11,1v lipo almıştım. Daha önce hiç kullanmadım bunları. Yüksek akım verdiklerini tamamen unutmuşum. Masamdaki şerit ledlerin birleştiği yerde makaron yok, aralarında da 4-5 santim falan var. Denemek için şerit ledi yaktım lipo ile, çok daha güzel yandı. Sonra çıkartırken yanlışlıkla kısa devre yapmışım, kablo alev aldı yanıp iletimi kesti kendi kendine. Bildiğin saman alevi gibi ortalama 30 santim yüksekliğinde 15-20 santim genişliğinde alev çıktı yarım saniye-bir saniye kadar.
Lipoların amacı bu zaten, yüksek akım vermek. Ama yine de korktum ben. Geçen hafta cam kavanoza koyup balkonda güneş görmeyen bir yere koydum.
Bisikletimin aydınlatmasını, ve yapacağım yol bisikletini beslemek için almıştım. Bir de telefon vs. şarj etmek için.
Bozulmuş mudur ? Bozulmamışsa girişe cam sigorta koymak dışında nasıl engelleyebilirim çok akım geçmesini ?
Çok teşekkürler şimdiden. :)
Bendede oldu. Benim lipo pilin içinde ufak mı ufak kısa devre koruması var.
Çıkışa elektronik sigorta koyarsın.
Bide sigortadan sonra her iki kutubun uçuna diyot koyarsan pili ters akımdan korursun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
bende lipo kullanıcısıyım. rc arabamda kullanıyorum gecen gun benımde basıma geldı arabama far takmak ıcın uğraşırken kısa devre yaptırdım 0.75 lik kaplo ısındı ve yandı sayılır uzerındakı plastık erıdı ve en zayıf yerından kaplo koptu.. bende korktum ve dışarıda 2 saat beklettim korkudan sonra aldım ıcerı voltajını olctum once baktım voltaj normal sonra arabama gerı taktım .:)) vee çalışıyor bısı olmamış Allahtan . sarj edıp tekrak kullandım bı sıkıntı yok suanlık
pilim: 11.1 v 4000ma..
li-po piller tehlikekidir ve kısa devreye karşıu çok hassaslar diye biliyorum, yandıklarında ya da patladıklarında ortamdaki oksijeni bitirene kadar yanıyorlar su dolu kazana atsanız bile o kazanın suyunu kaynatır yine de ordaki oksijeni bitirmeden sönmezler dikkatli olun kısa devre konusunda aman
Geri dönülmez nokta diyebileceğimiz noktadan sonra katot kendisi bozunarak oksijen üretiyor. Dolayısıyla ortamda oksijen olup olmaması sonucu değiştirmiyor, yangın üçgenini pilin kendisi oluşturuyor.
Sizin olaydan sonra pilin kullanılabilir ömrü düşmüştür ve iç direnci yükselmiştir. Yüksek akım çektiğinizde pil artık daha fazla ısınacaktır, dolayısıyla bundan sonraki yüksek kapasiteli kullanımlarınızda dikkatli olmanız gerekli. Düşük akımlar çekecekseniz bir sorun yaratmayacaktır.
quote:
Orijinalden alıntı: Hazar
Geri dönülmez nokta diyebileceğimiz noktadan sonra katot kendisi bozunarak oksijen üretiyor. Dolayısıyla ortamda oksijen olup olmaması sonucu değiştirmiyor, yangın üçgenini pilin kendisi oluşturuyor.
Sizin olaydan sonra pilin kullanılabilir ömrü düşmüştür ve iç direnci yükselmiştir. Yüksek akım çektiğinizde pil artık daha fazla ısınacaktır, dolayısıyla bundan sonraki yüksek kapasiteli kullanımlarınızda dikkatli olmanız gerekli. Düşük akımlar çekecekseniz bir sorun yaratmayacaktır.
Hocam toplamda en fazla 1 amper çekeceğim. Hadi 2 olsun, lipolar için çocuk oyuncağıdır sanırım bu ?
Pilin C değeri önemli bu konuda da, 1-2A sorun yaratmayacaktır.