Şimdi Ara

Linux kullanıcıları niye böyle?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Headlong Into Carnage Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü4 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
46
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Popüler Konular listesinde
25. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: 1
Giriş
  • Ne zaman windows ile ilgili bi haber olsa olumlu ya da olumsuz hemen damlamaya başlıyorsunuz.

İçinde hiçbir şey olmayan bomboş, açık kaynaklı, milletin (özellikle benim) sızma testleri için kullandığı ve ana işletim sistemi olduğunda birçok hata veren ama kullanıcısı olmadığı için pek sesi çıkmayan bi işletim sistemini bi insan niye savunur?

Biri mantıklı bişey söylesin, savunmak değil muhalefet olmak için yazıyosunuz.

• Simdi bak, mesela en basitinden bir ornek vereyim, kendime web sitesi yapiyorum, WordPress ya da baska bir CMS kullanmak yerine ya da hatta framework diyelim, sifirdan PHP kullanarak custom script gelistiririm. Halbuki CMS kullansam ya da framework kullansam, cok daha hizli sekilde hemen icerik girmeye baslayacagim ama kullanmiyorum. Neden? Cunku CMS, hatta framework, tospik gibi calisir. 30 tane blog post atacaksan, 2000 tane SQL sorgusu yaparsin.

Windows da oyle. Oyun oynayacaksin, webde gezineceksin, basit seyler yapacaksin ama suru sepet gereksiz servis, telemetry falan...

Yani herkese gore olan, standart sablona dayanan yazilimlar, ister isletim sistemi olsun, ister web uygulamasi gibi alakasiz gozukebilecek bir sey olsun, gereksiz ozellikler icerir ve en iyi donanimda bile gereksiz kaynak isgal eder. Fakat diyelim Arch, Gentoo falan ile kendin sifirdan, gereksiz paketleri eleyerek kurulum yaparsan, kendine gore ozellestirilmis bir OS elde edersin.

Ustelik Linux uzerinde daha fazla kontrol sansin var. Cekirdek modullerini ekleyip cikartabilirsin, desktop ortamini degistirebilirsin, komut satirinin gucunden yararlanarak konsoldan daha hizli islem yapabilirsin, gerekirse anliyorsan kaynak kodunu bile inceleyebilirsin.

Ozetle sen mevzuya benim gibi bakamazsin. Sen "calisiyorsa tamam" kafasiyla bakarsin, cunku sen standart bir kullanicisin. O yuzden boyle seyler sana sacma gelir. Sen Windows kullan zaten, Linux kullanma. Sana gore olmayan bir sey cunku. Sana kazandiracagi bir sey olmaz. Kazandiracagi bir sey olsaydi zaten boyle bir konu olusturup "bu Linux sizma testi hata veriyor" gibi seyler yazmazdin. Demek ki bundan bir sey kazanamiyorsun, o zaman kullanma. K*li Linux ile birlikte gelen Lamer oyuncaklariyla oyna. Linux kullanmana gerek yok.

Ayrica senin Linux oven tayfa da bir sey bilmiyor, cunku Ubuntu ve Red Hat kullaniyorlar. Artistlik olsun diye Linux ovuyorlar. Bunu neden soyledim? Cunku sablon kullaniyorlar. Sablon kullanacaksan Windows kullan zaten. Birileri senin icin sablon olusturuyor, sen yukleyip kullaniyorsun. Ustelik bir sey de bilmiyorsun, sistemi GUI agirlikli yonetiyorsun. GUI agirlikli kullanima karsi degilim ama bence Linux'un gucunden konsol kullanarak en iyi sekilde faydalanirsin. Cunku konsol kestirmedir. Mouse ile 1000 farkli yere tiklamak var, bir komutla o isi yapmak var.

O zaman neden masaustunde, kendi kisisel bilgisayarinda Linux kullanacaksin? Ne amacla?

Ozetle onlari dinleme, Windows kullan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 30 Ocak 2026; 7:7:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.