Şimdi Ara

Liseler neden 4 sene oldu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar biliyosunuz ki liseler 4 sene oldu.

peki bu bize yarar sağlıyacak mı?

diploma notumu etkileyecek mi?

daha iyi bir iş imkanı sağlayacak mı?

beni ülkeme daha yararlı bir hale getirecek mi?

bu saçma uygulamanın sebebini anlamış değilim

ben 17 yaşımdayım

ne yazık ki benim akranlarım bu konu hakkında seslerini bile çıkarmıyorlar.

bu da Türk gençliğinin ne kadar ilgisiz olduğunu gösteriyor

ben ce bu uygulama nüfus taki işsizlik oranını düşük göstermek amaçlı

1 yıl fazla okutularak yıl sonu işsizlik istatistiği düşük gösteriliyor.

ama bunun kim farkındaki

• Yapay Zekanın Yanıtı

Liseler Neden 4 Sene Oldu?

Sizler için ilgi çekici bir konu olan liselerin neden 4 sene olduğuna dair tarihsel bir yolculuğa çıkacağız. Ortaöğretim kurumları olarak bilinen liseler, günümüzde 4 yıllık bir eğitim süresine sahiptir. Ancak bu her zaman böyle değildi.

İlk Liseler

1. yüzyılda Avrupa'da kurulan ilk liseler, ağırlıklı olarak elit ailelerin çocuklarına hizmet veriyordu. Bu okullar, üniversiteye hazırlık amacıyla klasik diller, matematik ve retorik gibi dersler sunuyordu. Bu erken dönem liselerinin süresi değişkenlik gösteriyordu ve genellikle 2 veya 3 yıldı.

Sanayi Devrimi'nin Etkisi

Sanayi Devrimi, eğitim sistemi üzerinde önemli bir etkiye sahip oldu. Yeni işler ve meslekler ortaya çıktıkça, işgücünde daha fazla vasıflı işçi ihtiyacı doğdu. Bu ihtiyaç, liselerin müfredatlarının ve sürelerinin yeniden değerlendirilmesine yol açtı.

20. Yüzyılın Başları

1. yüzyılın başlarında, birçok Avrupa ülkesi ve Amerika Birleşik Devletleri, lise eğitimini 4 yıla uzatmak için reformlar gerçekleştirdi. Bu reformların nedenleri şunlardı:

2. Bilim ve teknolojideki gelişmeler, daha ileri bir eğitim gerektiriyordu.

3. Artan nüfus, daha fazla eğitimli işçi ihtiyacını beraberinde getirdi.
    4. Eğitimin demokratikleşmesi, daha geniş bir öğrenci kitlesine erişim sağladı.

Türkiye'de Liselerin 4 Yıllık Olması

Türkiye'de liselerin 4 yıllık olması süreci de benzer bir şekilde gerçekleşti. İlk lise olan Galatasaray Lisesi, 1868 yılında 3 yıllık bir eğitim süresiyle kuruldu. 20. yüzyılın başlarında, Türkiye'de lise eğitiminin 4 yıla uzatılması yönünde tartışmalar başladı. Nihayetinde, 1926 tarihli "Tevhid-i Tedrisat Kanunu" ile liselerin süresi 4 yıla çıkarıldı.

Bugün, liseler ortaöğretim sisteminin ayrılmaz bir parçasıdır ve öğrencilere yüksek öğrenime hazırlanmak ve gelecekteki kariyerlerine yönelik beceriler kazandırmak için gerekli bilgi ve becerileri sağlarlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sistem böyle çok iyi çalışıyor maşallah
  • Sen sorasın diye evladım
  • oku oku okumak iyidir...
  • Liselerin 4 yıla çıkarılması hiçbir işe yaramaz.Ben anadolu lisesinde 1yıl sınıfta kalarak 4+1 toplam 5 yıl okudum.Hazırlık sınıfında öğretilen almancadan hiçbir şey hatırlamıyorum.
  • beyler bi sorum olacak meslek liseleridemi 4 yıla çıktı ___?
  • iş olsun diye

4 seneye çıkmasının tek avantajı 1 senede gördüğümüz konu azlığı başka artı yönü göremedim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu sene Godzilla ya ne oldu?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gereksizlik olsun diye tam tersi eğitimin içine ettikleri için 4 yıla çıkarılıyor, amaçları Türkiye de eğitimi köreltmek.

Halbuki yapmaları gereken liselerdeki ayrımı(düz, fen ,anadolu) kaldırmaları gerek ve 4 yıl yerine 3 yıl olarak tam tersine konuların sadeleştirilmesi gerek TR de üni. de görülmesi gereken konuları lisede veriyorlar, hemde detaylı olarak verdikleri için konular çok uzun oluyor ve akılda kalmıyor. Meslek liseleri ayrı olabilir.

Lisede verilmesi gerekenleri ortaokulda, ortaokulda verilmesi gerekenleri ilkokulda veriyorlar, o yüzden hemen unutuluyor anlaşılmıyor. Sözde eğitim veriyorlar.Neden hiç bir öğretmen bunlara isyan etmiyor onlar bu akılsızlıkğın farkında değiller mi acaba? Örneğin 2-3 sınıfın matematik konularına bakın kesirler falan var çüşşş yani, anlamaları imkansız. Bu şekilde zamanı gelmeden bir sürü ŞEYLERİ ÖĞRETMEYE ÇALIŞMAK geride kalmaktan başka birşey değildir. BU YÜZDEN TÜRKİYE her zaman ki dünya çapında eğitimde hep gerilerde oluyor, eğitimde 1. Fillandiya mış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 6 Ocak 2008; 2:26:22 >

• Hüseyiiiiiiiin Çeliiiiiiiikk
    Anadolu Liselerini Yoketme Planı
  • benım sabrımı denemek ıcın cıkardılar zaten 1. sınıftada kaldım
    sımdı meslek lısesı 3de olacaktım sondu zaten staj felan olacaktı bu senede ama daha 2. sınıftayım bunu bıttı saysam 2 sene var
    sımdıde bızım 2 yıllık unıye dırek gecısı kaldırma felan olayları varmıs buda cıkarsa yakacam orayı
  • zaten normalde and. liseleri
    Hazırlık+3 yıl değilmiydi?
  • Eskiden bolca düz lise vardı.Şimdilerde ise çoğu düz lise anadolu lisesine çevriliyor.Buda demek oluyor ki sınavsız olarak girilebilecek lise sayısı azalıp, sınav puanına göre girilen lise sayısı çoğalıyor.Kısaca düzler azınlık durumuna düşecek.

Bu sene dershaneye gidiyorum, mezun grubundayım.Bize 3 senede verdikleri dersleri 1 eğitim sezonundan daha kısa sürede veriyorlar.ÖSS de başarı sağlamanın yolu da bu zaten.Ben buna nokta atışı diyorum direk konuya geçiliyor ıvır zıvırlar olmadan.

Liseler 4 sene oldu ama konular aynı.Uzadıkça uzuyacak konular.Bu da daha yavaş bi çalışma temposu demek.ÖSS'nin size girmesi için +1 yıl uzatma veriyor Olgunlaşırsınız, artık çoğu düz liseli mezun olduktan sonra dershaneye gidiyor açık ve net bir gerçek. Peki Meslek Liseleri neden 4 sene yapıldı? İşte bunu anlamış değilim.Çoğu meslek lisesi mezunu zaten bölümünün işini yapıyor.Tabii bölümünün öğretmeni olmayacaksa.Bırak 3 sene okusun mesleğini yapmaya başlasın.

• hazırlık+3 seneydi
    akıllılar hazırlığı kaldırdı azıcık ingilizce öğrencektik onuda öğrenemedik
  • quote:

Orjinalden alıntı: citafettin

hazırlık+3 seneydi

Hazırlıkla ingilizce öğrenilmiyor, hazırlık tek işe yarıyor tüm konuları unutmanı sağlıyor, 1 yıl sonra mö mö bakıyorsun normak dersleri almaya başladığından.. Biz bunlardan geçtik. İstersen hazırlık okumuş birilerini bul bakalım sor ingilizcesi ne durumda, konuşaibliyor ise hazırlıkla ilgisi olmadığını sana söyleyecek.

Hazırlıkta öğretilen ingilizce yada TR normal ingilizce derslerinin, ingilizce konuşma ile alakası yoktur, bu sistemle kimse ingilizce öğrenemez.

• quote:

Orjinalden alıntı: birolayd

quote:

Orjinalden alıntı: citafettin

hazırlık+3 seneydi

Hazırlıkla ingilizce öğrenilmiyor, hazırlık tek işe yarıyor tüm konuları unutmanı sağlıyor, 1 yıl sonra mö mö bakıyorsun normak dersleri almaya başladığından.. Biz bunlardan geçtik. İstersen hazırlık okumuş birilerini bul bakalım sor ingilizcesi ne durumda, konuşaibliyor ise hazırlıkla ilgisi olmadığını sana söyleyecek.

Hazırlıkta öğretilen ingilizce yada TR normal ingilizce derslerinin, ingilizce konuşma ile alakası yoktur, bu sistemle kimse ingilizce öğrenemez.

Hazırlıkta öğrendiğim İngilizce ile film izlerken alt yazıya bakma gereği duymuyodum bilmiyorum bizim okula özgü bi durum olabilir devlet okuluna gidiyorum Çengelköy Lisesi bu 4. son senem süper liseyim

• @Jolly_RogeR
    sizin okula özgüdür o
    biz lise 1 de 12 saat ing görduk şuan 1 cümle kuramam

• quote:

Orjinalden alıntı: Calpi84

Liselerin 4 yıla çıkarılması hiçbir işe yaramaz.Ben anadolu lisesinde 1yıl sınıfta kalarak 4+1 toplam 5 yıl okudum.Hazırlık sınıfında öğretilen almancadan hiçbir şey hatırlamıyorum.

Sen sadece almancadan bişey hatırlamıyorsun ben son hazırlık okuyan dönemim ve hazırlık yüzünden TÜm hayatım heba oldu lanet olsun HAzırlıktan cıkınca sudan cıkmış balık misali oldumNe matemetik ne fizik ne kimya bu yüzden ea bölümünü sectim ama tarih coğrafya gibi derserimde zayıf lanet olsunn hepsine ne öss den umudum var nede hayattan sırf bu yüzden ailemin beni dershane göndermesine karşı çıktım....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.