakkını veriyor odanızda zaten bass ı tam açmanız mümkün değil çok iyi bir sistem basslarıda tatmin edici. zaten ses sistemleri bölümüne girersen x-530la ilgili bir çok topic görürsün
Saol kardeş!!! Peki ses net dimi çatlama falan yapmıyo yani!!!
yok seslerde çok iyi bass,tizz vs..
ama ses kartın dandik olmasın
Standart DFI İnFinTy 5.1 dolbydigital
yeterli bendede EPOX 8RDA+ nforce2 onboard ekran ses kartı var yetiyor
merhaba, bu işlerden pek anlayan,ilgilenen biri değilim.Bir şey alırken genelde buradan arkadaşların kullanıp memnun kaldıkları ürünleri alıyorum.10 gün evvelde cx-530 5,1 aldım,buradaki metihlerden etkilenerek. Sana dikkat etmen için uyarılarım, 1-üstte arkadaşın dediği gibi "ses kartı" (ondan sonra ses kartını da değiştirmek için bi sürü para harcarsın) 2-mp3 dinlerken 5,1 ses alamama ihtimali (bunla ilgili yazan arkadaşlar var,ses sist. bölümünde) 3- Çok hassas bir cihaz en azından benimkisi,biri banyo ışığını açtığında çat,kapadığında çat.Elektrikteki değişikliklerden çok etkileniyor.bu da üstüne bir adet pahalı prizlerden demek gitti yine bi 50 kağıt. 4-DVD player a bağlanır mı? Bi kablolar yaptırıp bağlanabileceğini söyleyen arkadaşlar var.Saatıcılara sorarsan bağlanmaz diyorlar.
quote:
Orjinalden alıntı: sinan_15
3- Çok hassas bir cihaz en azından benimkisi,biri banyo ışığını açtığında çat,kapadığında çat.Elektrikteki değişikliklerden çok etkileniyor.bu da üstüne bir adet pahalı prizlerden demek gitti yine bi 50 kağıt.
bu olayı bende duydum hemde bi arkadaşta var ondada oluyo ama bende bir sorun yok elektrik tesissatı ile ilgili bi olay.. ses kartı on board ama kaliteli bişeyse yeterli oluyor.. anakart 2,5 sene oldu benim alalı ama ALLAH a şükür hiç sorunu yok 5+1 ile arasında... bu fiyata en performasnlı ses sistemi
quote:
Orjinalden alıntı: BRaOCx
sizin anakartınız (epox 8rda+) ve benim anakart (abit nf7-s) gibi bazi anakartlarda mcp-t ses cipi kullanılmakta, bu ses cipinin verdigi ses kalitesi audigy 1 ile audigy 2 arasında oldugu belirtiliyor ve dfi'nin onboard ses kartı gercekten cok kotu (bizzat dinledim).
@by_proxy
ilk olarak yeni bir ses kartı almanızı oneririm. 5.1 ses sistemi aldıgınızda ses cok guzel gelebilir fakat yeni ses kartı aldıgınızda(audigy 2zs tavsiye ederim) onboard ses kartının ses kalitesinin ne kadar kotu oldugunu anlayacaksınız.
quote:
Orjinalden alıntı: underblood
quote:
Orjinalden alıntı: BRaOCx
sizin anakartınız (epox 8rda+) ve benim anakart (abit nf7-s) gibi bazi anakartlarda mcp-t ses cipi kullanılmakta, bu ses cipinin verdigi ses kalitesi audigy 1 ile audigy 2 arasında oldugu belirtiliyor ve dfi'nin onboard ses kartı gercekten cok kotu (bizzat dinledim).
@by_proxy
ilk olarak yeni bir ses kartı almanızı oneririm. 5.1 ses sistemi aldıgınızda ses cok guzel gelebilir fakat yeni ses kartı aldıgınızda(audigy 2zs tavsiye ederim) onboard ses kartının ses kalitesinin ne kadar kotu oldugunu anlayacaksınız.
dfi ın ses kalitesi kötü olduğunu bilmiyorum ..olmazsa 55 milyon civarı 7.1 destekli ses kartı
BEN KULLANIYORUM CREATIVE LIVE 5.1 SES KARTI İLE SESİ ANCAK % 25 AÇABİLİYORUM APARTMANDA ANCAK BU KADAR SONUNA KADAR AÇARSAM BÜTÜN EŞYALAR DANS EDER HERALDE.
quote:
Orjinalden alıntı: sinan_15
merhaba, bu işlerden pek anlayan,ilgilenen biri değilim.Bir şey alırken genelde buradan arkadaşların kullanıp memnun kaldıkları ürünleri alıyorum.10 gün evvelde cx-530 5,1 aldım,buradaki metihlerden etkilenerek. Sana dikkat etmen için uyarılarım, 1-üstte arkadaşın dediği gibi "ses kartı" (ondan sonra ses kartını da değiştirmek için bi sürü para harcarsın) 2-mp3 dinlerken 5,1 ses alamama ihtimali (bunla ilgili yazan arkadaşlar var,ses sist. bölümünde) 3- Çok hassas bir cihaz en azından benimkisi,biri banyo ışığını açtığında çat,kapadığında çat.Elektrikteki değişikliklerden çok etkileniyor.bu da üstüne bir adet pahalı prizlerden demek gitti yine bi 50 kağıt. 4-DVD player a bağlanır mı? Bi kablolar yaptırıp bağlanabileceğini söyleyen arkadaşlar var.Saatıcılara sorarsan bağlanmaz diyorlar.
burada yazılanlar 5.1 ses sistemlerinin genel problemleri x530 ile arasında direk bir bağlantı yok.banyo ışığı konusu ise evin elektirik tesisatı ile ilgili.
örneğin; "ben duş alırken biri ellerini yıkarsa su azalıyor.o yüzden 5.1 ses sistemi cızırtı yapıyor."demek gibi bir şey.
bu arada ses kartı konusu çok önemli.hoparlörler ses kalitesini , ne kadar kötü olsada eğer iyilerse biraz attırırlar ama bass ses işin içine girdiğinde iyi bir ses kartı şart.
X530 DA BAHANE ANCAK BÖYLE BULUNURDU YANİ BU PROBLEMLERİN HİÇ BİRİ YOK BENDE
arkadaşlar hassas kulakları olan bi hi-fi ci olarak ses kartının önemli oldugunu gercekten soyleyebilirim .. öyleki ben onboard ses kartı ile (aşağıdaki anakartın 7.1 i) Audigy 2 value arasındaki farkı hissedebiliyosun ..
ilk etapta ses kartı .. sonra 5.1 yada 7.1 tavsiye ederim ..
x230 umun az önce subwoofer ını patlattım.x530 alcam.
140 milyona falan satılıyormuş nerede olduğunu bilen var mı?
şehir neresi ,ayrıca x530 u 2 hafta önce 170 ytl+kdv ye almıştım teknosadan
Hızlı Sistem, gold pc, vatan bilgisayar ve metro bilgisayarda mevcuttu. Şu anda var mı bilmiyorum. Fiyat 93+KDV idi...
antalya.teknosa iğrenç bir yer.bundan bir önce ki creative hoparlörlerimde aldığımda bozuk çıkmıştı.kablosuyla oynayınca düzeliyordu.değiştirmek için gittiğimde hiç bir teknik bilgisi olmayan adam aldı taktı çalışyor işte dedi.arasıra çalıştığını temazsızlık olduğunu anlatmaya çalıştım ama nafile.neyse sinirden içimi döktüm.
teknik servisi iyi olan bir yer olsa iyi olur.philipsle creative de göz attım ama subwoofer açısından en yüksek ses vereni logitech.bakıcaz artık...
quote:
Orjinalden alıntı: strafer
x230 umun az önce subwoofer ını patlattım.x530 alcam.
140 milyona falan satılıyormuş nerede olduğunu bilen var mı?
teknosa'da kampanya vardı logitech x-530 ist/nisantası subesinde 149ytl'idi fakat sitesinde x-530 bulamadım x-230 var