Şimdi Ara

Logitech G29 mu? Thrustmaster T300 Rs mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
3
Favori
23.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

Logitech G29 mu? Thrustmaster T300 Rs mi?


(En Son Oy Tarihi: 28.1.2024)
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar başlıkta ki iki üründen birini almak istiyorum. Trustmaster daha pahalı lakin ben logitech den yanayım ne dersiniz?



  • 2006 senesinden beri racing-sim içerisinde olan biri olarak şunu söyleyebilirim ki piyasada, son kullanıcıya hitap aşamasında erişmesi kolay ve kaliteli ürünler yapan tek bir firma var o da Thrustmaster!

    İnuh nickli arkadaşımın yapmış olduğu yorumları şaşkınlıkla okudum. Dünya'da şuan en çok satan ve kullanılan Thrustmasters'ın direksiyon setleridir..

    Nedeni üretmiş olduğu base'lerin inanılmaz derecede hassasiyet ve force feedback özelliğidir. Fanatec'e gücü yetmeyen ve o kadar para vermek istemeyen kimseler, fanatec'den çokda aşağıda kalmayan Thrustmaster ürünlerini almaktadır.

    Gözümde Thrustmaster yerine Logitech önermek, gtx980 yerine gtx960'lık kart önermekle eş değerdir.

    Logitech'i asla kötülemiyorum, kötülememde. 4 sene boyunca g27 kullanmış biriyim. Ve sim-racing konusunda en çok kullandığım direksiyon seti olmuştur.

    1 sene Thrustmaster TX kullandım. son 1.5 senedirde Thrustmaster T300 GTE kullanıyorum. Hiçbir sorun, pozulma vs ile karşılaşmadım. Yakınımda kullanan hiçbir tanıdığımda da böyle bir sorun duymadım. (THRUSTMASTER için)

    Ben internette geçen, çeşitli sitelerdeki yorumlara aldanıp burda konuşmayı sevmem. GTX 970 kullanan birisiyim ve internetteki yorumlara bakınca çoğu kişinin şikayetçi olduğu açık. Bu yoldan çıkarak gtx 970'i kötülemek mi gerekir.

    Neyse konumuza dönersek. Burda harcanacak hatrı sayılır bir meblağ vardır. Bu ram almaya benzemiyor. 200-300 TL'lik bir alış verişde değildir.

    Bu yüzden tavsiyede bulunacağım arkadaşlara TARAFSIZ ve KULLANDIĞIM ürünlerin iyi kötü yanlarını anlatmak isterim. Hiçbir firmanın fanatikliğini yapmıyorum, maalesef o kafada bir insan değilim.

    Tekrarlamam gerekecekse sim-racing olayında sahip olduğum direksiyon setleri, g27, logitech gt, thrustmaster tx ve şimdilerde thrustmaster t300 GTE'dir. Dikkat ederseniz hep Logitech ve Thrustmaster serisi direksiyonlardır.

    Fakat çevremde tanıdığım arkadaşlarımın Fanatec direksiyon setlerinide deneyim etme şansım oldu. CSR elite sahibi olan bir arkadaşım vardı, direksiyonundan hiç memnun değildi (aynı bende ki tx durumu)

    Fakat base'nin vermiş olduğu tepkiler ve hassasiyet mükemmeldi.. Fanatec'in her zaman söylerim en iyi olduğu konu shifter'leri ve pedal setleridir.

    Keşke imkanım olsa T300 GTE'min yanına Fanatec'in ClubSport Pedals V3 ve ClubSport Shifter'lerinden birini alsam diye.. Bana göre hayattaki en güzel kombinasyon..

    Toparlayacak olursam.. Piyasada (Türkiye için konuşuyorum) bu tür ürünleri bulmak çok zor. Sim-Racing ürünlerini alan çoğu kişiler ne yazık ki benim gibi yurt dışından getirmek zorundaydı (zamanında)..

    Türkiye'de de bulunan en kolay ürün Logitech ürünleri olduğu için millet en iyisi o olduğunu zannediyor. (Burda yorum yazanlar meclisden dışarı)

    Çünkü adam hayatında bir Thrustmaster t500 yada t300 serisi direksiyonun başına oturmamış. Th8 shifter kullanmamış kimseler, durup Thrustmaster ile Logitech'i kıyaslama tenezzülünde bulunuyor.

    Her zaman derim, paranız, durumunuz varsa gidin Fanatec seti alın ama base, shifter, pedalları alıp Türkiye'ye getirmek demek en az 2500 euro demek. Aramızda bu parayı verebilecek kimseler maalesef yok. Bana kalırsa verebileninde vermesi savurganlık, neyse. (kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş misali :D )

    Bizlerin her ne kadar makul desek (ki değil) erişebileceği en iyi direksiyon setleri Thrustmaster ve Logitech'dir arkadaşlar.. Maalesef ülkemizde durum böyle. Zamanında ben Thrustmaster bile bulamamıştım.

    Eğer imkanınız 1500-2000 TL ve üzeri bir bütçeye el veriyorsa KESİNLİKLE T300 rs veya T300 gte seti almanızı şiddetle tavsiye etmemdir.

    Fakat benim bütçem maksimum 1500 civarıdır diyenlerdenseniz el mahkum Logitech serisine yönelmenizdir.

    Logitech kötü müdür asla. Tekrarlıyorum kötülemiyorum. Sadece Thrustmaster ile karşılaştırılması dediğim gibi gtx 980 ile gtx 960'lık kartların kıyaslanması gibidir. İki kartda oyun oynatır mı oynatır. Birinde herşey ultra diğerinde high. Fark o!

    G27 veya yeni çıkan G29 (benim içimden yeni gelmek gelmiyor, g27'nin makyajlanmışı) hiçbir değişikliği olmayan (basede) sadece direksiyona daha fazla tuş eklenmiş bir direksiyon setidir gözümde..


    Bütçeye göre tavsiyem;

    - Maksimum 2000 TL'lik bir bütçeniz varsa, gidin bir DFGT direksiyon alın. Yanına th8 (yada yeni adıyla th8a) vede t3pa pedal seti çakın, keyfinize bakın.. İlerde daha iyi bir direksiyon seti ile daha üst bir seviyeye geçebilme imkanınız olur.

    - Benim bütçem 2000 TL ve üzeri diyenlerdenseniz o zaman iş baya değişiyor olası kombinasyonlar şunlar;

    1* T300 Alcantara seti, yanına th8a
    2* T300 rs seti, yanına th8a, t3pa
    3* T500 rs gt seti, yanına th8a
    4* T300 gte seti, yanına th8a, t3pa (benim şuan kullandığım kombinasyondur)

    Kimse lütfen beni yanlış anlamasın. Ben daha iyi billirim, sen benden az biliyorsun gibi bir düşünce içerisinde kesinlikle değilim.

    Zamanında bende bu işe gönül koymuş bir kişi olarak, şimdilerde kendine iyi bir set kurmak isteyen sim-racing sever arkadaşlarıma sadece yardım etmekdir amacım. Bu böyle biline.

    Eğer bütçeniz 1500 TL üzeri el vermiyorsa ve illede acilen bir set almak istiyorsanız gidip ikinci el bir G27 alın.. G29'a o kadar para vermek inanın gereksiz ve boşa para savurmak olur.. G29'a para verebilecek durumda iseniz biraz daha bekleyin üzerine az daha biriktirin yukarda bahsettiğim gibi kombinasyonlardan birini uygulayın.. İnanın pişman olmazsınız.. Ben zamanında imkanlar el vermediği için logitech almıştım. Tamam 4 sene kullandım ama maddi durumum yüzünden idi..

    O zaman beni yönlendirecek, tavsiyede bulunacak şuan ki kadar fazla kişi ve piyasa olmadığından logitech kullandım. Fakat inanın Logitech, Thrustmaster direksiyonları yanında oyuncak kalıyor (DFGT azda olsa hariç)

    G29 almaktansa, ikinci el G27 alın. Yada ilk bahsettiğim DFGT, th8a ve t3pa kombinasyonunu kurun. En azından g27 ve g29'dan alacağınız haz ve zevkten 10 kat daha iyi bir kombinasyon olur.

    Herkese iyi günler, iyi forumlar dilerim. Sürçü lisan ettiysem affola.
    sanal gerçeklik için direksiyon seti denilince akla 2 marka gelir. Fanatec ve Thrustmaster.. Logitech bu iki firmanın yanında oyuncakdır..

    İmkanınız varsa t300rs almanızı tavsiye ederim.. g27 yada 29 bu direksiyonun yanında oyuncaktır..

    Geçmişten bugüne, sahip olup kullandığım direksiyon setleri; g27, logitech gt, thrustmaster tx ve şimdilerde thrustmaster t300 gte..

    logitech diyenler hayatında thrustmaster görmemiş kullanmamış kimselerdir.
  • kesin ve kesinlikle G29
  • Logitec in dayanıklı ürünleri olduğundan cok ekmegini yedik.Ancak ülkemizde en bilinen en iyisidir.Tek olmanın ekmegini logitec yıllarca yedi ama artik fanatec thrustmaster gibi ürünler var.T300 kesinlikle yanina da bir t3pa pro veya fanatec clubsport pedal csr elite pedal da olur.off diyorum.
    Pedal eklenince g29 dan pahalıya geliyor ama g29 a


    1500 ödeneniyorsa t300 e pedallar birlikte 1800-2000 her turlu ödenir.aralarında fiyat farki kadar kalite farki vardır.logitece yaptığı dayanıklı ve guvenilir ürünleri için teşekkür edip bir daha oyuncak kalitesindeki disli aktarma direksiyonlarina ucuk paralar vermemek üzere yoluma adam gibi direksiyonlarla devam etmek üzere arayışlarına başlıyorum.g27 veya g29 sadece diğerlerine ulasilamadiginda idareten kullanılan bir direksiyon olur gerçek bir simci için.euro truck sim oynanacaksa arcade oynnacaksa pedaliydi falan t300 e o kadar para verilmez.
    O durumda tek guzel mantıklı secenek g27 veya g29.İ racing falan takilacaksaniz gözünüzü azicik daha yukarı dikim bence.
    İki direksiyonun fiyatları ucuk seviyelerde olsada klasmanlari cok farkli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bu konu bu aralar benimde kafamı kurcalıyor. 2-3 gündür thrustmaster alma arifesinde idim fakat internette kalibrasyon problemleri ve pedalların kötü olması ile ilgili yorumlar ibreyi biraz daha G29'a çevirmiş durumda. iki ürünüde test edebilme şansı olmuş olanlar. özellikle uzun süre kullanımlarda T300'de sorun oluyor mu paylaşırsa çok sevinirim.

    Yıllardır kullandığım momo direksiyonum hala tık demeden çalışmakta (maşallah) t300'de bu performansı yakalayabilir miyim?


    Açıkcası T300 bana kayışlı sistemi nedeniyle hızlı fakat dayanıksız gibi geliyor.
  • Açıkçası dayanıklılık olarak ben logitec ürünlerine daha cok güveniyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanal gerçeklik için direksiyon seti denilince akla 2 marka gelir. Fanatec ve Thrustmaster.. Logitech bu iki firmanın yanında oyuncakdır..

    İmkanınız varsa t300rs almanızı tavsiye ederim.. g27 yada 29 bu direksiyonun yanında oyuncaktır..

    Geçmişten bugüne, sahip olup kullandığım direksiyon setleri; g27, logitech gt, thrustmaster tx ve şimdilerde thrustmaster t300 gte..

    logitech diyenler hayatında thrustmaster görmemiş kullanmamış kimselerdir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoSSgO

    Logitec in dayanıklı ürünleri olduğundan cok ekmegini yedik.Ancak ülkemizde en bilinen en iyisidir.Tek olmanın ekmegini logitec yıllarca yedi ama artik fanatec thrustmaster gibi ürünler var.T300 kesinlikle yanina da bir t3pa pro veya fanatec clubsport pedal csr elite pedal da olur.off diyorum.
    Pedal eklenince g29 dan pahalıya geliyor ama g29 a


    1500 ödeneniyorsa t300 e pedallar birlikte 1800-2000 her turlu ödenir.aralarında fiyat farki kadar kalite farki vardır.logitece yaptığı dayanıklı ve guvenilir ürünleri için teşekkür edip bir daha oyuncak kalitesindeki disli aktarma direksiyonlarina ucuk paralar vermemek üzere yoluma adam gibi direksiyonlarla devam etmek üzere arayışlarına başlıyorum.g27 veya g29 sadece diğerlerine ulasilamadiginda idareten kullanılan bir direksiyon olur gerçek bir simci için.euro truck sim oynanacaksa arcade oynnacaksa pedaliydi falan t300 e o kadar para verilmez.
    O durumda tek guzel mantıklı secenek g27 veya g29.İ racing falan takilacaksaniz gözünüzü azicik daha yukarı dikim bence.
    İki direksiyonun fiyatları ucuk seviyelerde olsada klasmanlari cok farkli.

    arkadaş gereken detayları güzel bir şekilde açıklamış.. tavsiyesine uymanı öneririm..

    önce ne amaçla ve ne kadar sık kullanacağın ile alakalı? sonra hangi platformlarda..

    ben forza 5 ve horizon 2 için thrustmaster tx alıp kullandım.. fakat şimdilerde pc'den başka bir yerde sim oynamadığımdan, tx'ide xboxuda satıp, t300 gte aldım..

    dirt rally, asetto corsa, et2 falan takılıyorum.. gt7 için beklemedeyim, çıktığı zaman gidip ps4 alıp keyfime bakmayı düşünüyorum..

    eğer horizon 2 tarzı oyun oynamak istiyorsan sadece thrustmaster tx alabilirsin. sonuçta bu donanımların hepsi pc ile uyumlu..

    ha yok ilerde belki ps4'te de oynarım diyorsan kesinlikle t300rs veya gte al




  • Assetto corsa ligimiz var demem yeterli sanirim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle yorumlarınıza teşekkürler arkadaşlar. Ps4 kullanıcısıyım ve gt7'yi bekliyorum. Pc üzerinde ets2 zaman zaman oynasamda şu sıralar pc'nin çok performanslı olmamasından ötürü ps4'e yönlendiğim için t300rs dedim. Lakin sizin yazdığınız oyunları görünce kararımı değiştirip g29 veya T300 Ferrari GTE mi diye sorsam yeri olacak. İleride şirket bilgisayarımı değiştirip daha kuvvetli bir bilgisayar alacağım ve bildiğim kadarıyla rs pc desteklemiyor.
    @Aranel Ciryatan @-The Stig- @GoSSgO
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Takayashi

    Öncelikle yorumlarınıza teşekkürler arkadaşlar. Ps4 kullanıcısıyım ve gt7'yi bekliyorum. Pc üzerinde ets2 zaman zaman oynasamda şu sıralar pc'nin çok performanslı olmamasından ötürü ps4'e yönlendiğim için t300rs dedim. Lakin sizin yazdığınız oyunları görünce kararımı değiştirip g29 veya T300 Ferrari GTE mi diye sorsam yeri olacak. İleride şirket bilgisayarımı değiştirip daha kuvvetli bir bilgisayar alacağım ve bildiğim kadarıyla rs pc desteklemiyor.
    @Aranel Ciryatan @-The Stig- @GoSSgO

    T300 rs ve t300 Ferrari gte ayni urunler zaten.İkisi de pc destekliyor.ps4 te destekliyorlar.gte nin tek farki direksiyonu ve butonları.benim daha cok hosuma gidiyor gte.Ben olsam seçimini thrustmasterdan yana kullanırdım ancak ekstradan pedal ihtiyacı da olur.orjinal t300 pedallari öylesine verilmiş.Sim kullanıcıları genelde farkli pedal 've servo kombinasyonları kullandığından dolayi t300 u bu sekilde satmayi uygun gormusler.kucuk bir ara aparat Ile g27 veya g29 pedallariyla kullanılabilir.pc de usb bağlantılı herhangi bir pedal setiyle kullanılabilir zaten.mesele konsolda uyumluluk yakalamak.konsol icin ise farkli pedallarla direksiyonu bağlamak icin cesitli ara aparatlar mevcut.Ben ets2 oynuyordum uzun suredir direksiyonun yok.ancak simdi i racing meraki sardigindan dolayı t300 e para denklestirmeye calisicam.yanina da ikinci el bir csr elite veya clubsport pedal seti ayarlayabilirsem super olur.kayisli sistem olmamasına ragmen g29 cok sessiz bir direksiyon.ancak tepkilerdeki gerçekçilik falan ets2 dışındaki I racing gibi simlerde cok onemli benim icin.bu yuzden t300 diyorum.1400 civarına hem g29 hem t300 bukunuyot.ikinci el pedal ihtiyacı Ile beraber t300 1600 seviyelerini bulur.200 tl lik fark icin g29 alinmaz bence.logitec cok saglam dayanıklı urunler üretiyor ama fiyat politikasi cok sacma.Direksiyon konusunda ic pazarinda bizim pazarin tersine çeşitliliği seçeneği bol ülkelerde bizdeki kadar başarılı satis rakamları yakalaması imkansız logitecin.yurt dışındaki Sim konularında konusulan iki marka var thrustmaster 've fanatec.cok az başlıkta logitec konusu gecer.bizde ise tam tersi.kısacası logitec daha cok arcade 've yari Sim kullanıcısına hitab ederken.diger ikisi ciddi anlamda giris 've orta seviye Sim aksesuarı olma yolunda çalışırlar hep.ust seviyelerde zaten dudak uçuklatan rakamlar cikiyor.ornegin fanatec clubsport v2 base modeli pedalsiz 've direksiyonsuz sadece servo olarak 700 Euro civari pedallari 400 Euro direksiyonu 300 Euro.vitesi 220 Euro.bu Isin sonu yok.T300 bu gibi sistemlerin yaninda nasil oyuncak kaliyor ise lofitec o derece vasat kaliyor.direksiyon üzerindeki derinin kalitesi degil Olay.mesela t300 un alcantra Ferrari direksiyonu var mükemmel bir kalitesi var.soyle bir puanlama yapsak t300 10 uzerinden 5-6 aliyorsa g29 4, clubsport 7-8 t500ts 6-7 alir.direct drive sistemler var accuforce gibi 9-10 puanlar o kategoriye gider.Yani kısacası imkan varsa t300 've load cell li iyi bir pedal alin.ciddi tur zamanlarina imza atma gayreti gostermem derseniz load cell olmayan giris ustu veya orta seviye pedallar bakin.T300 Ile direk kullanılabilen t3pa pedallar ortalama bir kullanıcı icin tatminkar olabilir.veya bir ara aparatla kullanılabilecek g29 veya g27 pedallari is gorur.ama servo olarak kesinlikle t300 derim.ha g29 cok mu asagida ? Hayir degil tabiki.bir iki tık altındadır.Kayis aktarma farkıyla.Ama t300 Ile sadece pedal kalitesi farkıyla asik atamayacagi bir gercek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoSSgO -- 18 Kasım 2015; 17:25:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Fanatec ile Thrustmaster'ın direksiyon setleri aynı kefeye koyulacak gibi değiller. Thrustmaster'ın kullanıcı yorumlarına Amazon'dan bakarsanız, aldığı ürünü ilk gün kullanıp, ikinci gün ölü bir setle karşılaşan kişiler, kullanım sırasında yanan motor vakaları vs. var ve üstüne üstlük garanti süreci çok kötü; günlerce hatta haftalarca cevap bekleyen kişiler olmuş. Dolayısıyla şahsen direksiyon seti için Thrustmaster'ın yanından bile geçmem. Konu içerisinde kullanan kişiler gördüm, umarım ben kullandım hiçbir sorunla da karşılaşmadım gönül rahatlığı ile alabilirsiniz demezler bu mesajdan sonra. Elbette ki Warthog gibi inanılmaz kaliteli bir ürünün de Thrustmaster üretimi olduğunu unutmamak gerek.

    Fanatec ise ömürlük denilencek kalitede ürünler üretiyor, gerçi wheel base ile ilgili birkaç olumsuz yorum gördüm ama genel olarak ürün kalitesi üst düzeyde. Ne var ki fiyatlar da ürün kalitesi gibi oldukça yüksek; kendinizi tutamazsanız bir araba parasına simülasyon ekipmanı alabilirsiniz.

    Thrustmaster'ı şiddetli bir şekilde elemenizi önerdiğimde geriye kalan erişilebilir firmalar (Fanatec ve Logitech) arasında ciddi bir fiyat uçurumu var. Eğer deneyiminiz varsa ve evet ben uzun süre bu ekipmanı kullanacağım diyorsanız Fanatec'e yönelebilirsiniz, hayır ben daha yeniyim bu alanda diyorsanız, belki de ileride bir köşeye kaldıracağınız ürün almaktansa giriş seviyesi bir ürünle serüvene başlayıp, ileride baktınız ciddi miktarda önem veriyorsunuz konuya elinizdeki ürünü satıp üzerine para ekleyerek yola devam edebilirsiniz. Son olarak üzerinde birkaç dikkat çeken tuş var diye G29'a o kadar parayı da kesinlikle vermezdim, yarı fiyatına makyajlandığı g27 varken.




  • inuh kullanıcısına yanıt
    Fanatec Ile thrustmaster karşılaştırması yapmadım zaten.bu basit puan örneğini vermemdeki amac logitecin bu iki marka arasında giris seviyesindeki konumunu vurgulamakti.g29 her haliyle thrustmaster 've fanatecin bir tik altinda kalir.sadece bunu belirtmek istedim.Fanatec 've thrustmaster karşılaştırması yapabilmek icin fanatec deneyimlemis olmam lazim ki t300 bile kullanmadım.sadece kisa sureli t500 deneyimim Ile Kayis aktarmanın yarattığı farka asina olarak g29 un bunların altinda olacagini belirtmek istedim.Dayanıklılık konusunda t300 nasıldır bilemem.Ama yinede gidip g29 a onca para dokmem.T300 sorun yaşayanlar var ama memnun olan da cok var g27 lerle de cok sorun yaşayan insan var.Bu isler biraz sans isi. Fanatec mi thrustmaster mi daha iyi orasını bilemem.Ancak fanatecin clubsport serisini gorunce gozum donuyor orasi ayri

    Bu arada fanatec alman Mali.Sirf bu yuzden bile daha iyidir denebilir hakli bir önyargı Ile :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoSSgO -- 18 Kasım 2015; 20:23:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoSSgO

    Fanatec Ile thrustmaster karşılaştırması yapmadım zaten.bu basit puan örneğini vermemdeki amac logitecin bu iki marka arasında giris seviyesindeki konumunu vurgulamakti.g29 her haliyle thrustmaster 've fanatecin bir tik altinda kalir.sadece bunu belirtmek istedim.Fanatec 've thrustmaster karşılaştırması yapabilmek icin fanatec deneyimlemis olmam lazim ki t300 bile kullanmadım.sadece kisa sureli t500 deneyimim Ile Kayis aktarmanın yarattığı farka asina olarak g29 un bunların altinda olacagini belirtmek istedim.Dayanıklılık konusunda t300 nasıldır bilemem.Ama yinede gidip g29 a onca para dokmem.T300 sorun yaşayanlar var ama memnun olan da cok var g27 lerle de cok sorun yaşayan insan var.Bu isler biraz sans isi. Fanatec mi thrustmaster mi daha iyi orasını bilemem.Ancak fanatecin clubsport serisini gorunce gozum donuyor orasi ayri

    Bu arada fanatec alman Mali.Sirf bu yuzden bile daha iyidir denebilir hakli bir önyargı Ile :)

    Mesajım doğrudan sizin mesajınızı hedef alır nitelikte değildi, nitekim mesajımı yazmadan konuya şöylece bir göz gezdirmiştim yalnızca. Fanatec ile Logitech arasında bir tık değil, inanılmaz fark var; birisi plastikten oyuncak birisi tamamiyle dayanıklı, gerçeklik hissiyatı uyandırmak için tasarlanmış profesyonel bir ürün. Thurstmaster ile karşılaştırma yapmıyorum çünkü bir gün çalışıp ertesi gün bozulan bir ekipman karşılaştırma listesine bile giremez, bu da yetmezmiş gibi çok kötü bir garanti desteği var. T500RS firmanın bu ürün gamında amiral gemisi olsa da bu üründen yine aşırı problemli bir ürün! G27 ile ilgili Thrustmaster ürünlerinde yaşanan problem kadar şikayete rastlamadım açıkçası. Ama gerçekten, en azından amiral gemisi konumudaki üründe Warthog'daki ürün kalitesini görmek beni mutlu ederdi, böylece Logitech gibi bir oyuncakla ve Fanatec gibi bütçe düşmanı bir ekipman arasında gidip gelmezdik.




  • inuh kullanıcısına yanıt
    Evet thrustmaster bende de soru isareti ancak g29 kullanmak ta hic icime sinmiyor.Fanatecin dusuk butcede yeni bir servosu cikacak diyorlar ancak fiyatlandirma ne olur bilemiyorum.Ocak ayina girmeden bir t300 edinme peşindeyim ocak olmadan bir tanıtımı falan olsa da gorsek fiyat tahminleri falan olsa ona Gore beklesek.Ama şimdilik sir.Ürünlerinin dayanikliligina sonuna kadar güveniyorum ama bir kere Kayis aktarma denedikten sonra icimden gelmiyor.ote yandan sonraki uretimlerde bazi kronik sorunlar azalmis olabilir diye düşünüyorum.Ah biraz mangır olsa da clubsport v2 ye bodozlama dalsak.Hele ki shifter a bitiyorum.Sanirim ney alırsam alayim shifter alınacak ilerde en azindan ikinci el yurtdışından bi shifter almak farz.Clubsport shifter icin cok Olumlu yorumlar var.baya da kemikliymis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlarınız için teşekkürler. Sanırım g29'a yöneleceğim. Thrustmaster hakkında bahsettiğiniz sürekli ürünle ilgili sorunlar ve sonrasında ki müşteri desteği de çok önemli neticede. Bu arada bildiğim kadarıyla g27 ps4'ü desteklemiyor?
  • 2006 senesinden beri racing-sim içerisinde olan biri olarak şunu söyleyebilirim ki piyasada, son kullanıcıya hitap aşamasında erişmesi kolay ve kaliteli ürünler yapan tek bir firma var o da Thrustmaster!

    İnuh nickli arkadaşımın yapmış olduğu yorumları şaşkınlıkla okudum. Dünya'da şuan en çok satan ve kullanılan Thrustmasters'ın direksiyon setleridir..

    Nedeni üretmiş olduğu base'lerin inanılmaz derecede hassasiyet ve force feedback özelliğidir. Fanatec'e gücü yetmeyen ve o kadar para vermek istemeyen kimseler, fanatec'den çokda aşağıda kalmayan Thrustmaster ürünlerini almaktadır.

    Gözümde Thrustmaster yerine Logitech önermek, gtx980 yerine gtx960'lık kart önermekle eş değerdir.

    Logitech'i asla kötülemiyorum, kötülememde. 4 sene boyunca g27 kullanmış biriyim. Ve sim-racing konusunda en çok kullandığım direksiyon seti olmuştur.

    1 sene Thrustmaster TX kullandım. son 1.5 senedirde Thrustmaster T300 GTE kullanıyorum. Hiçbir sorun, pozulma vs ile karşılaşmadım. Yakınımda kullanan hiçbir tanıdığımda da böyle bir sorun duymadım. (THRUSTMASTER için)

    Ben internette geçen, çeşitli sitelerdeki yorumlara aldanıp burda konuşmayı sevmem. GTX 970 kullanan birisiyim ve internetteki yorumlara bakınca çoğu kişinin şikayetçi olduğu açık. Bu yoldan çıkarak gtx 970'i kötülemek mi gerekir.

    Neyse konumuza dönersek. Burda harcanacak hatrı sayılır bir meblağ vardır. Bu ram almaya benzemiyor. 200-300 TL'lik bir alış verişde değildir.

    Bu yüzden tavsiyede bulunacağım arkadaşlara TARAFSIZ ve KULLANDIĞIM ürünlerin iyi kötü yanlarını anlatmak isterim. Hiçbir firmanın fanatikliğini yapmıyorum, maalesef o kafada bir insan değilim.

    Tekrarlamam gerekecekse sim-racing olayında sahip olduğum direksiyon setleri, g27, logitech gt, thrustmaster tx ve şimdilerde thrustmaster t300 GTE'dir. Dikkat ederseniz hep Logitech ve Thrustmaster serisi direksiyonlardır.

    Fakat çevremde tanıdığım arkadaşlarımın Fanatec direksiyon setlerinide deneyim etme şansım oldu. CSR elite sahibi olan bir arkadaşım vardı, direksiyonundan hiç memnun değildi (aynı bende ki tx durumu)

    Fakat base'nin vermiş olduğu tepkiler ve hassasiyet mükemmeldi.. Fanatec'in her zaman söylerim en iyi olduğu konu shifter'leri ve pedal setleridir.

    Keşke imkanım olsa T300 GTE'min yanına Fanatec'in ClubSport Pedals V3 ve ClubSport Shifter'lerinden birini alsam diye.. Bana göre hayattaki en güzel kombinasyon..

    Toparlayacak olursam.. Piyasada (Türkiye için konuşuyorum) bu tür ürünleri bulmak çok zor. Sim-Racing ürünlerini alan çoğu kişiler ne yazık ki benim gibi yurt dışından getirmek zorundaydı (zamanında)..

    Türkiye'de de bulunan en kolay ürün Logitech ürünleri olduğu için millet en iyisi o olduğunu zannediyor. (Burda yorum yazanlar meclisden dışarı)

    Çünkü adam hayatında bir Thrustmaster t500 yada t300 serisi direksiyonun başına oturmamış. Th8 shifter kullanmamış kimseler, durup Thrustmaster ile Logitech'i kıyaslama tenezzülünde bulunuyor.

    Her zaman derim, paranız, durumunuz varsa gidin Fanatec seti alın ama base, shifter, pedalları alıp Türkiye'ye getirmek demek en az 2500 euro demek. Aramızda bu parayı verebilecek kimseler maalesef yok. Bana kalırsa verebileninde vermesi savurganlık, neyse. (kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş misali :D )

    Bizlerin her ne kadar makul desek (ki değil) erişebileceği en iyi direksiyon setleri Thrustmaster ve Logitech'dir arkadaşlar.. Maalesef ülkemizde durum böyle. Zamanında ben Thrustmaster bile bulamamıştım.

    Eğer imkanınız 1500-2000 TL ve üzeri bir bütçeye el veriyorsa KESİNLİKLE T300 rs veya T300 gte seti almanızı şiddetle tavsiye etmemdir.

    Fakat benim bütçem maksimum 1500 civarıdır diyenlerdenseniz el mahkum Logitech serisine yönelmenizdir.

    Logitech kötü müdür asla. Tekrarlıyorum kötülemiyorum. Sadece Thrustmaster ile karşılaştırılması dediğim gibi gtx 980 ile gtx 960'lık kartların kıyaslanması gibidir. İki kartda oyun oynatır mı oynatır. Birinde herşey ultra diğerinde high. Fark o!

    G27 veya yeni çıkan G29 (benim içimden yeni gelmek gelmiyor, g27'nin makyajlanmışı) hiçbir değişikliği olmayan (basede) sadece direksiyona daha fazla tuş eklenmiş bir direksiyon setidir gözümde..


    Bütçeye göre tavsiyem;

    - Maksimum 2000 TL'lik bir bütçeniz varsa, gidin bir DFGT direksiyon alın. Yanına th8 (yada yeni adıyla th8a) vede t3pa pedal seti çakın, keyfinize bakın.. İlerde daha iyi bir direksiyon seti ile daha üst bir seviyeye geçebilme imkanınız olur.

    - Benim bütçem 2000 TL ve üzeri diyenlerdenseniz o zaman iş baya değişiyor olası kombinasyonlar şunlar;

    1* T300 Alcantara seti, yanına th8a
    2* T300 rs seti, yanına th8a, t3pa
    3* T500 rs gt seti, yanına th8a
    4* T300 gte seti, yanına th8a, t3pa (benim şuan kullandığım kombinasyondur)

    Kimse lütfen beni yanlış anlamasın. Ben daha iyi billirim, sen benden az biliyorsun gibi bir düşünce içerisinde kesinlikle değilim.

    Zamanında bende bu işe gönül koymuş bir kişi olarak, şimdilerde kendine iyi bir set kurmak isteyen sim-racing sever arkadaşlarıma sadece yardım etmekdir amacım. Bu böyle biline.

    Eğer bütçeniz 1500 TL üzeri el vermiyorsa ve illede acilen bir set almak istiyorsanız gidip ikinci el bir G27 alın.. G29'a o kadar para vermek inanın gereksiz ve boşa para savurmak olur.. G29'a para verebilecek durumda iseniz biraz daha bekleyin üzerine az daha biriktirin yukarda bahsettiğim gibi kombinasyonlardan birini uygulayın.. İnanın pişman olmazsınız.. Ben zamanında imkanlar el vermediği için logitech almıştım. Tamam 4 sene kullandım ama maddi durumum yüzünden idi..

    O zaman beni yönlendirecek, tavsiyede bulunacak şuan ki kadar fazla kişi ve piyasa olmadığından logitech kullandım. Fakat inanın Logitech, Thrustmaster direksiyonları yanında oyuncak kalıyor (DFGT azda olsa hariç)

    G29 almaktansa, ikinci el G27 alın. Yada ilk bahsettiğim DFGT, th8a ve t3pa kombinasyonunu kurun. En azından g27 ve g29'dan alacağınız haz ve zevkten 10 kat daha iyi bir kombinasyon olur.

    Herkese iyi günler, iyi forumlar dilerim. Sürçü lisan ettiysem affola.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Takayashi

    Öncelikle yorumlarınıza teşekkürler arkadaşlar. Ps4 kullanıcısıyım ve gt7'yi bekliyorum. Pc üzerinde ets2 zaman zaman oynasamda şu sıralar pc'nin çok performanslı olmamasından ötürü ps4'e yönlendiğim için t300rs dedim. Lakin sizin yazdığınız oyunları görünce kararımı değiştirip g29 veya T300 Ferrari GTE mi diye sorsam yeri olacak. İleride şirket bilgisayarımı değiştirip daha kuvvetli bir bilgisayar alacağım ve bildiğim kadarıyla rs pc desteklemiyor.
    @Aranel Ciryatan @-The Stig- @GoSSgO

    Dünyada var olan tüm direksiyon setleri pc ile uyumludur. %80'inide PlayStation ilede çalışmaktadır. Asıl mesele Xbox ile çalışan direksiyon setleridir. Bir elin parmağını geçmeyecek kadar azdır. Bu aralar belki iki el olmuş olsada yinede PC ve PS kombinasyonu daha fazladır.




  • Hocam öncelikle detaylı anlatımın için teşekkürler. Bu konu sadece benim değil diğer arkadaşlar içinde güzel bir rehber olacak gibi görünüyor. Lakin dediğim gibi ps4 kullanıyorum ve g27 desteği sanırım mevcut değil?
    @-The Stig-
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Takayashi

    Hocam öncelikle detaylı anlatımın için teşekkürler. Bu konu sadece benim değil diğer arkadaşlar içinde güzel bir rehber olacak gibi görünüyor. Lakin dediğim gibi ps4 kullanıyorum ve g27 desteği sanırım mevcut değil?
    @-The Stig-

    evet maalesef g27 ps4 ile direk olarak çalışmıyor. Fakat m4 converter tarzı ürünlerle çalıştıranlarda var. fakat tepkimeler maalesef gecikmeli oluyor. buda oyundan alacağınız hazzıda minimuma indirgiyor.

    PS4 ve PC için kullanacaksan madem, kesinllikle T300 RS al yada T300 GTE..

    İlerde t3pa ve th8a'da alır koyarsın ömürlük bir setin olmuş olur..

    Ortombo'da bu iki cihazda 1500 TL, %10 indirimde varmış, yani 1350 TL'ye denk geliyor. Eğer maddi durumun olanak veriyorsa bu fiyata bundan daha iyi bir set alınamaz..

    Bende ilerde para biriktirip 599XX EVO direksiyonu almaya niyetliyim.. Thrustmaster tam bir eko sistemdir. T500 bile ps4 uyumluluk veriyor 2010'nun sonlarında çıkan bir cihazdan bahsediyoruz.

    Logitech maalesef bu uyumluluğu veremeyip, g27'yi süsleyip g29 diye millete kaktırmaya çalışıyor. Öfkemde zaten bu yüzden.. Base'de hiçbir ilerleme, güncelleme yok. İki tuş eklediler g29 oldu. Vay anam benim Ne teknoloji..

    Thrustmaster T300 al ps5'te bile oynarsın.. Thrustmasters'ı önermem bu yüzden.. Kara kaşı kara gözü için önermiyorum. Çünkü biliyorum ki adamlar sürekli güncelliyorlar..

    Thrustmaster racing wheel piyasasının Nvidia'sıdır, kısa özeti bu.

    Her çıkan oyunla sürekli güncelleme yapıyorlar. Hardware kısmı bu tür cihazlarda en önemli noktadır. Ve Thrustmaster ile Fanatec bu konuda piyasanın tartışılmaz en iyi üreticisi dışında, hardware güncelleştiricisidir.

    İmkanın varsa gerekirse forumdan birilerini bul g27 sahibi olan, gidip görüp kullanmayı teklif et. Bişey kaybetmesin. Sonrada git bir t500 sahibi yada t300 sahibi birinin cihazı gör kullan. Sonra gel kendi yorumlarını gördüğün hissettiğin farkı kendin bizle paylaş..

    O zaman asıl tarafsız ve gerçek kullanıcı yorumunu (bizi, beni taraflı görenler) kendileri görsün, okusun farkı.

    Sana bu kadar dil dökmem, ısrar etmemin nedeni gerçekten var. Ve bu fark çok büyük. Gidip 1-2 ay sonra pişman olmaman için seni logitech'den uzak tutmaya çalışıyorum. Çünkü inan verdiği keyif yetmeyecek ve daha fazlasını isteyeceksin.

    Buda sadece Thrustmasters'da var. Al bir t300 serisi, ilerde yavaş yavaş para biriktirip, th8a alırsın, sonrada t3pa alırsın.. 10 senelik bir eko sistem kurmuş olursun. hem pc için hemde ps4 ve ps5 için. O kadar net söylüyorum.




  • En çok güvendiğim ve bana direksiyon seçimimde yardımcı olan sitedir İnside Sim Racing.. piyasada bundan daha iyi inceleme sitesi yoktur. ben görmedim en azından..

    g25'ten tut g27, dfgt vs... pedallar, shifterler herşeyin incelemesini çok detaylı yapan bir sitedir. Sadece setleri değil oyunlarında incelemesi yapmaktadırlar. Asetto Corsa'dan tut aklına ne gelirse.. Zamanında seçim yaparken burdaki Darin Gangi'nin incelemelerine göre karar vermiştim. Halen daha öyle, neyse

    Aşağıda videoları izlemeni tavsiye ederim.















  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.