Şimdi Ara

Lise bitince ölüm aylığım kesildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben 09..01.1994 doğumluyum yani 19 yaşındayım. 2001 yılından beri babamın üzerinden ölüm maaşı alıyorum. 12 yıldır para kesintisiz hesabıma yatıyor, sadece 18 yaşına girince maaşım kesilmişti. Ankara'ya mektup yollayıp işlemleri tamamlayıp maaşı tekrar bağlattık. Burda sorun yok, asıl konu şu

Ben liseyi 4 gün önce bitirdim ( 14 Haziran ) Mezun oldum lise bitti yani. Bugüm ATM ye gittim baktım ki hesaba para yatmamış. Gittim Ziraat bankasına, dedim benim ölüm aylığım kesilmiş bakar mısınız diye. Okuyor musun diye sordu. Dedim 4 gün önce liseden mezun oldum. O yüzden maaşın kesilmiştir dedi

SGK' ya git maaşını kardeşinin yada annenin hesabına aktarsınlar dedi. Bu mümkün mü acaba? Ya da maaşı tekrar bağlatmak mümkün mü ? Öğrenci belgesi alamam artık lise de bitti
    Ağustos ayında dershaneye yazılacam bu işime yarar mı acaba?

• Maaşı üniversitede alabilirsin ama sen SGK ya git senin maaşını annene veya kardeşine aktarıyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversiteye girdiğin zaman maaş tekrar bağlanacaktır. Giremez isen bağlamazlar, artık sigortanı da kestiler hasta olmamaya dikkat et.
  • hocam doğruyu söylemek gerekirse kardeşinin üstüne aktartsan bile 100 tl gibi bir mevla gelir en fazla.
  • üniversiteye başlayınca yatmaya devam eder kardeşim ama 25 yaşına kadar oda. 25inden sonra devlet babada bakmaz sana :D

ve sana söyliyim güzel bir bölüme girersen devlet bursuda bağlanır 280 tl. buna 500tlde bağlanır :D ettimi yaklaşık 800tl :D mis gibi üniv yaşamında sana sevgiler saygılar
  • bazı arkadaşların da dediği gibi 25ine kadar ve okuma şartı ile tekrar bağlatabilirsin yoksa başka türlü yaş senin o iş.. Kız olsaydın evlenene kadar alacaktın ama erkek olunca okul bitince veya yaş tamamlanınca anında kesiliyor. Okumaya tekrar başlarsan kesilen aydan itibaren toplu halde paranı veriyorlar ama..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _nick falan yok_ -- 18 Haziran 2013; 16:44:42 >
  • Eğer bu yıl girmezsen üniversiteye bu yıl için alamazsın. Tavsiyem en azından bir açıköğretime başvurman. Ayrıca diğer arkadaşların dediği gibi sigortadanda düştün büyük ihtimal, onun içinde her ay belli bir miktar ödemen gerekiyor yanılmıyosam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tecilim bitiyor babam engelli
    2 ay önce açıldı
    Yaş 22 hayatım bitti
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Üniversite okumaya bak para için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben şimdi sağlık ocağına bile gitsem sigorta yok demek
    Ben bu sene üniversiteden pek umutlu değilim, gitti güzelim maaş
  • Peki ben sigorta işini nasıl halledecem ? Şuan sigortasızım
  • SGK'ya gittim maaşımın belli bir kısmın ( 10 TL ) annenin hesabına aktarabiliriz dedi. Ankara'ya dilekçe gönderecekmişim

Diploma lazım dediler, diploma yok dedim. O zaman geçici mezuniyet belgesi getir dediler. Fotokopisi olur mu yoksa aslının mı gitmesi gerekiyor ?
    Okula sordum geçici mezuniyet belgesi veririz ama geri getirmen şart dedi. O belge Ankara'ya giderse bir daha geri gelmez ?
  • Maaşı tekrar almayı başarabildin mi? Merak ettim de. Benim de 2 yıllık üniversitem bitti sanılıp maaşım kesildi ama benim okulum uzadı hala devaö ediyorum öğrenci belgemi gönderdim sgkya ama dönemin uzadığını anlarlar mı sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.