Şimdi Ara

Lise 3 | Tavsiyelerinizi bekliyorum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
3
Favori
463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başlıkta da belirttiğim gibi lise 3 ve MF öğrencisiyim. 11. sınıf neredeyse bitti ve bu yıl eğitim hayatımın en zor senelerinden biriydi. Hem devamsızlığım hem de bazı konularda eksikliğim yüzünden bunları söylüyorum. 1. dönemde almasına aldım takdiri fakat mutsuzum. Çünkü aynı şeyleri bizim zamanımızdaki SBS'de de yaşamıştım. Okul notlarım efsane yüksekti ama iş sınava gelince baya bi' sıvamıştım..
    Üstüne üstlük büyük hedeflerim var ve bunları gerçekleştirmek istiyorum fakat bu 1 seneyle nasıl olur bilmiyorum. OBP'ım zannımca 80 civarı gelecek. Hangi dershaneye gitmeliyim, geç mi kaldım ve bunun gibi birçok soru var aklımda. Halim ortada... Lütfen yanıtlarınızı esirgemeyin.



  • UP!
  • UP!
  • Ne kadarda bana benzeyen bir insan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim benden sana tavsiye tahminimce matematikten temel olarak sıkıntın olmadığını var sayıyorum.Öncelikle temel sıkıntın yoksa sağlamından bir tatil yapıp sıkıntılarını bir kenera atmanı tavsiye ederim. Rahat bir kafayla sınava çalışman lazım. Derslere şöyle bir durum da bir anda asılma emin ol 3-4 ay sıkı çalıştıktan sonra sıkılacaksın ve kendini buna ayarlamak zorundasın. Dolayısıyla tatilden hemen sonra asılma ama biliyorum yine çalışacaksın ve eylül kasım sıkılınca mezuna kalırım çokta dert değil bemeye başlayacaksın yani bende bunlar oldu.

    Ders konusuna gelecek olursak bir ay kafa dagıttıktan sonra yaz tatilinde temelin varsa Türev integral limit gibi konuları ygs den sonraya bırakıp diğer lys konularını bitirmeni tavsiye ederim eylül sonu gibi de ygs ye çalışırsın zaten ygs de yapacağın bellidir kendini boş yere sıkmanın bir mantığı yok hergün aksatmadan 20 paragraf çözsen sınava kadar iyi sonuç alacaksındır. Bir şu en önemlisi benim gibi siyasete ilgin ve ülke gündemini yakından takip ediyorsan sınava çalıştığın dönemde bunlarla kesinlikle ilgilenmeyeceksin ne çektiğimi ben bilirim sinirlerim resmen altüst oluyordu. Ve öyle saat saat planlar değil, şu hafta şu konu bitecek mantığıyla ilerlemelisin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok uzatmadan teferruata girmeden özetleyeyim. Hiçbir zaman hiçbir şey için geç değildir. Hele hele daha önünde 1 sene vakit varken hiç pişmanlık yaşamana gerek yok. Yaz için olmazsa olmaz.
    1.Mat ygs konularının hepsini tara. (Bitir demiyorum çünkü hiçbir zaman hiçbir konu bitmez, atıyorum adam konu eksiğim yok diyor 40 sorudan 30 doğru yapıyor. ee 10 soru uzaydan mı geldi diyoruz.)
    2.Mat LYS 12.sınıf konuları hariç hepsini taramaya çalış. En önemlisi trigonometri. Vakit alıcıdır ne kadar erken başlarsan o kadar iyi. (limit türev integral gibi ağır konuların halledilemesinin en büyük sebebi kendi sınıfımdan biliyorum, hoca orda türev anlatıyorken fizik testi çözen mi ararsın matematik ygs testi mi ararsın sonra bu konular çok zor yaftası yapıştırılıyor halbuki dinlemiyorsun. Yani eğer 12. sınıf matı hariç tüm konuları tararsan hem kafan rahat olur dönem içinde de halledersin türevi integrali. yazın bu konulara mesai harcamak zaman kaybı zaten yazın öğrenen arkadaşlarım da bana soru getiriyorlar.
    3.Geometri lys bu çok önemli yazın geo çalışmak. genelde çok az kişinin doğru düzgün yaptığı bi ders olan geoyu yazın başlarsan çok büyük avantaj elde edersin. ( tıp istesen dahi) en azından üçgenleri adam akıllı bitir. ekstradan dörtgenlere de bakabilirsin. Üçgeni öğrendim demek için karekök geodaki testlerde %70-75 civarı çözebilmek.
    4. fizik bana kalırsa yazın mekanik konularını tararsan yıl içinde rahat edersin.
    5. biyoloji çoook fazla konu ve ayrıntı olduğundan dolayı ders kitabından okuyup test kitabından giderek ince bir kitabı bitirirsen güzel olur. (ufak cep kitaplardan da destekleyebilirsin.) Ama mutlaka yazın konu okuması yap hemen akabinde de soruyu çöz.
    6.kimya: yazın ygs kimyaya bakmana hiç gerek yok arkadaşlarından kötü gelir başta deneme netlerin ama yazın cidden o denemedeki yanlışlarını öğrensen yeter. (ygs kimya hakkında hiç kitap bitirmedim. sonucum 13 d 0y. zaten ygsde kolay geliyor.

    7.Türkçe: istediğin kadar paragraf çöz heyecanlanınca ve süreye bakıp durunca zerre faydasını görmüyorsun onun için evden çıkmadan önce aceleyle psikolojin bozukken biriyle kavga ettiğinde yani anormal ruh hallerinde türkçe paragraf çöz belki tecrübe kazanırsın :)

    8. sosyale yazın hiç bakmanıza gerek yok. denemedeki yanlışlarınızı öğrenseniz yeter kitap falan da almayın çözmüyorsunuz zaten. Sorunuz varsa sorarsınız.




  • 11.sınıfım matematiği full bitirdim organik kimya ve ygs kimya bitik.İyi çalışmalar
  • Arkadaş çok haklı psikolojik olarak da zor bi yıl geçireceksiniz. Temponuzu günlük 4-5 saatin üzerine çıkarmamanız tavsiye olunur. Bunaldığınızda canınız istemediğinde söz vererek aralar vermeyi arkadaşlarınızla gezip dolaşığ ara ara stres atmayı unutmayın. bitkinliğe düştüğünüzde kendinize vakit ayırın. <her zaman daha çok çalışmak daha iyi sonuçlar verir diye bir şey yok bunu aklınızdan çıkarmayın. FAzla abartıp da hiç çalışmamazlık da yapmayın.
  • Mat ygs konuları için br + fem simetri şeklinde çözeceğim. Başka hangi kaynağı veya kişiye önerebilirsiniz? Fizik içinde önerirseniz sevinirim.
  • ygs mat fem konu özetli soru bankası
  • Laçin can atış tüm konulara organik bitti vesaire yazıyorsun.Ego mu kasıyorsun napıyorsun anlamıyorum yeter lan artık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LaçinCanATIŞ

    11.sınıfım matematiği full bitirdim organik kimya ve ygs kimya bitik.İyi çalışmalar

    Senin akıbetini SS li olarak seneye istiyorum sevgili rakibim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hytgzl08


    quote:

    Orijinalden alıntı: LaçinCanATIŞ

    11.sınıfım matematiği full bitirdim organik kimya ve ygs kimya bitik.İyi çalışmalar

    Senin akıbetini SS li olarak seneye istiyorum sevgili rakibim

    İnşallah
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FatihReiz

    Laçin can atış tüm konulara organik bitti vesaire yazıyorsun.Ego mu kasıyorsun napıyorsun anlamıyorum yeter lan artık

    hangi konuya ne yazacağımı sana mı soracağım
  • Bırakın ya aklı sıra ego kasıyor çoluk çocuk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen ego tatmini ..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.