Şimdi Ara

Logitech F710 mu Xbox 360 mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
7.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu gamepadlerden hangisini almak daha iyi ?
    Blur pes assassins creed gibi oyunlar oynamayı düşünüyorum.
    Kablosuz olması önemli , sorun çıkarmaması sağlam olması önemli. Kullananlar görüşlerini aktarırsa sevinirim. Ayrıca vatanda teknosa vb resmi yerlerde pc için Xbox 360 controller satılmıyor mu ya da ben mi göremedim ? Kısa bir araştırma yaptım xbox 360 için bir adaptör gerekiyormuş sanırım onun kullanımı nasıldır ? Cevaplarınızı bekliyorum.

• hem konuyu uplayim hemde soru sorayim. bu f710 ps3 e de oluyormu? edit: bence xbox daha iyi. 2.el bolumunde bulabilirsin. ayrica mediamarkt tada war.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. el pek istemiyorum . Malum herkesin oynayışı farklı yıpranmış olabilir ürün. Temizini bulmak da sıkıntılı :)
  • Logitech f310 kullandım güzeldi ama hafifti titreşim yok . Sonra şimdi kullandığım f510'da süper bir joystick kaliteli malzeme ve anında tepkime. F710'nu teknoloji marketlerde demo olarak kullandım. F710'danda memnunnum. Bence xbox60 konsolunda kalsın. Logitech f710 al deerim.
  • mediamarkt da göremedim . Dediğin 2 model kablolu hocam bana kablosuz lazım :)

ve şunu da söyliym açıkçası şu ana kadar bu fiyat aralığında bir gamepad kullanmadım . Bu fiyatlara değiyor mu yani aradaki farklar hissediliyor mu
  • F710 diyen var yazıktır günahtır.. Xbox controller ile kıyaslanır mı hiç.

Arkadaşım kesinlikle F710 önermiyorum. uzun süre kullandım. genel olarak sorunlar :

1) Bağlantı sorunu : Alıcı önünde bile olsa birsürü sıkıntı oluyor.
    2) Tuş takılı kalıyor 2-3 sn buda çok şey kaybettirir. ( çok başıma geldi ve forumlarda buna rastlayabilirsin )
    3) Baya ağır.
    4) RT LT yani Trigger tuşları ( Arka tetik tuşları ) çok sert. buda parmağınızı yoruyor. gereksiz bir sertlik var kısacası. buda tek başına yeterli sebep.

Xbox Controller şuan en iyi ergonomiye sahip ve sorunsuz cihazdır denilebilir ( modlanmış farklı firmalardan çıkmış olanları saymazsak ). Triggerlar en ideal seviyede. Bağlantıda kronik bir sorun yok.
    Kısacası bu işte en iyisi Xbox controller. Birde Xbox referanslı gamepadler ( Razer Onza , Cyborg v.5 ).

Şunu söylemekte fayda var. F710 da Xbox lisansına sahip ve Xinput özelliği var. Fakat analog yerleri tasarımın Xbox a uzaklığından dolayı farklı kategoriye almak lazım.

Xbox gamepad almak için :http://www.syd.com.tr/Microsoft-Xbox360-Pc-Wireless-Controller,PR-277.html Türkiye de en uygun fiyat burada( alıcı dahil direk kullanacaksın ). birçok kişi syd bilgisayardan aldı ve memnunlar. bence alacaksan ikisi arasından Xbox controller al..

Bütçeyi arttırabilirim dersen Razer Onzaya bakabilirsin fakat sen kablosuz arıyorsun. o yüzden en uygunu xbox controller olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: mnf.trb

F710 diyen var yazıktır günahtır.. Xbox controller ile kıyaslanır mı hiç.

Arkadaşım kesinlikle F710 önermiyorum. uzun süre kullandım. genel olarak sorunlar :

2) Tuş takılı kalıyor 2-3 sn buda çok şey kaybettirir. ( çok başıma geldi ve forumlarda buna rastlayabilirsin )
    3) Baya ağır.
    4) RT LT yani Trigger tuşları ( Arka tetik tuşları ) çok sert. buda parmağınızı yoruyor. gereksiz bir sertlik var kısacası. buda tek başına yeterli sebep.

Xbox Controller şuan en iyi ergonomiye sahip ve sorunsuz cihazdır denilebilir ( modlanmış farklı firmalardan çıkmış olanları saymazsak ). Triggerlar en ideal seviyede. Bağlantıda kronik bir sorun yok.
    Kısacası bu işte en iyisi Xbox controller. Birde Xbox referanslı gamepadler ( Razer Onza , Cyborg v.5 ).

Şunu söylemekte fayda var. F710 da Xbox lisansına sahip ve Xinput özelliği var. Fakat analog yerleri tasarımın Xbox a uzaklığından dolayı farklı kategoriye almak lazım.

Xbox gamepad almak için :http://www.syd.com.tr/Microsoft-Xbox360-Pc-Wireless-Controller,PR-277.html Türkiye de en uygun fiyat burada( alıcı dahil direk kullanacaksın ). birçok kişi syd bilgisayardan aldı ve memnunlar. bence alacaksan ikisi arasından Xbox controller al..

Bütçeyi arttırabilirim dersen Razer Onzaya bakabilirsin fakat sen kablosuz arıyorsun. o yüzden en uygunu xbox controller olacaktır.

detaylıca yazdığınız için teşekkürler. ancak bugün bimekste çok güzel indirim vardı bütçeme de daha uygun geldi ve f710 sipariş ettim. Xbox daha önce kullanmadım zaten.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fasakasa

quote:

Orijinalden alıntı: mnf.trb

3) Baya ağır.

detaylıca yazdığınız için teşekkürler. ancak bugün bimekste çok güzel indirim vardı bütçeme de daha uygun geldi ve f710 sipariş ettim. Xbox daha önce kullanmadım zaten.

xbox controller daha önce kullanmamış olabilirsin fakat alışma süren 1 haftayı bulmazdı. rahatlığını hissederdin.

neyse artık almışsın hayırlı olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Ayrton Senna

3) Baya ağır.

Belirtilen bazı durumlara katılmıyorum. Geçen hafta Mediamarkt'tan aldım. Tecrübemi paylaşmak isterim. Tabi bu durumlar göreceli.

1) Bağlantı sorunu: Böyle bir durumla karşılaşmadım. Led tvm ile benim ara mesafem 5 metre ve nano alıcı çok iyi çekiyor. En ufak takılma, gecikme yaşamadım.

2) Tuş takılı kalma: Böyle birşey de yok. Logitech firmasından hiç beklenmeyecek bir şey bu husus. Böyle birşey olsa idi bunu burda kesinlikle ifşa ederdim.

3) Ağırlık: Pil içeren ve kaliteli diyebileceğimiz bir gamepad için makul seviyede. Saatlerce oynamama rağmen yorgunluk yapmadı.

4) RT LT Trigger tuş sertliği: Evet biraz sertlik var ama kesinlikle abartılacak şekilde değil. Bazı kişilerin parmaklarını yorabilir. Ama bende böyle bir durum olmadı henüz.

5) Hem Dinput hem xinput: Bu bence çok iyi bir avantaj. Hem eski oyunlara hemde yeniye tam uyumlu. Logitech profiler yazılımı ile Dinput kullanımı gayet başarılı.

Aslında Xbox Wifi Controller alacaktım. Ama piyasada birçok muadil denilen sahte ürün var. Bu konuda Kayseri'de güvenerek alacağım bir yer bulamadım. Bu sebeple Logitechte karar kıldım ve memnunum.

Tek memnun olmadığım konu alıcısı diyebilirim. Logitech firmasından bir yetkiliye attığım mail cevabında nano alıcının yalnızca 1 F710 ile eşleşebildiği idi. Bu durum can sıkıcı. Ben 2. bir F710 daha almak istiyordum. Hatta alıcısını kaybedip çok makul fiyata gamepadini satmak isteyen insanlar var. Ama nafile. 2 adet F710 için illaki 2 nano alıcı olacakmış. Çok gereksiz bir durum bu. Ama yapacak bir şey yok. Mecburen alıcaz 1 tane daha.

İyi oyunlar dilerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set@mon -- 4 Haziran 2013; 9:29:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: set@mon

quote:

Orijinalden alıntı: Ayrton Senna

3) Baya ağır.

Belirtilen bazı durumlara katılmıyorum. Geçen hafta Mediamarkt'tan aldım. Tecrübemi paylaşmak isterim. Tabi bu durumlar göreceli.

1) Bağlantı sorunu: Böyle bir durumla karşılaşmadım. Led tvm ile benim ara mesafem 5 metre ve nano alıcı çok iyi çekiyor. En ufak takılma, gecikme yaşamadım.

2) Tuş takılı kalma: Böyle birşey de yok. Logitech firmasından hiç beklenmeyecek bir şey bu husus. Böyle birşey olsa idi bunu burda kesinlikle ifşa ederdim.

3) Ağırlık: Pil içeren ve kaliteli diyebileceğimiz bir gamepad için makul seviyede. Saatlerce oynamama rağmen yorgunluk yapmadı.

4) RT LT Trigger tuş sertliği: Evet biraz sertlik var ama kesinlikle abartılacak şekilde değil. Bazı kişilerin parmaklarını yorabilir. Ama bende böyle bir durum olmadı henüz.

5) Hem Dinput hem xinput: Bu bence çok iyi bir avantaj. Hem eski oyunlara hemde yeniye tam uyumlu. Logitech profiler yazılımı ile Dinput kullanımı gayet başarılı.

Aslında Xbox Wifi Controller alacaktım. Ama piyasada birçok muadil denilen sahte ürün var. Bu konuda Kayseri'de güvenerek alacağım bir yer bulamadım. Bu sebeple Logitechte karar kıldım ve memnunum.

Tek memnun olmadığım konu alıcısı diyebilirim. Logitech firmasından bir yetkiliye attığım mail cevabında nano alıcının yalnızca 1 F710 ile eşleşebildiği idi. Bu durum can sıkıcı. Ben 2. bir F710 daha almak istiyordum. Hatta alıcısını kaybedip çok makul fiyata gamepadini satmak isteyen insanlar var. Ama nafile. 2 adet F710 için illaki 2 nano alıcı olacakmış. Çok gereksiz bir durum bu. Ama yapacak bir şey yok. Mecburen alıcaz 1 tane daha.

İyi oyunlar dilerim...

Öncelikle yaşadığım tüm sorunlar sizde olmasa da bende oldu ve tamamen olan şeyleri paylaştım. Yani kesinlikle yok gibi bir şey diyemezsiniz. Ayrıca tavsiyem xbox controller ve benzeri birkaç gamepad kullandıktan sonra tekrar gamepadi değerlendirmeniz olacaktır. Ben 1 seneye yakın kullandım ve bu izlenimlerimi paylaştım. Sizde olacak diye bir şey yok aynı şekilde başkasında da. Fakat benim gibi benzer sorunlar yaşayan var.

+ Ağırlık ve Sertlik konusuna gelirsek normalden ağır ve triggerların sert olduğu gerçeği sizi rahatsız etmese de değişmez. Bu durum gamepadi diğer gamepadlerden başarısız yapıyor bu konularda. Tekrar tavsiyem benzer fiyattaki gamepadleri de kullanmanız.

Son olarak Logitech e karşı sempatim olmasına, hatta şuan birden fazla ürününü kullanmama ve kalitesine de güvenmeme rağmen bu ürün için rakiplerine göre eksikleri olan bir gamepad diyorum. Aynı şekilde kullandığım Razer Onza için de Razer gibi bir markadan çıkmasına rağmen dayanıksız bir gamepad olduğunu rahatça söyleyebilirim. Yani Logitech veya bilmemne firmasından şu sorun gelmez böyle bir şey olmaz denemez hiçbir zaman. Belli bir seride olan sorunları yaşamış olabilirim sizden farklı olarak. Aynı zamanda yabancı forumlarda ve zamanında forumda gördüğüm bazı kişilerde benim gibi sorunlu partiye denk gelmiş olabilir.

Ha tüm bunlar xbox controller ın birçok açıdan üstün olduğu gerçeğini değiştirmez kullananlar hak verecektir. Fakat PS analog düzenine alışkın olanlar için alınabilecek/bulunabilecek en iyi gamepadlerden biri.

Teşekkürler.

• Elbette kardeşim zaten yazımın başında göreceli olduğunu belirttim. Tabi ki daha iyi ürünler var. Bende aynen senin gibi şahsi düşüncelerimi paylaştım. Hatta bir örnek olarak ta bimeks kullanıcı yorumları linkini vereyim. İnsanlar gamepad hakkında memnuniyetlerin çoğunlukta olduğunu görüp kararlarını buna göre verebilirler.

http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?uid=116578#comments

İkimizden başka kullananların yorumu da önemli değil mi? Bu sebeple yukardaki linke tıklamalarını tavsiye ederim aklında soru işareti olan arkadaşların.

İyi oyunlar dilerim...

• Sağlıklı öneri isteyenler ürünü uzun süre kullanan ve benzer ürünleri de kullanmış kişilerden öneri istemelidir benim tavsiyem. Tabi isteyen de bimeks hb gibi sitelerden de yorumlara bakıp alabilir.

+ çoğu kişi de bilir ki bimeksteki yorumların fazlalığı da zamanında 65tl gibi bir rakama satmasından dolayı. Ve çoğu yeni alınmış ürünün heyecanıyla yazılmış yorumlar. Objektif ve sağlıklı yorumlara nadir rastlanır.

Tabiki soru işaretlerinizi gideriyorsa bimeksi okumaya devam

Teşekkürler.
  • Tabiki sadece Bimeks değil diğer sitelerden de yorumları okuyabilirler. Sadece an itibari ile aklıma gelen site burasıydı. Örnekler oldukça fazla. Gerek yerli ve yabancı olmak üzere. Haliyle iyi bir malzeme genel itibari ile olumlu yorum alır. Aynı yorumları bir başka tabirle çakma dediğimiz ürünler için görmek oldukça zordur. Bu da yeteri kadar objektiftir diye düşünüyorum. Kısaca iyi ürün ilk anlarda kendisini belli eder az çok. Bu sebeple sıkıntı yok yorumlara göre bir ürün almakta. Ayrıca bu yorumlar içerisinde ürünü enine boyuna incelemiş kişiler de mevcut. Bu forum içerisinde de olduğu gibi mesela. İyiki var da bizlerde neyi alıp almayacağımızı az çok öğreniyoruz. Yoksa vay halimize!

Bu arada şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Bu durumlar biraz göreceli, biraz şans biraz da zevk meselesidir. Asla marka fanatiği değilim karşıyımdır da. Bir örnek verecek olursak, bir şahıs bir ürünü alır o ürün 1 ay dolmadan dökülmeye başlar. Bir başkası aynı ürünü alır 2 yıl sorunsuz kullanır. Bazı faktörler görüşleri etkileyebilir. Bu fiyat olur, kalite olur, belki markaya gıcıktır v.s. gibi. Faktörler çoğaltılabilir.

Neyse lafı uzattık fazlasıyla ama benim tavsiyem şu yönde olacak, burada amaç bu ürünler arasında insanlara seçim konusunda yardım etmek;

*Ben oyunda tuş ayarı sevmem, param var, kalite isterim diyorsa Xbox 360 Gamepad kesinlikle ilk tavsiyem. Mutlaka orjinal almalılar. Sürü ile yan sanayi çakması var bu ürünün.

* Yok arkadaş ben biraz özgür olayım, hem xbox 360 gamepadi özelliği taşıyan ama ayar da yapmaya fırsat veren, bazı spesifik oyunlarda (özellikle FPS gibi) kendi kanunumu kendim yazarım diyorsa Logitech F310-510 yada F710 almasını tavsiye ederim. Kalite konusunda içleri rahat olsun.

Son olarak ise kısa bir dipnotum var. Her iki ürünün de birbirlerine göre bazı avantaj ve dezavantaşları var. Örneğin Logitech nano alıcı oldukça ufak. Usb ye tak öylece kalsın. Xbox alıcısı baya büyük. Ama nano alıcı yalnız 1 ürün ile eşleşebilirken, xbox alıcısı 4 ürüne kadar eşleşebiliyor. Bunlar sadece ufak örnek. Alıcılar ihtiyaçlarını ve tercihlerini iyi belirleyip 2 ürünü de gözleri kapalı alabilirler.

Herşey gönlünüzce olsun. İyi, bol aksiyonlu ve zevkli oyunlar

• Xbox 360 Kablosuz gamepad aldım ama çalışmadı. Bir türlü oyun kolu alıcı ile eşleşmedi. İnternette araştırdım bir dünya insan aynı sorunu yaşıyor. Microsoft destek veremedi. Ben böyle saçmalık görmedim. Dolayısı ile ürünü iade ettim. F710 piyasada kalmamış sanırım ama bulursam ondan alacağım.
  • Ikisini de kullanmis biri olarak xbox 360 controller'i f710 ile karsilastirmaniz bile yanlis diyorum. X360 hem cok daha ergonomik, hem de f710'daki sacma sapan baglanti sorunlari yok. Ben f710'da baglanti sorunu yasamadim fakat logitech'in forumlarinda bu dertten muzdarip insan sayisi azimsanamayacak kadar cok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu hortlamış ama dediğim gibi F710 almıştım güzel bir fiyata çok da memnunum. Ele müthiş oturuyor her oyuna uyumlu ve uzun pil ömrü var. sağlamlığına zaten diyecek bir şey yok
  • Ya beyler kimseden net cevap alamadığım bir soru soracağım.
    Şimdi diyelim ki ben xbox controller'ın pc için olanını aldım nano alıcıyı pc'ye taktım kolla eşleştirdim buraya kadar bir problem yok. İkinci kolu alacağımda problem başlıyor onun için de bu pc için olanlardan alacaksam bu çok saçma geliyor bana hem alıcı 4 tane kumandayla eşleşebiliyor hem de biz 2. kumandayı da alıcısıyla almamız mı gerekiyor? Normal bir xbox 360 kolu alsak eşleşmiyor mu bu meret deneyen eden bilgisi olan varsa bir baksın kafayı yicem yav
  • arkadaşlar Xbox 360 controller ı pc fifa 13 de kullanmak istiyorum merak ettiğim şey yönlendirmeyi analogdan değil de d padden yapabiliyor muyuz? eğer varsayılan olarak sol analogla yönlendirme oluyorsa fifa 13 ayarlarından bunu değiştirmek mümkün mü. bu konu hakkında bilgisi olan cevap verebilirse sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elginbaylor

arkadaşlar Xbox 360 controller ı pc fifa 13 de kullanmak istiyorum merak ettiğim şey yönlendirmeyi analogdan değil de d padden yapabiliyor muyuz? eğer varsayılan olarak sol analogla yönlendirme oluyorsa fifa 13 ayarlarından bunu değiştirmek mümkün mü. bu konu hakkında bilgisi olan cevap verebilirse sevinirim.

F710da mode tuşu var . Ona bastığında dediğin gibi oluyor belki xbox controllerda da vardır
  • Oha len benim mesaj görünmez galiba
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.