Şimdi Ara

Limitte zor olan kısımlar nereler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün limit çalıştım 2 saat kadar, ve baştaki kısımları çok kolay geldi, integral pek bilmiyiroum, türevde de sadece türev almaları hatırlıyorum liseden,

merak ettiğim biryer var, mesela soru tipleri bazında limitte bizi zorlayan kısımlar nerelerdir?

-Klasik limit almalar gayet kolay, fakat sonsuz / sonsuz belirsizliklerinde lhospitalden yani türev alarak çözmek biraz zor,

başka limitte zorlanılan soru tipi var mı arkadaşlar? daha konunun sonlarına iyi çalışmadım, yani limiti limit yapan zorluklar neler?

• x üzeri cosx in limitini almak biraz zor gelebilir orada her iki tarafında ln nini alıyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: afka9

x üzeri cosx in limitini almak biraz zor gelebilir orada her iki tarafında ln nini alıyorsun

Dediğin logaritmik türev
  • Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben şu cevabı sonsuz falan olanları yapamıyorum.
  • bugün biraz daha çalıştım, e nin üstlü katları olan limitler biraz zor, biraz da bu dediğim sonsuz bölü sonsuz belirsliziği kısmı biraz zor gibi, ama sonuçta bi trigonometri kadar, bi karmaşık sayılar kadar zor konu değil bana öyle geldi açıkcası
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cloudmark

bugün biraz daha çalıştım, e nin üstlü katları olan limitler biraz zor, biraz da bu dediğim sonsuz bölü sonsuz belirsliziği kısmı biraz zor gibi, ama sonuçta bi trigonometri kadar, bi karmaşık sayılar kadar zor konu değil bana öyle geldi açıkcası

Limit zor değildir zaten. Hele bi trigo ile falan karsilastirma bile :) limitin tek zorluğu L'hospital bilmiyorsan ugrasip durursan. şayet onu biliyosan geriye birsey klamiyor :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bugün limit çalıştım 2 saat kadar, ve baştaki kısımları çok kolay geldi, integral pek bilmiyiroum, türevde de sadece türev almaları hatırlıyorum liseden,

merak ettiğim biryer var, mesela soru tipleri bazında limitte bizi zorlayan kısımlar nerelerdir?

-Klasik limit almalar gayet kolay, fakat sonsuz / sonsuz belirsizliklerinde lhospitalden yani türev alarak çözmek biraz zor,

başka limitte zorlanılan soru tipi var mı arkadaşlar? daha konunun sonlarına iyi çalışmadım, yani limiti limit yapan zorluklar neler?

Belirsizlik durumları var o zorla belki ancak 0/0 vede sonsuz/sonsuz belirsizliğinin mantığını nalayınca onuda halledersin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: KneeL.

quote:

bugün biraz daha çalıştım, e nin üstlü katları olan limitler biraz zor, biraz da bu dediğim sonsuz bölü sonsuz belirsliziği kısmı biraz zor gibi, ama sonuçta bi trigonometri kadar, bi karmaşık sayılar kadar zor konu değil bana öyle geldi açıkcası

Limit zor değildir zaten. Hele bi trigo ile falan karsilastirma bile :) limitin tek zorluğu L'hospital bilmiyorsan ugrasip durursan. şayet onu biliyosan geriye birsey klamiyor :)

peki şey sorcam, lhospital bilmeden bütün lhospital ile çözülebilecek limit soruları çarpanlarına ayrılara çözülebiliyor mu? Öyle ya da böyle, yani çok uğraştırsa da çözülüyor di mi? Türevden önce bir konu çünkü limit ve böyle birşey olması saçma olur gibi geldi bana,

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KneeL.

quote:

peki şey sorcam, lhospital bilmeden bütün lhospital ile çözülebilecek limit soruları çarpanlarına ayrılara çözülebiliyor mu? Öyle ya da böyle, yani çok uğraştırsa da çözülüyor di mi? Türevden önce bir konu çünkü limit ve böyle birşey olması saçma olur gibi geldi bana,

Evet cozuluyor hepsi diye biliyorum. ama cok zor olanlar var hoca cozuyodu tahtada hospitalsiz ama coook uzun oluyordu. hospitalk tercih etmelisin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.