Şimdi Ara

livecd dağıtımlardan hangisini tavsiye edersiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • biraz işletim sistemi delisi olduğum için her tür işletim sistemini kullanıyorum ama hiç livecd denemedim.önümüzdeki ay kısmetse bilgisayarın ram miktarını yükselteceğim ve livecd dağıtım denemek istiyorum.şu an için ubuntu,pardus ve turkix dağıtımlarının livecd versiyonları için olumlu yazılar okudum ama birde burada sormak istedim.
    livecd dağıtım olarak ne öneriyorsunuz?bu arada özellikle livecd diyorum dvd değil zira dvd teknolojisine geçmek kısmet olmadı henüz

• Bence harika Knoppix , Ubuntu'yu da denedim bazı donanımları tanımadı !
  • turkix,mandrake..
    cok hızlı
    http://slax.linux-live.org/

Orjinalden alıntı: micro77

slax tawsıye ederım
    cok hızlı
    http://slax.linux-live.org/

boyuttan hızlı olduğu anlaşılıyor sadece 191mb.
    tavsiye
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Slax'ı ben de denedim ama başka bilgisayarlarda sorunsuz çalışırken bende ekranın desteklemediği çözünürlük*tazeleme_hızı'na ayarlı olduğu için maalesef kendi makinemde kullanamıyorum. Diğer makinelerde iyi fakat çok fazla deneme şansım olmadı doğal olarak.

Ubuntu çalışan cd ise biraz zahmetli. Neredeyse kurulumla aynı şeyleri yapıyorsunuz. Biraz yoruyor adamı. Bilgisayarın sabit diski uçtuğu dönemde Ubuntu çalışan cd ile takılayım dedim de yani pek kolay olmadı. Bazen o zahmete katlanmamak için bilgisayarı kapatmıyordum.

"Bütün dünya bilmeli ki; kaşıimızda böyle bir düşman oldukça onu affetmek elimizden gelmez ve gelmeyecektir. Düşmana merhamet, aciz ve zaaftir; bu insaniyet göstermek değil, insanlık hassasının(haysiyet) yok olduğunu ilan eylemektir." Gazi Mustafa Kemal Atatürk
  • quote:

Orjinalden alıntı: MURATSPLAT

canlı cd de Knoppix bir numaradır...

doğru ( KNOPİX ) sektörün bence önderi özelikle donanım konusunda . 3 veya 5 versiyon'ununu eski ve yeni sistemimde deneme fırsatı buldum sorunsuz tanımıştı ...
    MSI B450 GAMING PLUS MAX B450 AM4 AMD Ryzen™ DDR4 4133MHz (O.C.) USB3.1 Anakart ,AMD Ryzen™5 3600X Soket AM4 + Wraith Spire 3.8GHz 32MB 95W 7nm İşlemci ,Adata XPG Spectrix D41 16GB (8x2GB) 3200MHz DDR4 Ram AX4U320038G16A-DR41 ,Asus TUF VG249Q 23.8" 144Hz 1ms (HDMI+Analog+Display) FreeSync Full HD IPS Monitör ,XIGMATEK X-POWER 650W 80PLUS GÜÇ KAYNAĞI , A4TECH BLOODY T60 MULTI-CORE GAMING MOUSE ( BATTLEFIELD 2 BAD COMPANY.. BATTLEFIELD 3 .. BATTLEFIELD 4 ..[TR] suleyman1970 )
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.