Şimdi Ara

Lipo Pil yerine Hangi pil Kullanabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde Solar şarj cihazı var İçinde 3.7V 1500ma Lipo pil bulunmakta.
    Çıkış gerilimi 5.5v yükselten bir devreye bağlı.
    3.7v Lipo pil yerine Nokia 3.7v 1500Malık batarya kullansam olur mu?(Li ion)
    olmazsa ne kullanmalıyım?
    Bunlardada Aşırı Şarj engelleyici var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan123123 -- 10 Nisan 2011; 21:29:16 >

• Olur olmasına da, Li-po pilin zerinde kaç "C" olduğuna dair bir bilgi var mı? Ayrıca pilden enerji çeken nedir? Yani çalışacak olan alet? Bunu bildirirsen daha net konuşuruz. Çünkü li-po piller çok yüksek akım verebilme kapasitesine sahiptirler. 40A 50A 100A gibi.
  • Dediğim gibi cep telefonu şarj cihazı icinde
    Cihazı soktum ama lipo pilin yalnızca on yüzünü görüyorum on yüzünde bir yazmıyor arkasindada olduğunu sanmam
    Cihazdan çekilen akım yani cihazın output çıkışı 800ma yazıyor üstünde.cihazı daha yeni aldığım ve pil daha yeni olduğu için sanırım cekebildigim maks. Akım 400ma oldu Ayrica akım 200manin altına düşünce pil akımı kesiyor.Belkide rafta dura sura bozulmustur bilmiyorum...
    Bu pil şarjı dolduğunda akım kesen bir devreye bağlı
    Ayrıca devrenin input yani harici şarj girişi 5v 500ma gücünde..
    Şimdiden Tsk...
  • 800mA çekiliyorsa rahatlıkla kullanabilirsin li-ion pili..
  • Şarj konusunda sıkıntı olmaz mı Hani Bu lipo pil koruma devresi direk uyarmı li ion için.
    İlginiz için saolun.
    Peki ni mh Pil kullanabilirmiyim. meslea 1500Ma pillerden falan...
  • Dostum zaten pil 3.7V olduğuna göre tek hücreli bir pil.Yani balancer yok şarj devresinde. Direkt olarak iki uç ile şarj ediyordur devre pili. O yüzden gerek yok başka bir şeye. Direkt olarak değiştir pilleri. Voltajı aynı olmak kaydı ile kullanabilirsin. Fakat şöyle bir duum var ki piller akım değerlerinin 1/10 'u ile şarj edilirler. Yani 1500mah pir Ni-Mh pil 150 mA ile şarj edilmelidir 15 saat boyunca. Fakat li-po pil genelde 1C ile şarj edlir. Yani 800mah ise 800 ma ile. Fakat solar şarj cihzının bu akımı verebileceğini sanmıyorum. Yani direkt olarak kullanabilirsin istediğin akım değerindeki pili. Fakat 1500mah pil uzun süre de şarj olur.
  • Nokia telefonumu 500ma şarj cihazı ile kullanıyorum Solar şarj cihazı Mak 150-200Ma bile vermiyor dediğiniz gibi.tek hücreli olduğunu Uutmuştum Hatırlttığınız iyi oldu.
    Ama Solar chargerin harici batarya ile şarj edilme özelliği var.Yani Harici adaptör ile 500ma ile şarj oluyor.
    Sanırım Ni mh pil değil Li ion kullanmam iyi olur.
    Nokia bataryalarda aşırı akım koruma var dimi?
    Bu arada nokia diyorum ama nokia nın 1500ma lık bataryası yok Ben 1500malık çelik batarya kullanacağım.O da olur dimi fark etmez?
    Yardımlarınız İçin çok saolun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan123123 -- 12 Nisan 2011; 15:05:30 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şarjlı pil ve voltaj
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Olur farketmez. Fakat 500mA akım veren bir şarj aletine 1500mA Ni-Mh bağlarsanız o pil ısınır ve eğilip bükülürek kullanılamaz hale gelir.
  • Yok yok n mh baglamaktansa li ion bağlamak daha iyi olur diye düşündüm.ya cihazın içindeki pil o kadar dandik ki c degeri bile yazmıyor arkasındada oradan çıkan pili bır yerde degerlendirebilirmiyim diye düşünüyorum.
    Ama bosalinca nasıl doldururum bilemedim?
    Hocam bu arada sizi soru yağmuruna tuttum ama çok yardımcı oldunuz saolun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan123123 -- 12 Nisan 2011; 18:33:41 >
  • Li-po piller şarj edilmek için özel şarj aletlerine ihtiyaç duyarlar. Aynı zamanda kapalı bir metal kutu içerisinde şarj edmeleri de tavsiye edilir.
  • teşekkürler.Yardımınız için.bugün 3tane Li ion Pil aldım Sirkecideki Gümrükçüyü.
    Pil gelmiş li ion 3adet aldım hemen.
    1200ma 2800ma 3600ma Ama hangisini taksam bilemedim.Pillerin tanesi 3tl idi.bende Almışken toptan alayım dedim.
  • arkadaşlar bende bu konuyla ilgini şunu soriyim.. bende aynı pilin arkasına baktım 3.7V ve 900mAh. merak ettiğim şudur bu pilde 3 giriş var.
    biri(+) , ikincisi (-) , üçüncüsü nedir ??

• quote:

Orijinalden alıntı: jeck

arkadaşlar bende bu konuyla ilgini şunu soriyim.. bende aynı pilin arkasına baktım 3.7V ve 900mAh. merak ettiğim şudur bu pilde 3 giriş var.
    biri(+) , ikincisi (-) , üçüncüsü nedir ??

3.sü telefona bataryanın durumunu , doolup dolmadığını iletmek için kullanılıyor.

yanlışsam düzeltin

• Lipo lar hücre sistemiyle çalışır. Tek hücre 3.7 V dan başlar. Bu V değeri sabittir. Katlıyarak 2 hücreli 7.4V, 3 hücreli 11.1V, 4 hücreli 14.8V diye gider. Sadece mA değeri değişir ki oda hücrenin hacmini belirler. Hücre hacmi büyüdükçe bu değer artar. C değerine gelince. Bu değer hücrelerin akım gücüynü toplayıp vermesiyle alakalı. 10 C standarttır ve 35-40 C olanları vardır. C değeri yükseldikçe akü daha fazla güç toplayıp vermektedir. Çabuk ısınır kapalı yerde tutulması tehlikelidir. Hücre aralarında hava boşluğu bırakılmalıdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.