Şimdi Ara

lisede disipline gidersem üniversiteye almazlar mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
7.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • lise 2 deyim bir hocaya çok fena haddini bildirme kararı aldım ayrıca başarılı bir öğrenciyim beni disipline verirse ben odtü elektrik elektroniğe gidemez miyim ?

• Gidemezsin sen kavga etmişsin derler 1. bile olsan almazlar
  • aptallık etme, kavgaya karışsan bile davranışlarını düzeltirsen, öğretmenler kurulunda disiplin notun geri iade edilir. ama bir öğretmenine karşı yapacağın saygısızlığı, diğer öğretmenlerin affetmez. egonu tatmin etmek için yapacağın şey, seni seven öğretmenlerinin bile tepkisini çekecektir.
  • Hayatını karartma, üniversiteye değil humumi tuvalete bile gidemezsin bu kara leke ile
  • bu ne ya :))
    baya bi makaraya almışşsınız cocugu.
    hiç bişi olmaz.
    istersen hocanı döv.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen

bu ne ya :))
    baya bi makaraya almışşsınız cocugu.
    hiç bişi olmaz.
    istersen hocanı döv.

anladığım kadarıyla bu olayı hafife alıyorsun. başarı sıralamasında alt seviyede olan okullardaki öğrencilerin, öğretmenlerine yaptığı saygısızlıkları duyuyorum. kaybedeceğin bir şey yoksa, rahat davranabilirsin. ama iyi bir okula gidiyorsan, bu tür saygısızlıklara hoşgörü göstermezler. disiplin cezaları, kamuda çalışmayı engeller. harp okulları gibi mülakatla alınan yerlerde de engel teşkil eder. zaten verdiğin örnekte, okuldan tasdikname ile uzaklaştırmayı garantiler.
  • alacağın bir disiplin cezası kesinlikle peşini bırakmayacaktır. belki bir şekilde unvye girersin ancak sonrası için sorun teşkil eder. mesela polis olmak isteyeceksin diyelim. tık diye önüne çıkar. hem kaldı ki öğretmenine karşı yaptığın bir saygısızlık senin kendine karşı yaptığın bir saygısızlık olacaktır. bu tavsiyeyi veriyorum çünkü başarılı, kafası çalışan bir çocuk olarak görüyorsun kendini. yani laftan anlayacağını düşünüyorum. ha bir de okuldan atılırsın büyük ihtimalle ceza olrak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • :))
    komik olmayın.

mit veya tsk ya girmiceniz sürece hiç bi sorun olmaz.
    sen bugüne kadar kpss de atananlar hakkında tahkikat yapıldıgını duydunmu?
    varmı etrafında bi örnek?
    yok.
    olamazda zaten.
    sen hocanla tartısırsın, adam en fazla kendi dersinden yazılı kagıdını olurken kıllık yapar notunu düşürür.
    bak eleman ne sormus?
    odtüye girebilirmiyim?
    sen istersen PKK lı ol,
    puanın yetsin yine girersin.
    sayet gidipde görürsen , bu örnegi neden verdiğimi anlarsın.

varmı sizinde böle örnekleriniz?
    adam ortaolulda hocasını dövmüş, itü ye almamışlar diye?
    lisede hocasını dövmüş, memur olamamış diye?

hani varsa paylaşın, hep beraber ögreniriz.
  • fizmatgeo, anladığım kadarıyla geleceğini düşünen bir kişisin. yoksa buraya niyetini yazmazdın. o yüzden birilerinin gaza getirmesiyle veya onayıyla düşündüğünü yapma. başarılı bir öğrencinin yaptığı saygısızlık, serseri bir öğrencinin yaptığından, daha çok tepki çeker. seni seven öğretmenlerini kaybedersin. ben sevdiğim bir öğrenci, sevmediğim bir öğretmene böyle bir şey yapsa, kesinlikle affetmem. disipline verildiğinde, yaptığın şeye göre, cezan çok ağır olabilir. artık kanaat notu olmasa da, öğretmen farklı kalemlerden kanaat kullanabilir. kılık kıyafetine takarlar,(senden daha kötüleri olmasına rağmen.) 1 dakikalık gecikmeye bile hoşgörü göstermeyebilirler. bunları seni tehdit etmek için söylemiyorum. söylemek istediğim şey, "kendimi garantiye alıp, öyle hareket edeyim" diye düşünmemelisin. eğer gerçekten böyle bir şey yapmaya niyetliysen, geleceğini düşünmeyeceksin. son olarak, pek çok arkadaşım, mezun olduktan sonra öğretmenlerini döveceklerini söylemişti. ama şimdiye kadar, böyle bir eylem duymadım.

bir öğrencinin, öğretmenine saygısızlık yapmasını, kesinlikle tasvip etmem. bunu sadece öğretmen olduğum için söylemiyorum. ama başka birisinin bu eylemi onaylaması, hatta teşvik etmesi çok daha kötü bir şeydir. biz öğretmenler dokunulmaz değiliz. sorumlu olduğumuz, kademeler var. hoşnut olmadığınız ve yanlış olduğunu düşündüğünüz davranış ve uygulamalarımız varsa, idareye dilekçe ile başvurursunuz. bu işler kural dışı hareketlerle çözülmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 29 Aralık 2011; 9:45:26 >

• odtü elektrik elektroniğe girecek kadar başarılı bir öğrencisin ve gidip öğretmenini dövücen öyle mi? valla odtüye alırlar mı bilmem ama bu kafayla odtü elektroniği biraz zor kazanırsın. kusura bakma ama böyle düşünüyorum.
  • neyse,
    bu olayın yeterli puanı aldıgı sürece ODTÜYE GİRMESİNE ENGEL OLMAYACAGINI, anlamış olduk.
    sorularada cevap gelmemiş :))

başka bir öernek,
    benim lisansta bi aradas vardı
    meslek lisesi mezunu, her yol var çocukta, 2 kez disiplin görmüş lisede,
    vasatın da vasatı bir tip. çocugun lise hayatı bu.
    bu arkadasım, TÜBİTAK bursu alarak lisans okudu.
    varsa yaşanmışlıklar, onları yazın arkadaşlar.
    tahminlerinizi değil.

uzun lafın kısası, takma kafana bişi olmaz. ailenle aran bozulur. hocan problem değil yani.
    ama ögretmen olacak veya olmuşların
    yazdıkları üzere, ellerindeki herşeyi koz olarak sana karsı kullanırlar.
    çünkü yapabilecekleri başka bişi yok. bel altı vururlar yani.
  • ÖSS'de Türkiye birincisi bile olsan almazlar
  • quote:

neyse,
    bu olayın yeterli puanı aldıgı sürece ODTÜYE GİRMESİNE ENGEL OLMAYACAGINI, anlamış olduk.
    sorularada cevap gelmemiş :))

başka bir öernek,
    benim lisansta bi aradas vardı
    meslek lisesi mezunu, her yol var çocukta, 2 kez disiplin görmüş lisede,
    vasatın da vasatı bir tip. çocugun lise hayatı bu.
    bu arkadasım, TÜBİTAK bursu alarak lisans okudu.
    varsa yaşanmışlıklar, onları yazın arkadaşlar.
    tahminlerinizi değil.

uzun lafın kısası, takma kafana bişi olmaz. ailenle aran bozulur. hocan problem değil yani.
    ama ögretmen olacak veya olmuşların
    yazdıkları üzere, ellerindeki herşeyi koz olarak sana karsı kullanırlar.
    çünkü yapabilecekleri başka bişi yok. bel altı vururlar yani.

her öğretmenler kurulunda, arkadaşın gibi disiplin cezası almış, pek çok öğrenciyi affedip, disiplin notlarını geri iade ediyoruz. disiplin cezası alman, disiplin notun düşük mezun olacağın anlamına gelmiyor. disiplin cezası almış öğrencinin davranışlarını düzeltip, öğretmenleri üzerinde iyi etki bırakması yeterlidir.(ama öğretmene yapılmış bir şey varsa, o kadar kolay olmaz.)

fizisyen, savunduğun şeyin farkındamısın. bir öğrenciyi suça teşvik ediyorsun. ya işler dediğin gibi olmazsa ne olacak. yaşanmış bir şey istiyorsan, sırtına "satılık eşek var" yazan bir kağıt asıldığı için, kalp krizi geçirip ölen öğretmende var.(yıllar önce yaşandığı için haberin olmayabilir.) yapacağı şeyin okuldan atılmasına sebep olmayacağını ne biliyorsun. biz öğretmenlerin zaten yeterince sorunumuz var. başka kişlerin öğrencilerimizi gaza getirip, azdırmasına ihtiyacımız yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: dergul

fizmatgeo, anladığım kadarıyla geleceğini düşünen bir kişisin. yoksa buraya niyetini yazmazdın. o yüzden birilerinin gaza getirmesiyle veya onayıyla düşündüğünü yapma. başarılı bir öğrencinin yaptığı saygısızlık, serseri bir öğrencinin yaptığından, daha çok tepki çeker. seni seven öğretmenlerini kaybedersin. ben sevdiğim bir öğrenci, sevmediğim bir öğretmene böyle bir şey yapsa, kesinlikle affetmem. disipline verildiğinde, yaptığın şeye göre, cezan çok ağır olabilir. artık kanaat notu olmasa da, öğretmen farklı kalemlerden kanaat kullanabilir. kılık kıyafetine takarlar,(senden daha kötüleri olmasına rağmen.) 1 dakikalık gecikmeye bile hoşgörü göstermeyebilirler. bunları seni tehdit etmek için söylemiyorum. söylemek istediğim şey, "kendimi garantiye alıp, öyle hareket edeyim" diye düşünmemelisin. eğer gerçekten böyle bir şey yapmaya niyetliysen, geleceğini düşünmeyeceksin. son olarak, pek çok arkadaşım, mezun olduktan sonra öğretmenlerini döveceklerini söylemişti. ama şimdiye kadar, böyle bir eylem duymadım.

bir öğrencinin, öğretmenine saygısızlık yapmasını, kesinlikle tasvip etmem. bunu sadece öğretmen olduğum için söylemiyorum. ama başka birisinin bu eylemi onaylaması, hatta teşvik etmesi çok daha kötü bir şeydir. biz öğretmenler dokunulmaz değiliz. sorumlu olduğumuz, kademeler var. hoşnut olmadığınız ve yanlış olduğunu düşündüğünüz davranış ve uygulamalarımız varsa, idareye dilekçe ile başvurursunuz. bu işler kural dışı hareketlerle çözülmez.

gerçekten mantıklı düşünüyorsunuz.. ama gerçekten bazılarına bir şey dememek için zor tutuyor insan kendini dilekçe vermek bir işe yarar mı bilmiyorum çünkü hangi hoca olursa olsun dilekçeyi senin yazdığını bilecek ve sözlüler yazılılar vahim bir hal alacak.. öğrencilerin kaderi öğretmenlerin elinde olmamalı bence öğretmenler dersi anlatsın tüm türkiye sınav yapılsın daha mantıklı en azından kağıdımı kendi öğretmenim okuyamaz bende onun tehditleri altında ezilmem

• quote:

Orijinalden alıntı: fizmatgeo

quote:

Orijinalden alıntı: dergul

fizmatgeo, anladığım kadarıyla geleceğini düşünen bir kişisin. yoksa buraya niyetini yazmazdın. o yüzden birilerinin gaza getirmesiyle veya onayıyla düşündüğünü yapma. başarılı bir öğrencinin yaptığı saygısızlık, serseri bir öğrencinin yaptığından, daha çok tepki çeker. seni seven öğretmenlerini kaybedersin. ben sevdiğim bir öğrenci, sevmediğim bir öğretmene böyle bir şey yapsa, kesinlikle affetmem. disipline verildiğinde, yaptığın şeye göre, cezan çok ağır olabilir. artık kanaat notu olmasa da, öğretmen farklı kalemlerden kanaat kullanabilir. kılık kıyafetine takarlar,(senden daha kötüleri olmasına rağmen.) 1 dakikalık gecikmeye bile hoşgörü göstermeyebilirler. bunları seni tehdit etmek için söylemiyorum. söylemek istediğim şey, "kendimi garantiye alıp, öyle hareket edeyim" diye düşünmemelisin. eğer gerçekten böyle bir şey yapmaya niyetliysen, geleceğini düşünmeyeceksin. son olarak, pek çok arkadaşım, mezun olduktan sonra öğretmenlerini döveceklerini söylemişti. ama şimdiye kadar, böyle bir eylem duymadım.

gerçekten mantıklı düşünüyorsunuz.. ama gerçekten bazılarına bir şey dememek için zor tutuyor insan kendini dilekçe vermek bir işe yarar mı bilmiyorum çünkü hangi hoca olursa olsun dilekçeyi senin yazdığını bilecek ve sözlüler yazılılar vahim bir hal alacak.. öğrencilerin kaderi öğretmenlerin elinde olmamalı bence öğretmenler dersi anlatsın tüm türkiye sınav yapılsın daha mantıklı en azından kağıdımı kendi öğretmenim okuyamaz bende onun tehditleri altında ezilmem

ne kadar dogru bir söz.

konuyu açan arkadaş demişki,
    ben bişey yaparsam odtüye girebilirmiyim.

bende diyorumki,
    SEN YETERKİ ÜNİVERSİTE SINAVINDAN YETERLİ NOTU AL.
    FERİŞTAHI GELSE BİŞİ DİYEMEZ.
    nice PKK lılar okuyor oralarda......

ama üstteki mesajlarda buna karşı çıkıp olurmu öle şey deniliyor.
    şimdide, yapılan hareket yanlış....... deniliyor.

burda hareketin dogrulugunu sorgunlamıyor. sonucunda ne olur diye soruyor.

yine sölüyorum,
    tsk veya mit haricinde,
    EMNİYETTE DAHİL, hiç bi yerde sorun yaşamazsın.

• quote:

:))
    komik olmayın.

mit veya tsk ya girmiceniz sürece hiç bi sorun olmaz.
    sen bugüne kadar kpss de atananlar hakkında tahkikat yapıldıgını duydunmu?
    varmı etrafında bi örnek?
    yok.
    olamazda zaten.
    sen hocanla tartısırsın, adam en fazla kendi dersinden yazılı kagıdını olurken kıllık yapar notunu düşürür.
    bak eleman ne sormus?
    odtüye girebilirmiyim?
    sen istersen PKK lı ol,
    puanın yetsin yine girersin.
    sayet gidipde görürsen , bu örnegi neden verdiğimi anlarsın.

varmı sizinde böle örnekleriniz?
    adam ortaolulda hocasını dövmüş, itü ye almamışlar diye?
    lisede hocasını dövmüş, memur olamamış diye?

hani varsa paylaşın, hep beraber ögreniriz.

+ 1 milyon.

• Çok çok büyük bir şey yapmadığın sürece siciline işlemez. sicine işleyende okumanı engellemez. Sadece devlet dairesinde çalışamazsın. İsteyen herkes okur. Katil dahi olsan istediğin üniversiteyi okuyabilirsin.
  • tsk ve mit haric,
    ki onlarda çok düşük bi olasılıkla problem çıkar,
    devlette calışmasında hiç bir sakınca yok.
    yüzbinlerce memur var, hepsimi mükemmelmiş bunların.
    mantıklı olalım .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.